Viikkiin 2016

Viikkiin

Onko porukka alkanut jo lukemaan? Missä järjestyksessä luette kirjat? Yleistä keskustelua pääsykokeisiin lukemisesta :).

207

4595

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Viikkiin

   Ylempään viestiin vielä lisäys, että kysehän oli siis elintarvike-ekonomian ja yrittäjyyden pääsykokeisiin lukemisesta.

  • Viikki16

   Moikka! Täällä kanssa yksi, joka on parhaillaan lukemassa ko. pääsykokeisiin. Olen lukenut nyt kerran Taloustieteen oppikirjan ja täytyy sanoa, että näin ensi lukemalta vaikuttaa aika haastavalta :/ pitänee päntätä kunnolla, että mitään mahdollisuuksia päästä sisään. Toista kirjaa minulla ei vielä edes ole..

  • Viikkiin

   Moi! Itse aloitin tuosta "Liiketoimintaosaaminen - menestyvän yritystoiminnan perusta"-kirjasta. Aloitin sen samantien vähän pänttäystyylisesti, eli minun tapauksessani paljon muistiinpanoja ja niiden kertausta. Parin viikon päästä olisi tavoitteena siirtyä siihen taloustieteen oppikirjaan. Tsemppiä lukemiseen!

  • Moxix

   Täällä aloitellaan vasta lukemaan, nyt kumpikin kirja hommattu. Pohjalla tosin amk-tutkinto joten osa asioista on onneksi vähän edes kertausta :) mutta kyllä tuo Pohjolan kirja ensivilkaisulla ainakin vaikuttaa vaikeammalta sisäistää. Mietin tässä, että lähdenkö minäkin pänttäys-tyylillä liikkeelle vai pitäisikö molemmat ensin vain lukea läpi...

  • Viikkiin

   Tässä liiketoimintaosaaminen-kirjassa on kyllä paljon samojen asioiden toistoa eri aiheyhteyksissä. Mielestäni osittain vähän huonosti kirjoitettu kirja, asioista on kerrottu hyvin suurpiirteisesti ja monesti luettelomaisesti. Noh, ei auta itku markkinoilla, ne on vain opiskeltava :D. Saa nähdä millaiset ovat pääsykokeet tällä kertaa, esseekysymyksiä, monivalintoja, vai jotain siltä väliltä.

  • Viikki16

   Mietin tässä, että pitääkö opetella ulkoa noita Pohjolan kirjan kaikkia kaavoja.. meinaa iskeä vähän epätoivo niiden suhteen. Tajuan, että käsitteet ja periaatteet pitää ymmärtää, mutta kaavojen pänttäys ahdistaa. Mitä te muut meinaatte?

  • Viikkiin

   Itse siirryn Pohjolan kirjaan vasta ensi viikolla, mutta viime vuoden pääsykokeita oon vähän jo selaillut. Taisi olla yksi kysymys kaavoista? Varman päälle jos haluaa ottaa, niin kannattahan ne opetella.
   Onhan niissä pääsykokeissa onnellakin näppinsä mukana (ellet ole super lahjakas ja muista molempia kirjoja kannesta kanteen ulkoa) siinä mielessä, että tuleeko sinne juuri itselle helpot kysymykset vai päinvastoin...

  • Perkele1276

   Liiketalouden kirja aivan roskaa pelkkiä luetteloita ja mitään merkkavia pitkiä sanoja. Myöskin täynnä 3-4 kirjaimen lyhenteitä jotka eivät tee kenenkää yrityksestä menestyvämpää. Matti pohjolan kirja on selkeä ja johdonmukainen.

   • Neropatti16

    Mulla ei vielä liiketalouden kirjaa edes ole ja tämähän kuulostaa todella lupaavalta :D Ratkiriemukas lukurupeama nyt siis tulossa.. Pohjolan kirja alkaa avautua nyt toisella lukukerralla hieman.


   • Viikkiin

    Näinpä, musta tuntuu, että ne ketkä sen kirjan on pääsykoemateriaaliksi valinnut ovat samaa mieltä ja juuri sen takia ovat sen valinneet, katsovat kenen motivaatio riittää lukemiseen :D. Oon tossa viimesessä "yrityksen kestävä tulevaisuus"-luvussa, ja siinä on just näitä itseään toistavia suurpiirteisiä luetteloita ja kuvioita.


   • Perkele1276

    Ite alotin tokaa kertaa lukemaan liiketalous kirjaa ja aivan yhtä roskaa se on vieläkin. Kokeessa kysytään varmaan jotain luetteloa missä on 27 kohtaa ja löytyy jonkun sivun ylälaidasta. Tälläkö tavoin erotellaan tulevaisuuden menestyjät yrittäjyydessä. Ei herranjumala metodit ovat suoraan 50-luvulta. Eletään sentää herran vuotta 2016.


  • Masa123456

   Vaikuttaa kiinnostavalta linjalta. Milloin nämä pääsykoeaineistot on julkaistu? Kannattaako enää alkaa edes lukemaan?

  • taloustieteet

   Pohjolan kirjaan siirtyneenä: vaikempi, mutta antoisampi.

  • Neropatti16

   Huomasitteko muuten, että opintopolkuun on nyt lisätty tieto, että koe koostuu kahdesta ESSEEmuotoisesta kokeesta...eli ei ilmeisesti monivalintoja tänä vuonna ollenkaan. Stressitaso nousee mulla ainakin :/ :/

   • Viikkiin

    Juu samaa katselin itse. Noh, samassa veneessä ollaan kaikki :D. Edellisvuona pisteytys on ainakin ollu tosi spesifi. Just ne oikeet sanat on pitäny poimia sieltä..


  • Neropatti16

   Tänä vuonna on käytössä ensikertalaiskiintiöt ja 25 paikasta jopa 17 on varattu ensikertalaisille. Eli eipä kauheasti oteta sisään tällaisia "myöhään heränneitä" kuin meikäläinen, jolla on jo AMK-tutkinto takana. Onko täällä paljon samassa tilanteessa olevia?

   • viikkiin16

    Minä!! Ajattelin jo olevani ainoa vastaavassa tilanteessa oleva :D Urakkaa helpottaa sentään se, että aiempi tutkintoni on kauppatiedeiden kandin tutkinto, joten pääsykoematskut on tuntuneet alusta asti suhteellisen tutuilta ja lähinnä asioiden kertaamiselta. Toki näitä ei-ensikertalaispaikkoja on todella vähän, mutta koitan ajatella sen sillä tavalla, että joku nekin paikat kuitenkin saa. Ehkä hiukkasen kovemmalla työllä vain. :)


   • Neropatti16

    Joo mullakin toi aiempi tutkinto antaa vähän pohjaa etenkin tuohon liiketalouden osioon. Kansantalous onkin sitten suurilta osin mulle aivan uutta asiaa :( vaikkakin kyllä oon vähän oppinut aiheesta jopa nyt tykkäämään kun Pohjolan kirjaa on väännelty ja käännelty..


  • Viikkiin

   Tuleekohan pääsykokeisii tehtäviä mihin tarvitsee laskinta? Varmaan ei, kun ne on essee-tehtäviä? Lähinnä vaan sitä, että riittääkö noiden kustannusten ym ymmärtäminen vai pitääkö niitä osata soveltaa pääsykokeessa laskimen avulla.

   • Neropatti16

    Jotenkin sitä luulis, että kun on esseet tulossa, että ei tulis varsinaisia laskutehtäviä. Ajattelin joka tapauksessa opetella noi laskujutut varalta kuitenkin kun saattaa auttaa ymmärtämäänkin asiaa paremmin. Ja voi olla, että pitää selittää noita eri kaavoja jne..


   • Viikkiin2016

    Katselin aikaisemmin hakukohteiden kokeiden rakennetta ja tosiaan tässä hakukohteessa essee/käsitteen määrittely. Toisissa hakukohteissa mainittiin rakenteen sisältävän laskutehtäviä, joten en jotenkin jaksa uskoa, että tähän hakukohteeseen niitä tulisi, kun erikseen ei ole mainittu. Aion toki myös opetella kaavoja ym., mutta en usko että varsinaisia laskutehtäviä kokeeseen laitetaan.


  • Voielämämitäshittiä

   Ei hemmetti nuo liiketalouden kirjan kirjoittajat rakastaa luetteloita!! Mä luulin jo vihaavani sitä Pohjolan kirjaa, mut nyt tän toisen kirjan luettuani jotenkin kummasti rakastuin kansantaloustieteeseen :D Liiketalouskirja suurelta osin aivan diipadaapalöpinää ja itsestäänselvyyksiä väkisin luettelomuotoon laitettuna...kroooohpyyyhh...zzzzzz....

   • Perkele1276

    Aivan totta mulla kävi täysin samat


  • viikkiin

   Reilu kuukausi enään pääsykokeisiin, alkaa pikkuhiljaa olemaan loppukirin paikka. Tsemppiä kaikille tasapuolisesti!

  • Motivaatiokadonnut

   Onko kellään muulla tullu notkahdusta lukumotivaatioon? Mulla iski kauhee stressi ja ketutus nyt tällä viikolla ja tuntuu, etten osaa / muista mitään ja lukeminen ei suju!! Kuukausihan tässä vielä on aikaa, mutta elämäntilanne on sellanen, ettei voi lukea aina kun haluaa (taapero ja vauva kotona..) ja meinaa usko loppua sisäänpääsyn suhteen :( Vinkkejä kehiin miten tästä pääsee uuteen nousuun?

   • Viikkiin

    Mulla ainakin tuli tossa viikko sitten notkahdus. Tuntu että tulee funktiot sun muut korvista ulos, eikä päähän mene enään tietoa. Itsellä auttoi se, että pidin pari päivää totaalitaukoa koko hommasta. Kovillehan tämä on ottanut, kun on kokopäivätöissä ja lapsi itselläkin kotona (onneksi on ymmärtäväinen nainen rinnalla). Toivotaan, että kova työ palkitaan !


   • Motivaatiokadonnut

    Lohduttavaa kuulla, että muillakin on haastavia elämäntilanteita lukemiseen panostamisen kannalta. Mullakin onneks mies ymmärtää, että tarviin aikaa tähän projektiin, vaikka se on perheeltä pois. Oon viimeks hakenut yliopistoon 10v sitten ja nyt sitä vasta tajuaa miten helppoa silloin oli sitä lukuaikaa järjestää kun ei ollut mitään velvoitteita mihinkään! En tosin siltikään päässyt sisään (ala, jossa sisäänpääsy % jotain alle 10..) Katsotaan mihin rahkeet tällä kertaa riittää..


  • Pikkuhiljaavalmis

   Mites lukemiset sujuu? Oma lukeminen alkaa pikkuhiljaa olla pientä kertausta vaille valmis. En viitsisi kuitenkaan mitää 4h päivässä tälle siunata, puhutaan kuitenkin maa ja metsiksestä.

   • Tuurillamennään

    Joo on tässä jo muutamaan kertaan kirjat luettu ajatuksella läpi. Varmaan vielä pari kertaa luen läpi molemmat. Jätän tuosta Liiketoimintaosaamisen kirjasta kyllä monet turhat osiot kokonaan huomiotta. Esim. nuo toimitusketjun hallinnan ja henkilöstöjohtamisen sekä kirjan ekat 3 kappaletta sisältävät paljon aivan turhaa pas**a. Luotan, ettei pääsykokeissä kysytä mitään todella epäolennaista. Tai no viime vuonnahan siellä oli joku kysymys niistä varastonhallinnan tms lyhenteistä...


  • mmtdk16

   Viimeisin viikko on ollut motivaatio ja fokus täysin kadoksissa. Sellainen olo, että "tulis jo se koepäivä" ja vähän ähky, kun samoja asioita on jumpannut rauhalliseen tahtiin tammikuusta alkaen. Fiilikset vaihtelee kansantalouden oivalluksen ilosta turhautumiseen, kun liiketoimintaosaamisen kirjan nippelitieto ei tallennu muistiin. Vähän sellainen tuntuma, että koe menee joko todella reisille tai todella hyvin - riippuen kokeen laatijan olennaisuuksien hallinnasta.

   • Tuurillamennään

    Aivan sama fiilis! Tuntuu, että toi kansantalouskirja on menny paremmin päähän. Alkaa todellakin loppumaan innostus tuon toisen kirjan kanssa kun se sellasta lässynläätä, ettei meinaa löytyä motivaatiota sen pänttäämiseen. Mun tuurilla siellä kysytään sitten jotain hemmetin 10-kohdan luetteloa :/ :/


  • Kurssilainen1384

   Onks täällä kuinka moni valmennuskurssilla?

   • Tuurillamennään

    En oo..ei oo varaa tällä hetkellä ja en usko, että kurssin käyminen on "edellytys" sisäänpääsyyn tähän tiedekuntaan (ei nyt puhuta mistään oikiksesta tai valtsikasta tms..)


  • Viikkiin

   Luulen kanssa, että koealueen ollessa näin suppea ja edellisvuosien kokeiden ollessa julkisia, ei valmennuskurssille menemättä jättämisen vaihtoehtoiskustannus ole kriittinen :D.

  • Vitunliiketoimintaosaami

   Oon NIIN ärsyyntyny tohon liiketoimintaosaamisen kirjaan. Ei siis mitään rajaa.

   • Poltankohtakirjat

    Älä muuta viserrä...mua oikeesti alkaa ihan fyysisesti jo oksettaa tuo kirja. Ja nyt pitäis vielä vähän jaksaa sitä päntätä kun huomaan et ei todellakaan ole tarpeeks hyvin hallussa se vielä. Niin paljon suurpiirteistä TYLSÄÄ tekstiä ja toisaalta hirveesti nippelitietoa! En saa mitään otetta tästä teoksesta!


   • Vitunliiketoimintaosaami

    Siis just tää......


   • Hohhoijaatätä

    Menee niin hermot nyt tähän kirjaan! Voisiko joku viisas selittää, että mitä esim. seuraava lause systeemiteorian kohdassa tarkoittaa:
    "..elävät systeemit sisältävät menettelyn tai prosessin, joka liittyy systeemin ja sen ympäristön vuorovaikutuksen tulkitsemiseen ja systeemin määrittelyyn."
    Siis mitä helv****? Oonko tyhmä vai pitäskö tästä saada joku ote????? Mitä enemmän tätä kirjaa lukee niin sitä enemmän tulee tunne että on ehkä huonoin oppikirja, mitä koskaan oon lukenut.


   • viikkiin

    Hahahah :DD Kuule samaa on täälläkin mietitty useampaan otteeseen. Niin monet kohdat tosta kirjasta on sellasta höpönpöppöä, että tuntuu ettei ne oikeastaan edes tarkoita mitään. Koitan luottaa siihen, että kokeessa kysytään jotain hiukkasen oleellisempaa :D


   • Pläääpläää

    Ja yks hyvä esimerkki tyhjänpäiväisistä kuvioista kirjassa on toi s. 332 yrityksen kasvu muutosprosessina..hohhohoo


   • Juuhelikkkäs

    Epätoivo alkaa iskeä ku yrittää muistaa kaikenmaailman pikkukäsitteitä ja listoja.. Taitaa olla viikkiin 2017 mulle :D


   • Jippiaijee

    Sama fiilis. Saletisti kokeessa kysytään jotain tyyliin "Kotterin 8-kohdan muutosjohtamisen vaiheet" yäääääk!!! VMP sanon minä :D


   • kaikkitaieimitään
    Jippiaijee kirjoitti:

    Sama fiilis. Saletisti kokeessa kysytään jotain tyyliin "Kotterin 8-kohdan muutosjohtamisen vaiheet" yäääääk!!! VMP sanon minä :D

    Olisin helpottunut, jos sitä kysyttäisiin...


  • Opiskeleens

   Mitenkäs hakijoilla lukemiset sujuu?
   Onko varma fiilis että onnistut kokeessa?

  • Viikkiin

   Mites, haitteko vaan yhteen, kahteen, vai kaikkiin kolmeen mahdolliseen saman pääsykokeen alaiseen hakukohteeseen ?

   • Jepapjee

    Kaikkiin kolmeen


   • Vitunliiketoimintaosaami

    Jep, kaikki kolme!


  • Takaperin_divariin

   Minä aloitan aina kirjan takakannesta ja luen sen ihan etukanteen asti. Sen jälkeen siirrryn seuraavaan kirjaan ja luen sen aiemmin määrittelemässäni järjestyksessä. Näin jatkan, kunnes kaikki kirjat tulee luetuiksi ja sitten kirjastosta tai divarista uusi pino.

  • virhevai

   Taloustieteen oppikirja, sivu 203, "miten yleisen hintatason kohoaminen vaikuttaa kokonaiskysyntään? " supistaa sitÄ kolmesta syystä. Sitten syitÄ luetellessa aletaan puhumaan hintatason laskusta? ?

   • Tuurillamennään

    Joo se tyhmästi kirjoitettu.. siinä puhutaan tavallaan käänteisesti. Eli ajattele ne pointit toisinpäin. En jaksa nyt kaivaa kirjaa mut ite pähkäilin aiemmin samaa kans.


  • Hälp

   Mitä veikkaatte, onko kokeessa laskin? Eli jos ne uudistaisi tänä vuonna koetta myös siten, että laskuilla olisi painoarvoa.

   • Tuurillamennään

    Enpä usko että laskinta tarvitaan taaskaan. Jossain yliopiston sivuilla luki nimenomaan että tämän vuoden koe koostuu essee ja käsitteen määrittelyistä.


   • strategi

    Uskon ja toivon, ettei ole. Menisi vähän hankalaksi omalta kohdalta, kun olen keskittynyt hieman suurempiin linjoihin.

    Se mikä mietityttää on vastausten arviointi. Riittääkö, että asian on ymmärtänyt ja muotoilee sen jotakuinkin oikein, vai halutaanko sanasta sanaan.

    Tekisi muuten mieli laskea, monta kertaa "strategia" mainitaan LTO-kirjassa.

    Onneksi tämä savotta on torstaina ohi.


  • Pikkuhiljaavalmis

   Luetteko vielä täyttä häkää vai onko opittavat jo opittu?

   • viikkiin

    Eiköhän kaikki opittava ole jo opittu, huomenna vielä pientä kertausta ja keskiviikkona sitten kokonainen lepopäivä ennen h-hetkeä!


   • Juuhelikkkäs

    Luen vielä täyttä häkää ja toicon että vikana päivänä voi vaan kertailla..... katotaan mitä tästä tulee :D


  • Viikkiin

   Itsekkin piti vikat päivät ottaa iisimmin, mutta ei kärsivällisyys näköjään riitä.

  • Tuurillamennään

   Täällä kans hullu pänttäys vielä. Tuli kauhee notkahdus lukemiseen tossa viikko takaperin niin nyt on sit pakko puurtaa ihan loppuun asti...katotaan riittääkö.

   • Viikkiin

    Samoilla mennään!


   • Opiskeleens

    Omat lukemiset alkaa olla paketissa. Vahva pohjustus on rakennettu jo kuukausia sitten. Viime hetken kirjojen ahmiminen ei tule teitä auttamaan vaan pikemminkin sotkemaan opitut asiat ja nostamaan stressitasoa.


   • Viikkiin
    Opiskeleens kirjoitti:

    Omat lukemiset alkaa olla paketissa. Vahva pohjustus on rakennettu jo kuukausia sitten. Viime hetken kirjojen ahmiminen ei tule teitä auttamaan vaan pikemminkin sotkemaan opitut asiat ja nostamaan stressitasoa.

    Äläs nyt. Pänttäämisellä ainakin itse tarkoitan jo opittujen asioidan kertaamista, viime hetken hiomista. Ei tässä enään uusia asioita opetella.


  • Torstainatavataan

   Ei pidä aliarvioida viime hetken lukemisen tehoa. Kyllä mulla ainakin on tuoreemmassa muistissa asiat torstaina, jos nyt vielä lukaisen kirjat kerran läpi ainakin niistä kohdista, jotka ei niin hyvin hallinnassa. Kyllä mun stressitaso nousisi enemmän, jos nyt en enää vilkaisisikaan kirjoihin. Mut jokainen tyylillään :)

  • EpätoivoIski

   Ei hitto... Nyt vasta tutustuin viime vuoden kokeeseen ja epätoivo iski. Olisin osannut vastata kansiksen kysymyksiin kylmiltään, mutta liiketaloudesta en tiennyt MITÄÄN vaikka kirjaa lukenut pari kk! Taisin tehdä pahan mokan valinnassa... Haen siis kohteeseen johon vain toinen luetaan. Miten voi olla, että toisen kirjan kysymykset on tasoa "määrittele oligopoli" (johon osaa vastata jokainen kadunmieskin) ja toisesta pyydetään sanatarkkoja teorioita sivulta x ja kirjassa olevien kaavioiden piirtelyä??! Sormet ristiin et ois reilumpi koe tänä vuonna...

   • Hkdlslls

    LTO-kirjaan en mäkään oo saanut kunnolla otetta. Kokeessa menestyminen riippuu mulla sen osalta aika paljon tuurista. Oon nimittäin aika surutta jättänyt osioita siitä opiskelematta (sellaisia jotka mun mielestä aivan epäolennaisia). Tietty sit jos pyydetään piirtämään joku EFQM malli niin ei kovin vahvasti mene... jos ois ollu aikaa enemmän niin sitä opiskelis ulkoa koko teoksen tietenkin. Nyt oli pakko vähän karsia.


   • Vitunliiketoimintaosaami

    Haha, sama täällä. Se kirja ei mun mielestä sovi pääsykoekirjaks koska siitä pitäis oikeesti päntätä jokanen lista, termi, taulukko ja kuva jos haluu varmasti onnistua. Kansantalouden kirja on vaa nii paljon asiallisempi..


  • Tulisjotorstai

   Onko kukaan muuten lukenut kirjoista sanasto-osiota? Joskus on sieltäkin jotain kysytty. Tajusin just että ois ehkä voinu niitäkin vilkasta :D

   • Sellaset

    Kokeessa on esseekysymyksiä


   • Juuhelikkkäs

    Eiks siin oo muutama sananselitys myös?


  • Hahah

   Kusessa ootte xD

  • Huomennaseon

   Huomenna koe! Vieläkö luette? Millä fiiliksillä?

   • Huomennaselviää

    Pientä ylläpitoa vaan. Suht luottavainen olo. 90% taidolla 10% tuurilla. Jos kysymykset kuuluu siihen 10%:iin, niin ei hyvin käy.


   • Saasnähdä

    Mulla täysin sama. Tänään en oo enää lukenut, mitä nyt vähän muistiinpanoja vilkaisin aamulla. Tavallaan tuntuu, että osaa asiat tosi hyvin ja on luottavaisin fiiliksin, mutta sit välillä iskee sellainen pieni paniikki takaraivoon että entäs jos matto vedetäänkin jalkojen alta kokeessa :D Noh, huomenna sen sitten näkee!


   • ltoo

    Otin tänään pitkästä aikaa LTO:n kirjan selailuun kun piti tarkistaa joku asia. En edes muistanut, kuinka turhanpäiväistä lätinää opus sisältääkään. Mikälie hyvävelisaunakaveriverkosto nämä koekirjat HY:ssä valitsee...

    Noh, huomenna katsotaan miten lottorivi osuu tänä vuonna kohdilleen! Mahtia arpajaisonnea kaikille!


  • kyäsesiitä

   Itellä tosi varma fiilis huomisesta kokeesta. Kuumottaa vaan, että jos ne kokeenlaatijat on keksiny laittaa laskimella laskettavia laskuja mukaan niin sit on hieman haastetta. Itsellä taas tuo liiketalouskirja on selvää pässinlihaa, mutta kansiksesta löytyy kohtia mitkä eivät ole täydellisellä osaamistasolla (esim talouden kerroin- jutut..)

   • Sellaset

    Miten voi olla pässinlihaa kun on lähes 400 sivua toisiinsa liittymätöntä ulkoaopeteltavaa asiaa? Osaatko kirjan ulkoa?
    Ittellä kaikki keskeisimmät mallit ja listat ulkoa opelteltu, mutta ei nyt ehkä ihan näin


   • Kyäsesiitä
    Sellaset kirjoitti:

    Miten voi olla pässinlihaa kun on lähes 400 sivua toisiinsa liittymätöntä ulkoaopeteltavaa asiaa? Osaatko kirjan ulkoa?
    Ittellä kaikki keskeisimmät mallit ja listat ulkoa opelteltu, mutta ei nyt ehkä ihan näin

    se on kun on päntänny tammikuusta lähtien ja motivaatio aivan älytön. En muutakaan keksi syyksi.


  • Viikkiin2055

   Perseelleen meni. Luulin osaavani kt-kirjan hyvin, mutta en näköjään :(

   • Viikkiin2100

    Sama homma. Ihan tosi paska fiilis :( Kansiksen kysymykset tuntui todella paljon vaikeammilta kuin viime vuosina. Mites muilla meni?


  • Viikkiin3016

   Viikkiin 3016, ellei isolla osalla mennyt päin persettä.

  • Melkovarmastisisällä

   Osasin muuten kaiken paitsi tietysti ne motiiviryppäät joista sain 2 oikein. Myös tietoriskit unohtu osaamispääomasta. Muuten meni nappiin eli eiköhän syksyllä nähdä.

  • Seelvä

   Ei menny niin kevyesti mitä ajattelin. Koe oli selvästi haastavampi mitä viime vuonna. Katotaan mitä tulee..

  • onk

   Taloustieteen osuus oli mielestäni suht helppo kun taas liiketoimintaosaamisessa todella nippelitietoa osittain. Laskin että voisin saada noin 43p. En ole ensikertalaiskiintiössä. Luuletteko että on mahdollisuuksia? Edellisvuosina pisterajat 33,25 elintarvike-ekonomiaan ja 31 markkinointiin.

  • Ottaapäähän

   Voi saatanan motivaatioryppäät... ja koko kansantalouden osio oli selkeeski vaikeempi kuin aiemmin. Aika heikko luotto sisäänpääsyyn

   • Hyvinmeni

    Motivaatioryppäitä ei varmaan osannut kuķaan. Itsellä se olikin ainut vaikea sain varmaan kans 2 oikein niistä. Pikkasen jäi unohtumaan yhestä toisestakin, mutta muuten kaikki pitäisi olla oikein. Eli noin 5-6p tiedän mitä meni väärin ja siihe -muuttujat(max10p) niin jossain 45-50p välissä olen


   • vmi

    Miten veikkaatte pisterajoille käyvän?


   • Jepapjee

    En usko että ainakaan nousis. Hakijoita paljon vähemmän kun viime vuonna ja koe ei ainakaan helpompi ollut.


   • Sepposepilainen

    Erittäin hyvä pointti. Hakijoita todellakin huomattavasti vähemmän! Esimerkiksi metsäekonomian & markkinoinnin kohdalla -48%


   • Tuurillamennään

    Onko jotain hakijatilastoa jo julkaistu??


   • Sepisepiläinen

    On! Linkkiä en saa, mutta googlesta ihan "helsingin yliopisto hakutilastot 2016"


  • Voipee

   Mitä vastasitte vaihtotase-kysymykseen? Mulla tais se mennä päin honkia..tai siis selitin vaan jotain viennin ja tuonnin suhteesta ja se siitä..

  • viikkiin

   Vastasin mitä siihen kuuluu, tavara, palvelu ja tuotannontekijätulo vai mikä olikaan, ja kuinka ylijäämä lasketaan ja mitä se tarkoittaa. Mutta jos koe on ollut vaikea niin ehkä pisteitäkin annetaan helpommin ja esim jo viennin ja tuonnin suhteesta mainitsemisesta saa pisteen tai kaksi..

  • smdo

   Eka osio meni just niin persiilleen kun saattoi ajatella. Siinä ja tässä napsinko siitä edes 10 pistettä. Motivaatioryppäät ja vallan lähteet oli täyttä hepreaa, osa käsitteistä vähän hakuammuntaa. Ens vuonna muuttuu haku ja toivottavasti samassa ryppäässä lt-kirja. Kansiksessa vähän erityyppistä kysymystä kuin viime vuonna, mutta se meni edes kohtuullisesti.

   • mitääh

    Ai kuinka niin muuttuu haku?


  • retesteet
   • Vitunliiketoimintaosaami

    Kiitos linkistä! En oo kuullut tästä uudistuksesta ollenkaan!


  • Vitunliiketoimintaosaami

   Motivaatiorypäskysymys oli kyllä... pirullinen! Ei menny tosiaa mullakaa se hyvin mut kiva kuulla ettei muutkaa ollu varautunu.

  • Meitsiteitsi

   Oliko kukaan elintarviketieteen kokeessa ja muistaisi vastausvaihtoehdot kemian vikaan kysymykseen pH laskuun jossa oli se 2,5mmol/l pitoisuus?

  • Kokeilija123

   Hohhoh... P***a reissu mut tulipahan tehtyä. Kokeessa oli pikaisella silmäilyllä miltei kaikki ilmoittautuneet paikalla, mikä kompensoi laskeneita hakijamääriä. Ite luovutin suosiolla ja lähdin ensimmäisten joukossa salista. Onneksi en tän enempää hukannut aikaa lukemiseen.

  • viikkiin2050

   Mihinkäs kaikki haki ensisijaisesti? Itselläni koe meni kyllä hyvin ja todella huonosti samaan aikaan.. saa nähdä miten tässä käy.

   • Juuhelikkkäs

    Markkinointiin!


  • Mietiskelijävain

   Ää.. Jännittää, et miten käy...Yritän muistella kokeen kysymyksiä, hyvin ne kyllä muistankin, mutta en kyllä ihan kokonaan esim muista mitä niissä liiketaloustieteen sanaselitystehtävissä oli...joo oli swot, yrityskansalainen...Mites määrittelitte yrityskansalaisen?

  • viikkiin2050

   Mitä luulette tuleeko tulokset vasta 1.7. vai mahdollisesti aiemmin?

   • Kdlgkdbsb

    Ei mitään käryä.. onko ne joskus tulleet aiemmin kun ilmoitettu? Vaikka väliäkö tuolla kun tuskin pääsen sisään.


   • Vitunliiketoimintaosaami

    En jaksais enää odottaa!!!


   • turhautunut11

    vois jo tulla tulokset.. saakoon Helsingin yliopistosta pisteet tietää ennakkoon soittamalla sinne? Lapin yliopistossa ainakin tällainen käytäntö on


   • minä92

    Hmm, mietin samaa, onko kukaan kokeillut soittaa? :) olisihan se kiva tietää pisteet jo ennen 01.07. Malttamaton kun olen..


  • Hdsdds

   Pisteet tuli sähköpostiin, mutta opintopolussa "valinta kesken".

   • nytriittää

    Pisterajat nousee kymmenellä pisteellä?? 35 pistettä ei taida olla mitään toivoa sisään..


   • Krop
    nytriittää kirjoitti:

    Pisterajat nousee kymmenellä pisteellä?? 35 pistettä ei taida olla mitään toivoa sisään..

    Joo, mä olin kans yllättynyt yleisestä pistetasosta. Pisteitä on herunut kevyellä kädellä, koska itse sain huomattavasti enempi pisteitä kuin oma pessimistinen arvio oli.

    Katselin listaa pikaisesti ja näyttäis siltä, että ainoa mikä mut voi pelastaa on ensikertalaisuus, mutta vaikea hahmottaa miten se vaikuttaa lopullisiin tuloksiin. Osaisko joku selittää miten paikat jaetaan kp-jonon, yp-jonon, ensikertalaisjonon ja ei-ensikertalaisjonon kesken?

    Oisko kp-jonon raja tänä vuonna 40.xx ja yp jossain 70+? Huhhuh...


   • Motivaatiorypäs

    Ainiin ja unohdin, että tietysti se vaikuttaa, että samaan kokeeseen on osallistunut samat ihmiset, jotka hakevat kolmeen hakukohteeseen. Viime vuosien perusteella kovin kärki on hakenut kuluttajaekonomiaan, sitten EE ja viimeisenä markkinointiin. Itsellä järjestyi ei ole tämä. Ehkä tässä siis jonkun jämäpaikan onnistuu nappaamaan.


  • Tuurillamennään

   Pääsin sisään!!!! Uskomatonta :D en ole ensikertalainen. Aika löyhästi annettu kyllä pisteitä kun omien aiempien arvioiden mukaan olisin saanut reippaasti vähemmän.

   • JESHH

    SAMA!!!!!!!!!! Huhhuh! KP-jono ja 37 p. (olen ensikertalainen)!!!! Viikissä nähää!


   • Kdkdkdllflf

    Mikä pääaine?


   • ee16
    Kdkdkdllflf kirjoitti:

    Mikä pääaine?

    e-ekonomia


  • surullinenn

   Tuliko teille pisteet siis opintopolkuun? Onnea! Mä varasijalla. En päässyt.

   • Vitunliiketoimintaosaami

    Mulle tuli pisteet sellasena pdf:nä sähköpostissa! Harmi ettet päässy, toivottavasti pääsisit varasijalta tai ens vuonna sisää :)


  • Eiootodellistaaa

   Siis ei oo todellista!! Pääsin markkinointiin vaikka olin aivan varma etten pääse! JA en ollut ensikertalaiskiintiössä :D Viikissä nähdään!

  • Vitunliiketoimintaosaami

   Mäki pääsin sisään opiskelee markkinointia! Tuntuu uskomattomalta ku en ollu ensikertalaiskiintiössä ja sisäänpääsy tuntu mahottomalta!

   Ei näköjää haitannukkaa vaikka en osannu liiketoimintaosaamisen kirjaa täydellisesti :--D

  • asd12321

   Onko muille tullut infoa opintopolkuun muusta kuin markkinoinnin linjasta?

   • Ayeeeaaa

    Mulla tuli markkinoinnista, EE:stä ja kuluttujaekonomiasta. Kaikkiin varasijalla. -.-


   • 1231231

    itsellä tullut tieto vain markkinoinnista...


   • viikkiin2050

    mullekkin tieto tullut vain markkinoinnista..


  • Seeyoulater

   Jee pääsin kanssa sisään e-ekonomiaan! Sain kokeesta 41,75p! Viikissä nähdään

  • Kata_m

   Sisään pääsin, ei-ensikertalaisena kp48,5 yp 90,5! Kuluttajaekonomia kutsuu!

  • Viikkikutsuu

   Pääsin sisään elintarvike-ekonomiaan, koepisteet 47,5 ja ensikertalaisena. Jes! Viikissä nähdään!

  • Jepjepaaje

   Kuluttajaekonomiaan pääsin koepisteillä sisään. Yli 50 pistettä nappasin kokeesta eli aika reippaasti sisäänn

  • Jeesatkaa

   Missä kohtaa viestiä lukee, että pääsikö sisään vai ei??

  • Eiootodellistaaa

   1. Varasijalla EE ja yrittäjyys :Ddddd tuskin kukaan luopuu paikastaan.

  • jännittynytt

   Opintopolussa lukee ainakin mulla kaikissa kolmessa hakukohteessa mun varasijat...jännittää. Millaisia varasijoja teillä on? 😊

  • Eioleedestodellista

   EE ja yrittäjyys 1. Varasija
   Kuluttajaekonomia 2. Varasija
   Markkinointi 6. Varasija

   P*****e!!!

   • viikkiin2050

    mitkä pisteet sinulla on? Olen nimittäin just sun eellä markkinoinnin varasijalla mutta muihin ei ole tietoa vielä tullut..


  • Auttakaatyhmää

   Mut siis 45-46 on aiempina vuosina otettu sisään yhteensä kaikkiin kolmen kohteeseen, joten jos olen ensikertalainen ja kuulun tähän 45 parhaimmistoon sekä koe- että yhteispisteiltäni niin eikö mun sillon kuuluisi lukeutua joka tapauksessa hyväksyttyjen joukkoon? Nut oon varasijoilla kaikissa kolmessa..

   • jjkl

    Eikös sinne oteta sisään 10+10+15 eli 35?


   • huhhviuh

    huh säikähdin jo, mutta 25 otetaan markkinointiin eli yht se 45-46 :) tarkistin vielä asian!


  • JannittaaperhNsti

   Peruukohan kukaan paikkaansa...?

   • Asfikeppi

    Aina joku peruu.


   • Karutotuuss

    Nykyään kai harvemmin, kun annetaan vain yksi opiskelupaikka per hakija.


  • Opiskeleens

   Ketään joka pääsi kuluttajaekonomiaan?

  • Ayeyayeyeya

   Itsekin varasijalla, mutta tilastoista löyty vuodelta 2014 montako on otettu varasijoilta, viime vuodelta ei valitettavasti. Ja kannattaa muistaa, ettei kaikkien alojen tulokset ole vielä tulleet.

   • Kunhankyselen

    Mitä väliä sillä o, että kaikkien alojen tulokset ei oo tullu? Miten se vaikuttaa?


   • kmee

    Jotkut on asettanu varmasti esim kauppiksen tai turun taloustieteen yms, ykkösvaihtoehdoksi, joten pitää saada tulokset niistä että tietää pääsikö hakija ensimmäisenä hakemaansa paikkaan.. ihmettelen ite että miten voidaan kertoa tulos muille jos joidenkin paikansaanti on vielä epävarma?


   • Kunhankyselen

    Niin, totta. Vähän outo systeemi kyllä.


   • ihmetouhu

    minuakin ihmetyttää että edelleenkin näkyy vain markkinoinnin tulos mutta kaksi muuta kesken...


   • Kwttumdödls

    Juuri näin! Esim itse haen ensisijasesti kauppikseen ja sitten vasta maa ja metsätieteelliseen.


   • mmm16

    mitä pisteitä sait viikin kokeesta?


  • Viikkii

   Pisteiden perusteella mun pitäisi päästä & varmaan riittää kaikkiin, mutta ei vielä näy tulos koska ei ollut mun ykkösvaihtoehto... jännittää :)

   • minäjännitän

    Millaiset pisteet sait? :) Onnea!


  • kmee

   Näitä keskusteluita seuraamalla mietin että onkohan tänä vuonna käynyt niin että viime vuoden tulosten takia markkinointiin onkin hakenut enemmän porukkaa ykkösvaihtoehtona ja siten sen pisteraja olisi jopa korkeampi kuin kuluttajaekonomiaan? Monilla tuntuu olevan parempi varasija kuluttajaek. kuin markkinointiin.. Lisäksi pistetaulukosta näki että kuluttajaekonomiaan hakeneilla oli huonompia kärkipisteitä kuin markkinointiin/kuluttajaekonomiaan ja siltikin osa kärkipaikan hakijoista on varmasti asettanut ee tai markkinoinnin ykkösvalinnakseen, joka tarkoittaisi että vähän huonommilla pisteilläkin voisi päästä kuluttajaekonomiaan. No,saa nähdä!

   • Täällänäin

    No itsellä 4 parhaat koe pisteet kaikista hakijoista ja kuluttajaekonomiaan hain.


  • 1varasija

   Äsken tuli viestiä, että pääsin sisään!! EE&Y!!

   T: 1. Varasija

   • mame

    paljon sait pisteitä? onnea!


   • 1varasija

    Sain 33,75 pistettä. Lähtöpisteitä oli 0,0, lukiota kun en ole käynyt. Kiitos!


   • mame

    ohhoh, pisterajat sitte alhaisina! mitähän muihin tulee olemaan...!


  • ihmetyttääää

   Osaako joku sanoa miksi minulla edelleenkin lukee kesken ee ja yrittäjyys + kuluttajaekonomia? tai onko muilla näin? kaikista ylemmistä on siis tullut jo vastaus ja varasija.

   • Viikkiläinen

    Mulla ainakin puuttuu vielä tulos 1. hakukohteesta vaikka oonkin lähes varma että pääsin kuluttajaekonomiaan että ehkä se hidastaa muidenkin tuloksia.. ja varmaan joillaki muilla sama tilanne myös :) itsellä kaikki kesken..


   • ihmetyttääää

    ihmetyttää vain kun varasijoilta pääsee porukkaa sisään minua huonommilla pisteillä.. mutta eiköhän ne tulokset kohta tule :)


   • Viikkiläinen
    ihmetyttääää kirjoitti:

    ihmetyttää vain kun varasijoilta pääsee porukkaa sisään minua huonommilla pisteillä.. mutta eiköhän ne tulokset kohta tule :)

    Luultavasti oot päässy. Oon ymmärtänyt että kesken meinaa hyväksytty mutta varasijat sitte vaan saattaa päästä jos tilaa vapautuu! Mihin hait?


   • ihmetyttääää

    Hain kaikkiin kolmeen kohteeseen! markkinoinnista sain tuloksen ja olen 3. varasijalla. Itselläni pisteitä nimittäin yli 34 ja ee&yrittäjyyteen päässyt varasijalta 33.75 pisteillä. Tämä vähän ihmetyttää :D


   • Pelkotiloja

    Sama juttu mulla :D perus kuumotukset... t.35p..


   • 1varasija
    ihmetyttääää kirjoitti:

    Hain kaikkiin kolmeen kohteeseen! markkinoinnista sain tuloksen ja olen 3. varasijalla. Itselläni pisteitä nimittäin yli 34 ja ee&yrittäjyyteen päässyt varasijalta 33.75 pisteillä. Tämä vähän ihmetyttää :D

    Otathan huomioon sen, että hakijoita hyväksytään kahdesta ryhmästä kiinteä määrä? Karkeasti sanottuna lukion käyneet ja amiksen käyneet.


   • ihmetyttääää

    tietenkin otetaan kahdesta kiintiöstä, mutta jos kyseinen henkilö on noussut varasijalta. Otetaanko varasijoiltakin kiintiöiden mukaan??


   • eikös123
    1varasija kirjoitti:

    Otathan huomioon sen, että hakijoita hyväksytään kahdesta ryhmästä kiinteä määrä? Karkeasti sanottuna lukion käyneet ja amiksen käyneet.

    Lukion käyneet ja amiksen käyneet? Eikös se ole vain yksinkertaisesti 50% koepistein ja 50%.yhteispistein..?

    "Hakijoista valitaan ensin 50 % yhteispistejonosta ja sen jälkeen 50 % koepistejonosta."

    Mitään tekemistä sillä onko käynyt lukion vai amiksen..


   • Nonäinpä
    eikös123 kirjoitti:

    Lukion käyneet ja amiksen käyneet? Eikös se ole vain yksinkertaisesti 50% koepistein ja 50%.yhteispistein..?

    "Hakijoista valitaan ensin 50 % yhteispistejonosta ja sen jälkeen 50 % koepistejonosta."

    Mitään tekemistä sillä onko käynyt lukion vai amiksen..

    No näinpä, kiintiöt jaetaan koe- ja yhteispistejonoihin. Esim. itsellä sen verran keskinkertainen yo-todistus, että pääsin koepistekiintiössä sisään. Sillä ei ole mitään tekemistä pohjakoulutuksen (amis, lukio) kanssa.


  • utelias2014ke

   Kenelle tullut tuloksia kuluttajaekonomiasta? Otatteko vastaan? Haitteko muualle?

   • Jepapjee

    Yli 50 pistettä kokeesta ja otin vastaan paikan kuluttajaekonomiasta


  • Seppi1234

   Tuloksia metsäekonomiasta ja markkinoinnista?

  • itseiloisuus

   Ensikertalainen ja 43,75 pistettä pääsykokeesta, eli kuluttajaekonomiaan syksyllä :P meitäpä ei ainakaan oo liikaa :D

   • Jepapjee

    Itsekin pääsin koepisteillä sisään kuluttajaekonomiaan.


   • itseiloisuus

    Jess, syksyllä nähdään :) ei malttas oottaa


  • itseiloisuus

   Lisäyksenä siis koepistejonossa pääsin. Yhteispisteitä huimat 61.

   • Viikkiläinen

    Milloin sait tietää?opintopolku ei toimi...


   • oppoppo
    Viikkiläinen kirjoitti:

    Milloin sait tietää?opintopolku ei toimi...

    Mulle tuli jo keskiviikkona opintopolkuun tieto hyväksymisestä, mutta linja oli maatalous- ja metsätieteet. Luulin, että kokeet meni ihan päin h*lvettiä, mutta ei kai sitten... Kirjettä ei ole vielä tullut.


   • itseiloisuus

    Maanantaina tuli pisteet näkyviin sähköspostiin ja opintopolkuun ilmoitus:)


  • Excitedd

   Oonko ainoo joka on tosi innoissaan opiskelun alottamisesta viikissä? :D

   • Hmmmmm

    Et oo, täällä kans yksi innostunut! :D Julkaistaankohan nimet huomenna netissä? Milloinkohan hyväksymiskirjeet tulee postissa?


   • Viikkiin

    Mä oon ainakin tosi innoissani! Aidosti tätä halusin, enkä muualle edes hakenut!

    T. Ketjun aloitta


  • minäpelkään

   Hei kuinka sait tietää itseiloisuus? ja siis yhteispisteillä 61 kuluttajaekonomiaan? mullakin 61 pojoa mut kuluttajaekonomia vikana vaihtoehtona.. miten mun käy..olin vaan varasijal kolme siihen silloin ku toissapäivänä näkyi vielä opintopolussa. Nyt ei toimi se sitten ollenkaan, huomenna selvii, oon aivan jäykkän kakkana.

   • apuaasos

    Mulla kans 61.25 pistettä ja vikana vaihtoehtona. viimeksi näkyi kesken...


   • Jepapjee

    Eihän nyt 61 yhteispisteellä pääse kuluttajaekonomiaan. Itsellä oli koepisteitä yli 50p ja sillä pääsee.


   • kuluttajaek

    Jos käyttäjä minäpelkään on jo ollut varasijalla 3 niin hyvin voi vielä päästä 60 pisteellään. :)


   • Viikkiläinen
    kuluttajaek kirjoitti:

    Jos käyttäjä minäpelkään on jo ollut varasijalla 3 niin hyvin voi vielä päästä 60 pisteellään. :)

    Siis ee ja Mark ois yhteispistejono korkeampi? Ohoh...


   • Jepapjee
    kuluttajaek kirjoitti:

    Jos käyttäjä minäpelkään on jo ollut varasijalla 3 niin hyvin voi vielä päästä 60 pisteellään. :)

    Ai että raja olisi tippunut 17 pistettä viime vuodesta? Enpä usko


   • itseiloisuus

    Anteeks hämäävä. :D Siis pelkän pääsykokeen perusteella oon päässyt, nimenomaan nää "huimat" yhteispisteet 61 ei olisi riittänyt.


   • kuluttajaek

    mutta käyttäjä minäpelkään oli jo kolmannella varasijalla, joten näköjään hänen pisteet ovat riittäneet noinkin lähelle ja vielä mahdollisuus päästä sisälle jos kolme ihmistä on perunut paikkansa. :)


   • itseiloisuus

    Aa niin toki voi olla jos yhteispisteraja on tosiaankin laskenut noin hurjasti. Toivottavasti minäpelkäälle käy kuitenkin hyvin :)


  • Viikki2016

   Jes nyt mäki sain vahvistuksen : kuluttajaekonomiaan pääsin :)

  • Ensvuonnauusiks

   Kyllä niitä peruutuksia tulee varmaan lisää, sillä voi olla ettei ole päässyt ensisijaiseen kohteeseen ja jos sinne aikoo vielä hakea ei kannata paikkaa todellakaan ottaa vastaan jos hakee uudestaan. Koska ensikertalaisuus kiintiö. Itsekkin jätän paikan vastaanottamatta, koska turha mennä sinne minne pääsee vaan pitää mennä sinne mihin haluaa!

   • Jepapjee

    Mihin hait ja minkä jätit ottamatta?


   • Dndkdndn

    Itse jätin metsäekonomian ja markkinoinnin paikan ottamatta. Kauppakorkeaan menen!:D


   • Otasepaikkavaan

    Itse en kyllä ajattele noin. Kaikki opiskelu tärkeätä ja sen mahdollisen 1p kurominen on myös helpompaa kun opiskelurutiinit tuttuja sekä aihepiiri monesti paremmin hallussa..


  • Uteliasssss

   Onko nimilista hyväksytyistä näkyvillä jossain?

   • Jepapjee

    Itsekin etsin samaa, en ole löytänyt vielä.


  • Missä1234

   Missä se nimilista viipyy? Myöskin pisterajat uupuu??

   • Missäviipyy

    Pisterajat näkee ainakin Opintopolussa olevasta tuloskirjeestä. Nimilistaa itsekin odottelen! :(


  • Charr

   Mikä pisteraja tänä vuonna oli kuluttajaekonomiaan?

  • oppoppo

   Näkyykö teillä muilla sisäänpäässeillä läsnäolevaksi ilmottatumisen tiedot opintopolussa ? Ilmottauduin yli viikko sitten, mutta ei ole tullut päivitystä. Fuxikirjeet jne tuli jo... Kelallakin oli jo tieto opintojen vastaanottamisesta.

  • WRAxD

   Yo - onks kukaa käyny tsiigaa onx kirjastol / infokeskus koronas nimilistaa uusist tyypeist ?=)))

  • Hnnnm

   Löytyyköhän nimilistaa hyväksytyistä mistään?

  • Wappiryhmä

   Olisiko muut elintarvike-ekonomiaa opiskelemaan päässeet innokkaita perustamaan whatsapp-ryhmää?

  • Viikkikutsuu

   Nimilistaa hyväksytyistä ei oo vieläkään ilmestynyt nettiin. Koskakohan mahtaa tulla?

   • Eehkäpä

    Ehkä sitä ei tuu ollenkaan? Onks aikasempina vuosina tullu?


   • Viikkikutsuu
    Eehkäpä kirjoitti:

    Ehkä sitä ei tuu ollenkaan? Onks aikasempina vuosina tullu?

    Aikaisempina vuosina on tullut nimilistat nettiin, en kyllä tiedä että milloin ne on yleensä julkaistu. :)


  • Vittusaatana176

   Eipä ole koulun pääovessakaan mitään listoja....

  • EE16

   Lipastolla opiskelevan kaverini kommentti oli kovin kuvaava, kun kerroin lunastaneeni paikan HY:ltä jo ennen heinäkuun 1. päivää: "Ohho! Yliopisto tehnyt kerrankin jotain ajoissa!"

   Eli toisin sanoen - en pidättäisi hengitystäni niiden listojen kanssa.

  • EE16

   Ei vissiin vieläkään nimilistoja missään... Pitäiskö jonkun tehä vaikka fb ryhmä elintarvike-ekonomia opiskelijoille, jos sinne löytäis tiensä osa ihmisistä edes? olis kiva vähän ennen koulun alkua jo päästä tutustumaan porukkaan. :D

   • eeyrittäjyys

    toi ryhmä ois kyllä hyvä!:)


  • mainostaja

   Heii onnee kaikille ketkä pääsitte opiskelee Viikkii!! Enää ei pitkä aika et fuksiviikko lähtee käyntii ;) Varsinki talousaineita lukemaa päässeet nii käykää tutustumas VITA:n fb sivuihi (Viikin Taloustieteilijät) voi vähä katella millasta luvassa. Ja varsinki EE:läiset huomio, koska ko. ainejärjestö on EE:läisten perustama! :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi perhe ei puutu Stefun ongelmiin?

   Vaikka onkin suvun musta lammas ja häpäissyt kaikki niin silti, miksi suku ei halua auttaa häntä?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   2357
  2. Maisa lomalla yksin?

   Yhdessäkään kuvassa ei näy edes vilahdusta miehestä..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   2032
  3. Joko Sofia löytää tänään uuden rakkaan

   On varmaan aika jättää entisen parisuhteen savuavat rauniot taakse ja lähteä kohti uusia seikkailuja. Nyt varakkaiden helsinkiläismiesten vaimojen on
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   1113
  4. Rattijuopon uhriksi 16 vuotias tyttö

   Ikaalisista passitettiin ennen rattijuopot linnaan.Nyt vaan silitellään päätä.
   Ikaalinen
   22
   1094
  5. Sofialle, luet kumminkin

   Nyt on vuosi seurattu tätä kiihkeää vuosisadan romanssia. Ja on ollut turbulenssia mennen, tullen ja palatessa. Ei ole enää perässä pysynyt tässä on/O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   953
  Aihe