hätänumero 112

kännykänkäyttäjä

Nyt julkisuudessa on ollut esillä systeemi, joka kertoo hätäkeskukseen soittajan koordinaatit. Niin ikään on esitetty , että syrjäkylillä virhe voi olla jopa 15 kilometriä. Onkohan näin?

13

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PekanTiedollaUraaniHalke

      Pekka soitti 112 suuressa hädässään kun oli niin tosi huono keli. 112 kysyivät Pekan hätää kuinka suuri se on. Pekka hermostui ja kusi kämpän seinälle kun oli niin huono keli että kravattikin olisi ollut suorassa. Tärkeintä että Pekka selvisi tästäkin kokemuksesta erinomaisesti.

      alkuperäiseen aiheeseen on vastaus että Pekka tietää, kysy Pekalta. Jos kännysi ei ole hinnaltaan väh. 500 tai jos olet muuten tyhjätasku niin Pekka ei vaivaudu vastaan sinulle mitään.

    • VargVikernes

      Jos on yksi tolppa koko alueella, niin silloin saadaan etäisyys tolpasta puhelimeen, mutta ei suuntaa. Näin ollen soittaja voi olla esim. 15 km päässä tolpasta ja etsittävää aluetta on koko 360° tolpan ympärillä.

      Kun sijainti saadaan kahdesta tolpasta, etsittäviä pisteitä on kaksi.

      Kolmen tolpan avulla saadaan tarkka paikka. Voit demota tätä vaikka harpin kanssa paperilla.

      Sitten jos puhelimessa on datayhteys ja GPS niin tietyt sovellukset voivat sen kautta lähettää hätäkeskukseen sijaintitiedon. Se on taas täysin eri asia kuin hätäkeskuksessa tehtävä paikannus tukiaseman avulla.

      • kännykänkäyttäjä

        Kokeilin reilu 10 vuotta sitten UKK-puistossa paikannusta kännykällä. Vintiläntunturi antoi samat koordinaatit kuin Vongoiva. Toinen on länteen Sokostilta ja toinen itään, noin kymmenen kilometriä. Sain tulokseksi siis samat koordinaatit eli Sokostin tukiaseman koordinaatit.
        Onko mahdollista, että hätäpuhelinsysteemi toimii samalla tavalla?


    • glonassit

      Höh, ei paikkaa voi mikään järjestelmä tietää jos puhelimen käyttäjä ei ole laittanut gepsiä päälle. Silloin kun apua tarvitaan niin joku puhelimen asetusten tekeminen todennäköisesti unohtuu. Gepsi taas kuluttaa akkua nopeasti ja jos sitä käyttää koko ajan niin sitten on puhelin mykkävä silloin kun tarvitaan.

    • kännykkävaeltaja

      Joskus kymmenen vuotta sitten puhelin kertoi sijaintipaikan koordinaatit eikä silloin ollut gps-yhteyttä. Koordinaatit lienevät olleet varsin tarkkoja mikäli puhelin löysi kolme tukiasemaa. Sen sijaan kun vain yksi tukiasema oli käytössä (edellä mainittu Sokostin antenni) niin kännykkään ilmestyi tukiaseman koordinaatit, ei siis sijaintipaikan koordinatteja.

      Nyt kuolemaan päättynyt hiihtovaellus johtui osaksi siitä, että hätäkeskus sai jostakin syystä väärät koordinaatit. Virhe oli 10 km. Onko siis mahdollista, että puhelin on antanut vaeltajalle virheelliset koordinaatit eli noin 10 km päässä mahdollisesti olevan tukiaseman koordinaatit?

      Kysyn vaikka tyhmänä pidettäisiin.

      • Peksi_Vest

        Siinähän se Niekan päällä lienee tukiasema, mutta tuskin palokuntakaan on niin pöljä, että sinne ajelee katsomaan onko hiihtäjät tien varressa?


    • kännykkävaeltaja

      On tihkunut tietoa, että annetut koordinaatit osoittavat 20 km länteen. Härkävaarasta länteen (luoteeseen) voisi mainiostikin osua Sokostille, jossa on tukiasema.

      • Jogasjärven_savustin

        Ihme kun tuolla on kuulunut mikään puhelin. Härkämurustan päältä sai vaivoin tekstarin lähtemään, ja seuraavan kerran kenttää oli Siulanruoktulta 4 km länteen.

        Voi olla että siellä Auhtijoen mäessä kuuluu kanssa, en ole testannut.


      • kännykkävaeltaja

        Olikin päinvastoin. Eli löytöpaikka 20 km länteen. Tukiasemia idässä päin löytöpaikasta on tietääkseni Kemihaarassa, n. 12 km. Onko muualla?


    • kännykkävaeltaja

      Voiko kännykkään saada koordinaatit vaikka gps ei olisi päällä hätäpuhelua soittaessa. Eli soittaja näkee koordinaatit, jotka on saatu tukiaseman tolpan tai tolppien perusteella?

      • unelias1

        kokeileppa omalla kännykälläsi, ota gps pois päältä ja anna palaa


    • kännykkävaeltaja

      Minulla ei ole sitä hätänumeroon liitettyä sovellusta ja vaikka olisikin, niin mielestäni olisi varsin kornia aloittaa testaus soittamalla tällä hätäsovelluksella hätäkeskukseen esimerkiksi UKK-puiston maastoista. Voisi tulla väärä hälytys, jos puhelu katkeaisi.

      • unelias1

        onhan sinulla karttaohjelma? katso mitkä koordinaatit se on ilman gps päälläoloa. älä soita minnekään


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 176
      5319
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4745
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3016
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1961
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1804
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1767
    7. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      110
      1744
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1643
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1581
    Aihe