Kuinka monta turhaa kuolemaa armeija aiheuttanut?

Pete

Eräs tuttuni ampui itsensä siksi, koska häntä rääkättiin tupakavereiden toimesta armeijassa. Melkein joka vuosi useampi suomalainen mies kuolee armeijassa joko tapaturmaisesti tai itsemurhan tehneenä.

Kuinka moni suomalainen mies saa armeijassa henkisen tai fyysisen vamman, joka ei välttämättä koskaan parannu.

Kuinka moni suomalainen mies menettää pahimmillaan kaksi vuotta elämästään tämän pakkolaitoksen tähden?

Näinkö vähän Suomen valtio arvostaa miespuolisia kansalaisiaan, että pakottaa heidät tähän laitokseen, joka ei kertakaikkiaan sovi kaikille.

Naisille armeija ei tietenkään ole pakollinen, sillä eihän nykyinen feministinen Suomi voisi naisia mihinkään velvollisuuteen pakottaa. Päinvastoin, naisten etuoikeuksia parannetaan jatkuvasti suhteessa miehiin, mutta miehistä, etenkin heikoimmassa asemassa olevista miehistä, kukaan ei tunnu oikein välittävän.

Eikö olisi jo aika, että suomalaiselle miehelle annetaan tässä maassa ihmisarvo. Tähän ihmisarvoon kuuluu oikeus valita, haluaako käydä armeijan/sivarin vai ei.

22

8877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • popo

      Kyllähän sitä voi täysin vapaaehtoisesti valita meneekö siviilipalvelukseen vai asepalvelukseen. Jos on todellakin niin tyhmä, että käy asepalveluksen vaikka se ei sovikaan itselle, niin kyynel.

    • maza

      2vuotta? totanoinniin armeija kestää joko 180päivää taikka 365päivää....Ja vaikka Eu:maiden armeijoiden kesken on tehty tutkimuksia ja todettu Suomen Armeijan kurin olevan poikkeuksellinen ankara niin ei silti siellä mitään kuolemantapauksia tapahdu vuosittain..siitä olisi noussut aivan valtava kohu...

      En nyt tiedä millä vuosikymmenellä elät, mutta nykyään 2000-luvulla on mahdollisuus valita, meneekö armeijaan vai siviilipalvelukseen..

      Oletko sinä käynyt jo armeijan vai mistä olet luonut tämänlaises käsityksen?

      Se sinun tuttusi tapaus on erittäin valitettavaa ja surullista, mutta ylemmän tahot eivät voi vaikuttaa kiusaamistapauksiin jos heitä ei informoida asioista..oliko tuttusi kertonut esimiehilleen kiusaamisesta?

    • Tammikuussa inttiin

      niin ei voi mitään, eipä mua kukaan muu surisikaan kuin vanhemmat ja se olisi mun kohtalo.

      • Rajakessu

        armija-aika on turvallisempi kuin vastaava aika siviilissä.Kuolemantapaukset vm-aikana ovat harvinaisempia kuin siviilissä!


      • mokok
        Rajakessu kirjoitti:

        armija-aika on turvallisempi kuin vastaava aika siviilissä.Kuolemantapaukset vm-aikana ovat harvinaisempia kuin siviilissä!

        Onko muuten tietoa siviilipalveluksen vaikutuksesta kuolleisuuteen?


    • -Juuri-

      Ei-asepalveluksessa olevaan verrokkiryhmään nähden asepalveluksessa säästyy ihmishenkiä pienempien onnettomuus- ja itsemurhalukujen yms. johdosta lukuisia vuositasolla. Siinä suhteessä väitteesi on tuulesta temmattu ja perustuu omaan mielikuvitukseesi.

      Mitä taas tulee esille ottamaasi ihmisarvoasiaan niin mikä olisi oma ratkaisusi muihin yhteiskuntamme velvoitteisiin nähden. Samoilla sanoilla voisi perustella vaikka verojen maksua tai tv-lupamaksusta vapautumista. Mallisi toimisi luultavasti vain Muumimaailmassa... Yhteiskuntamme joutuu vaivaamaan jäseniään erilaisilla pikkumaisuuksilla vielä varsin kauan kaikesta kehityksestä huolimatta. Esimerkiksi verotus tuntuu kiristyvän alati samoin moni muu asia. Yksikin vapaa-matkustaja joukossa tarkoittaa sitä että muut maksavat enemmän. Tätäkö todella haluat ja olisiko se todellista yhteiskunnallista tasa-arvoa?

      Ehdotus:
      Jospa nostaisit katsetta 90-astetta; pois sieltä omasta navastasi....

    • ljkhljkh

      Jos joku tappaa itsensä sen takia, että tupakaverit kiusaavat, niin ei kyllä olisi kovin hyvää tulevaisuutta voinut ennustaa ilman tuota varusmiespalvelustakaan. Armeija ei ole henkisesti sen kovempi juttu kuin koulunkäynti tai työelämä.

      Ilmeisesti kahta vuotta perustelet sillä, että koulujen pääsykokeissa ei ole aina mahdollisuutta käydä, saati sitten lukea niihin pääsykokeisiin. Käytännössä ketään ei yleensä pakoteta olemaan armeijassa vuotta (AUKkiin harvemmin pakotetaan jos vain selvästi ilmaisee haluttomuutensa).

    • Suomessa tehdään niin paljon itsemurhia muutenki että ihmekös tuo jos joku sekopää keksii vetää ittensä kiikkuun intissä.

      Jos ei ihmisessä ole sen vertaa miestä/naista että on valmis puolustamaan isänmaataan niin eiks sellainen vois sitten painua jonnekin muualle missä asiat ei olis niin huonosti kuin Suomessa.

      Jos vastutatte armeijaa niin menkää hyvät ihmiset Venäjälle. Siellähän me kaikki olisimme jos isoisämme eivät olisi tehneet sitä minkä kokivat velvollisuudekseen 1939-1944

      Ei talvella 1939 itketty sitä kun oli kylmä ja kun ei saa nukkua pitkään ja syödä hyvin. Asiat oli paljon huonommalla tolalla silloin. Kuolema oli kaikilla lähellä.

      Ketä itsemurhasta voi muka syyttää? On muaki kiusattu koulussa, enkä vetäny itseäni kiikkuun yläastella. Kyllähän sitä intissäki aina kiusaa tehtiin, puolin ja toisin mut ei siellä kukaan ampunu itseään. Kyllä se syy on ihan omassa itsessä, vanhemmissa ja yhteiskunnan luomassa kasvatusmallissa. Suomalainen sisu katoaa miesten mukana. Nuorison kunto heikkenee ja sitä myötä stressinsietokyky ja mielenterveys,

      Tää pumpulissa kasvatettu kaupunkilaissukupolvi tuhoaa suomalaisuuden perinteet ja sen minkä meidän isämme ja äitimme ovat suomesta viimeisen 30 vuoden aikana luoneet.

      Jos ei kestä armeijaa menköön siviiliin. Se pakkolaitos on pitäny Suomen Suomena koko sen itsenäisyyden ajan. Ilman kunnollista armeijaa ei olisi Suomeakaan.

      Niin vähänkö suomen miespuolinen väestö arvostaa Suomea ja sitä mitä isovanhempanne ovat meille verellä lunastaneet että ei välittäisi huolehtia siitä että lapsemme saisivat kasvaa vapaassa Suomessa.
      Puhua suomessa ja astua niihin saappaisiin jotka me jätämme niille

      Harmi vaan kun näyttää siltä että meistä ei ole enää jatkamaan siitä mihin vanhempamme jäävät, sillä mieluummin itkemme ja vapisemme ja nuolemme suurmaiden päämiehiä kunnes kieli muuttuu ruskeaksi, sen sijaan että jatkasimme eteenpäin pää pystyssä ja ylpänä siitä, että Suomi ei ole Venäjää eikä Ruotsia, Suomi ei ole myöskään Usa:ta tai Britanniaa.

      Minä toivon ainakin että saan kasvattaa lapseni Suomessa, suomen kielellä ja Suomalainen sotilas vartioisi sitä että he saavat kasvaa ja aikanaan ottaa vastuun suomen turvallisuuden takaamisesta.

      Ja se että kommentti että "sotaa ei kuitenkaan koskaan tule" Niin ei pitäny tulla sitä tsunamiakaan Indonesiassa. Siihen ei oltu varauduttu ollenkaan.
      Tai kuka ois osannu sanoa vielä viis vuotta sitten että Usa hyökkää irakiin,

      Kuka osaa sanoo millainen maailmanpoliittinen tilanne on 10 vuoden päästä. Meidän pitää olla valmiita puolustamaan suomea, ei vaan nyt vaan aina. Sodankuva muuttuu ja armeijan koulutus muuttuu, mutta velvollisuus isänmaata kohtaan ei saa kadota.

      • maza

        propsit sulle;)
        Vaikka olikin hieman näköä paatoksesta niin kyllä sieltä ihan asiaakin tuli. Ketään ei enää pakoteta armeijaan vaan se on jokaisen vapaassa valinnassa.


      • Res.Tykkimies

        Tuossa on asiaa isolla A.lla. Minä ainakin olen valmis puolustamaan suomea parhaan kykyni mukaan.
        Nyky ajan nuorilla tai muillakaan ei oo mitään varaa puhua mistään tasa-arvosta. Näin tasa- arvoinen maailma ei oo koskaan ennen ollu. Ne jotka valittaa että, suomi on paska maa, ei tiedä elämästä mitään. Paljonpa amerikassa mustien orjienkaan autto sanoa että, nää hommat nyt ei oikein mee tasan. Tai kun juutalaisia poltettiin keskitys leirillä. Jos joku väittää että nykyään on huonosti, niin miten sitten ennen oli? Joissain muinaisissa kulttuureissa mentiin armeijaan jo n.12 vuotiaana. Eikä siellä palvelus aika ollu 180vrk tai 362vrk vaan jotain ihan muuta. Tai tosiaan menkääpä venäjän armeijaan ja tulkaa vielä sen jälkeen sanomaan että suomessa ei oo tasa-arvoa. Jospa kerrankin valittajat sulkisi suunsa ja miettisi mikä tässä nyt meni väärin. Näkee että, ette ole joutunut kotona tekemään mitään töitä eikä teitä oo piesty riittävästi.


    • realisti

      Kuinka moni suomalainen mies saa koulussa henkisen tai fyysisen vamman, joka ei välttämättä koskaan parannu?

      Kuinka moni suomalainen mies menettää pahimmillaan kaksitoista vuotta elämästään tämän pakkolaitoksen tähden?

      Se, että oppivelvollisuus on samanlainen molemmille sukupuolille, ei voi perustella tätä karkeaa ihmisoikeusloukkausta. Jokaisella kansalaisella täytyy olla oikeus tehdä mitä huvittaa. Velvollisuudet ovat totalitarismia. Lopetetaan koulu! Barrikaadeille oppivelvollisuutta vastaan! Yhteiskunta alas!

      Eiku...

    • -Juuri-

      Olet saanut alottamaasi viestiketjuun nipun vastauksia. Mr Pete; nyt on korkea aika antaa palautetta vastanneille. Teet karhunpalveluksen edustamallesi näkökannalle mikäli luikit sivarimaisesti piiloon heti kun kohtaat pienintäkään vastustusta.

      • maza

        Keskustelun aloittaja ei enää vastaile viesteihin eikä muutenkaan ole mukana keskustelussa..suorastaan ärsyttävää..


    • Dokumenttiin

      Hei,

      Etsimme uuteen suomalaiseen dokumenttielokuvaan tositarinaa henkilöstä, joka on armeija-aikanaan päätynyt traagiseen ratkaisuun ja tehnyt itsemurhan.

      Armeija-aikana tapahtuneita itsemurhia on julkisuudessa käsitelty hyvin vähän. Nyt siihen on tilaisuus osana elokuvaa, joka käsittelee useita muitakin tärkeitä aiheita ammattitaitoisen ohjaajan johdolla.

      Haluaisitko kertoa läheisesi tarinan? Tai tiedätkö jonkun, joka haluaisi? Haastateltavia kohdellaan kunnioittavalla ja arvostavalla tavalla.

      Ota yhteyttä sähköpostitse: [email protected]

      Kiitos jo etukäteen rohkeudestasi. Läheisesi tarinan kertominen tulee olemaan merkityksellinen ja vaikuttava osa elokuvaa.

    • SF-SovietFinland

      Tilastojen mukaan noin 15 kuolee vuosittain palveluksen aikana.

      • eyerty

        Tuo on vähemmän kuin saman ikäpolven kotiin passitettujen joukossa. Eli kaikki armeijaan niin se säästää ihmishenkiä.


      • Reality_Disconnect
        eyerty kirjoitti:

        Tuo on vähemmän kuin saman ikäpolven kotiin passitettujen joukossa. Eli kaikki armeijaan niin se säästää ihmishenkiä.

        Tuo ei ole aivan totta!

        Kuolemat tapahtuvat armeijasta johtuvista syistä ja henkilöille joille ei välttämättä tapahtuisi mitään siviilissä.
        Ihmisten lukitseminen esimerkiksi vankilaan jotta heille ei tapahtuisi tapaturmia työpaikoilla tai kotona ei myöskään ole ratkaisu ongelmiin.


      • ghshgiuhwiagg

        Itseasiassa tapaturmien riski on se suurin riski olla kuolemanvaarassa armeijassa. Itsellä oli vähältäpiti tilanne ampumaradalla, ja itse en edes huomannut että olin vaarassa. Kantahenkilökuntaan kuuluva otti yhtäkkiä vieressäni olevan miehen ankaraan puhutteluun koska vieressäni ollut varusmies oli käsitellyt holtittomasti rynnäkkökivääriään, jossa oli kovat piipussa. Kantahenkilökuntaan kuuluva osoitti minua ja sanoi vieressäni olevalle varusmiehelle että kiväärinne osoitti juuri viereistä miestä päähän, ja tarkoitti viereisellä miehellä minun päätäni.
        Laivasta putoaminen mereen on aika varma kuolema, tai sitten on maajoukoissa erilaisten panssariajoneuvojen kanssa jos uppoavat veteen, kuten joskus kävi.
        Tapaturmat ovat se suurin riski. Armeijassa kun ollaan koko ajan aseiden kanssa tekemisissä.

        Syynä ei ole armeija, vaan ne miehet jotka siellä armeijassa ovat. Mikäli kantahenkilökunta valvoo työturvallisuutta riittävästi pitäisi asioiden olla melkolailla kunnossa armeijassakin.
        Suuren riskin aiheuttavat myös tomppelit varusmies alikersantit ja kersantit. Näille tomppeleille pitäisi kantahenkilökuntaan kuuluvien ohjeistaa riittävästi työturvallisuustekijöistä.
        Typerät varusmiesryhmänjohtajat saavat vaaratekijöitä aikaiseksi pelkkää kusipäisyyttään ja täydellisestä osaamattomuudestaan ja ymmärtämättömyydestään johtuen.


    • HalvallaMenee

      Vieläkös se Saimaan turman kapiainen on välittäjänä hesassa?

      • örinääää

        On se.


      • Anonyymi

        Hän ja moni muukin upseeri kuuluisi telkien taakse!

        Tälläkin hetkellä on vapaalla jalalla useita upseereita joilla on kontollaan varusmiehen kuolema, mutta heitä ei ole siitä tuomittu. Heillä pitäisi olla vähintääkin tuomio huolimattomuudesta tai jopa taposta.
        Ilmeisesti tuomarit pelkäävät ylennyshissin jämähtämistä kerrosten väliin jos he tuomitsevat upseerin. Ja kutsuja kosteille kelomökkikertausharjoituksille ei myöskään enää tulisi.


    • Anonyymi

      vitun neiti

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe