On meillä pätevä päällikkö!

runkkuri

13

137

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ääsmarket

      Kunnan tehtävä ei ooe tuottaa työpikkoja vaan palveluja sillä rahalla mitä on käytössä. Tuskin veroakaan halutaan siksi lisätä, että saadaan ihmisiä vaan kunnalle venymään.

    • Bertsa

      Pyhtäällä on menossa loppunmyynti ennen kuntaliitosta. Kiinteistöt ja palvelusopimukset kavereille. Kunnalle ostetaan joutomaat esim. E18 läheltä. Pyhtään mielestä kunnan työntekijät laiskoja ja huonoja, jos saman tai enemmän saa yksityisiltä, jotka tekee vielä voittoa. Olisiko vika kuitenkin johdossa ja Hyvä Veli-systeemissä? Palvelun tason pyhtäälläiset näkee sitten kun yritykset alkavat ottamaan voittoja kotiin ulkoistuksista.

      • 6pluslisäoikein

        Nykyinen kunnanhallitus, -valtuusto ja -johtaja voisivat sopia "luokkakokouksen" vaikkapa 10 vuoden päähän aiheena "mitäs minä sanoin" näistä ulkoistamisasioista. Kokoontuisivat vaikkei Itsenäistä Pyhtäätä enää olisikaan. Vahva veikkaukseni on että kunnanjohtaja ei ainakaan kehtaa paikalle tulla.


    • O-linjalla

      Jos kuka on kiinnostunut kunnan tulevaisuudesta, voisi käydä vilkaisemassa hallituksen pöytäkirjoja. Vuonna 2016 Pyhtää ottaa 5 miljoonan euron budjettilainan ja 2015 vastaavaa lainaa otettiin 1,5 miljoonaa euroa. Investointeihin kohdentamattomana Pyhtään ottama budjettilaina on suomeksi sanottuna syömävelkaa, eikä se siitä muuksi muutu vaikka kuinka korulauseisiin paketoitaisiin. Lainanottoa perustellaan alhaisella korkotasolla, mutta matalakorkoinenkin laina on joskus maksettava takaisin. Maksajina sille ovat tämänpäivän peruskoululaiset.

      Kun tämän vuoden lainaerä on kokonaisuudessaan nostettu, lähestyy Pyhtää asukaslukuun suhteutettuna Kymenlaakson velkaisimman kunnan ykkössijaa.

      • KirjastonKiviaita

        Mutta meillä on:

        Parhaat terveyskeskuspalvelut
        Paras uimaranta


        Tämänpäivän peruskoululaiset ei maksa mitään ei edes omia mopobensojaan.


      • Bertsa

        Eihän tuo ole kuin 1000 euroa jokaista asukasta kohden. Nelihenkiseltä perheeltä 4000 euroa vuodessa kunnan menoihin ylimääräistä. Hyvät on johtajat!


      • Kivimaija
        KirjastonKiviaita kirjoitti:

        Mutta meillä on:

        Parhaat terveyskeskuspalvelut
        Paras uimaranta


        Tämänpäivän peruskoululaiset ei maksa mitään ei edes omia mopobensojaan.

        Ja milläköhän arviointiperusteilla parhaat terveyskeskuspalvelut? Hammaslääkärijonot yli 2kk, kieliongelmia jne.


    • aikamuuttuu

      No onhan 2kk tietty pitkä aika, mutta lyhyempi kuin 6kk. Lainahan ei ole lisälainaa, vaan sillä vaihdetaan lainoja pitkäaikaisiin, joiden korot on nyt alhaalla ja lyhyisiin sisältyy korkoriski korkojen noustessa. Samaa näkyy muissakin kunnissa ja kaupungeissa tehtävän. Mutta tärkeintähän on tääläkin valittaa, lietsoa epävarmuutta ja haukkua virkamiehiä. Eiköhän siellä tehdä mitä tässä tilanteessa pystytään. Vai luuleeko joku, että tässä yritetään tuhota palveluja. Kunnantyöntekijöitä tietty korpeaa, pitkät tauot ja lomat, vähän työtä vs yksityinen ta on lorvittu ohitse. Miksi, nosyytä löytyy ehkäpä omasta toiminnasta. Siltiksellä käydessä on kyllä huomattu pulliksella seisova kunnanauto, miehet istuu tunnin siellä kahvilla. Parannusta tietty entiseen, ensi motellilla tunti ja toinen tien toisellapuolella. Tai ajellaan autolla kirkolta varikolle kertomaan että siellä on joku merkki kenollaan...no mitä jos olisitte korjanneet? Ei, kun sitten ajetaan taas autolla takaisin. Tässä on käynyt kuten monessapaikkaa, omaan punttiin on kustu. Omasta mielestä on painettu hommia, mutta reaalimaailmassa panos tai sitten kyky tehdä ei enää vastaa tätä päivää. Ikävä sanoa, kunnan palveluksessa on laiskoteltu. Veronmaksajana ei sellaista voi kestää. Näin pienessä kunnassa asia on ollut kaikkien nähtävillä.

    • Kohtakotkalainen

      Niin ja nyt sitä merkkiä käy ensin työpäällikkö katsomassa, sitten miehet korjaamassa, sitten työpäällikkö varmistamassa työn tehdyksi ja hoitaa sen lisätyönä erikseen lisälaskutettavaksi työksi kunnalle. Ja lopuksi kunnan valvoja käy kirkolla etsimässä pari kertaa sitä merkkiä ja kun ei löydä, kuittaa laskun maksettavaksi.

      • LLLLLLTTTTTT

        Niin noinhan se varmaan menee, jos kaikki käy niin kuin on suunniteltu ja sovittu. Todennäköisesti tulee muutama mutka asiaan. Sähköposti jolla työ tilataan seikkailee missä lienee, täytetään muutama kaavake, jokin ruksi menee väärään kohtaan tai unohtuu kokonaan . Asiaa selvitellään tutkitaan, ihmetellään ja "säästetään".


    • BertilK

      Pikkuhiljaa ulkoistetaan kaikki mistä joku voi tienata. Kunnalle jää luu käteen ja kalliit ulkoistussopimukset. Kuka sitten muutaman vuoden kuluttua vastaa huonoista sopimuksista?

    • KiitosON

      Koettakaa ymmärtää kunnan lisälainanotto. Ollut paljon eli pelkästään toteutumattomia/epäonnistuneita projekteja, mihin on palanut rahaa. Eikä loppua näy. Projekteissa. Kunnan loppu kyllä häämöttää.

    • ymmärrysoniloinenasia

      Latiakaan ei mene projekteihin...tietämys palstalla lapsien luokkaa. Kaavoitukseen mennyt pieniä summia. Lukekaa josmosaatte, lainojen muutoksiin on kunta ottanut rahaa. Lainan määrä ei ole lisääntynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8116
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2492
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2223
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      18
      1876
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1634
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1469
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1435
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1379
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1143
    Aihe