Swegon casa R120

R120

Kertokaa hyvät ihmiset kuinka teillä tämä kyseinen LTO laite
toimii pakkasella?
Vai olenko ainoa idiootti jota Swegon on saanut kusetettua?
-15 pakkasta ulkona niin tämä lopettaa toimintansa. Huurteenesto alkaa vilkkua ja tuloilma loppuu siihen.
Vielä n.-17 asteessa kone voi tehdä n.minuutin pyrähdyksen päällä ja sen jälkeen sulatellaankin ainakin vartti..ikkunoiden alareunan alkavat kostua.
-19--20 astetta pakkasta kone ei enää yritäkään toimia normaalisti. Pelkkä huurteenesto päällä.
-22 astetta pakkasta kenno jäässä ja tuloilmaventtiileistä puhaltaa normaaliteholla -3 asteista ilmaa.
Mitään etulämmittimiä ei koneeseen saa, ainoastaan jos itse virittelisi jonkun sähkövastuksen tuloilmaputkeen. Onko näistä kenelläkään kokemusta?

Kuulostaako kenestäkään yhtään tutulta joka omistaa kyseisen laitteen?

Swegonilta ei yllättäen ole ongelmaan kommentoitu mitenkään..
Vai tämä ei ilmeisesti ole ongelma heille vaan "normaalia toimintaa" mainoslehdykässäkin oikein sanotaan " tämä kone ei juuri koskaan jäädy" ei ole kuin neljäkertaa sulatettu tänä talvena.

Alkaa vaan hermostuttaan!

10

5330

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Säätöjuttu

      Saattaa olla tulo-/poistoilman suhde pielessä, näissä se on tärkeämpi kuin ns. tavallisissa.

    • onnellinenSipokki

      Tuo edellä mainittu tulo-/poistoilman suhde voi olla pielessä, joka ilmenee ikkunoiden huurtumisena lasien välistä.

      Toinen vaihtoehto on, että poistokanavisto kulkee kylmässä ja ne huonosti eristetty. Ongelmaa korostaa se, että konekin on kylmässä tilassa. Tähän kun yhdistää koneen käyttämisen minimiteholla, niin ilma poistokanavistossa ehtii jäähtyä niin paljon, että se ei pidä enää kennoa sulana.

      Kolmantena takan polttaminen runsaalla ilmansaannilla ilman korvausilmaa.

      Neljäntenä takkakytkimen turha painelu. Sitähän ei tule pakkasilla painella.

      Viidentenä viallinen jäätymissuojan lämpötila- anturi.

      Veikkaisin kohtaa 2.

      • R120

        Tiedän että kohta 2 ja takkakytkimen käytöstä ongelmat eivät johdu.
        Kone on kokoajana normaalilla teholla ja poistoilman lämpötila näyttää aina n. 19 astetta..luulisi sen olevan ok lämpötila?
        Tuota takan polttamista ilman kunnon korvausilma en ole kyllä ajatellutkaan ongelmaksi..takka palaa ihan ok kun lto toimii normaalisti. Sitten kun huurteenesto napsahtaa päälle niin tiedätte varmaan kuinka käy..
        Säätämistä olen myös miettinyt mutta vasta n.2vuotta sitten mitattu/ säädetty. En tiedä onko sitten jotenkin epäonnistunut säätö tai jotain. Joskus on ollut jotain pientä huurtumista ikkunoiden välissä, mut ei mitään suurempaa.


      • onnellinenSipokki

        Poistoilma 19 tarkoitaa jo, että eristeissä ilma jäähtyy joitakin asteita, jos sisälämpötila on 22-23 asteta.

        Normaali teho on hieman suhteellinen käsitys, mutta jos oletetaan koneessa tuolloin virtaavan 70 ltr/s, eli talon koko olisi luokkaa 200m2. Tällöin tuo 4 asteen (23-19) viileneminen poistoilmassa tarkoittaisi 360W hukkatehoa. Eristeiden vajavaisuus korvataan tässä tapauksessa 360W lämmittimellä.

        Tai sitten teillä voi olla sisällä 19 astetta, eikä tuota hukkaa ole.

        Takka ottaa palaessa joku 10 - 20 ltr/s. Tiivissä talossa tuo kaikki tulee IV:n läpi, jolloin kenno viilenee ja paljon. Mitä pienempi taloa ja mitä enemmän ilmaa takan läpi menee sen isompi vaikutus. 20 ltr/s lämmitys esim. 10 asteiseksi ulkona ollessa -30 ottaa 1 kW verran. Ja tuo on kaikki kennon energiasta pois.

        Säätämisen ongelman pitäisi havaita tuosta ikkunoiden huurtumisesta. Jos lasit eivät välistä jäädy, niin ei ole myöskään ylipainetta.

        Edellisen viestin listasta jäi pois 6) liesituuletin ja mahdollinen 7) keskuspölynimuri, joiden käyttö myös heikentää kennon sulatusenergiaa.

        Kohtana 8) kiuas, joka on jopa hieman pahempi kuin takka, koska kiukaan läpi ilmaa menee tyypillisesti enemmän ja juuri saunoessa ilma on kaiksita kosteinta.

        Eiköhän noita tutkimalla jotain syytä ala selvitä.


    • Kalahari79

      Moi. Löysitkö jonkun vian koneesta? Itselläni sama kone ja ihan samat ongelmat!! Vinkkejä kaivataan miten saadaan kone kuntoon!! Ei ole aina oireillut näin.

    • kastell

      ei toimi pakkasella meilläkään pyrivä kenno jäätyy ja lakkaa pyörimästä.
      survoin eristysvillaa joka kolon täyteen ...saa nähä auttaako seur. pakkasilla..

    • Ilmanvaihtaja

      Meillä ei ole koskaan kenno jäätynyt mutta ulkopuolelta kondensoi ulkoilmakanavan ympärille jos on liikaa kosteutta sisällä. Kyllä muualta etsisin vikaa kuin itse laitteesta jos kenno jäätyy. Kondenssiveden poistohan pitää esim. testata joka vuosi kun kennon tarkistaa, tämähän lukee ohjeissa. Jos RH on yli 30% -15 tai kylmemmillä esim. 40% ja ulkona on pakkasta -25 niin kyllä on jossain jotain häikkää ilmanvaihdossa tai sitten kuivataan pyykkiä tms. kosteita juttuja liikaa sisällä. Meillä loppui toi hikoilu kun laitettiin ilmanvaihto kuntoon ja säädöt oikein, alipainetta pitää olla hieman. Tässä on ollut todella hyviä syitä aiemmissa viesteissä ja uskon, että niistä löytyy syy jos kenno on jatkuvasti päällä. Koville saunojille suosittelisin seuraavaa: Ilmanvaihdolla ei kannata kovalla pakkasella tuulettaa tiloja, vaan avaamalla saunan ovi, kiuas päälle vielä hetkeksi, ikkuna auki hieman raolleen, pesuhuoneen ovi kiinni ja jos on lattialämmitys niin sehän pitää olla aina lämmin. Ikkunasta tulee kuivaa ilmaa jota kiuas (5-10 minuuttia päällä, ei se heti jäähdy joten toimii kuivaimena). Jos tehostuksella yrittää kuivattaa kun ensin on holvannut saunaan 10 litraa vettä ilmaan, on ihan varmaa että kenno on ankka-jäässä!

    • Ei_laatua_ainakaan

      Kyllä se on koneestakin kiinni ja vaikka en näitä uusimpia koneita tunne niin kuulostaa samoille ongelmille kuin aikaisemmissakin swegon laitteissa. Laatu on heikkoa ja käyttäjät testaa laitteet, mallit vaihtuu tiheään. Jälkimarkkinointia ei käytännössä ole eli ei niitä kiinnosta ongelmat.
      Ristivirtauskennon automatiikkaa ei vaan toimi suomen oloissa ja koneet jäätyy ja hajoilee uutenakin. Hyvät hyötysuhteet saadaan labraolosuhteissa mutta oikeasti tarvitaan lisäksi etu- ja jälkilämmitykset ja silti huurteenesto on päällä koko ajan välillä.

      • Ilmanvaihtaja

        R120 on pyöriväkennoinen. Meilläkin pätkii tulopuhallinta kovalla pakkasella, mutta ei ole ikinä mennyt jäähän. Kaikki LTOt sulattaa, tavalla tai toisella. R120 on ihan kelpo kone kunhan säädöt on kohdallaan.


      • InsinööriX
        Ilmanvaihtaja kirjoitti:

        R120 on pyöriväkennoinen. Meilläkin pätkii tulopuhallinta kovalla pakkasella, mutta ei ole ikinä mennyt jäähän. Kaikki LTOt sulattaa, tavalla tai toisella. R120 on ihan kelpo kone kunhan säädöt on kohdallaan.

        Joo, kyllähän kaikki kennot (sekä levy että pyörivät) saa kelillä kuin kelillä sulaksi puhaltamalla niihin lämmintä poistoilmaa. Huvittavaa vain, että "lämmön talteenotto" ja siten energian säästö ei tällöin toteudu tilanteessa, jossa sitä eniten tarvittaisiin!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe