Olisko kellään antaa KÄYTÄNNÖN vinkkejä seuraavaan

Worse_than_Monk

Lyhyt aloitus: mulla on kaikenlaisia pakko-oireita niin kauan kuin jaksan muistaa, lapsuudessa ja nuoruudessa melko vähän, mutta mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän tulee niitäkin.
SUURIN ongelma on se, että oon likainen ja se, että likaan paikkoja omalla likaisuudellani koko ajan. Tämä on yli 25 v. vanha ajatuskulku, johon EN siis hae apua, vaan sen "jatkojalosteeseen/tuotteeseen" ;)
Tämä kuulostaa varmasti todella naurettavalta niistä, jotka eivät OCD:sta mitään tiedä, mutta arvelen tällä palstalla olevan pääasiassa ihmisiä, jotka saattavat hyvinkin tajuta mitä tarkoitan, ja teillä lienee myös kokemusta käytännön ratkaisuista, ei pelkkää psykiatrian teoriaa. Tällä hetkellä isoin probleemani on se, että en voi käyttää älypuhelinta. Nyt vaan alkaa olla niin, että perusnäppäinluurit ovat katoamassa ja niiden vähienkin laatu huononee nopeasti.
Minne kuulokkeelle mä ikinä 'ängen' korvani, en voi sitä enää käsin koskea. Ja tuo nyt sattuu olemaan just se idea älypuhelimissa. Nämä näppiskynät eivät toimi, koska en voi niitäsitä missään säilyttää. Arvaatte varmaan: likaisia ekan käytön jälkeen.
Ominaisuuksia toki haluaisin puhelimeeni, joten Doro-tasolle en ole siirtymässä. Maailmalta löytyy kyllä ok-luureja, mutta niistä näyttää puuttuvan joitain ominaisuuksia, joita Suomen verkoissa tarvitaan, eli eivät toimi täällä.

JOS jollakulla on hyviä ideoita, kiitos etukäteen.

9

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1648

      Mulla on myös ocd, mutta koska kaikilla ne omat ocd-juttunsa niin en ole varma onko vinkeistäni apua. Mutta itse käytän älypuhelimen kanssa ainakin seuraavia:
      -kumihanskoja (sellasia ohuita puuteroimattomia, joita saa isoissa paketeissa)
      -pidän puhelinta välillä yhdessä tai usemmassa minigrip pussissa (vaihdan sitten aina uuteen kun tuntuu saastuneelle) (toimii hyvin ainakin kahden pussin läpi)
      -putsaan vähän väliä puhelinta joko veteen kostutetulla paperilla tai desinfioin sen pesevällä desinfiointiaineella (joka siis sekä pesee, että desinfioi) (olen nähnyt myynnissä netissä ainakin myös älypuhelimille ja tietokoneille yms vartavasten tarkoitettua desinfiointiainetta, Berner taisi olla valmistaja)

      Toivottavasti näistä on jotain apua :).

      • Worse_than_Monk

        Naulankantaan ! Mä oon myös kertakäyttöhanskojen suurkuluttaja ja desinfiointiainetta kuluu myös ja paljon. Sitten itsellä on sellainen homma, että kun se puhelin likaantuu, ja jos en putsaa sitä samantien, eli väliin mahtuu päiviä ja likaisilla käsillä käyttöä, niin luuri on sitten pysyvästi likainen. KÄYTÄN silloin puhelinta kk-hanskan läpi, ts. yleisille paikoille ei ole puhelimeen puhumaan menoa. Tällä hetkellä tuossa rivissä olisi noin 4-5 toimivaa, LIKAISTA puhelinta ! Arvoahan ei niillä sinänsä ole, ovat kaikki näppismalleja, jne.

        Meillä on tosiaankin paljon yhteistä, mutta neuvosi eivät auta. On tosin kiva kuulla, että muitakin on kuin mä, joilla on samantyyppisiä arjen ongelmia :) Täytyy tuumia tuota puhelinjuttua edelleen, nimittäin jos älyluurista tulisi sellainen "jok'ikinen kerta puhdistettava", niin siinä menee lopullisesti hermo ! Mieluummin sitten mikä tahansa muu, tai ei matkapuhelinta ollenkaan, sekin ON vaihtoehto :) Tällä pallolla on kuitenkin tallottu miljoonia vuosia ennen nykytekniikkaa :)


      • neuroottinenedelleen

        Pakkoneuroosi on vähän sellainen ettei sitä ymmärrä helposti kuin toinen samanlainen, jos edes silloin.

        Olen saanut nopeasti hyviä tuloksia sillä kun yksinkertaisesti en tottele "pakkoja"
        Välissä kyllä olen langennut mutta parempaan päin.
        Esim. eilen illalla ennen nukkumaan menoa en käynyt tarkistamassa onko ulko ovi lukossa, tämmöisen tarkistuksen aina olen tehnyt, mutta nyt jätin tekemättä.
        Myöskin tänään oli kahvinkeittimen johto seinässä sen ajan kun olin töissä :)
        Pieniä asioita, toki paljon pahempia pakkoja on myöskin.

        Kumminkaan en lähde jankkaamaan sinulle mitä sinun pitäisi tehdä, muutenkin se on sinun asiasi.

        Jos joskus haluat parantua niin sinä tiedät tien jota on kuljettava, muuta keinoa ei juuri ole....


      • Worse_than_Monk

        Ikävä kyllä on todettava sulle sellainen homma, että ei näitä asioita pääse karkuun. Kun häiriöt ovat kestäneet yli 25 v. kuten mulla, suunta EI OLE parempaan, kyllä se on huonompaan.
        Käsienpesuaika per kerta on kasvanut 15-20 min. yli tuntiin. Kahvinkeittimen, hellan ym. siinä vieressä tarkastan nykyään, ennen en juuri koskaan. Mä en nyt hae mitään poppakonsteja näihin oireisiin (koska sellaisia ei ole), vaan, kuten aloitus kuuluikin, etsin apua PUHELINONGELMAAN.
        On taas pakko vähän suhteuttaa: mä oon todella kiitollinen, että mulla ei ole esim. skitsofreniaa tai bipolaarisuutta. Masennus kuuluu (ja on kuulunut) mun elämään lapsesta saakka, lääkitys siihen on ookoo, eikä sekään ole saanut ikinä vielä realiteetteja pettämään. Eli en ole koskaan ollut psykoottinen, enkä siis myöskään kokenut harhoja. Mä en nyt sinuna lähtisi 'parantamaan' ketään, koska ellet ole myös psykiatri, niin silloinhan sokea taluttaa toista sokeaa


      • neuroottinen

        Itse olen kärsinyt myöskin pakkoneuroosista lapsesta asti, tilanne meni todella pahaksi 17 vuotiaana. Siinä tapahtui lumipallo efekti, oli ongelmia ja niistä tuli lisää ongelmia. Nyt onneksi ollaan jo paremmilla vesillä.

        Jokainen tapaus toki on yksilöllinen, on jopa tehty leikkauksia joilla saadaan pakkoneuroosi kitkettyä, voihan se olla vähän hullua sanoa sellaiselle että kestä vain ahdistus.

        Minä tästä sairaudesta kyllä pääsen, olen jo päässyt melko hyvin.Yksinkertaisesti sillä etten tottele sitä, siedän ahdistuksen.

        Saatat ajatella että sinulla pakoneuroosi on kestänyt niin kauan että et saa enää niille mitään, kuka tietää.
        Itse olen tällä hetkellä 37v, eli tämän sairauden kanssa on eletty suunnilleen 25 v myöskin.

        Sen olen huomannut että pakkoneuroosi muuttaa jonkinverran muotoaan, eli pakko oireita voi kehittää mistä vain. Väsyneenä/tressaantuneena niitä tulee etenkin.

        Tällä palstalla joku aiemmin kertoi parantuneen pakkoneuroosista, hän kertoi juuri tämän ettei tottele niitä, ajattelin vain että hänellä oli se niin lievänä että helposti hän siitä parani.Se jopa ärsytti, koska oletin että hän vertaa omaa lievää pakko-oireilua tämmöisiin tapauksiin kuin minä joka on kauan kärsinyt pakko-oireita.
        Minä olin väärässä ja hän oikeassa.

        Kaiken tämän lässytyksen tarkoituksena on ollut auttaa, kait sitä haluaa auttaa muita samasta sairaudesta kärsiviä. Eli älä nyt pahastu näistä neuvoista kumminkaan.

        Sinä etsit apua puhelin-ongelmaan, minä en osaa siinä sinua auttaa.
        Toivotan kaikkea hyvää ja paranemista.


    • neuroottinen

      EI EI EI....

      Aivan väärin.
      Kumpikin teistä tajuaa että nuo ovat pakkoneuroosista johtuvaa eikä niillä ole todellisuuspintaa yhtään.

      Kestät sen ahdistuksen mitä tulee ja sitäkautta se helpottuu ajan kanssa.

      • 1307

        neuroottinen puhuu asiaa.

        Lopetatte nuo ritualistiset jutut niin paranette!

        Altistaminen on keino ja iltalukemiseksi kannattaa ostaa/lainata Kerrasta poikki -kirja.


    • Vittura

      No siihen puhelimeen: kaupoissa myydän staattisia pyyhkeitä, eli sis alkoholia jotka on tarkotettu puhelimiin, tietsikoihin ym.. Voit ostaa paketin ja pyyhkiä jos taas tuntuu ettei ne riitä ( kuluu liian paljon tms) ota norm talouspaperia , kostuta hyvin pienesti pesuaineella esim kiilto, pumppupullosta ja pyyhi. Tuo on halvempi vaihtoehto! Riippuu riittääkö sinulle yksi pari pyyhkäisyä vai kymmenen!?

    • Sistinasnight

      Jep, väärä painopiste!

      Älä keskity rituaaleihin, vaan keskity kestämään ahdistusta, niin et enää tarvitse niitä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      270
      2973
    2. 201
      2856
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      69
      2436
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      214
      1916
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1368
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1317
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      159
      1192
    Aihe