PPO:lta rahat uuteen kuituverkkoon

miksienääPPOssa

Kalajoen kaupunginhallitus esittää valtuustolle yhteisen kuituosuuskunnan perustamista yhdessä Siikajoen, Pyhäjoen, Merijärven ja Sievin kanssa.

Kunta osallistuu kustannuksiin omalta osaltaan, mutta jokaisen liittyjän pitää maksaa liittymismaksu ja senjälkeen kuukausimaksu.

Niihin kustannuksiin löytyy apu PPO:sta. Puretaan osuuskunta tarpeettomana ja sieltä saa jokainen jäsen yli 3000 euroa, jonka voi käyttää valokaapelikustannuksiin.

PPO ei tule koskaan enää valokaapelia tarjoamaan.

13

89

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuituamaakuntaanitse

      PPO:n nettisivuilta huomasin että Merijärvellä olisi 233 jäsentä ja heillä siis rahaa sisässä 866 760 € Osuuskunnassa.

      Luulisi päättäjiä ja kuntapäättäjiäkin kiinnostavan niiden saanto hyödyntämään kuntaa ja sen asukkaita=jäseniä. Vai kiinnostaakokaan ?

      http://www.kalajoki.fi/ajankohtaista/kalajoelle-suunnitteilla-valokuituverkko

      Olisi mielenkiintoista kuulla millä perusteella jäsenien valitsema hallintoedustaja mies maalla mutta merellä..vellihousu vastustaa seuraavassa osuuskuntakokouksessa purkamista kun kerran maakunnassa on noin vetovoimaisia suunnitelmia alueen infrastruktuurien kehittämiseen joihin ei heikentävästi vaikuta globaalit markkinat vaan hankkeet edesauttavat alueen mahdollisuuksia päästä globaalien markkinoiden imuun ja esille.

      • nimim1

        Eikö ne kuitukaapelit ole jo valmiina niitähän aurattiin kaikki tienpenkat täyteen muutama vuosi sitten. Ainaki Pyhänkoskella joka mökin kohalla on kuulemma oksa oottamassa.


      • palvelutparanee

        ..kenen oksa mahtaa olla, siihen ei ole päässyt eikä pääse käsiksi kun ei ole "tuotteistettu" ? El oli ryhdyttävä tuumasta toimeen kuten Kalajoella ja Pyhäjoella me päätettiin.. kuten Ehnroth aikoinaan sanoi " ei saa jäädä tuleen makamaan"


    • kompromissiesitys

      Asiaan saisi kaikki annettua oman kantansa kun kysyvät paikkakuntien edustajien kannan ja tuovat oman näkemyksensä heille julki. Asian käsittelyyn tulo ei vaadi kuin hallinnon päätöksen ja hyvää tahtoa. Myös kunnanisät voisi ottaa asian esille ja kartoittaa tuota kuituasiaa ja sen rahoituskuvioita samalla keskustelukerralla.

      Oisko tässä ideaa saada "riitely" loppumaan osuuskunnan nykyhallinnon ja jäsenien kesken ?

    • nghfbnghb

      Aikooko kuituosuuskunta ostaa jo asennetut kuidut isompien teiden varsilta Elisalta?

      • merelläjamaallaeri

        ..antaa niiden jäädä varmistukseksi jos sattuu vaikka maanjäristys katkaisemaan johdot. Siinä tosin menisi mastot ja tuulimyllyt samalla mutta väliäkö sillä..kyllä "merimies" urakoi..tai eihän se osaa edes sitä mutta vastaan panee kaikessa jotta kokouspalkkioihin pääsee mukaan.


    • uskaltaakokysyäkkään

      Mitä mieltä tai kantaa on Matti Merijärven edustaja Osuuskunnan hallintoneuvostossa ? Kuka tietää tai onko kukaan kysynyt?
      Tuo kuituasia kannattaa kyllä selvittää ja pikaisesti koska Kalajoki-Pyhäjoki jne on tehnyt jo päätökset ja niihin pääsee vielä mukaan "halavalla" kuten Sulo Vilen sanoisi. Jos odotellaan niin menee ikä ja terveys eikä kukaan operaattori ala hoitamaan investoinneilla tänne mitään..raha kyllä kelpaa mutta palvelut ei tule pelaamaan.
      Ja kun se raha on ihan käden ulottuvilla.. osuuskunnan taseessa 1240 €/osuus.

    • hyviäuutisialehdessä

      Hyvä Merijärvi ja kunnan päättäjät niin sitä pitää. Eli ihan oikea tapa selvittää kuntalaisten kiinnostus kuituverkkoon jota aletaan rakentaa naapurikuntiin.
      Lisänähän on vielä että rahoitus voikin olla aika kevyt, koska liittyjillä on mahdollista oikeilla toimenpiteillä saada kustannukset hoidettua osuuskunnassa heillä sisässä olevalla omaisuudella ja jäisi vielä pussin pohjallekkin myöhempiin tarpeisiin.

      Mielenkiintoista !...mitähän siellä miettii hallinto-Matti joka vastustaa osuuskunnan purkua ja kunnan kehittämistä ? Sehän on kuin oman oksan sahaamista jolla istuu !

    • hyväaloitekokoukseen

      Aloite v.2016 osuuskuntakokoukselle;

      Velvoite Osuuskunta PPO:n omien osuuksien hankkimiseksi

      Osuuskuntakokous velvoittaa hallituksen hankkimaan jäsenten osuuskunnalle tarjoamat Osuuskunta PPO:n varsinaiset osuudet, kuitenkin määrältään enintään 25000 kpl.

      Osuudet hankitaan osuuskunnan yksityisiltä jäseniltä ja siinä järjestyksessä kuin niitä osuuskunnalle tarjotaan.

      Osuuksien hankkimisvaltuutus on voimassa osuuskunnan seuraavaan osuuskuntakokoukseen saakka.

      Osuuskunnalle tarjotuista hankittavista osuuksista maksetaan raha niiden matemaattisen arvon mukainen hinta, kuitenkin vähintään 1150 € ja enintään 1250 € osuudelta.

      Osuuksien hankintahinta tulee maksaa jäsenen ilmoittamalle tilille kahden (2) kuukauden kuluessa siitä kun osuudet on tarjottu osuuskunnalle hankittavaksi.

      Osuuskunnalle hankitut osuudet tulee kuolettaa ja poistaa osuuskunnan osuusluettelosta.

      Hankintamenettely pienentää osuuskunnan omaa pääomaa osuuksien hankinnoista maksetulla määrällä, mutta ei laske jäljellä olevien osuuksien arvoa, eikä vaaranna osuuskunnan maksuvalmiutta.

      Tulethan kokoukseen viemään aloite läpi ?

    • vaikuttaminenalkaanyt

      Nyt on alkanut valmistelut osuuskuntakokoukselle ja hyvät jäsenet on aika lähestyä edustajiamme ja tuoda julki mielipiteenne osuuskunnan tilanteesta ja halustanne sen jatkosta. Edustajien nimet löytyvät linkistä joista kolmasosa erovuorossa:

      http://www.osuuskuntappo.fi/osuuskunta/hallinto

      Esitettävä kysymyshän voisi vaikka kuulua : Kannatatko osuuskunnan varojen pikaista palauttamista jäsenille täysimääräisenä vai koetko nykytilanteen edesauttavan toimintaa niin että jatkossa saisin annettujen lupausten mukaiset vuosittaiset osuusmaksunkorot vähintäin 100 €/v/osuus ? Milloin avoimuus toiminnan osalta alkaa ja miten voin jatkossa vaikuttaa omaisuuteni hoitoon minulle parhaaseen lopputulokseen ?

      On mielenkiintoista kuulla niitä vastauksia hallinnonkin esittäminä.

    • kivaratkaisuesitys

      Olipa hvä ja asiallinen kirjoitus Kalajokilaaksossa kuituasiassa ja mobiiliverkkojen ruuhkautumisesta.

      Kuitu on todella ainoa kanava jossa nopeutta voidaan kasvattaa tarpeen perusteella eikä "ilman myynnillä" kuten mobiilipalveluissa.

      Mielenkiintoiseksi asian täällä tekee vielä se, että lähes kaikki joilla on Osuuskunta PPO:n osuus tai osuuksia voivat saada kuituliittymään rahoituksen kun hoksaavat toimia oikein..tulevat osuuskuntakokoukseen ja kannattavat esitystä jolla rahat saadaan jäsenien käyttöön täysimääräisinä.

      Esitys voi olla esim : Osuuskunta PPO lunastaa niin haluavilta jäseniltä osuudet todellisella arvolla 1240 €/kpl jonka jälkeen ne osuudet voidaan kuolettaa. Ne jotka haluavat jatkaa osuuskunnan jäsenenä voivat siis niin tehdä. Kaikki voittavat ja saavat tahtonsa läpi.

    • hallinnolleevästystä

      Nyt oli kunta tehnyt todella edistyksellisen päätöksen. Kaikki halukkaat saa kuituliitännän veloituksetta.

      Siihen kun saadaan vielä osuuskunnan purkamisesta rahat päätelaitteisiin niin jopa alkaa bitit kulkemaan. Yhteyksiä voi käyttää niin karja-maatlaous ja kotiasioiden hoitoon "reaaliaikaisesti" ei tarvi kaikenmaailman mobiilirekkuloiden kanssa leikkiä.

      Ja voi muuten jäädä vielä rahaa "sijoittamiseenkin" omaehtoisesti.

      Pikapuolin kokoontuu hallintoneuvosto..oliko 15.3 jossa kuullaan viimevuoden voitosta maksettava korko ja sitten ei muuta kuin odottamaan osuuskuntakokousta jossa käsittelyyn tulee purkualoite ja alkaa rampat kalkattamaan.

    • kopioinvaa3

      Nyt oli naapurikunta tehnyt todella edistyksellisen päätöksen. Kaikki halukkaat saa kuituliitännän veloituksetta.

      Siihen kun saadaan vielä osuuskunnan purkamisesta rahat päätelaitteisiin niin jopa alkaa bitit kulkemaan. Yhteyksiä voi käyttää niin karja-maatlaous ja kotiasioiden hoitoon "reaaliaikaisesti" ei tarvi kaikenmaailman mobiilirekkuloiden kanssa leikkiä.

      Ja voi muuten jäädä vielä rahaa "sijoittamiseenkin" omaehtoisesti.

      Pikapuolin kokoontuu hallintoneuvosto..oliko 15.3 jossa kuullaan viimevuoden voitosta maksettava korko ja sitten ei muuta kuin odottamaan osuuskuntakokousta jossa käsittelyyn tulee purkualoite ja alkaa rampat kalkattamaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      807
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      671
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe