Kaupunkimme talousneropatit...

Kokkola korottaa kesäliksaa???

Keskipohjanmaan numerossa 25.1. komeilee yllä oleva otsikko mutta valitettavasti ilman kysymysmerkkejä. Artikkelissa työllisyyspäällikkö kertoo, että palkkoja korotetaan 20(!!!)% ensi kesäksi nuorilta saadun palautteen takia(!?!?!?)

Jutusta löytyy tiedot siitä, että korotus on tekijää kohti 220 euroa ja näitä tekijöitä on yhteensä 250. Tämä tarkoittaa yhteensä 55 000 euroa ja kun siihen lisätään työnantajan muut kulut voidaan summa kertoa pyöreästi 1,5. Eli Kokkolan kaupunki maksaa ensi kesänä 82 500 euroa enemmän kesätyöntekijöille, koska nuorisovaltuusto oli sitä mieltä, että olisi kiva saada enemmän liksaa???

Ymmärrän, että jutussa mainittu 780 euroa kolmen viikon työstä ei ole paljoa mutta jotenkin epäilen samalla, että hakijoita töihin on ollut enemmän kuin tuo 250 kappaletta. Miten on mahdollista, että kaupunki jonka talous on täysin kuralla ja jonka johdon ainoa parannuskeino asioihin on tärisevin sormin piirrellä vuosi toisensa jälkeen ja suhdanteista riippumatta uusia kunnallisveron korotuksia, haluaa vapaaehtoisesti polttaa tällaisia summia veronmaksajien rahoja ilmaan?

Millä markkinatalouden logiikalla työllisyyspäällikkö korottaa kesätyöläisten palkkoja 20% tilanteessa, jossa inflaatio on painunut miinukselle (eli elinkustannukset laskevat), hakijoita töihin on varmasti enemmän kuin paikkoja ja palkanmaksajan tilit ovat tyhjät?

Kolmen viikon kesätyöllä ei varmastikaan osteta asuntoja tai perusteta perheitä olkoon se sitten 780, 1000 tai vaikka 5000 euroa. Sen tarkoitus lienee tutustuttaa nuoria työn tekemiseen. Ehkä tärkein opetus minkä nuorille voi antaa on se, että työstä saatava korvaus tuntuu lähes aina liian pieneltä verrattuna siihen sijoitettuun panokseen, eli omaan aikaan ja vaivaan. Toinen tärkeä opetus olisi myös se, että koska emme asu kommunismissa (vaikka se aika usein siltä tuntuu...) vallalla ovat kysynnän ja tarjonnan lait. Mikäli haluaa kovempaa palkkaa pitää pyrkiä kehittämään itseään ja hakeutumaan sellaisiin tehtäviin, joista on kysyntää ja sitä myötä korkeampi palkkataso. Huutoäänestyksille ei palkkoja korotella missään - paitsi näemmä Kokkolan kuntataloudessa...

Ihan oikeasti - herätkää ja säästäkää tai on Kokkola edelleen Suomen verohelvetti ja teidän touhuilla siksi myös jää!

Terveisin tyytymätön nettoveronmaksaja

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahakiertää

      Älä huoli, nuoret käyttävät suurimman osan palkastaan paikallisiin palveluihin, eli tämä raha jää kiertämään tänne paikallisesti. Ihan hyvä päätös kaupungilta!

    • Hieno homma. Sittenhän meidän kaikkien palkkoja voisi korottaa 20%! Tai hei elintasohan vaan kasvaa tuolla, joten mitä jos laitettaisiin 100%. Tämähän on tätä ihanaa sosiaalidemokratiaa millä maamme nykyinen taloudellinen kukoistus on taattu! Siirrellään vaan rahoja toisten taskuista omiin ja kaikki menee hyvin - vai miten se nyt meni...

      Vaikka rahankiertonopeus onkin yksi talouden perusta niin sillä ei todellakaan ole tarkoitettu suodattamista tehottoman julkisen sektorin kautta. Sitä paitsi nykyisillä veroprosenteilla on luotu yhteiskunta, jossa nettoveronmaksaja maksaa valtiolle tai kunnalle, joka taikoo rahoista hukkaan puolet ja antaa loput avustuksina nettosaajille.

      Nettosaajat toteavat, että kaikki kotimainen on kovin kallista (johtuu korkeasta verotuksesta) ja ostaa nettomaksajilta saamillaan rahoilla halvempia, ulkomaisia tuotteita - parhaassa tapauksessa maan rajojen ulkopuolelta tai netistä. Tämän jälkeen sitten entisistä nettomaksajista tuleekin työttömiä nettosaajia, joille annetaan lisää avustuksia, jotka rahoitetaan veronkorotuksilla jne. jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Moi vaan vielä kerran

      Kivaa päivää samalla. Kukaan ei kaipaa eikä rakasta. 💔🐺🌃🌧️☀️
      Ikävä
      328
      3766
    2. Nainen, millaisista miehistä tykkäät?

      Mielenkiinnosta kysyn 😄
      Ikävä
      232
      3318
    3. Nyt sitten ulos ihmiset!

      Älkää jumittako täällä. Menkää, näkykää ja hankkikaa kokemuksia. Ei teitä kukaan edes bongaile, jos önötätte täällä.
      Ikävä
      146
      2643
    4. Mitä jos saisit tietää että kaivatullasi

      on jo joku toinen?
      Ikävä
      111
      2151
    5. Onnea Solatie !

      On sit valittu uusi kaupunginjohtaja.No ei menny Nivala-Harju- Tapio -Pikkarainen juntan mukkaan.
      Kemijärvi
      21
      2148
    6. Naiselle varatulle

      Jos homma kariutuu kotona, niin saanko sinut ihan omakseni🙂??
      Tunteet
      16
      2007
    7. Sarvisalon kesätori

      Onpa kiva paikka. Mutta torikahvila oli suorastaan naurettavan alkeellinen ja ne voileivät,olivat kuin pienen lapsen tek
      Loviisa
      17
      1795
    8. Minun pitää tehdä jotain

      En tiedä meneekö siihen viikko vai kuukausi. Mutta jos voit odottaa, niin löydän sinut sen jälkeen kun on homma hoidett
      Ikävä
      45
      1792
    9. Hindulijat raivoavat täällä, ettei kristinuskossa

      ole itsessään mitään aitoa! No miksi sitten hyökkäilette "nollaa vastaan"? Eikö hnduilijan vaan kannattaisi pieht
      Hindulaisuus
      305
      1510
    10. Sinä oot hyvä ihminen

      Mut ehkä me ei vaa sovita yhteen :(
      Ikävä
      123
      1392
    Aihe