Kuulolaite

Äänenvahvistinkorva

Kuinka huono kuulon täytyy olla, että saa kuulolaitteen, ja kuinka hyvin vielä tarvitsee kuulla (tarkoitan siis sitä, että eihän ne laitteet kuuroilla toimi) ?
Kuinka paljon kuulolaite vahvistaa ääntä? Voiko sillä kuunnella ihan normaalisti?

Kiitos jos joku vastaa näihin kysymyksiin tai ainakin johonkin niistä.

15

1909

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuulon-alenema

      abayt 30-40% luokkaa... !! ja kuulokoje "vahvistaa" ääneen kuulon aleneman tyypin "testi käyrän" mukaan??

      • phonak

        lisää infoa... phonak .fi


    • kuulosca

      Mulle sanottiin eka kuulolaitteen kanssa, ettei kuulolaite koskaan vastaa normaalikuuloa eli se vahvistaa kyllä tiettyyn rajaan asti - mutta takaisin et kuuloasi kaikilta alueilta saa. Sitten kun kuulolaite ei riitä, suositellaan implanttia. Siihenki kannattaa tietysti suhtautua tarkkaan ja varauksella, koska sitä jäljellä olevaa kuuloa ei implantin jälkeen ole. Tuolloin olet täysin implantin varassa loppuelämäs ja on tapauksia, ettei leikkaukset aina onnistu. Itelle on tuota implanttia jo väläytelty, mutten aio sitä ottaa, ennenkuin tekniikka menee eteenpäin.

      • tiiuda

        Eihän apuväline koskaan tuo kuuloa takaisin - eihän silmälasitkaan palauta normaalia näkökykyä. Mitä tulee implanttiin, niin siinä käytetään ihan samalla tavalla kojetta, mutta piuha menee kallon läpi suoraan sisäkorvaan. Sekään ei palauta normaalia kuuloa.


    • KysyKuulosta

      Noin 30-40 desibeliä, jotta saat kojeen julkisessa kuulonhuollossa. Yksityisesti hankit kun koet tarvetta, usein jo 20 desibelin kohdalla huomataan selkeää haittaa. Yksilöllistä tämäkin ja paljon asenteesta kiinni. Moni sinnitteelee vuosikymmenkin keskivaikealla alenemalla... Mutta silloin kuuloa ei voidakaan enää "palauttaa" niin hyvin kuin jos heti oltaisiin reagoitu. Eli hankin ensin tietoa (audionomilta) ja päätä sitten hankitko vai odotatko.

      Kuulolaite vahvistaa ääntä yksilöllisesti henkilön kuulokäyrän mukaan. Eli ensin tehdään kuulontutkimus, sitten valitaan ja säädetään kuulokoje (sovitus). Jos kuulonalenema on vaikea, vaikka 80-90 desibeliä, kuulokojeen tuoma apu heikkenee. Kuuroa se ei enää hyödytä. Usein varsinkin puheenerotuskyky kärsii kun kuulo huononee ja juuri tätä kykyä pitää varjella hankkimalla heti kuuloapua.

      Koje laitetaan korvaan (eri malleja - sinulle paras valitaan kuulontutkijan kanssa) ja sitten ollaan ihan normaalisti... eli ei siihen kuunteluun mitään kummallista liity, paitsi että varotaan kastelemasta kojetta. Sitä pitää myös putsata päivittäin ja vaihtaa paristo ja mallikohtaisia tarvikkeita (esim. ääniletku, korvatippi tai vahasuoja) säännöllisesti.

      Joskus kun puhuu puhelimessa (mallista ja kuulonalenemasta riippuen). Luuria voi olla tarpeen liikutella ja voit valita vaikka erillisen puhelinohjelman joka tallennetaan kuulokojeen "muistiin"... audionomin kanssa nämä käytään läpi. Usein asia on asenteista kiinni, miten halukas on oppimaan. Tosin halvimmat kojeet saattavat kyllä vinkua ja kuulostaa mekaanisilta.

      Voit myös hankkia erilaisia apulaitteita (striimaus/streaming), eli kuulokojeista saa esim. puhelimen hands-free laitteet! Jos muuten tykkää hankkia elektroniikkaa ja hifistellä, niin kuulokojeissa on paljon mahdollisuuksia.

    • Äänetön

      Voiko audionomi asettaa kuulokojeen äänenvoimakkuudelle ylärajan? Äkillinen kova ääni tuntuu pahalta. Jopa television äänen voimakkuusvaihtelu pitäisi leikata.

      Valokatkaisimen lähellä kuulolaite surisee. Onko suodatinta olemassa?

      • Anonyymi

        Kuulokojeeseen voi säätää melunrajoituksen pyynnöstä. Sinulla on kojeen mt-asento päällä, jos kuulet kojeen surisevan sähkölaitteiden lähellä.


    • T.Pajuinenaika

      Joopa, piirtelevät kuulokäyriä ja säätävät kuulolaitteita. Paperin rapina vahvistuu sietämättömän kovaksi.
      Missä on elektro iikan älykkyys?
      Olispa edes kaukosäädin kuten televisiolle.

    • hyvä.kokemus

      Kuulolaite säädetään jokaiselle sopivaksi, niin että henkilö kuulee mahdollisimman normaalisti. Kaikin puolin normaalia nuoruuden kuuloa kuulolaite ei palauta, mutta sellaisen kuulon, jolla tulee hyvin toimeen kaikissa tilanteissa ja pystyy nauttimaan musiikistakin.

      Kuulolaite on viisainta hankkia heti, kun huomaa kuulonsa heikentyneen. Silloin vielä oppii ja tottuu kuulolaitteeseen erinomaisesti ja siitä saa hyvän hyödyn. Jos päästää tilanteen niin huonoksi, että on välteltävä ihmisten parissa olemista, ei kuule ovikelloa eikä puhelinta, ollaan jo pikkasen myöhässä. Paluu kuulevien äänimaailmaan on silloin vaikeaa.

      Asian voi ottaa esille vaikka terveyskeskuslääkärin luona muutenkin käydessä. Siitä se sitten lähtee.

      Itse olin heti ikionnellinen, kun tulin kuulokojeet korvissa kuulokeskuksesta. Kuulin taas liikenteen jyrinän, linnun laulun, olin mukana elämässä! Ja saatoin taas kuulla ja keskustella ihmisjoukossa pinnistelemättä. Minulle kuulokojeet on tämän kuluneen vuoden paras kokemus.

    • kuukuul

      Voi siitä kuulon alenemisesta olla hyötyäkin. Uudenvuodenpäivän aamulla vaimo valitti,kun ei saanut nukuttua rakettien paukkeelta. Minä pirteänä kysyin,minkä paukkeelta?.Minä nukuin ainakin hyvin.

    • Vaike

      Näin jossakin seuraavan tekstin ja ihmettelin: "Your comment is awaiting moderation.
      Olimme kuuloa ja kuulokojeita käsittävällä luennolla.
      Kysyin onko kuulokojetta, joka leikkaa pois erittäin voimakkaan äänen. Sehän voi aiheuttaa kipua tai vaurioittaa korvaa.
      Luennoitsija ei osannut vastata.
      Kuuloliitto voisi painostaa äänentoistolaitteiden valmistajia kehittämään rajoittimen, joka rajoittaa esim. puheen jälkeen televisiossa räjähtävän mainosten metelin, rajoitinta pitää voida säätää. Tästä hyötyisi muutkin kuin huonokuuloiset.
      Tanssipaikoilla äänentoiston kaiku on säädetty musiikin vaatimusten mukaan ja sitä ei muuteta kuulutusten ajaksi. Puheesta ei sitten saa juuri kukaan selvää, kun kuuluttaja ei ymmärrä tilannetta. Ei osaa puhua hitaasti ja selkeästi artikuloiden.
      Kunnollinen elektroniikka voisi tunnistaa puheen ja sen ajaksi poistaa kaiun, joka kieltämättä on tarpeellinen huonon musiikin ehostamiseen.
      Vaatikaa järjestön voimin parannuksia."

    • Anonyymi

      Itsellä melun aiheuttama kuulovika. On ongelmia saada selvää ihmisten puheesta. Vaimo pitää pyytää mukaan asioitten hoitoon,kun en mä kuule kuitenkaan.
      Ostin netistä halvan kuulokojeen. Ääntä se kyllä voimistaa paljon,mutta myös tausta ääniä. Pari kertaa kokeilin,mut ei. Mieluummin vaikka en kuule mitään,kun sen avulla.
      Onko kellä kokemusta molemmista. Lääkärin määräämistä,ja halvoista netin kojeista.?

      • Anonyymi

        En ihmettele jos netistä tilatut koneet oli kauheat. Eihän ne sinun kuulokäyrääsi ole sovitetut, joten eivät edes teoriassa voi olla hyvät. Suosittelen, että hommaat lääkäristä lähetteen paikalliseen kuulokeskukseen. Saat sieltä luultavasti monen tonnin kunnon koneet, jotka on säädetty sopivaksi kuulonalenemaasi, mikä on se oleellinen juttu. Kuvauksesi perusteella kuulonalenemaasi on jo vakava ja vaatii oikeita toimia. Lähipiiriin kiittää kun arki tulee helpommaksi.


    • Anonyymi

      Mikä vaikutus voimakkaalla tinnituksella on kuulokojetta käytettäessä.?

    • Anonyymi

      Tinnitys vaimenee kun on kuulolaite.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5700
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3607
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      212
      1765
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1722
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      93
      1188
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      29
      1145
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      927
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      876
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      849
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      838
    Aihe