Musti ja Mirri BOIKOTTIIN!

sesiita

Nyt oikeasti meni ihan viimeinenkin maku kyseiseen ryöstöketjuun.

Musti ja Mirri on ostanut oikeudet Planet Petinkin ruokiin. Ei riitä, että tämä jättiyritys polkee jalkoihinsa muut eläinalan yritykset ja yrittäjät ja ostaa ahneuttaan oikeuksia eri merkkeihin -> vie mahdollisuuden muilta eläinalan yrittäjiltä -> hinnat nousevat asiakkaille kun oikeudet vaan tällä suurketjulla.

Miettikää ihmiset mitä yritystä ja mitä toimintaa haluatte tukea, kun käytte ostoksilla. Kuluttajilla on kaikki valta!

Tuetaan mielummin yksittäisiä pienyrittäjiä ja annetaan mahdollisuus mahdollisimman monelle työllistyä eikä sysätä rahojamme RUOTSALAISELLE jättiketjulle! http://www.hs.fi/talous/a1417403185860
Myös Peten koiratarvike on nyt RUOTSALAINEN :(

44

6368

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maijja84

      ite oon boikotoinu kyseistä ketjua jo ajat. muutenkin tuo ketjuyrittäjyys on aikamoista. yrittäjiä käy sääliksi.. otat lainat niskaan mistään et saa päättää, ketju vie rahat ja leikit siinä sitten yrittäjää ja myyt useasti ylihinnoiteltuja tuotteita. itse asioin erikoisliikkeissä näistä löytyy myös oikea ammattitaito omaan koiraurheilulajiini mitä mustista ja mirristä ei saa. onko peten koiratarvike asia varmaa tietoa? jos näin on niin boikottiin sekin sitten.

      • Anonyymi

        Tokmannilta ja puuilosta löytyy parempiakin tuotteita , paljon halvemmalla


    • flexitön

      No ei kannata planetpetin takia surra se ei kyllä mitään laadukasta ruokaa ole. Vaihda uuteen parempaan merkkiin koirasi ruoka!

    • suvihh

      Minä olen kyllä saanut aina hyvää palvelua mustista &mirristä ei valittamista.

    • maijja84

      jos hakee koirallensa vinkuleluja tai uutta pantaa niin varmasti palvelun saa. sitten taas kun puhutaan koiraurheilusta itse käännyn erikoisliikkeiden puoleen. mustin ja mirrin myyjissä on varmasti ammattitaidoltaan erilaisia koiraihmisiä ja hyviäkin. ketjun tärkein tehtävä itesssään on tietysti tehdä helvetisti rahaa jolloin yrittäjiä rekrytoitaessa tuskin se koirapuolen ammattitaito on ykköskriteeri vaan hyvät myyntitaidot. raharaharaha puhuu eikä koirien aito välittäminen ja hyvinvointi. näin se tietysti monessa asiassa.

    • dfvdfsef

      Kennel-Rehu kulkee, Prisma myy, teurastamoilta tähteet...

    • 1513

      MM on pitkään myynyt pelkkää halppiskrääsää. Siitä on jo vuosia aikaa, kun se oli erikoisliike.

    • valinnanvaraaon

      Halooo...monet eri firmat myy samoja ruokamerkkejä, googleta.Löytyy paljon nettifirmoja, joista voi tilata ihan samoja ruokia..Ei mm niitä yksinään myy.Minä oon siihen liikkeeseen ja heijän palveluun niin tyytyväinen että.Aina neuvovat, ja työntekijät on ilosia ihmisiä.Jatkossakin käyn siellä :)

      Googletin, löyty neljä eri firmaa jotka myy planet pettiä, eli alotus ihan turhaa huuhaata...

      • toineneläinkauppias

        Ei valitettavasti ole huuhaata. Varastot saa toki myydä tyhjäksi, mutta sen jälkeen ainoa maahantuonti on M&M.

        - toinen eläinkauppias


    • asdasdasddd

      Zooplus.fi

      Kantavat ruuat kotiin ja saa halpaa viljatonta sapuskaa :) esim. Taste if the Wild

      • asdasdasddd

        of*


      • 4014

        Zooplus ei kanna mitään kotiin. Kuriiri/posti kantaa kuten mistä tahansa verkkokaupasta. Zooplus.de on paljon halvempi kuin zooplus.fi Esim. Arvaarioissa hintaero 30%.


      • kd9j
        4014 kirjoitti:

        Zooplus ei kanna mitään kotiin. Kuriiri/posti kantaa kuten mistä tahansa verkkokaupasta. Zooplus.de on paljon halvempi kuin zooplus.fi Esim. Arvaarioissa hintaero 30%.

        "Zooplus.de on paljon halvempi kuin zooplus.fi"

        Mitä sitten? Maailmalta löytyy varmasti miljoona nettikauppaa, josta saa tuotteita halvemmalla kuin täältä kalliista Suomesta. Zooplus.de ei omien sivujensa mukaan kuitenkaan postita Suomeen, joten en käsitä, miten tämä liittyi aiheeseen mitenkään.


      • 1120

        Taisikin olla liian vaikea lause. Etsi helpompi.


      • Anonyymi

        Zoopus on paras jos erikoisruokia hankkii mutta perus ruuat saa ihan marketista Hau Hau on hyvää ja viljatonta.Lisukkleeksi öljyä,piimää ja raejuustoa niin on jop erikois ruokaa ja maistuu. Mietin vaan mihin syytteisiin Musti ja Mirri olisi joutunut minun kanssa sillä minä maistan aina koiran papanatkin itse pari päivää ennen, kuin annan koiralle niitä. Kerran koira sai pahoja oireita kun olivat pilaantuneet ja se maksoi minulle paljon eläinlääkärikuluina, mutta jos minä syön ja joudun sairaalaan sen maksaa yhteiskunta.


    • 9013

      Itse ostan vain suomalaiselta naahantuojalta, jotka maksaa verot Suomeen.

      • ennenolitoisin

        Siitä vaan.Osta viellä suomalaiselta valmistajaltakin....suosi suomalaista on nykypäivänä turhaa, kaikki isot firmat kaikonneet jo ulkomaille.Nyt kannattaa suosia halpoja hintoja, saa itselleen enemmän.


      • 1819

        Niin suosinkin. Ja sen lisäksi, että tuen suomalaista työvoimaa, saan tarvitsemani koiranruoat mukaanlukien halvemmalla kuin jostain hitsin zooplussasta. Mutta kukin tavallansa. Eikö?


    • kaikkieivaantajua

      Kyllä on totta, että Musti ja Mirri on ostanut oikeudet Planet Petin ruokiin ja niitä ei saa enään muut tilata, toki varastossa olevat myydään pois.

      Minkä ihmeen takia te hyvät ihmiset tuette ulkomaalaisia yrityksiä niinkuin joku ZOOPLUS??
      En ole koskaan sieltä mitään ostanut enkä todellakaan osta! Suomi nousuun ja kukas muukaan sen taas tekee kuin suomalaiset pienyrittäjät! Harmi, että kuluttajat tuntuvat näinä päivinä olevan tyhmempiä kuin ennen eivätkä mieti minne rahansa sysäävät.

      • glopaalimaailma

        Suomalaiset yrittäjät on ahneita, eivätkä hekään suosi suomalaista työvoimaa.Firmat menee nurin kun verot jättävät maksamatta, ja laittavat uuden firman vaan.
        Suosin ulkomaalaista kuten hekin.


      • 8090

        Juuri näin. Aina uusi sukupolvi on laiskempi ja tyhmempi kuin edellinen.


      • 9040
        glopaalimaailma kirjoitti:

        Suomalaiset yrittäjät on ahneita, eivätkä hekään suosi suomalaista työvoimaa.Firmat menee nurin kun verot jättävät maksamatta, ja laittavat uuden firman vaan.
        Suosin ulkomaalaista kuten hekin.

        En minäkään yrittäjänä suosisi suomalaista työvoimaa jos materiaali on tuolla tasolla.


      • toineneläinkauppias

        - En ole ahne. Pyrin pitämään hinnat mahdollisimman pieninä. Tällä hetkellä hinnat ovat tietyissä tuotteissa jopa halvemmat, mitä M&M ja Zooplussalla.
        - En ole jättänyt veroja maksamatta
        - En osta ulkomaalaista työvoimaa
        - Suosin suomalaisia tuotemerkkejä, mikäli se on mahdollista. Luonnollisesti myös muita merkkejä löytyy laidasta laitaan.

        Ei me kaikki yrittäjätkään samasta muotista olla tehty. Itse en suosi mitään nettikauppoja missään asiassa, vaan asioin kivijalkakaupoissa ja niin aion tehdä vastedes. Siksi minulla on se kivijalkakauppa itsellä, missä voin palvella asiakkaita kasvotusten. Tottakai myös postittaminen onnistuu, se ei ole este.
        Kuluttajilla tässä se pallo on. Kannattaa miettiä pitkällä tähtäimellä.


    • maijja84

      Musti ja mirri ei kyllä ole halpa todellakaan?? se että siellä on tuotteet kalliimpia koko ajan mahdollistaa sen että heillä on sitten välillä isoja aleja.. ehkä tämä sokaisee tavallisen kuluttajan luulemaan ketjua halvaksi?

    • Vaihtoehtojaon

      En nyt varsinaisesti ole boikotoinut mitään, mutta kyllähän nyt jokaisen pitäisi osata aivojaan käyttää: M ja M ei todellakaan ole mikään halpa, vaan suhteellisen kallis. Mutta kai sen nyt jokainen hinnasta tajuaa? Ylipäätään eläinliikkeet on kalliita, esimerkiksi koiran nameja/yms. voi tehdä itsekin ihan koiranlihapullina koiran raakaruoasta, mitä saa esim. kennel rehusta edullisesti. Kilohinta ei pyöri silloin 15-30 euron summissa vaan 1,5-3 euron. No, jokainen varmaan osaa sen laskea itsekin ja katsoa kilohintaa myös kaupoissa. Jos ei, niin oma on tyhmyys. Sama koskee näitä raakaruoan muotituotteita, missä jauhelihan kilohinta on 5 eurossa ja ylöspäin. Joo, kivasti on pyöritelty lihapulliksi, mutta haloo: koiran ruokaa ei tehdä samoista aineista kun ihmisen jne. joten siitä ei samaa hintaakaan pitäisi maksaa!

      Koiranhäkit yms. on kalliita ja tarvikkeet, lelut jne. kannattaakin tehdä pitkälle itse, tilata pienyrittäjiltä (jo facesta löytyy koiraharrastajaryhmiä missä aina vinkataan joku joka tekee valjaista peittoihin ja muuhun tarvikkeet hyvin, yksilöllisesti ja edullisemmin). Mitä taas tulee koiraurheiluun niin on sanomattakin selvää, että koiraurheilijat niistä tietää. Kyllä lenkkaritkin voi myydä ja rahastaa kuka vaan, mutta jos olet juoksija, niin kai jokainen tajuaa että sitten oikeaan treenaamiseen, varusteisiin yms. vaaditaan erikoistietoa. Miksi sama ei pätisi koirapuolella: ei se tee myyjistä huonoja vaan ostajan pitää vain ymmärtää, ettei se nyt ole sama edes olla "yleisesti" koiranomistaja, kuin aktiivinen harrastaja esim. koiraurheilun parissa.

      Tyhmä ei ole se joka pyytää vaan se joka maksaa. Hinnat ovat nousseet yli elintason,koska suomalainen on laiska: hän ei kävele seuraavaan kauppaan, kysy, tingi, kilpailuta ja tee kannanottoja (asiallisesti).
      Sama koskee koiran tarvikkeita. Totta kai ne liikkeet pyytää, koska ihmiset ei edes kysy, maksaa vaan hulluna ja ostaa ja ostaa.

      Minun ei sinänsä siis tarvitse boikotoida, kun heillä ei ole toimittaa useinkaan sitä tavaraa mitä haluan eikä sillä hinta-laatusuhteella mitä vaadin, ruoat ostan muualta, namit teen itse jne. joten en vain yksinkertaisesti tarvitse. Tavallisen koiranulkoiluttajan tarpeisiin heillä lienee ihan niitä hihnoja ja heijastinvaljaita mitä kaivataankin, sekä jotain kuivamuonaa. Kalliilla ehkä, mutta kuitenkin on. En tiedä sinänsä onko nyt mikään faunatar sen parempi, ja suosin niin eläinlääkäreissä kuin koiravarusteissa niitä valmistajia, jotka itse seisovat tuotteidensa takana. En siis ketjuja. Se on valinta.

    • enpästiedä

      Tässä artikkelissa yrityksen historiaa ja tulevaisuuden näkymiä:

      http://www.hs.fi/raha/a1459485070612?ref=hs-etusivu-luetuimmat-#2

      Näköjään tähtäimessä, että ketjusta tulisi Suomen "Ikea". Yritys halajaa myös uutta jalansijaa koirien päivähoito markkinoilta.

      "Kasvua haetaan myös uusista ideoista. Nyt Musti ja Mirri on luomassa koirien päivähoitoon mallia, joka muistuttaa kotien vuokraukseen kehitettyä Airbnb-sivustoa.

      Suomessa on ollut vuosikymmeniä lemmikkihotelleja, jotka toimivat varastologiikalla ja muistuttavat häkkeineen usein kenneliä, Sutinen sanoo.

      Airbnb:n tapaan palvelu yhdistäisi koiralleen hoitolaa tarvitsevan ja vaikka eläkeläisrouva Leenan, joka haluaisi koiran mutta ei voi sellaista pitää. Leena saisi muutaman kympin päivässä ja koira saisi kotoisan hoitopaikan. Musti ja Mirri ottaisi palvelusta siivunsa."

    • Dr.alaban

      Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Mukava, että tulee uusia työpaikkoja, mutta toisaalta pienyrittäjät kärsivät tästä. Itse suosin pienyrittäjiä, mutta hyödynnän ns. megatarjoukset mitä muutaman kerran vuodessa on näissä ketjumyymälöissä mikäli tarvetta on.
      Tuohon koirien päivähoitohankkeeseen voisi ihan hyvin perustaa vain facebook-ryhmiä eri paikkakunnille ja laittaa viidakkorumpua käyntiin. Ei tulisi välikäsiä ja olisi varmasti halvempaa. Mummonkaan ei tarvitsisi maksaa välttämättä euroakaan. Nuorten tulisi tietenkin opastaa vanhempia ihmisiä näissä asioissa:)
      Tietenkin sanomatta selvää, että tietynlaisia koiria ei voi ihan kelle tahansa antaa hoitoon edes päiväksi. Kyllä omistajalla pitää olla luottamus, että koiran kanssa ei käy mitään ikäviä vahinkoja hoitopaikassa.

    • Ahneudellaeirajaa

      Nyt on musti ja mirri ostanut kaikki oikeudet fitdogiin. Kyykkyyn suomalaiset pienyrittäjät ja mahtiketjun voittorahat ruotsiin! Tukekaa hyvät ihmiset pieniä kotimaisia lemmikkiliikkeitä älkääkä ruotsalaista jättiyritystä. Kotiinpäin se on meille kaikille!

    • Silmätaukihaloo

      Musti ja mirri ei todellakaan ole halpa päinvastoin kallis! Tavallinen kuluttaja jotenkin kuvittelee näin varmaan johtuen kampanjoista/tarjouksista joita heillä on. Verratkaas hintoja ajatuksella silmät auki.

    • Heibi0009

      No itse en ole mustin ja mirrin asiakas(mitä nyt pari juttua olen sieltä joskus ostanut) juurikin sen takia kun se on niin kallis kauppa. En ole varakas ihminen ja kun halvemmalla saa muualta joten musti ja mirri ei ole mun juttu!

    • 7013

      Törkyhintojen lisäksi laatu on ala-arvoista. Kyse ei ole erikoisliikkeestä vaan halpahallista.

      • Halpahalli, jossa törkyhinnat. Jaiks..


      • Anonyymi

        Työntekijöiden kynsien leikku eläimillä on onnetonta . Vetelää . Ei mitään yrittämisen halua ?


    • Anonyymi

      Itse en ole käyttänyt vuosiin kyseistä paikkaa.. Törkeät hinnat yms.. Saan samat tuotteet saksasta 70% halvemmalla ja ilmaisella toimituksella koska tilaan kerralla vähintään 600 eurolla.

    • Anonyymi

      Musti ja Mirri on petollinen kauppa, kohtelivat kaltoin useita yrittäjiä jotka lähtivät lainan turvin heidän toimntaa yrittämään. Mutta mustin ja mirrin omistajille iski kova rahanhimo, niin että ajattelivat ottavansa rahat pous tyhmiltä lemmikkien omistajilta ylihinnoin ja pilkkaamalla markettiruokien ostajia. Äänestin jo silloin jaloillani, en hyväksy että ihmisiä manipuloidaan ja nauretaan kuinka vain yksi kauppa on ylihintainen mutta lemmikkien omistajat tyhmiä ja maksavat, kun tyhmä maksaa, pyytää saa. Olen eräänkin velkaan jääneen kauppiaan jututtanut ja kyllä elämä on viety ahtaalle ja pohja pois mustin ja mirrin ahneudella. En ole enää ostanut mitään sieltä sen jälkeen. Aiemmin olin yksi tyhmä lammas myös itse ja uskoin heidän haluavan lemmikeille parasta, totuus olikin rahastus, ylihintaiset ruoat ja lelut Äänestäkää jaloillanne. Ahneudella on yleensä paskanen loppu ja näin kokee tämäkin kauppaketju vielä kun alkoi ahnehtimaan ja yrittäjänsä potki ulos ilman huolta, pääasia vain iso voitto, rahat omistajille, asiakkaat ja lemmikit toisarvoisia. Raha puhuu.

    • Anonyymi

      Aika moni on kommentoinut todenneensa koirillaan nyt havaitunkaltaisia oireita mm. saman Mustin ja Mirrin omavalmisteen kanaruuissa jo yli vuosi sitten. Kyllä tämä kertoo Mustin ja Mirrin piittaamattomuuudesta ja/tai kontrollin puutteesta. Yhtä kaikki voiton maksimointi on selkeästi tärkeämpää kuin eläimen hyvinvointi.

      Toinen asia on viranomaisen toiminta. Eikö ruokavirasto todellakaan testaa yhtä suosituimmista koiranruuista, vaikka oireita ja varmasti reklamaatoita on varmasti tullut pitkin vuotta? Onko kotimainen tuote tänä päivänä pelkkä myytti? Ruokaviraston vastuu mahdollisista laiminlyönneistä tässä olisi hyvä selvittää myöskin.

    • Anonyymi

      Päivän uutisia lueskellessa tuli päätös että Musti ja Mirri menee boikottiin ainakin siihen asti kunnes suostuvat korvaamaan eläinlääkärikulut kaikille virheellisiä tuotteita ostaneille. Olen aika järkyttynyt että käsittääkseni kyse on kotimaassa valmistetusta tuotteesta joka on nimenomaan tarkoitettu herkkävatsaisille. Mihinkä tässä nyt enää voi luottaa? Nyt niskasta kiinni ja vastuunkantoa.

      • Anonyymi

        Korvaavat kyllä kulut.

        Glykoalkaloidi oli syynä, tullut perunasta, jossa se on luontainen hyönteismyrkky. Varsinkin vihreissä perunoissa (kuorissa) esiintyvä yhdiste,

        Ihmisille pienissä määrin terveellinen, suurissa määrin aiheuttaa mm. ripulia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korvaavat kyllä kulut.

        Glykoalkaloidi oli syynä, tullut perunasta, jossa se on luontainen hyönteismyrkky. Varsinkin vihreissä perunoissa (kuorissa) esiintyvä yhdiste,

        Ihmisille pienissä määrin terveellinen, suurissa määrin aiheuttaa mm. ripulia.

        On kyllä sellaista kiemurtelua 5.12.2023 Iltasanomissa "IL paljastaa Mustin ja Mirrin myrkkyperunan toimittajan – Talousjohtaja vaikenee" että tuon jälkeen en viitsi astua jalallanikaan ko. kauppaan. Eläimet on eläimiä, joo, mutta nyt on myyty tuotetta nimenomaan herkkävatsaisille ja vähintään annettu ymmärtää tuotteen olevan laadukasta ja kotimaista. Näyttää siltä että ihan mikä tahansa markettiruoka täyttää samat kriteerit kuin nämä, jotka tuntuisi olevan silkkaa rahastusta lemmikinomistajien kustannuksella, kun kuvitellaan että sillä rahalla saa oikeasti elämänlaatua lemmikille.


    • Anonyymi

      Olen ollut kyseisellä ketjulla töissä, heillä oli hälläväliä asenne kaikista ruuista.

    • Anonyymi

      En ole vuosikausiin ostanut Mirristä mitään enkä tule ikinä ostamaan. Paten koiratarvike menee myös tarkkailuun, samoin Dagsmarkin ruuat. Niistäkin osa poistettu kaupoista.

    • Anonyymi

      Miten tämä musti ja mirri vaikuttaa ilmaston muutokseen?

    • Anonyymi

      On kurjaa että voitontavoittelun ja ahneuden vuoksi tapahtui ruokakohu. Niin isoja perunaeriä ilman laatutarkastuksia (kustannussäästöä) ulkomailla tuotettuna jotta osakkeiden omistajat saavat lisää tuottoja. Lemmikkibisnes oli iso ala. Ahneudella on paskainen loppu ja hyvä niin. Paljon on kärsimystä aiheuttanut ruokokakohun seuraukset kun perheenjäseniä on menehtynyt.
      Ulkomailta vaan ympäristöä kunnioittamattomasti sontaa tänne. Älytöntä. Omasta maastakin saisi pottuja, maaperäkin olisi toistaiseksi puhtaampaa kuin muualla euroopassa.

    • Anonyymi

      Kissan pieni hammasharja maksoi kuusi euroa MM:ssä!
      Valmistuskulut eivät ole kovin montaakaan senttiä, voitto ihan mukava.
      Harja oli kuitenkin ainoa tyyppiä, jolla kolme kattiani sallivat minun sorkkia hampaitaan. Aloitin harjauksen harjoittelun vasta viikko sitten - ollut kyllä suunnitteilla jo useamman vuoden - ; siinä ajassa kissat ovat kiitettävästi pureskelleet ensimmäistä harjaa.

      Sysäys hampaiden harjaamiseen tuli eläinlääkäriltä, kun yhdeltä kissoista pitää poistaa hammaskiveä ja se se vasta maltaita maksaakin.
      Pitänee yrittää löytää samaa harjamallia netistä, toivottavasti tukkuostoksesta saisi mukavan alennuksen.

      Vauvan hammasharjoja saa kaksi yhden kissan hammasharjan hinnalla ja niissä sentään on jo muotoilua. Tällä hetkellä tuntuvat olevan vielä turhan isoja kissojen suuhun.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      287
      3192
    2. 202
      2898
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2484
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      223
      1958
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      14
      1392
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      162
      1231
    Aihe