Miksi antikvariaatti

ih-mettelen

miksi joku vie kirjan mieluummin antikvariaattiin kuin myisi sen helposti huutonetin etc kautta

12

103

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Magisteri

   Kirja voi huutonetissä jäädä myymättä, mutta antikvariaatti voi hyvällä tuurilla ostaa kaikki tyrkyllä olevat kirjat, jos joukossa on muutama mielenkiintoinen opus.

  • No vaikkapa siksi, että divariin voi myydä ja yleensä myydäänkin useita kirjoja kerralla. Paljon helpompaa se on kuin ruveta Huuto.netissä kauppaamaan yksi kerrallaan.

   Tosin taitaa olla niin, että divareiden aika rupeaa olemaan vähän ohi. Tai ainakin ne ovat käymässä vähän nirsommiksi sen suhteen, mitä ottavat.

   • ih-mettelen

    Näin juuri ja toisaalta kirja, jonka ajattelit myydä huutonetissä yksinään hintaan esim. 10 e, saattaa antikvariaatissa pudota vaikka kuinka alas, jos myyt sen "nipussa" useiden kirjojen kanssa.


   • sinne.meni.eläke

    Näin muuten taitaa olla. Ja harvenevat hyvää vauhtia divarit. Joskus aiemmin ajattelin, että meikäläisen sinänsä vaatimaton reilun tuhannen opuksen "kirjasto" merkitsisi sellaista 1000-2000 euron hätävarakassaa, "sijoitusomaisuutta". Mutta jotenkin minusta tuntuu, että sähkökirjojen yleistyessä ja toisaalta kirjakauppojen pokkarivalikoiman ja nettikirjakauppojenkin kasvaessa on käynyt niin, että olisi kovan työn takana saada edes paria satasta kirjoistani.


  • helpoimmin

   Minä myyn kirpputorilla yhdessä muun tavaran kanssa, jotta saan ylihinnoitellun pöydän maksetuksi ja jää jotain itselle. Mitkä jäävät yli, vien kirjaston kierrätyshyllyyn. Joiden taso on huonontunut kovasti.

   Mitä vähemmän tavaroiden kantoa sinne sun tänne, sen parempi. Huutonetti olisi helppo paikka laittaa, mutta en ole vuosikausiin käynyt postissa, viitsi mitään lähetellä.

  • ööd.ö

   Antikvaariin helppo jättää , ainakin jos arvokkaampi teos , saattaa kelvata ilmaiseksi, huutonetissa harmittaa vietävästi , kun tietää kirjalle jonkun lista-arvon , esim 20 euroa, eikä kelpaa kellekään edes 1 euron hintaan.

   • ih-mettelen

    Jep. taitaa toimia molempiin suuntiin toisinaan. Eli yllätyt, kun ei mene huutonetissä ja yllätyt jostain toisesta kirjasta, kun ei mene antikvariaatissa.


   • ih-mettelen kirjoitti:

    Jep. taitaa toimia molempiin suuntiin toisinaan. Eli yllätyt, kun ei mene huutonetissä ja yllätyt jostain toisesta kirjasta, kun ei mene antikvariaatissa.

    Miten moni ylipäätään myy kirjojaan yksi kerrallaan? Veikkaisin siinä olevan järkeä, jos kirjasto sattuu koostumaan erikoispainoksista tai muuten sellaisista kirjoista, joilla jokaisella voi arvella yksinään olevan jonkin parinkymmenen euron arvon. Mutta jotenkin arvaisin, että valtaosalla ihmisistä oma kirjasto koostuu pokkareista yms. sellaisista, joiden uusmyyntihintakin on lähempänä kymppiä kuin kahtakymppiä ja siksi niistä ei voi olettaa saavansakaan kuin euron tai pari. Sen enempää divarissa kuin netissäkään.


   • ih-mettelen

    Mikä ihmeen ansaintalogiikka antikvariaatilla on siinä, että se toimii jonkun lehden eurolla ja ottaa toimituskuluja 2.50 e. Sisäänvetotuote?


   • ih-mettelen

    sori,
    toimii = myy (yllä)


  • Miksi_nähdä_vaivaa

   Vaikka myisi vain yhdenkin kirjan, onhan paljon yksinkertaisempaa viedä se antikvariaattiin kuin ryhtyä leikkimään yrittäjää ja näkemään kaiken vaivan ilmoittamisesta, pakkaamisesta ja postittamisesta parin lantin takia. Sitä paitsi kaikki eivät ole edes tottuneet käyttämään nettihuutokauppoja.

   • beethooven

    Divarit on ihan Yes ja In edelleen ainakin täällä stadissa. Sitä paitsi kiva mennä sisälle antikvariaattiin ja vaikka muuten vaan plarailla siellä sopivia teoksia jos vaikka tulee tehtyä jokin heräteostos. Samoin myydessä on hyvä toisinaan koettaa päästä eroon kerralla vähän isommasta luetusta dekkari ym. kirjaerästä edelleenkin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   137
   1606
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   101
   1190
  3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1182
  4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   82
   1075
  5. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   188
   892
  6. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   39
   809
  7. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   80
   787
  8. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   89
   778
  9. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   73
   714
  10. Naantalissa kohahtaa

   Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
   Naantali
   137
   672
  Aihe