Onko lapsi kielellisesti lahjakas tai ei ?

pekhann

""– Se on valmistelussa. Siinä on käyty läpi perustuslakipohdinta, joka liittyy ruotsinkielen asemaan. Tavoitteena on se, että tällä hallituskaudella toteutetaan sekä tämä kielikokeilu, että sellainen kielikokeilu, jossa pyritään varhaistamaan kieltenopetusta."

30 vuotta Ruotsissa asuneena tiedän että se ei ole hyvästä. Jompi kumpi kieli on vahvempi ja ajatus hitaantuu syystä että joutuu tulkitsemaan kielestä toiseen, jolla puolestaan on vaikutus muiden oppiaineiden oppimiseen. "Vieraiden kielten opetuksen varhaistamisella pyritään Grahn-Laasosen mukaan hyödyntämään paremmin lasten herkkyysikä, jolloin lapsi omaksuu ja pystyy helposti oppimaan uuden kielen."

Lapsen herkkyysiällä ei suoranaisesti ole mitään tekemistä kielten opiskelun kanssa, vaan herkkyysiän aikana kartoitetaan lapsen henkilökohtainen lahjakkuus/kutsumus sekä lahjakkuuta tukevat oppiaineet. Lapsen herkkyysiän aikana hänen Äidin kieli - Suomi - opetetaan ensisijaisesi. Siihen mennessä kun Äidin kieli on vahvalla pohjalla, on kyetty arvioimaan onko lapsi kielellisesti lahjakas tai ei - johdonmukaisesti jos "on", hän kykenee itse valitsemaan ja oppimaan toisen kielen - mutta ei "omaksumaan" - joka on kokonaan eri asia.

Ajattele : On kokonaan eri asia OPPIA reaali- ja käsitteellistieteelliseltä pohjalta mistä homous johtuu ja siltä pohjalta karsiutuu kaikki ennakkoluulot pois, kuin että OMAKSUA homous (OLLA homo).

Asiakokonaisuuteen liittyen, uskonnoissa keskitytään lasten ja nuorten herkkyysiässä vaikuttamiseen, koska ovat "vastaanottavaisempia"; Henkilökohtaisesti lapsilla ei ole tietoon perustuvaa suojaa, mutta lapsia suojaa Suomen Valtiovallan/Kansan laki - Kansan julkinen mielipide siitä miten ollaan ja eletään ihmisiksi - jopa miten lapsia on koulutettava :

§ 6 (kokonaisuudesta otettu) : " Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti. "

Tuossa se on selvällä Suomen kielellä, ja §2 (asiakokonaisuudesta otettu) : "Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia."


ja linkki toiselle sivulle jossa

"Verotuloja voi lisätä vähentämällä kaikesta sellaisesta missä verovaroja reaali- ja käsitteellistieteellisin perustein käytetään väärin. Edellytys sille että eduskuntatasolla tiedetään ja tehdään oikeita päätöksiä on, että kattava reaali- ja käsitteellistieteellinen arvio on tehty jostain asiasta ja että tiedot ovat eduskunnan sekä valtiovallan johdon käytettävissä.

Esimerkiksi
40% siitä mitä on tiedettävä koulussa, siitä ei ole kenelläkään minkäänlaista hyötyä yksityis- ja/tai työelämässään.
40% on hukkaan heitettyä aikaa, energiaa ja varoja.
40% on psyykkinen rasite jota ilman lapset ja nuoret voivat paremmin. Lapsen/Nuoren työpäivä, on usein psyykkisesti rasittavampi kuin aikuisen töissä käyvän henkilön työpäivä.
40% on valtava osa koko koulutusbudjetista - joka menee "kankkulan kaivoon".

Kaikesta edellisestä, 40% lisäksi, syntyy suuri määrä lisäkustannuksia yhteiskunnalle. Avainsanoja sellaisille lisäkustannuksille ovat esimerkiksi "korruptio kasvaa", "huonovointisuus kasvaa", "rikollisuus kasvaa", "väkivalta kasvaa", "väkivaltarikollisuus kasvaa" "työttömyys kasvaa", "radikalisoituminen lisääntyy" ja niin edelleen.

Jokainen aikuinen voi arvioida itse kuinka paljon siitä mitä koulussa oli tiedettävä, on sellaista josta hänellä ei ole ollut minkäänlaista hyötyä yksityis- ja/tai työelämässään.

Miten sellainen mitä ei koskaan tarvitse yksityis- ja/tai työelämässään, on yleissivistävää - tai "rikkaus"?"

mielipiteemme.fi

2

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pekhann

      "Verotuloja voi lisätä vähentämällä kaikesta sellaisesta missä verovaroja reaali- ja käsitteellistieteellisin perustein käytetään väärin. Edellytys sille että eduskuntatasolla tiedetään ja tehdään oikeita päätöksiä on, että kattava reaali- ja käsitteellistieteellinen arvio on tehty jostain asiasta ja että tiedot ovat eduskunnan sekä valtiovallan johdon käytettävissä."

      Tuolla parannuksella säästetään miljardeja.

    • 52vuotias

      Minulla 33% "siitä mitä oli tiedettävä koulussa, siitä ei ole minulla ollut koskaan minkäänlaista hyötyä yksityis- ja/tai työelämässäni".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      86
      2048
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1662
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1152
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1126
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1113
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      777
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe