Onko lapsi kielellisesti lahjakas tai ei ?

pekhann

""– Se on valmistelussa. Siinä on käyty läpi perustuslakipohdinta, joka liittyy ruotsinkielen asemaan. Tavoitteena on se, että tällä hallituskaudella toteutetaan sekä tämä kielikokeilu, että sellainen kielikokeilu, jossa pyritään varhaistamaan kieltenopetusta."

30 vuotta Ruotsissa asuneena tiedän että se ei ole hyvästä. Jompi kumpi kieli on vahvempi ja ajatus hitaantuu syystä että joutuu tulkitsemaan kielestä toiseen, jolla puolestaan on vaikutus muiden oppiaineiden oppimiseen. "Vieraiden kielten opetuksen varhaistamisella pyritään Grahn-Laasosen mukaan hyödyntämään paremmin lasten herkkyysikä, jolloin lapsi omaksuu ja pystyy helposti oppimaan uuden kielen."

Lapsen herkkyysiällä ei suoranaisesti ole mitään tekemistä kielten opiskelun kanssa, vaan herkkyysiän aikana kartoitetaan lapsen henkilökohtainen lahjakkuus/kutsumus sekä lahjakkuuta tukevat oppiaineet. Lapsen herkkyysiän aikana hänen Äidin kieli - Suomi - opetetaan ensisijaisesi. Siihen mennessä kun Äidin kieli on vahvalla pohjalla, on kyetty arvioimaan onko lapsi kielellisesti lahjakas tai ei - johdonmukaisesti jos "on", hän kykenee itse valitsemaan ja oppimaan toisen kielen - mutta ei "omaksumaan" - joka on kokonaan eri asia.

Ajattele : On kokonaan eri asia OPPIA reaali- ja käsitteellistieteelliseltä pohjalta mistä homous johtuu ja siltä pohjalta karsiutuu kaikki ennakkoluulot pois, kuin että OMAKSUA homous (OLLA homo).

Asiakokonaisuuteen liittyen, uskonnoissa keskitytään lasten ja nuorten herkkyysiässä vaikuttamiseen, koska ovat "vastaanottavaisempia"; Henkilökohtaisesti lapsilla ei ole tietoon perustuvaa suojaa, mutta lapsia suojaa Suomen Valtiovallan/Kansan laki - Kansan julkinen mielipide siitä miten ollaan ja eletään ihmisiksi - jopa miten lapsia on koulutettava :

§ 6 (kokonaisuudesta otettu) : " Lapsia on kohdeltava tasa-arvoisesti yksilöinä, ja heidän tulee saada vaikuttaa itseään koskeviin asioihin kehitystään vastaavasti. "

Tuossa se on selvällä Suomen kielellä, ja §2 (asiakokonaisuudesta otettu) : "Julkisen vallan käytön tulee perustua lakiin. Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia."


ja linkki toiselle sivulle jossa

"Verotuloja voi lisätä vähentämällä kaikesta sellaisesta missä verovaroja reaali- ja käsitteellistieteellisin perustein käytetään väärin. Edellytys sille että eduskuntatasolla tiedetään ja tehdään oikeita päätöksiä on, että kattava reaali- ja käsitteellistieteellinen arvio on tehty jostain asiasta ja että tiedot ovat eduskunnan sekä valtiovallan johdon käytettävissä.

Esimerkiksi
40% siitä mitä on tiedettävä koulussa, siitä ei ole kenelläkään minkäänlaista hyötyä yksityis- ja/tai työelämässään.
40% on hukkaan heitettyä aikaa, energiaa ja varoja.
40% on psyykkinen rasite jota ilman lapset ja nuoret voivat paremmin. Lapsen/Nuoren työpäivä, on usein psyykkisesti rasittavampi kuin aikuisen töissä käyvän henkilön työpäivä.
40% on valtava osa koko koulutusbudjetista - joka menee "kankkulan kaivoon".

Kaikesta edellisestä, 40% lisäksi, syntyy suuri määrä lisäkustannuksia yhteiskunnalle. Avainsanoja sellaisille lisäkustannuksille ovat esimerkiksi "korruptio kasvaa", "huonovointisuus kasvaa", "rikollisuus kasvaa", "väkivalta kasvaa", "väkivaltarikollisuus kasvaa" "työttömyys kasvaa", "radikalisoituminen lisääntyy" ja niin edelleen.

Jokainen aikuinen voi arvioida itse kuinka paljon siitä mitä koulussa oli tiedettävä, on sellaista josta hänellä ei ole ollut minkäänlaista hyötyä yksityis- ja/tai työelämässään.

Miten sellainen mitä ei koskaan tarvitse yksityis- ja/tai työelämässään, on yleissivistävää - tai "rikkaus"?"

mielipiteemme.fi

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pekhann

      "Verotuloja voi lisätä vähentämällä kaikesta sellaisesta missä verovaroja reaali- ja käsitteellistieteellisin perustein käytetään väärin. Edellytys sille että eduskuntatasolla tiedetään ja tehdään oikeita päätöksiä on, että kattava reaali- ja käsitteellistieteellinen arvio on tehty jostain asiasta ja että tiedot ovat eduskunnan sekä valtiovallan johdon käytettävissä."

      Tuolla parannuksella säästetään miljardeja.

    • 52vuotias

      Minulla 33% "siitä mitä oli tiedettävä koulussa, siitä ei ole minulla ollut koskaan minkäänlaista hyötyä yksityis- ja/tai työelämässäni".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3033
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2898
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      95
      2184
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1858
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1816
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1682
    Aihe