oikesti viinalakossa antabus tukena

punatukkainentytto91

Kolme viikkoa sitten aloitin viinalakon ja antabuskuurin. Mieheni sekoittaa minulle jokapäivä antabus annoksen, etten "unohda" ottaa. Kolmeviikkoa on sisältänyt ylä ja alamäkiä. Mitä te teette kun alkaa oikein viinatuttaan ja se kuppi ei ole mahdollinen vaihtoehto? Mitkään sijaispäihteet eivät tule kuuloonkaan, niinkuin monet näissä ketjuissa ehdottelevat. Itse aloin kirjoittaa blogia itselleni terapiana, käyden läpi päätä painavia asioita. Nyt yritän saada urheilun päiväjärjestykseeni, ettei tylsyys paina päälle. (Jos kiinnostaa lukea alkoholistin elämästä ja taistelusta selvään elämään, niin tässä on linkki blogiini; http://punatukkainentytto91.blogspot.fi/ )
Tuleeko teille tyhjiä hetkiä? Missä tilanteissa alkaa eniten viinatuttaan? Jos käytätte antabusta, niin mitä mieltä olette kys. lääkkeestä? Auttaako teitä vertaistuki ja oikeiden ihmisten kanssa keskustelu? Minulla ei ole vaihtoehtona alkaa käydä julkisissa AA kokouksissa tms. koska työskentelen ravintola alalla.

Minä olen alkoholisti ja toivon järkevää keskustelua tähän aloitukseen. Pois se viinapiru meistä!

13

103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Just.Joo

      Kiva kun mainostat taas sitä blogiasi...

      • punatukkainentytto91

        Täälä ilmeisesti on ihan turha yrittää saada järkevää keskustelua aikaseksi. Ei ole tarkoitus mainostaa, vaan saada "vertaistukea".. voihanmielensäpahoittajat..


      • 61.mies

        Sulla taitaa olla jokunongelma. Vittuilet vaan. Jos sulla ei oo järkevää sanottavaa nii suksikko vittuu


      • TTstadi
        punatukkainentytto91 kirjoitti:

        Täälä ilmeisesti on ihan turha yrittää saada järkevää keskustelua aikaseksi. Ei ole tarkoitus mainostaa, vaan saada "vertaistukea".. voihanmielensäpahoittajat..

        itse vedin joskus antabusta mutta olin lääkkeen takia juomatta, se pitää tulla omasta tahdosta ei pakkokeinoilla koska kun päätät olla juomatta ei tule viinanhimoakaan.


    • 6000-päivää

      Miksikä ravintola-alalla työskentelevä ei saa käydä AA:ssa? AA-kokouksia on sitäpaitsi monilla paikkakunnilla; ei ole pakko käydä lähimmässä ryhmässä. AA on auttanut lukemattomia juoppoja ihmisarvoiseen elämään.

      Tekstistäsi päätellen olet varsin kiihtyneessä mielentilassa. Ja "viinalakossa"; alkkiksen viinalakko on tuhoisa. Lakko päättyy joskus ja sitten korkataan menemään kaikki juomatta jääneet korkoineen. Alkoholistin juominen jatkuu aina siitä pisteestä johon se on jäänyt - olipa juomaton kausi miten pitkä tahansa, päivä - vuosi - kymmenen vuotta...

      Olet käynyt lääkärin luona, koska kerran olet antabuskuurilla. Mielialasi huomioonottaen suosittelen, että menet samalle tohtorille ja kerrot mielialaongelmasi. Jos hän suosittelee esimerkiksi diapam-kuuria, sinuna minä ottaisin sen. Se helpottaa oloa eikä aiheuta riippuvuutta likimainkaan niin helposti kuin alkoholi, eikä kukaan ole diapam-napin jälkeen lähtenyt vemmeltelemään pitkin raittia oksennukset rinnuksilla. Kokemusta on.

    • Tapani.Mun

      Minä käyn marjassa metsässä, kun alkaa janottaa. Eli just nyt.

      Laitan otsalampun päähän, lapion mukaan, semmoisen taitettavan pienen, ja tilaan taksin ja käsken ajamaan metsikön äärelle eli parinkymmenen kilometrin päähän.

      Siellä minä sitten marjashtan.

    • punatukkainentytto91

      Ravintolahommissa ei suosita juoppoja. Karu fakta. Luottamuspula syntyy siitä heti. Ja koska ravintoloissa anniskellaan, niin usein ajatellaan, että se vain pahentaa oloa. KYllä, pohjilla tuli taas käytyä. Diapamit on kokeiltu myös, menen niistä niin jumiin, ettei ole hyvä olla.
      Mielialan muutokset ovat olleet kovia viimeaikoina, mutta uuden työn myötä arki on huomattavasti tasoittunut. Tuntuu jo, että elämä hymyilee ja viinatus on toistaiseksi taka-alalla. Viinalakkooni ei ole lopetuspäivämäärää, koska jos päättäisin päivän, tiedän että suunnittelisin siihen jotakin huonoa.
      Minulle viinalakko on ainoa vaihtoehto, aluksi antabuksen voimalla jatkossa sitten tahdon voimalla. En halua ottaa riskia että yksi muuttuisikin viiikon putkeksi.
      Tapani.Mun Missä käyt helmikuussa marjastamassa? Kesäisin lähden juoksemaan, kun on oikein paha olo. Marjastamistakin voisi toki kokeilla. Metsässä kun rakastan olla!
      6000-päivää, Jotenkin en tunne AA kerhoa itselleni vaihtoehdoksi. vapaapäivät ja vapaa-aika on niin vähissä, etten kerkiä käymään. Ja autottomana ihimsenä on hankalaa läheä kauemmaksi. Olen saanut blogin kirjoittamisesta hyvää terapiaa. Varmasti joillekkin kokoukset ovat hyväksi, itse en vain pysty jakamaan asioitani, muutakun nimettömänä ja kasvottomana.
      Yli kuukausi jo selvinpäin! :)

      • Rahmaninov

        Hienoa, että on jo yli kuukausi pulkassa!

        Oli minulla joskus antabuskuurikin, mutta se ei poistanut alkoholismiani mihinkään vaikka olin jonkin viikon selvänä ja lopulta join kesken kuurin niin, että pää oli punaisena ja sydän yritti ulos rinnasta. Toivottavasti sinulla on parempi meininki.

        Jos ravintola-alalla ei suosita juoppoja, kannattaa varmaan olla juomatta. AA:ssa ollaan raittiina, nimettömänä, ja siellä on kaikki ammattikunnat mukana, mutta känniä ja kankkusta nyt kai ei oikein voi pitemmän päälle kätkeä.

        Joka tapauksessa kaikki keinot, jotka toimivat, ovat oikeita keinoja. Varmaa on, että muutaman kuukauden kuluttua tiedät, oliko sinun keinosi (blogi antabus) riittävä. Voi ollakin, koska olet vielä nuori ja jokunen terve solu voi olla vielä tallellakin ja järjestelmä kunnossa. Toivon sitä, mutta muistathan, että jos tuntuu siltä, ettei riitä, mene vaikka myös ryhmään.


    • 6000-päivää

      Alkoholisti, pahakin, voi parantua juomattomaksi loppuiäkseen. Mutta reunaehtoja ei saa asettaa. Raitistuminen on otettava tosissaan ja siihen on panostettava. Tai "panostettava". Kyllä juoppo voi olla juomatta vaikka vuoden, hampaat irvessä ja hiki otsalla, minä esimerkiksi olen ollut, mutta se on kuivilla oloa, ei raittiutta. Vasta kun sisäistää, että minä en voi ikinä ottaa, en 50-vuotispäivillänikään, enkä skumppalasia pojan häissä, eikä se tunnu pahalta, todellinen tervehtyminen alkaa. Mutta se kannattaa! Aikojen kuluttua huomaa kuinka ahtaassa putkessa (sic!) on ollut ja elänyt; maisemat avartuvat ja etyylialkoholi palaa omalle paikalleen kemialliseksi aineeksi muiden sellaisten joukkoon eikä hallitse enää.

    • Linjurikuski47

      "...eikä hallitse enää". Siinä ytimekkäästi raitistumisen ydin. Hiton hyvä huomio, tuo alkoholiaineen, eli etyylialkoholin, näkeminen kemialliseksi aineeksi. Etäännyttäminen, järki, tieto - ja oman elämän kontrolli tiukasti omissa käsissä, ei aineen ohjaamana.

      Myös on hyvä tieto, että raitistuminen on sisäistettävä, otettava tosissaan - ettei voi koskaan käyttää alkoholia - auttaa prosessissa.

    • sarana55

      On "tervettä" napata pari olutta kerran vuodessa ettei maksa päädy luulemaan että olet jo kuollut ;)

      • kirroosioire

        Minä tapaan kävellä oman maksani kanssa suojatien luo, ja sitten odottelemme kun valot vaihtuvat vihreäksi ja äänimerkki alkaa vinkumaan. Siinä sitä hetken kuunneltuamme oma maksani toteaa, että on se vaan mahtavaa kun ei enää tarvitse vinkua tuolla tavalla. Ja sitten me menemme kotiin ja keitämme hyvät kahvit ja syömme berliininmunkkia.


    • On.meitä

      Voit todellakin raflatyöläisenä käydä AA: ssa. Se on sun oma yksityisasiasi. NA toinen vaihtoehto.
      Pidä huolta itsestäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2201
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1700
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1180
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe