Miksi TomTomin päivitys kestää tuntikausia ?

JupiJupiJupi

Miten ihmeessä voi kestää niin kauan ? Ja en oikein ymmärtänyt, että päivittyykö tässänimenomaan kartat vai jotain muuta ? Jossain näin, että kartat maksaisi jotain, mutta muistaakseni ostaessa sanottiin, että karttapäivitykset olisi ilmaisia....

10

2652

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SalauksenPurkuOnRankkaa

      Prosessorin teho on ilmeisesti mini ja kartat toimitetaan salattuina, ettei kukaan kopioisi niitä luvatta. Vertaa esim. Garminin karttaformaaattiin, se on heikosti salattu, niin siihen saa runsaasti erilaisia harrastajien telemiä erikoiskarttoja. Asennus on sitten helppo janopea tiedoston kopiointitehtävä. Tom-tomiin ei taida olla esim. moottorikelkkakarttoja tai veneily-, latu- tai retkeilykarttoja, tai jos saakin, niistä joutuu maksamaan maltaita.

      • Joo-hidasta-on

        Tässä viime syksynä eräs tuttavamies poikkesi kylään ja tuli puheeksi navigaattorit. Hän pyysi minua päivittelemään hänen Start-sarjan TomTominsa, kun ei ole kuulemma "tietokonemiehiä". Latasin omalle läppärilleni MyDriveConnect-ohjelman ja loin hänelle tunnukset ja ei muuta kuin navi johdon päähän. Sanoin, että keitelläämpä sumpit ja vaihdellaan kuulumiset, niin siinähän se samalla päivittyy. Yllätys oli melkoinen kun yli tunti siinä ryystettiin kahvia ja latauspalkki näytti edelleen 2-3 tunnin latausaikaa päivitysten valmistumiseksi!! Eihän siinä sitten muu tuttavamiehellä auttanut, kun jättää navi meille illaksi päivittymään.

        Itse hommasin hiljattain uuden TomTom Go navin ja yllätyksekseni huomasin, että eipä tuo päivitys ole kuukausien aikana yhtään muuttunut miksikään. Ajattelin, että päivittelen suoraan paketista ottamani uuden navin ajan tasalle ennenkuin edes vien sen autoon. Ja niin vain kävi, että testailu siirtyi seuraavaan päivään. Kaikki päivitykset olivat valmiina illan hämärtyessä vasta 4-5 tunnin session jälkeen!!

        No eipä siinä, eihän tuota jatkuvasti tarvitse päivitellä, kerran pari vuodessa, mutta sitä päivitysrumbaa ei kyllä kannata jättää aivan viimetinkaan, jos on lähdössä reissuun. Lähdön hetkellä tehtävät viimeiset pikapäivitykset tai lisäkarttojen latuut kannattaa siis Tompan navin kanssa unohtaa. Sinäänsä positiivista on, että päivittäminen ei vaadi toimia käyttäjältä, se tapahtuu vaikka yön aikana itsestään kun jättää lataukset rullaamaan.

        Olisko sitten syynä joko tuo edellä mainittu salaus vai TomTomin palvelimien hitaus? Nimittäin tuo latausaikapalkki eli 1,5 tunnista jopa 5-6 tuntiin latauksen aikana.

        Avaussivulla ohjelmassa kyllä näkyy selvästi, mitä ja minkä kokoisia tiedostoja naviin ollaan lataamassa. Sellaisia, mitä ei katso tarvitsevansa kannattaa karsia pois. Esim. Turha ladata karttapäivityksiä alueilta, jossa ei tule koskaan ajamaan.


    • TomTom_Go50

      Karttojen koot ovat paisuneet tosi isoiksi, esim. viimeisin Europe Scandinavia buildings kartta (v9.70) on kooltaan 5638 Mt eli lataukseen menee pitkä aika (ellei satu omistamaan nopeaa nettiliittymää) sen jälkeen kun se on saatu ladattua, sama paketti pitää siirtää ja asentaa vielä laitteelle USB-kaapelin kautta.

      • MiksiVälivaihe

        Liitän Tompan USBilla tietokoneeseen ja päivitykset menevät suoraan laitteelle


    • Laskostaa

      Hidasta on, tunteja saa aina varata aikaa jos jotain päivittää.

    • Hyvä_vaihtoehto

      Minulla on kännykässä Sygic, joka käyttää Tompan karttoja. Latasin siihen juuri Espanjan kartat, kun olen lähdössä sinne. Lataaminen kesti noin 10 minuuttia 4g yhteydellä. Aikoinaan maksoin ohjelmasta noin 25e lifetime lisenssillä, ja sillä sai koko maailman kartat käyttöön. Siirto vanhasta kännykästä uuteen on toiminut ongelmitta. Kartta päivityksiä tulee muutaman kerran vuodessa, ilmaiseksi tietenkin.

    • nökö88

      Ei liity varsinaisesti päivityksen, mutta mulla on tollanen perustomppa, noin vuoden vanha. start25 taitaa olla tyyppi. no, se alkoi tuossa muutama vk sitten hidastelemaan, eli kun laitto päälle niin kesti 1-2 min että löytää satelliitit ja paikallistaa, sitten lopuksi meni siihen että ei meinannut saada millään päälle koko laitetta. nyt sitten jostain syystä toimii mielestäni käsittämättömän nopeasti. eli jos paikassa a sammutan ja vaikak 30 km myöhemmin uudestaan päälle niin voi mennä alle 5 sekuntia käynnistyksestä siihen että on paikallistanutkin missä mennään.
      onko muilöla vastaavia kokemuksia ja jos niin miten krjautui.
      en tosiaan päivittänyt, en edes resetoinut.

    • 520GO

      Wifi yhteys päivittää automaattisesti ja hyvin toimii!

    • Anonyymi

      Käytössä jo toinen Tom Tom, neuvoo myöhässä ja lopettaa kesken toimintansa. Missä vika?

      • Anonyymi

        Sama vika. Sammuilee vähän väliä ja paperiklemmarilla saa käyntiin resetoininapista. Tosi hankalaa!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe