Henkisesti väsynyt avustaja

Avustaja30

Muutaman kuukauden avustajan töitä tehneenä olen aivan lopussa.

Kohdalleni on osunut erittäin hankala avustettava, joka ei ole mihinkään tyytyväinen.
Olen pahan olon sylkykuppi! Saan osakseni täyskintää lähes jokaisesta asiasta, äänen korotusta.. jos kysyn jostain asiasta, sanotaan ettei tarvitse kysellä vaan olla oma-aloitteinen. Jos en kysy, niin olen suurella todennäköisyydellä tehnyt asian väärin ja saan tuhahteluina kuulla että asiasta pitää kysyä!

Ymmärrän että sairas ihminen on umpikujassa ja saattaa katkeroitua elämälle ja purkaa pahan olonsa tällätavoin. Mutta rajansa kaikella!
Huomautin täyskimisestä avustettavalle, ja tilanne on vain pahentunut sen jälkeen.

Onko muita samassa tilanteessa olevia/olleita? Antakaa vertaistukea kuinka kestän tämän kaiken siihen asti kunnes pääsen irtaantumaan tästä työstä.

Itselleni ei ole mahdollista ottaa ja lähteä samantien.

23

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tukiverkostoparasapu

      Anna arvoa sille mitä olet ja mitä teet :) Olet oikeasti aika ihmeellinen, kun olet jaksanut jo näinkin kauaa tuollaisessa työympäristössä ja olet ylipäätään avustajana.

      Sinun on kumminkin oikeasti myönnettävä itsellesi, että autettavasi on oikeasti henkisesti sairas, kun ei kykene empatiaan ja näyttää olevan sairaalloisen kontrolloivakin, kun asiat voi tehdä aina vain täsmälleen yhdellä tavalla. Ei tuolla tavalla mieleltään sairasta ihmistä voi edes oikein miellyttääkkään ja jos yrität koko aika enemmän ja enemmän sen takia että hän alkaisi arvostamaan edes vähän sitä mitä teet hänen hyväkseen jatkuvasti, niin ajat itsesi taatusti burn outtiin.

      Hän ei luultavimmin yksinkertaisesti kykene kaikkiin samoihin tunteisiin ja mielentoimintoihin kuin esimerkiksi sinä. Silloin on viisainta ajatella sellainen ihminen lapsena tai tietyiltä osin vajaavaisena. Auttaa itseä ymmärtämään kyseisen ihmisen käyttäytymistä paremmin ja auttaa käsittelemään niitä tunteitakin mitä tuollaisten ihmisten lähellä nyt väkisinkin tulee.

      Sinä et saa välittää liikaa siitä mitä hän sanoo, jos aijot pärjätä. Ei ole edes tervettä ajatella että tuollaisen ihmisen sanoilla olisi minkäänlaista arvoa tai että hänen jutuillaan olisi edes mitään todenperää.

      Itselläni on siis isä, jonka käyttäytyy hyvin samalla tavalla kuin autettavasi, että ammatillista kokemusta, saati koulutusta minulla ei ole alaltasi. Stressiä helpottaa itselläni eniten se kun saan vastineeksi koko aika positiivisia kokemuksia ihmisistä. Kavareiden kautta muistaa helpoten, että maailmassa on hyviäkin ihmisiä ja että on rakastettu.

      • meilläonyksielämä

        Olen itse joskus ollut hoitamassa kotona yhtä ainutta ihmistä ja huonolla tuurilla juuri vaikea asiakas. En voi sanoin kuvailla miten helpottunut olin, kun lähdin pois enkä ole päivääkään katunut.


      • Anonyymi

        Kukaan ei välitä ja ketään ei kiinnosta avustajien jaksaminen. Ei ketään. Olemme puoli ilmaisia piikoja,vittuilun kohteita,kuten aloittaja tuumi myös sylkykuppeja. Mutta itselleni on tullut kyynisyys asiakkaita kohtaan. Teen asiat konemaisesti ja ajatus,että mikään ei kestä ikuisesti,auttaa minua. Työpäivä ei kestä ikuisesti ja pääsee kotiin omaan rauhaan🙏🌿💐♥️Ja välillä on jotain pieniä lomapätkiä tai vapaapäiviä. Henkisesti rankkaa työtä tämä ainakin on ja joidenkin kanssa myös fyysisesti.


    • avustajatar

      Avustettavia on niin monenmoisia. Minulle ei tosin ole sattunut ihan sellaista kuin sinulla. Toiset on tarkkoja ja osallistuvia, toiset antaa täysin vapaat kädet. Jokatapauksessa sen olen oppinut avustajana että kaikkea palautetta ei saa ottaa kovin vakavissaan. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Kaikille sattuu huonoja päiviä ja itse kestän välillä myös kiukuttelua, yritän kyllä piristää ja tuoda asioiden positiivista puolta esiin aina kun vaan pystyn/jaksan. Rankkaahan tämä homma usein on niin henkisesti kuin fyysisesti, ja välillä saa tosiaan toimia psykologinakin(kuunteleminen lienee kaikkein tärkeintä) ja palkitsevimmalta kyllä tuntuu kun saa toisen pirteämmälle tuulelle ja kiittämään tästä päivästä :) Jaksamista sinulle ja hyvin sanottu tuo yllä "anna arvoa sille mitä olet ja mitä teet", jos mielestäsi olet hoitanut asian niin hyvin kuin pystyt, se riittäköön!

      • Anonyymi

        Hyvin sanottu.


    • Anonyymi

      Olen tehnyt yli kaksi vuotta tätä työtä ja kyllä olen muuttunut kyyniseksi.

    • Anonyymi

      hoidettavan ja hoitajansa on hyvä olla samaa kaliiberia arvoiltansa ja ajattelutavoiltansa. Muutoin homma ei voi mitenkään toimia.

      • Anonyymi

        Minä olen sanallisesti kiistellyt vammaisen avustettavan kanssa ja olen sanonut suoraan,jotta jos vammaisen käytös ei muutu niin saa alkaa etsiä uutta avustajaa,minä lopetan. Silloin muistaa hetken käyttäytyä ja olla hiljaa välillä,mutta pian taas vanha käytös palaa. Ehkäpä pian lähden tästä työstä. Töitä tekevälle löytyy,vaan avustajan työhön ei taida juuri tulijoita olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen sanallisesti kiistellyt vammaisen avustettavan kanssa ja olen sanonut suoraan,jotta jos vammaisen käytös ei muutu niin saa alkaa etsiä uutta avustajaa,minä lopetan. Silloin muistaa hetken käyttäytyä ja olla hiljaa välillä,mutta pian taas vanha käytös palaa. Ehkäpä pian lähden tästä työstä. Töitä tekevälle löytyy,vaan avustajan työhön ei taida juuri tulijoita olla.

        olette niin erilaiset, Ei se vaan toimi. Se on teille molemmille parempi että tienne eroavat. Hän ei muutu mutta et sinäkään pysty muuttumaaan. Kyse ei ole käytöksestä vaan perusominaisuksienne liian isosta erosta.


    • Anonyymi

      Voimia kaikille ❤️
      Tämä kaikki kirjoitettu on niin totta!
      Itse olen toiminut avustajana 5-vuotta ja avustettavia on ollut tänä aikana neljä henkilöä.
      Pitkät tarinat olisi kirjoitettavana minullakin.
      Jossain neuvottiin hakemaan vain tylysti sairauslomaa, se olisi varmaan aloittajan tilanteessa oiva vaihtoehto.
      Itseä ja omaa hyvinvointia on pakko ajatella.

    • Anonyymi

      Aloitus olikin näköjään jo vuonna 2016.
      Avustaja on ehkä saanut jo muita töitä ja onnistunut ratkaisemaan tilanteen❤️
      Me muut jatkamme vielä..

    • Anonyymi

      Minustakin tuntuu, että 'vaikea' hoidokki tarkoittaa usein vain sitä, että persoonallisuudet ovat ristiriidassa. Jos älyllinen ero on iso, tai jos on hyvin erilaiset elämänkokemukset, olisi parempi etsiä parempi avustettava tai avustaja. Jonkun mielestä 'helppo' vammainen merkitsee jollekin toiselle tajuttoman tylsää työtä. Joku voi olla yhden mielestä 'haastava', toisen mielestä älyllisesti virkistävä. Joku pitää toisen pikkutarkasta mikrojohtamisesta, toista se ärsyttää sanomattomasti. Jonkun mielestä avustaja tai avustettava ei osaa kommunikoida, kun taas toinen tajuaa, että hänen ymmärtämiseensä tarvitaan enemmän kuin itsellä on pakissa.

      Meitä on niin moneksi. Jos löytää ihmisen, jonka kanssa kommunikointi sujuu luontevasti, melkein kaikki muu luultavasti sujuu.

      • Anonyymi

        Mitenkä nää avustettavat kuvittelee,että avustaja on ystävä tai jotenkin alkavat riippuvaiseksi. Rajat pitää pistää ,ettei mene oma mielenterveys.


    • Anonyymi

      Nukun joka päivä töiden jälkeen 2-3 tuntia. Sen lisäksi yöunet 8-9 tuntia. Henkisesti rankkaa työtä.

    • Anonyymi

      Hei minä olen ollut kolme vuotta näissä hommissa ja täysin burn outissa.

    • Anonyymi

      Ne purkaa nimenomaan pahaa oloa muihin. Sitten vedetään vielä vammaiskortti esiin,kun avustaja on aivan loppu henkisesti.

      • Anonyymi

        Tuttua. Tälläkin hetkellä kuuntelen sekavia.


    • Anonyymi

      Onnittelut. Minä jaksoin 3 vuotta tätä paskaa 🤣

    • Anonyymi

      Väsymys ei ole kuulema syy jäädä pois niin itsekin porhallan viimeisin voimin vielä. En tiedä milloin tulee joku stoppi.

    • Anonyymi

      Onko teillä millainen palkka?

      • Anonyymi

        Mikä on tuntipalkka keskimäärin henkilökohtaisilla avustajilta? Vaihteleeko isosti?


    • Anonyymi

      Kannattaa ajatella itseään,omaa terveyttään ja pistää itsensä etusijalle. Sairausloman saa henkisesti väsynyt ja sitten voi lopettaa työssä. Itse en jaksa enää ihmisläheistä työtä.

    • Anonyymi

      Sairaslomaa masennukseen kannattaa hakea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      152
      6409
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3868
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1995
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1799
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1553
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1498
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1488
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe