Muhokselle rakennetaan nopea valokuituverkko!

Kuitua

Muhokselle aletaan vihdoin rakentaa valokuituverkkoa kunnan voimin. Valokuitu mahdollistaa nopeat internetyhteydet vuosikymmeniksi eteenpäin. Parasta aikaa kerätään liittymän tilauksia. Hinta on 650 euroa kun tilauksen tekee 25.2.2016 mennessä. Hinta on erittäin edullinen, kun markkinaehtoisesti rakennettuna valokuituliittymän hinta voisi olla vaikka välillä 2000 - 20000 euroa. Edes pääkaupunkiseudulla valokuituliittymää ei välttämättä saa edes rahalla.



Muutamia valokuidun etuja verrattuna vanhoihin ADSL-liittymiin ja mobiililaajakaistoihin:

- Valokuidun tiedonsiirtokapasiteetti on käytännössä rajaton - nyt nopeus on 100 megabittiä sekunnissa, mutta tulevaisuudessa nopeutta voidaan nostaa lähes loputtomasti. Sama kaapeli siirtää tietoa vähintään seuraavat 50 vuotta, päätelaitteita vaihtamalla voidaan saavuttaa aikaisemmin saavuttamattomat nopeudet. ADSL-liittymän maksiminopeus on vain 24M, tällä hetkellä mobiiliteknologiat tarjoavat maaseudulla ehkä 50M tai 100M nopeutta. Kuitenkin mobiililaajakaistan tiedonsiirto on paljon rajoitetumpaa, koska fysiikan lait tulevat tulevaisuudessa vastaan toisin kuin valokuidulla.

- Valokuituliittymän nopeus, vakaus, tiedonsiirron viive ja luotettavuus ovat huippuluokkaa - paremmat kuin muissa teknologioissa.

- Valokuituliittymä nostaa talon arvoa enemmän kuin mitä liittymä nyt maksaa, sillä tulevaisuudessa kaapelin kaivaminen on taatusti huomattavasti kalliimpaa kuin nyt.

- Sääolosuhteet eivät vaikuta valokuituun, toisin kuin mobiililiittymiin.


Tällä hetkellä 100M valokuituliittymän kuukausihinta on 45 euroa kuukaudessa. Liittymää ei ole pakko avata ellei sitä tarvitse, mutta valokuitukaapelin voi vetää tontille hintaan 650 euroa - tämä kannattaa tehdä tulevaisuutta ja tontin arvonnousua silmälläpitäen, vaikkei tarvitsisikaan internetyhteyttä. Tulevaisuudessa valokuitu tulee olemaan entistä tärkeämpi. Kaapeli toimii maassa vähintään 50 vuotta, todennäköisesti 70 vuotta tai kauemminkin. Sen tiedonsiirtokapasiteetti on käytännössä rajaton.

Ei ole näköpiirissä mitään nopeampaa tapaa siirtää tietoa kuin valokuitu.

Mimminetin kotisivuilta voi tilata liittymän verkkokaupan kautta. Alla osoite:

http://mimminetti.fi/

20

1686

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joohoh

      Hienoa!

    • niceeeee

      Olisi mukava tietää, mikä on uppikaistan nopeus. Miksi eivät ilmoita nopeutta muodossa 100/100 että tietäisi koko totuuden.

      • Jebaa

        Yleensä nämä liittymät myydään 100/100.


    • tötterööjuu

      Ensin rakennetaan valokuituverkko. Sitten se myydään ulkomaalaiselle sijoittajalle joka nostaa maksut pilviin. Tehdään "carunat", "A-katsastus" taikka " kemira Grow how" millä nimellä sitä rahastusta halutaan kutsua.

      • Jeeaaah

        Miksi kummassa kuntalaiset myisivät oman valokuituverkkonsa?


      • yksvain
        Jeeaaah kirjoitti:

        Miksi kummassa kuntalaiset myisivät oman valokuituverkkonsa?

        Miksi möivät sähköyhtiönsä. Nyt jo puhutaan vesijohtoverkkojen myynnistä. Helpottaa päättäjien arkea, kun laskee housuunsa - vähän aikaa lämmittää, ja samalla saadaan "hei me tienataan" sijoituskohteita hyvätuloisille.


    • Nettimokkula

      Sopimusehdot näkyvät vielä tänäänkin (viimeinen tarjouspäivä) hakevan paikkaa kuin Päätalon uuni aikoinaan.
      Mielivaltainen sopimusehtojen muokkaaminen vie hankkeelta uskottavuuden.

    • Tämänpäivän Tervareitissä oli todella provosoituneen kirjoitus kaapeliyhtiön tiimoilta.
      Muhoksen kunnan "herraonni" tuli taas kerran todistetuksi.
      Tämän jälkeen en edes harkitse Mimminettiä. Mokkula pelittää 10 - 30 megaa - riittää ainakin minulle.

      • tyytyväinenkuntalainen

        Harkitsisit vielä? Näkyy olevan hyvä tarjous! Laskelmieni mukaan liittymä ja sen käyttö maksaisi ainoastaan 6000 euroa ensimmäisen kymmenen vuoden aikana. Tätä tilaisuutta ei kannata jättää käyttämättä! Kuuleman mukaan lähikunnissakin ollaan asiasta aivan ihmeissään. Ilmeisesti missään muualla ei ole ymmärretty sijoittaa kunnan rahoja näin tehokkaasti maan alle. Mielestäni valokuitukaapelin edut ovat täysin kiistattomat. Ensinnäkin nopeat yhteydet ovat teoriassa kaikkien kuntalaisten saatavilla, eli käytännössä ainakin varakkaitten kuntalaisten. Toiseksi valokuitukaapelin vetäminen hankkeena viestii sitä, että Muhoksen talous on hyvässä kunnossa, mistä kuuluu iso kiitos osaavalle johdolle! Toivottavasti kunnassa muistetaan huolehtia osaavan henkilöstön palkkauksen korottamisesta esimerkiksi kunnan 100%:sesti omistaman osakeyhtiön kautta? Edistyksellisistä ja osaavista johtajista on pidettävä kiinni riittävällä palkkauksella, jotta Muhoksesta ei tulisi nukkumalähiötä.

        Suosittelen kaikille kuntalaisille huippu edullista valokuituyhteyttä! n.600 euroa vuodessa on aivan olematon kustannus internetin käytöstä.


      • pinnapalaa

        Muhoshan on nukkumalähiö.
        Laskelmastasi sen verran, että luulet hintojen pysyvän vakiona jatkuvasti. Minun mokkulaliittymäni kk-maksu on alle 15 € , ja pelittää riittävästi.
        Johtajista:
        Rahalla saa vain ahneita omaneduntavoittelijoita, jotka lähtevät kuin rotat uppoavasta laivasta heti kun oma talous on varmistettu kansalaisten / työntekijöiden kustannuksella. Nokian renkaat viimeisin todiste tästä - ja näitähän on ollut ja luultavasti hyvä-veli verkosto takaa että tulee jatkossakin.


      • Tyytyväistenkuntalaisten

        Jos sinulla on nykyaikainen älypuhelin, niin voit jakaa netin puhelimestasi helposti esim. tietokoneeseesi. Nettisi toimii tämän jälkeen nopeammin kuin mokkulalla ja voit käyttää puhelintasi aivan normaalisti. Ei kannata suotta maksaa 15€ kuussa, kun älypuhelimen kautta netti on ilmainen. Operaattorilta kannattaa vain varmistaa ennen käyttöä, että tiedonsiirtoa ei ole rajoitettu nykyisessä puhelinliittymässäsi. Mikäli selitin asian epäselvästi niin kysy toki.


      • pinnavähänjojäähtynyt
        Tyytyväistenkuntalaisten kirjoitti:

        Jos sinulla on nykyaikainen älypuhelin, niin voit jakaa netin puhelimestasi helposti esim. tietokoneeseesi. Nettisi toimii tämän jälkeen nopeammin kuin mokkulalla ja voit käyttää puhelintasi aivan normaalisti. Ei kannata suotta maksaa 15€ kuussa, kun älypuhelimen kautta netti on ilmainen. Operaattorilta kannattaa vain varmistaa ennen käyttöä, että tiedonsiirtoa ei ole rajoitettu nykyisessä puhelinliittymässäsi. Mikäli selitin asian epäselvästi niin kysy toki.

        Mutta kun minulla on vain vanaha näppisnokialainen missä ei ole edes gps:ää. :)
        Vaan tutkitaanpa ehdotustasi, koska puhelin on jo hankintasuunnitelmissa.


    • SairaalakinMyydään

      Päivärinteen sairaala myynnissä

      Kaleva 25.2.2016

      http://aijaa.com/IbAPy2

      Muhoksen Päivärinteen koko sairaala-alue on myynnissä, hinta alkaen 1.2M€ ja sitten tietenkin tarjousten mukaan. Nyt siellä toimii Mikeva ja pakoloisten "hätämajoitusyksikkö", josta SPR teki vaivihkaa Vok:in, jossa on noin 300 pakoloista. Tarkkaa määrää ei kerrota.

      Katsotaan vaan, niin joku isämaaton sijoittajakekkuli ostaa sen ja kohta Päivärinteellä on 500-1000 elämysmatkailijaa Irakista ja tietenkin vanhuksia ja suomalaisia ongelmanuoria hoitava Mikeva lähtee muualle. 1000 asukkaan lestakylä on kohta lopullisesti sekaisin. Rauhanyhdistystä laajennettiin viime kesänä, mutta nyt kaikki idän "rauhantuojat" ei lähellekään mahdu tiloihin. Sairaalan myyjänä on Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

      Koska Päivärinne saa 1. monikulttuurisen rikastusruiskeen puolikuunpalvojien toimesta? Kempeleessä saatiin jo... tuomiota ei vaan kuulu.

    • OlinSielläMinäkin

      Tuskin rakennetaan. MITÄÄN TIETOJA EI ANNETTU äskeisessä kunnanvaltuuston kokouksessa, vaikka sitä useamman valtuutetun toimesta tivattiin. Toimitusjohtaja piti pellenäytöksen "EIKÄ SAANUT KUVAA KANNETTAVASTA TIETOKONEESTAAN SEINÄLLE", vaikka niin pitkä meriittilista LinkedIn:tä löytyykin IT-alalta. Tuskin mitään esitystä edes olikaan. Hän lausui muutaman sanan hankkeesta ja tärkein anti, ETTÄ JOS HANKE HALUTAAN HAUDATA, SE PITÄÄ TUODA HUHTIKUUN LOPULLA VALTUUSTON KÄSITELTÄVÄKSI.

      Olipa aika kyllästyneen oloinen tj.

      PS. Videotykki toimi oikein mallikkaasti valtuuston kokouksen muissa aiheissa.

    • EtteiVaanBudhaIte

      Olisi avaaja laittanut vaan rohkesti tittelinsä esiin..

      Mistä pirusta Muhos tällaisen ihmemiehen löysi? Eikö ne valopäät osaa Googlaamalla katsoa mitä sieltä historiasta löytyykään?

      Ei oo kauaa Muhoksella. Ja sitten se oranssi kaulahuivi pikkutakin kanssa... ei prkle!

    • kepulirakettiko

      Ei taida tulla mitään tuosta netistä. Jatkuvat henkilövaihdokset kertovat miksi tj:na toimiva dnkilö kulkee kunnasta kuntaan vuoden parin välein. Koska Muhoksella ovet paukkuu?

      Onko kyseessä joku uusi kepusatelliitti, joka suorittaa "kuntakartoituksen" kirjaimellisesti?

      "Mimminetille uusi hallitus

      15.1.2016 10:06

      000

      Arto Nenonen

      Muhoksen kunnanhallitus kasvatti kunnan laajakaistayhtiö Mimminetti Oy:n hallituksen nelijäseniseksi.

      Vanhasta hallituksesta jatkaa Kirsti Airaksinen. Uusiksi jäseniksi kunnanhallitus valitsi maanantaisessa kokouksessaan Teuvo Pikkuahon, Veli Paasimaan ja Anneli Rissasen. Varajäseniksi valittiin Juhani Vääräniemi ja Minna Väätäjä.

      Vajaan vuoden ikäisen laajakaistayhtiön hallitus on ollut tuulinen paikka. Alkuperäisestä hallituksesta ovat jo ehtineet erota kunnan hallinto- ja talousjohtaja Rauno Maaninka, Petri Holm ja Jaana Pohjola.

      Kunnan edustajaksi Mimminetti Oy:n yhtiökokoukseen kunnanhallitus valitsi kunnanjohtaja Jukka Syvävirran. Mimminetin toimitusjohtajana toimii Rauno Maaninka."



      http://www.tervareitti.fi/mimminetille-uusi-hallitus/

    • pikahakutulos
    • pillitpussiin
      • MaanistaOnkin

        Ja heti koko ketju sensuroitiin fb:sta...


      • eiyhdenmiehenshow

        Eikös se kunnanvaltuusto tämän hankkeen hyväksynyt? Etsippä pöytäkirja kunnan sivuilta ja katso ketkä äänestivät JAA hankkeen puolesta! Seuraavissa kunnallisvaaleissa voit sinäkin taas äänestää näitä "JAA-VALTUUTETTUJA" kunnanvaltuustoon. Yhden miehen niskaan on turha kaataa asioita, kun jokainen JAA-valtuutettu on huolellisesti perehtynyt hankkeeseen ja ollut sen kannalla. Nopealla vilkaisulla voisi todeta, että Muhoksella näitä asioihin perehtyviä valtuutettuja on vähintäänkin riittävästi. :) Eli ei mitään hätää, Kunnallisveroa keräämällä tähänkin projektiin käytetyt rahat saadaan takaisin:)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      424
      1849
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      190
      1507
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1421
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      168
      1386
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      990
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      933
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      921
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe