Kokemus voi opettaa

Siperia-opettaa

Faktatietoa saamme lisää koko ajan, mutta kaikille se ei riitä. Jotkut eivät vain usko, koska eivät tahdo uskoa., Jos ideologia painaa vaakakupissa enemmän kuin tosiasiat, ei mikään muu voi auttaa oma kokemus. Näin kävi mm. vastaanottokeskuksen työntekijälle Saksassa: hänen silmänsä avautuivat oman kokemuksen myötä.

Lainaus:

Haastettelussa, joka julkaistiin otsikolla “En kestä enempää”, sosiaalityöntekijä aloittaa kertomalla, miten innoissaan hän oli mahdollisuudesta työskennellä täysipäiväisesti hampurilaisessa pakolaisten vastaanottokeskuksessa. Nainen suhtautui myönteisesti pakolaisten maahantuloon.

“Olin hakenut siihen työhön, koska se oli täsmälleen sitä, mitä halusin tehdä. Kun varmistus työn saamisesta saapui sähköpostiini, odotin työn alkamista aivan täpinöissäni.”

Nainen meni intoa puhkuen ensimmäisenä aamuna vastaanottokeskukseen – lopultakin hän pääsisi auttamaan käytännössä.

Seuraavien päivien aikana nainen paiski hommia. Käytännössä hän ohjasi ja opasti noin 1 500 vastaanottokeskuksen arabi- ja afrikkalaisasukasta.

“Minun vastuullani oli auttaa pakolaisia sosiaalipuolen ongelmissa, kuten turvapaikka-anomuksen tekemisessä ja lääkärintarkastusten sopimisessa”, nainen kertoo.

“Kun ensimmäiset pakolaiset tulivat tapaamaan minua toimistolle, huomasin heidän vierailujensa jälkeen, että myönteinen ja idealistinen suhtautumiseni heihin ja heidän käytökseensä olikin todellisuuden vastainen.”

“Jos vastaan täysin rehellisesti, noin 90 prosenttia opastamistani ihmisistä oli epämiellyttäviä. Monet heistä olivat äärimmäisen vaativia.”

“He tulivat luokseni ja vaativat, että minun täytyy välittömästi järjestää heille asunto, hieno auto ja erinomainen työpaikka. Kun kerroin heille, ettei se ole mahdollista, heistä tuli kovaäänisiä ja vihamielisiä. Yksi afgaani uhkasi tappaa itsensä siihen paikkaan, jos en auttaisi häntä saamaan hänen vaatimuksiaan läpi.”

“Syyrialaiset ja afgaanit ilmoittivat menevänsä syömälakkoon, jos en auttaisi heitä pääsemään toiseen paikkaan. Yksi arabi huusi työkaverilleni: “Me katkaisemme kaulasi”.”

Naisen mukaan poliisi piti kutsua paikalle työntekijöiden suojaksi monta kertaa viikossa.

http://mvlehti.net/2016/01/19/vastaanottokeskuksen-tyontekija-kertoo-en-kesta-enempaa/

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Siperia-opettaa

   Nainen kertoi haastattelijalle, että hän ja hänen työkaverinsa kaiken todennäköisyyden mukaan lopettavat työnsä, koska he eivät enää jaksa itseensä kohdistuvaa häirintää.

   “Suhtauduin aikaisemmin hyvin vakaumuksellisesti tähän työhön ja koko asiaan, ja minun on vaikea myöntää, että todellisuus on niin erilainen kuin mitä olin kuvitellut.”

   “Emme kuitenkaan jaksa enempää. Emme kestä enää katsoa, miten väärin kaikki täällä on, emmekä voi tehdä mitään muuttaaksemme asioita.”

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   8
   3092
  2. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   167
   2853
  3. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   104
   2327
  4. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   15
   1761
  5. Kuu kaipaa tähtiään...

   mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
   Ikävä
   171
   1016
  6. Kerran vielä...

   Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
   Ikävä
   53
   979
  7. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

   Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
   Maailman menoa
   246
   840
  8. Kiira Korpi ja wanha Pekka

   Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   829
  9. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

   Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   813
  10. Mies, kudoin sulle villahaalarin

   Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
   Ikävä
   110
   739
  Aihe