Antenniasiaa

onko.antenni.paska

Minulla on matkailuvaunussa tällainen antenni.

https://www.google.fi/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjpwpWq9cvKAhWr93IKHRLqAhQQFggnMAE&url=http%3A%2F%2Fwww.antennikauppa.fi%2Findex.php%2Ftriax-ufo-100-12-vdc-virtalahde.html&usg=AFQjCNFg74i0E5am361J_OEta5nxycT8rQ

Nyt tuli sellainenn ongelma ettei mainoskanavat enää näy kun ilmat meni sateisiksi, alkuviikosta vielä näkyi kaikki ookoo, mutta nyt ei enää, vaikka antennia kuinka pyörittää ja nostaa/laskee niin ei vaan näy, teeveessä on itsessään signaalin voimakkuusmittari jonka avulla pystyy antennin suuntamaan oikeaan suuntaan, enimmillään voimakkuus on 80%, sillä suuntauksella kun pistää kavahaun päälle niin eipä mainoskanavat (mtv3, 4 ja sub) edelleenkään toimi. Kaikki kytkennät on kunnossa, antennissa palaa vihreä ledi, ja kun kerran alkuviikosta toimi niin mikä ettei enää.
Systeemi on Espoon tv-maston peittoalueella.

18

228

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laadun_pitää_olla_OK

      Käytännössä UFOn suuntakuvio on täysi 360 astetta, mutta suuntauksella löytyy joku otollinen kohta, jossa signaali on vahvin. Koska antennin oma vahvistus on pieni, niin koko antennin toiminta perustuu vahvistimeen: Olematonta signaalia vahvistetaan rajusti, jolloin saadaan monessa tapauksessa kuitenkin käyttökelpoinen signaali esim. matkailukäytössä, jolloin isoa antennia ei voida kuljettaa mukana. Onko lähellä kännykkäverkon tukiasema? Uudemmat UFOXit on LTE-suojattuja, jolloin k60 on ylin kanava. Tasoa voi olla tarpeeksi, mutta jos laatu menee 20-30% luokkaan, niin katselusta ei tule mitään.
      Ilmeisesti olet Espoon aseman näkyvyysalueen reunamilla ja aseman suuntaan on maastoesteitä tai metsää. Puiden oksilla oleva räntä vaimentaa ne ratkaisevat desibelit. Oletan, että pakkasella taas näkyvyys palaa. Jos matkailuvaunu on pitempiä aikoja paikoillaan, niin näitä ongelmatilanteita varten kannattaa hankkia kohtuullisen kokoinen LTE-suojattu aktiivinen UHF-antenni, jolle voi käyttää jotain tilapäistä ripustusta. Muuten tulet UFOlla toimeen, mutta tarvittaessa otat tarkempaa suuntausta käyttöön, kun olet yli 20 km:n päässä asemasta..?

      • onko.antenni.paska

        No en ihan rajalla ole mutta yli 20 km kuitenkin. Tuossa näkyvillä on kännykkäverkon tukimasto, lähes samalla linjalla kuin Espoon tv-masto, siis vaunun ja tv-maston välissä.

        Tuossa nyt otin oikein urakaksi käännellä antennia, alkoi löytymään pätkivää mainoskanavaa, samalla suuntauksella ykkönen ja kakkonen näyttää signaalin voimakkuudeksi 78%, mtv3:lla vain 55-60%, mistä tuo ero johtuu.

        Nyt tosin on lumet tippuneet puista. Kesällä taas lehdet puissa häiritsee.


    • onko.antenni.paska

      Lumi, räntä ja vesisade on Ufolle hallaa, nyt kun on kuiva keli niin mainoskanavatkin löytyi, tosin huonolla signaalilla. Kesällä taas lehdet puissa häiritsee.

    • täyspaska-antenni

      Taas kun akoi satamaan räntää/vettä niin mainoskanavat häipyi, siis täytyy sanoa että täysin paska antenni.

    • sdfrfg

      Paska on, tarvii olla oikea aito TV antenni niin alkaa toimia. Minimi pituus 150 senttimetriä, ja saa olla aktiivinen, kunhan virransyöttö onnistuu.

    • täyspaska-antenni

      No nyt on hyvä, ei näy yhtään mitään, on se Ufo vaan täyspaska.

      • että.sellaista.sitten

        Seuraava askel onkin sitten HD-telkkari ja siihen sopivat haravaviritykset.
        Niillä kuulemma homma pelaa.


      • täyspaska.antenni
        että.sellaista.sitten kirjoitti:

        Seuraava askel onkin sitten HD-telkkari ja siihen sopivat haravaviritykset.
        Niillä kuulemma homma pelaa.

        Minulla kyllä on tuollainen ohut digiteevee, mutta onko se HD niin tiedä sanoa, se on tuollaiset neljä vuotta vanha 20" Samsung, jos se vaikka olisi niin sittenhän tulevaisuus näyttä valoisalta, saa heittää Ufon hatelikkoon, pääsee paskasta eroon.


      • Bsnbdndnx
        täyspaska.antenni kirjoitti:

        Minulla kyllä on tuollainen ohut digiteevee, mutta onko se HD niin tiedä sanoa, se on tuollaiset neljä vuotta vanha 20" Samsung, jos se vaikka olisi niin sittenhän tulevaisuus näyttä valoisalta, saa heittää Ufon hatelikkoon, pääsee paskasta eroon.

        Kunnon logperiodinen antenni menee höskän katolla ja sen saa äkkiä suunnattua. Ja tv näkyy!
        Itsellä tosin oli aina satelliittiantenni ja kolmijalka sitä varten. Se nyt on idioottivarma keino nähdä suomen kanavat kaikkialla euroopassa. Mutta vaatihan se aina sen parin minuutin säädön.


      • täyspaska.antenni
        Bsnbdndnx kirjoitti:

        Kunnon logperiodinen antenni menee höskän katolla ja sen saa äkkiä suunnattua. Ja tv näkyy!
        Itsellä tosin oli aina satelliittiantenni ja kolmijalka sitä varten. Se nyt on idioottivarma keino nähdä suomen kanavat kaikkialla euroopassa. Mutta vaatihan se aina sen parin minuutin säädön.

        Enpä tiedä höskistä mitään, enkä varsin sorru mihinkään perioodisiin leluihin.


      • Kdnfbfl

    • Antennimies

      Itse viritin antennin, siis asensin, kun entinen huojui tuulessa kun haavan lehti. ensin oli naruja neljään suuntaan. mutta vielä pyöri kuin isännä kieli tamma metsällä.
      joten hankin piirustukset ja jämerät tarvikeet, joista rykäsin telineen pihalle, jossa antenni ei isommassakaan tuulessa liiku.
      MUTTA nyt se näyttää tele tornilta tai jotain sinnepäin, onhan korkeutta kertynyt 8metriä ja risat..... joten parissa kuukaudessa tuli purku käsky ja selvitys pyyntö mihin tarkoitukseen anteenni on tehty. tuumasin pihalla pyörineelle hepulle, että hanki kiikarit niin näet mikä se siellä katsoo takas päin. tuumasi että on jonkin sortin varpunen tai rosteri kyyhky. :)

      • täyspaska.antenni

        No tuo nyt ei sovellu kyseiseen tarkoitukseen kun välillä maisematkin muuttuu.


      • Antennimies

        Niin joo... itellä tuppaa tuo vaunu olemaan melkein kesämökin virkaa.. joten se koköttää kuin ajokoira kanalan seinässä. joskus irroitan johdot ja lähden matkaan, mutta usein tulee vain katsottua omaa rantaa..


    • täyspaska.antenni

      Siis mikä vittu voi olla ettei ufolla telkkari näy, lunta on kyllä reilusti puitten oksilla, mutta miksi se voi vaikuttaa, vai onko ufo tosiaankin aivan perseestä, täys vitunpaska.

      • PuutVarjostavat

        Lumi on itseasiassa vettä. Ethän upota antennia kesälläkään veteen. Puiten lehdet sisältävät myös vettä. Jos tv-asema on kaukana ja metsä on omaa, kannattaa raivata tv-signaalia varten metsään "säteilykuja". Jos taas metsä on naapurin, pitäisi olla hyvät välit naapurin kanssa, jotta hänet saisi raivaamaan metsää antennin edestä pois.


    • Nsmfndmdk
    • kun.ei.vaan.näy

      Samaa vikaa Mikkelin alueella, ei näy kuin Fox, samanlainen Ufo-pannu katolla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1595
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      172
      1263
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1037
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      86
      930
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      861
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      858
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      61
      779
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe