Velkaneuvojalta kummallinen vastaus.

mkomkoåpo

Kesällä kävin velkaneuvojalla ja kyselin velkajärjestelyn mahdollisuudesta myös. Olin jo silloin ulosotossa. Velkaneuvoja sanoi, etten pääse heti velkajärjestelyyn, koska pitäisi noin kaksi vuotta olla ennen ulosotossa. Velka on n. 40000 Tänään nin ohjelman kukkaron herraksi ja siellä oli perhe ja he eiväät olleet ulosotossa ja luottotiedot olivat myös vielä tallessa molemilla. Velkaneuvoja Kirsi heti ehdoti heille velkajärjestelyä ja ei ollut puhettakaan muusta. Viimesellä käynnillä he odottivat päätöstä velkajärjestelyyn pääsemisestä. Olivat myös velka velalla maksanneet niin kun minä. heillä oli lapsia perheessä, mutta meillä ei ole. Oliko oikeasti minun velkaneuvoja väärässä. Eikö se velkaneuvoja pitäisi tietääää! Olisiko kokemuksia tänne laittaa?

13

1196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • htfgdc

      Velkajärjestelyyn liittyy aina paljon harkintaa sen suhteen voiko asiasta selvitä jotenkin muuten. Ulosoton kautta hoituva velkojen maksaminen, sikäli kun tällaisia tuloja on, menee edelle.

      Velkajärjestelyyn pääseminen on lisäksi tuomioistuimen kädessä. Ei se vielä riitä, että velkaneuvoja kehoittaa hakemaan.

      Lue lisää:

      http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Maksut-laskut-perinta/perinta/velkajarjestely/velkajarjestelyn-edellytykset-ja-esteet/

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/19930057#L2P4

    • Et-tartte-lakimiesta

      Kuka tahansa maallikko saa jättää sun velkajärjestelyn hakemuksen käräjäoikeudelle. Hakemuksen saat netistä ja asian hoitajaksi pyydät jonkun työkaverin tai sukulaisen tai naapurin.

    • keinottely

      Jos jätät velkajärjestelyhakemuksen käräjäoikeudelle, kahdeksi vuodeksi ainakin pystyt keskeyttämään velkojesi perinnän ulosoton kautta, koska käräjäoikeudessa nuo asiat kestää.

    • masentunutvelallinen

      Hei tilaa aika isomman kaupungin velkaneuvojalle jos ei toimi minulla hyvä Lakimies jota voin suosittaa.
      Laita vaikka sähköposti osoite niin niin laitan yhteystiedot.

      • masentunutveallinen

        Juristi Keijo Viita yhteystiedot löydöt netistä.


      • TViitaan.kintaalla

        Sinä olet siis tuo masentunut työkyvytön Keijo påerseauki Viita!


      • Anonyymi
        masentunutveallinen kirjoitti:

        Juristi Keijo Viita yhteystiedot löydöt netistä.

        keijo viita 😂 hän ei pysty itselle edes kenkiä ostaa 😂😂


      • Anonyymi
        TViitaan.kintaalla kirjoitti:

        Sinä olet siis tuo masentunut työkyvytön Keijo påerseauki Viita!

        👍👍👍


    • Oikein-On

      Velkaneuvojasi on varmasti antanut oikeaa tietoa. On hölmöä verrata omaa tilannettaan muihin, koska jokainen tapaus on omanlaisensa.

      Velkajärjestely on vihonviimeinen keino johon mennään vasta kun on täysin selvää että veloista ei selviä mitenkään muuten.

      Ohjelmassa ei mainittu kuinka paljon pariskunnalla on velkaa mutta veikkaan että sitä on huomattavasti enemmän kuin tuon sinun 40 000 euroa. Siis asuntolainan lisäksi; tarkoitushan oli että asuntolaina hoidetaan eikä velkajärjestely koske sitä.

      Koska heillä on neljä alaikäistä huollettavaa, heidän maksuvaransa on oleellisti alempi kuin sinun. Kirstihän laski että noin 4000 euron nettotuloilla heillä jää elämiseen 680 euroa mikä on alle puolet siitä mitä pitäisi jäädä.

      Laskelmista oli selvää että pariskunta ei mitenkään kykene selviämään veloistaan ulosoton kautta, kun taas sinun kohdallasi velka on ulosotossa pienentynyt. Sinulla on siis mahdollisuus vuosien kuluessa selvitä veloistasi ilman velkajärjestelyä.

      • mkomkoåpo

        Olen jo kodista luopunut ja siltti on 40000 velkaa. Sukulainen osti ulos ulosoton painostukseta. Ei mu tulot ole mitään isoja kun välillä olen opintovapaalla. Velat ovat jo vuodelta 2011 ja 2012 vanhoja. Eikö siitä ole jo näyttöjö ettei sujuu mitenkään. Vaikka on paljon lapsia. Ovat jo ajat sitten olleet veloissa , sittekin ovat lisää lapsia tehneet. Suoraan sanottuna jostain syystä joku tekee paljon lapsia sitten saa vaikka mitään anteeksi lasten kustannuksella. Tehtään vain lisää lapsia, kyllä se yhteiskunta maksaa, jos ei muuten sitten niiden avulla pääsee lopulta velkajärjestelyyn ....


      • mkomkoåpo

        Mistä sen otat, että minulla velka on pienentynyt, kaikki asiat ei edes olleet vielä ulosotossa, kun asuntoa realisoitiin. Seni eiväät ole velat pienentynyt ulosoton silmissä. Nyt on enemmän velkaa ulosotossa, kuin asunnon myynnin jälkeen ja sitä on vain n. 3 kk. sanoin ulosotolle että lisä on tulossa. Kyllä se tiesi , kuin velka oli 20000, että lisä on tulossa. Pari kuukautta muyöhemmin oli jo 37000 ja silloin myin asunnon ja velka jäi 17000 ja lisä on tullut, koska olen kaikki päästänyt ulosottoon. Ulosotto oli siitä tietoinen. Jos lapsiperheillä oli vielä enemmän velkaa. He eivät ole vähemmän syyllisiä kuin minä. Ovat samalla tavalla epärealistissa maailmassa elänneet. Luksus oli pitää lomasuntoa... Minä sentäs olen velka velalla maksanut, koska toine jäi työttömäksi ja itse opiskelijana välillä paljon saanut ja ihan laskuihin on raha pikkuhilja mennyt. Ei ole ulkomaanreissuja tehty eikä ulkona syömässsä käyty, eikä uusia vaatteita ostettu. 8vuotta vanha takki kelpaa. Siellä oli kalleitä pelikonsuleita ynm. ostettu. Se on justi sitä kevytmielistä tuhlausta. Mutta jälleen kun on kysessä lapsi, silloin katsotaan läpi sormien. Tehtään vaan lapsia ja sen jälkeen hankittaan mahdolliset kortit, kamat kotiin jne. ja silloin haettaan velkajärjestelyyn. Näin se taitaa mennä. Ja teillä kenellä on paljon velka, tehkä lapsia, pääsette velkajärjestelyyn ja asunto pysyy tallessa koska on lapsia.


      • gtsv

        Omaa tilannettasi ja henkistä vointiasi ei mitenkään helpota tämä kateudessa vellominen. Kuulet yhden lauseen ja teet siitä älyttömiä johtopäätöksiä! Velkaneuvoja sanoi sinulle, ettei velkajärjestelyyn pääse heti. Tämä on fakta. Ihan tuoreita velkoja ei järjestellä ja ulosotossa vietetty aika menee käräjille todisteena siitä, että veloista ei selviä. On ihan sama, mitä joku telkkariohjelma esittää - ja saivatkos nämä odottelijat sen velkajärjestelyn vai eivät? Vai jäivätkö roikkumaan?

        Toinen fakta on, että sinulla on lakisääteinen oikeus hakea velkajärjestelyä juuri silloin kuin itse tahdot. Velkaneuvojan on virkansa puolesta autettava sinua hakemuksen tekemisessä, mutta kuten huomasit, hän haluaisi varmistaa läpimenon. Et ehkä osannut ilmaista toivettasi selkeästi etkä myöskään selventänyt sitä, että velka on jo vanhaa. Ihmisiä neuvojatkin ovat.

        Kolmas fakta on, että olet opintovapaalla. Se on yksi lain tarkoittamista tilapäisistä esteistä velkajärjestelyn saantiin. Työtilanteesi ja tulonsaantisi ovat muuttumassa, koska saat pian uuden ammatin. Et voi saada velkajärjestelyä, ennenkuin tilanteesi vakiintuu. Kun olet saanut vakituisen työn ja tulotasosi on selvillä, on uuden yrityksen aika. Jos jäät työttömäksi, lasketaan 18 kk yhtäjaksoinen työttömyys vakiintuneeksi elämäntilanteeksi ja taas on mahdollista saada velkajärjestely.


      • Öggk

        Seliseli. Kyllä tililtä näkyy miten vanhat ovat velat ja että olen niitä velallinen maksanut, niin kuin tv julkikset. Ennen ulosotto soitin yhdelle ulosotomiehelle ja kerroin tilanteen ja hän silloin sanoi sana velkajärjestely. Asiallisesti puhui. Luulen ettei hän puhunut sontaa. Silloin oli vaikea mitä tehdä, koska olin henkisesti maassa. Sanokaa mitä haluatte, mutta tällä kerta velkaneuvojalle oli väärässä. Velkaneuvojalle sanoi mikäli maksat palkasta sopimuksen mukaan, ei ulosotto kiinnostunu asunnosta. Lisäksi velkaneuvoja sanoi ettei opintovapaa ole esteeksi velkajärjestelyyn pääsyyn. Saan opintovapaalla aikuiskoulutusrahastosta tonnin. Velkajärjestelyyn halusin sen takia, että koti säilyy, enkä odottanut velkojen anteeksi antamista. Tilanne tavallaan on valintunut ja mul on jo viisi vuotta vakityö. Palkka ei ole suuri ja alalla on töitä. Eivät lapset todella pitää saada kaikkea, koska sen tuloksena niistä nimenomaan aikuisiässä ei hallitse oman taloutta. Kierre on valmis, koska vanhemmat mallina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      130
      1295
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1175
    3. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      24
      804
    4. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      146
      783
    5. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      726
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      54
      713
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      149
      705
    8. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      48
      688
    9. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      27
      578
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      36
      541
    Aihe