Vanhusten kotihoito tökkii pahoin

sivupersoona

Tapasin eilen vanhan tutun. Vanha hän on iältään ja vanha myös tutuuna. Vaihdettiin kuulumisia ja tutun kuulemiset olivat vähintäänkin hätkähdyttäviä.
Tuttu oli oli ollut sairaalassa vaivoinen ja päästyään kotiin, hän sai kunnalta palveluseteleitä vastaan kotiapua. Siivouksen ja mm. kylvetyksen kotona kerran viikossa.
Mutta kun siivooja tuli, hän oli nuori mamu, joka ei osannut suomea sanaakaan. Työn jälki oli, kuin "juosten kustu", mutta kun kielitaito esti kaiken keskustelun asia jäi siihen.
Pahempaa oli tulossa kunnan kotiavusta. Oli kylpypäivä ja kotiin tuli kylvettäjä, mutta minkälainen. Ensinnäkin hän oli mies ja tuttuni taas on hento vanha nainen. Tuttu oli nimenomaan sanonut kunnan kotiapuun, että miestä hän ei halua pesemään itseään. Kaiken kukkuraksi kyseessä oli musta mies, joka vaikutti hieman pelottavalta tutun naisen silmissä.

Vanhusten kotihoidosta puhutaan paljon ja etupäässä negatiivista käyttäjien taholla. Päättäjät uskovat kotihoitoon, kuin pässi sarviinsa, mutta käytäntö kertoo, että kotihoito tökkii pahoin.

Mitä kaikkea vanhusten kodeissa tapahtuu emme tiedä. Sen tiedämme, että kaikki ei ole niin kuin päättäjät kertovat.

2

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • väsynyttähänmenoon

      Olisihan Suomessa omiakin nuoria työttömiä, mutta kaipa mamut menee edelle joka jonossa. Mamu naiset saa aina naislääkärin, omat uimahallivuorot ilman miehiä jne. Katkeraksi vetää, kun vuosikymmeniä veroja maksanut suomalainen on nykyisin toisarvoinen. Moni vanhus on nälkiintynyt kun ei huolehdita maistuuko kotiin tuotu ruoka ja pystyykö vanhus sitä edes syömään. Ateriapalvelu sitäpaitsi maksaa niin paljon, ettei kaikilla ole siihen varaa. Täälläkin hinta melkein 9 euroa päivässä. Moni on kaurapuuron ja mikrokeiton varassa. Samaan aikaan nuoret elintasosurffari miehet saa vokissa 4 vaatimusten mukaan suunniteltua monipuolista ateriaa maksamatta pennin hyrää ja panematta tikkua ristiin. Miten heillä on varaa käydä uimahallissa, sehän maksaa suomalaisille 7 euroa kerta ? Vesiliikunta olisi mahdollista nivelvaivaiselle, mutta ei ole varaa eikä uskalla enää mennä kun matu miehet siellä isolla joukolla terrorisoi muita.

    • Hyvä kysymys tuo, mitä kaikkea vanhusten kotona tapahtuu, emme tiedä.
      Kun asiahan on niin, että se, ettei koskaan tulla tietämäänkään sitä, mitä vanhusten kotona tapahtuu kotihoidon henkilökunnan siellä ollessa. Tuon asian, ettei tapahtumista vuoda mitään tietoja vanhuksen kodin ulkopuolelle, kotihoito on ainakin Helsingin sillä alueella, jossa minä käytän kotihoidonpalveluja varmistanut vaatimalla minulta kotihoidonpalveluja käyttävältä vanhukselta allekirjoituksellani, "kotihoidon pelisäännötlomakkeella", noudattamaan tuossa lomakkeessa mainittuja sääntöjä. Joista yksi sääntö kieltää vanhuksen kodissa valokuvaamisen ja video kuvaamisen sinä aikana, jolloin kotihoidon henkilökuntaa on paikalla.
      Tuosta kotihoidon pelisäännöt lomakkeesta käy selville myös se, että kotonaan asuvan vanhuksen tulee hoitoa kotihoidontaholta saadakseen täyttää, tuossa kotihoidon pelisäännöt lomakkeessa luetellut "ehdot" .
      Että, kun näin perusteellisesti kotonaan asuva vanhus on ulkoistettu, perusturvalakimme turvaavista, "jokaisen kansalaisen tulee saada hyvä hoito ja hoida" kansalaisoikeuksista, että ei ole ollenkaan ihme kun kotihoito tökkii.
      Mutta se kyllä on ihme, miksi kansalaiset eivät näytä vaativan vanhuksille hyvää hoitoa?
      Vaikka hallitus on vuosikymmenien ajan huonontamistaan huonontanut niin vanhusten hoitoa, kun ihmistenhoitoa yleensä Siitä huolimatta, että eduskunnassa on jo useamman hallituksen aikana luvattu parantaa maamme vanhustenhoitoa.
      Sitähän on kerätty nimiä kansalaisilta vanhustenpuolesta adressiin jo ainakin kaksikertaa ja nuo adressit on luovutettu eduskunnalle, mutta muutosta parempaan ihmistenhoitoon ei lupauksista huolimatta ole tullut.
      Sitä ei voi muuta kun ihmetellä, miten vähän tämän maan kansalaiset välittävät lähimmäisistään ja miten ajattelemattomia kansalaiset on, oman uhkaavan vanhuutensa suhteen? Ja miksi kansalaiset yhä uudelleen valitsevat samat ne samat edustajat asioitaan hoitamaan, jotka ovat monet kerrat kansalle antamansa lupaukset virkaanastumisensa jälkeen unohtaneet.
      inun muistikuvani mukaan, hallitus ja hallitukseen pyrkijät ovat luvanneet parantaa maamme vanhustenhoitoa jo 1970 luvulta lähtien. joten on aiheellista kysyä, miksi kansalaiset ovat vuosikymmenienajan sallineet tälläisen huijauksen?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      37
      2439
    2. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      177
      1599
    3. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1515
    4. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      130
      1363
    5. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1209
    6. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      944
    7. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      311
      912
    8. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      890
    9. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      38
      835
    10. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      75
      816
    Aihe