asunto-osakeyhtiön yhdenvertaisuusperiaate

jamppax

Taloyhtiöömme joka käsittää 48 huoneistoa, teetettiin 18 huoneistoon kylpyhuoneremontti.
Yhtiö oli ilmoittanut tulossa olevasta yhtökokouksesta, jossa ko. asiaa puitiin, osallistujia ei kovin montaa ollut ja hanke hyväksyttiin, rahoittajiksi esitettiin talon 48:aa huoneiston haltijaa.

Eikö yhdenvertaisuusperiaatteen pitäisi sulkea pois tällaiset päätökset, missä hyöty ei jakaudu tasavertaisesti, vaan monet joutuvat pelkästään maksumiehiksi?

Käsittääkseni isännöitsijä ei saa edes ehdottaa projektia, mikä ei ole kaikille tasapuolinen, saati että sellaisen saa nuijittua läpi.

12

1304

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päätös itsessään on täysin laillinen. Niiden osakkaiden osalta jotka ovat 2000-luvulla omalla kustannuksellaan tulee tosin antaa hyvitystä maksuissa (tietenkin edellyttäen, että remontti on tehty taloyhtiön valvonnassa). Kyseinen päätös on merkki siitä, että yhtiötä hoidetaan hyvin.

    • jamppax

      Ei kukaan saanut alennusta mistään maksuista, 18 huoneistoa sai hyödyn, 30 joutui pelkästään maksamaan. Oikeuskäsittelyä ehdotettiin mutta se jäi kun isännöitsijä pelotteli tähtitieteellisillä maksuilla.
      Täytyy kysyä vielä joltain lakitoimistolta.

      • Kateus_tulee_kalliiksi

        Ihanko välttämättä pitää 18 kylpyhuoneen sijasta remontoida 48 kylpyhuonetta, joista 30 on ennestään kunnossa? Arvaapa huviksesi kuka sen maksaisi.

        Te osakkaat tietenkin. Jos et ole huomannut, että hyötynä rajauksesta olette saaneet remontista 60 % alennuksen, olet kateudesta sokea.


      • jamppax

        Sä et nyt taida tajuta mitään, kyse oli yhdenvertaisesta kohtelusta, ei muusta. Ja mitä hiivattia vedät 48 kämppää tähän kun se homma kosketti vain niitä 18:sta. Muut sai vain osallistua maksamiseen.

        Mitä tulee sun johonkin alennus höpinään, niin mene vähän metsään.
        Oliko mielestäsi oikeudenmukaista, että suurin osa taloyhtiön kylppäri rempoista on teetetty omin kustannuksin ja yllä olevat 18 nuijittu jollain kepulipäätöksellä pöytään kaikkien maksettavaksi, ei ollut, sitä minäkin.


      • Niin, ne aikaisemmin rempatut kun pitää sitten tulevaisuudessa rempata aikaisemmin kun ne nyt rempattavat, jolloin nyt rempattavien omistajat maksavat aikaisemmin rempattujen aikaisemmat uudet rempat. Eli 25 vuoden ajanjaksolla ollaan nollilla. Kyseistä asiaa eivät vain aloittajan kaltaiset älyltään rajoitteiset ymmärrä.


      • jamppax

        Niin, sähän se viisas olet, tunnut tietävän jo tulevaisuuden rempatkin, oikein ennustaja.
        Taas pahasti metsään, taloyhtiöön tulossa putkiremontti, kaikki kylpyhuoneet puretaan alkutekijöihin, kaikki lähtee, laatat, vesikalusteet.
        Eli siis kaikki huoneistot tehdään samaan kuntoon, mutta senhän sä jo viisaudessasi tiesitkin.
        Turha tulla turpaansa soittelemaan, kun ei voi toisen taloyhtiön tulossa olevista asioista tietää. Taitaa sulla olla vaan ns. pätemisen tarve.
        Eipä tässä sen kummempaa, koita pärjätä kaikkitietävä, mutta suosittelen että et rupea ketään neuvomaan.


      • No, jos putkiremppa on tulossa seuraavan kahden vuoden sisällä, niin mitään järkeä ei ole rempata yhtään kylpyhuonetta, siinä olet aivan oikeassa. Toisaalta kaikki kylpyhuoneet pitää rempata ainakin kerran putkiremppojen välillä (nykyaikaisen kylpyhuoneen tekninen käyttöikä on n. 25 v, putkiston n. 50 v). Mistä muuten tiedät, että kyseisiä kylpyhuoneita ei ole remontoitu siten, ettei niitä tarvitse uusia kylppärirempan yhteydessä? AsOYL antaa mahdollisuuden pienentää omatoimisen rempan tehneen maksuosuutta, laskukaava on helppo (tehdyn rempan lisäämä tekninen käyttöikä jaettuna 25).

        Mistä sitten tiedän milloin on aika uusia kylpyhuone? No, en tarkalleen tiedä, mutta 2000-luvulla tehdyn pitäisi kestää 25 vuotta, ennen vuotta 1998 tehty kestää noin 20 vuotta.

        Mutta se, että taloyhtiö remppaa on ihan oikein, se, että muut eivät saaneet hyvitystä on väärin.


    • tietämätönkö

      Kuinka tällainen tapaus. Vajaat pari vuotta sitten yhtiökokouksessa tehtiin yhteinen päätös, että putkiremontti tehdään ns. ''kevyenä'' ( viemärit sukitetaan ja vesiputkien runkolinjat nousevat porrashuoneissa ja sieltä mennään huoneistoihin.) ja tämän päätöksen pohjalta tein täyden rempan asuntoomme ( kph, sauna ja muut tilat ) ja laitoin jakotukit valmiiksi kph:n ulkopuolelle keittiöön, että rempassa ei tarvitse mennä purkamaan kylpyhuonetta laisinkaan ( olen rakennusalalla töissä ). Kuinka ollakkaan, Hallitus lähtikin ilman erillistä yhtiökokousta hakemaan myös ''raskaan'' remontin vaihtoehtoa ja suunnittelua, joka maksoi 13 000 € meille osakkaille! Kuinka ollakkaan monen mutkan ja paskanjauhamisen jälkeen kokouksissa, viime kokous päättikin tehdä sen raskaan remontin! Lupasivat hyvittää minulle tekemäni rempan! Onko palstalla lakiasioista tietävää? Onko hallitus toiminut lakien mukaan? Omasta mielestäni yhtiön hallitus laittaa täytäntöön yhtiökokouksessa päätetyt asiat ja sillä ei ole oikeutta lähteä sooloilemaan päätettyjä asioita! Kertokaa viisaammat..?

    • tiatoo

      Kun yhtiökokous on tehnyt päätöksen remontista ja sen tekotavasta niin hallituksen tehtävä on toteuttaa päätös. Asian muuttamiseen tarvitaan uusi yhtiökokouspäätös ennenkuin asiassa aletaan edetä. Siis toisenlaisen remontin suunnittelua ei saa aloittaa jos ei ole päätetty muuttaa tekotapaa. Hallitus on korvausvelvollinen niistä kustannuksista joita on tullut yhtiökokouksen päätöksen vastaisista toimenpiteistä. Samoin jonkun osakkaan kustannukset ovat hallituksen vastuulla, ei kaikkien osakkeenomistajien.

      • tietämätönkö

        Kiitos tiedosta, näin minäkin jo ajattelin! Ei viittisi ruveta riitelemään asiasta kun lupasivat kaiken hyvittää! Vituttaa vaan asua muualla yli kolme kuukautta, kun kevyeällä remontilla olisi saanut asua kotona koko ajan! Ajattelin, että jos hyvityksen kanssa tulee ongelmia, niin sitten katson kuinka asiat oikeasti ovat..! On tämä ollut aikamoista pelleilyä Isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan toimesta ( molemmat halusivat jo alussa raskaan remontin, mutta hävisivät ja reilusti ekassa äänestyksessä aikoinaan!! )! Me osakkaat ja maksajat ei saatu nähdä edes tarjouksia, koska vetosivat tietosuojaan, äijät vaan lateli hintoja ja mitä pitää tehdä ja että tätä hallitus suosittelee!! Yleensä aina on ns. ''kevyt'' remontti n. 30 % halvempi, mutta meidän taloyhtiössä se on saman hintainen, kuin täysi remontti!! Tekisi mieli laittaa tutkinta päälle, että onko meidän osakkaiden rahoja käytetty muihinkin hankkeisiin yhtä leväperäisesti?! Meillä oli pari vuotta sitten piharemontti..


    • askoasukas
    • enemmmanonvahemman

      Hmm olisi kannattanut olla äänestämässä yhtiökokouksessa. Eikä niitä 18:sta kylpypäriä olisi enemmistö päätöksellä korjattu.

      Enemmistöpäätös rulettaa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      3010
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      117
      2184
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1594
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1408
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      73
      1057
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      921
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      805
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      746
    Aihe