Metsäyhtymän osuuden omistajan oikeudet?

NainenTuhoaaMetsät

On siis kuolinpesän metsäyhtymä, josta omistamme 50%. Voiko yhtymän yksi osapuoli, joka omistaa alle 10% alkaa määräämään yhtymän metsä ja maa-asioista, kuin omistaisi 100% eli ei hyväksy mitään metsänhoidollista toimintaa metsissä, kuten metsän hakuita, taimikon hoitoa ja harvennuksia.
Kyseinen henkilö on lisäksi nainen, eikä edes sukulainen, vaan avioliiton kautta sukuun tullut, eikä koskaan metsätöitä tehnyt ja opettajatautaisena ei ymmärrä, että metsiä täytyy hoitaa, kun kieltää kaiken metsien hoitamisen. Hyväpalkkaista akateemikkoa ei taida pahemmin kiinnostaa vaikka metsien arvo tippuu. Eikös tuosta voisi esittää korvausvaatimuksia siitä, että metsän arvo alenee, kun metsösuunnitelman hoidolliset työt jäävät toteuttamatta tämän känkkäränkkä henkilön takia vai onko narsisti luonteinen ihminen tällainen, että vielä nauttii siitä, kun saa määrätä.

Eikös se niin ollut, että jos on pesä, jossa on monta omistajaa, niin jos yksikin haluaa jakaa pesän omaisuuden, niin jako on silloin suoritettava.
Tai toinen esimerkki:
Onko tämä samanlainen asia, kuin esim. linja-autossa, jossa radio täytyy sulkea, jos 1 henkiö niin vaatii, mutta 50 henkilöä haluaisi, että radio olisi auki.

8

3877

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jklkg

      Kaikkiin toimenpiteisiin vaaditaan yhteinen, kaikkien hyväksymä päätös. Joten kyllä, jos yksi on sitä mieltä että mitään ei tehdä, niin sitten mitään ei tehdä.

      Ja kyllä, jos yksikin haluaa pois kimpasta, niin jako pitää tehdä. Tosin jako voi olla myös osittainen, eli se yksi ostetaan ulos ja muut jatkavat yhteisomistusta. Tyylilajissa on hieman eroja riippuen siitä, puhutaanko nyt kuolinpesästä, joka omistaa kiinteistön, vai kiinteistön yhteisomistuksesta (verotusyhtymä).

    • Järjenvoitto

      Maalaisjärjellä juridiikasta viis, eli älkää lohkoko 10:ttä osaa pois kokonaisomistuksesta, vaan ottakaa hinta-arvio kaikesta ja kuittaatte rahalla henelle osuuden.

      • ui7980543jjlä

        Vastaajat oikeassa, mutta jos käy niin, että se aloittajan mainitsema akateemikko ei halua myydä mistään rahasta vaan haluaa änkyröidä. Silloin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lohkominen.


      • lhku
        ui7980543jjlä kirjoitti:

        Vastaajat oikeassa, mutta jos käy niin, että se aloittajan mainitsema akateemikko ei halua myydä mistään rahasta vaan haluaa änkyröidä. Silloin ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lohkominen.

        Ei pidä paikkaansa. Jos mitään muuta ratkaisua ei löydy, omaisuus myydään ihan kokonaisena ja rahat jaetaan omistusosuuksien suhteessa.

        Lohkominen on mahdollinen vain sopujaossa.


      • Laamakuiskaaja

        Lohkomisen sijaan tehdään halkominen, se voidaan tehdä pakkojakona, jos yksikin osakas sitä hakee.


    • Oravat

      Teillä on eri arvot. Opettaja ilmeisesti haluaa säilyttää metsää sellaisenaan hänelle metsällä on ilmeisesti enempi tunnearvoa. Teillä taas rahallinen arvo ja tuotto. Pyrkikää siihen että erotatte hänelle oman pienen metsäplätin jota hoitaa nk tahtoo ja itse sitten harjoitatte metsätaloudellista toimintaa. Eli erotatte 10 % alueesta niin että kysytte häneltä mistä kohtaa haluaa alueen pari vaihtoehtoa ja sitten suostutte siihnen tai jäljelle jää koko alueen myyynti ja rahan jako samassa suhteessa mutta suosittelen aikaisempaa vaihtoehtoa.

      • dcaaaef

        Siis se 10% kannattaa katsoa niin että sisältää mahdollisimman paljon vajaatuottoista / tuottamatonta maata ja metsälakikohteita.


      • Metsät.niitä.hoitaville

        Täysin järjetöntä pitää tällaista yhtymää jossa - kuten sanoit - alle 10 %:n osakas estää järkevän metsänhoidon. Pankaa jao/halkominen toimeksi ja heti


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      583
      4252
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3479
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      144
      3126
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      166
      2407
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2260
    6. 235
      1748
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1437
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1320
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1120
    Aihe