Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mönjää öljytikussa ja korkin kannessa

volvonperkele

Hei!

Auto on Volvo V40 2.0 (1998)

Öljytikussa ja öljykorkissa on ruennut esiintymään sitä kuuluisaa sinappia/vaahtoa. Mitenkään älytöntä määrää sitä ei kuitenkaan ole. Nestevajausta etenkään huomattavaa näin lyhellä välillä ei ole havaittu. Käytin tapauksen myös eräällä alan ammattilaisella pikaisesti näytillä, joka kokeili letkujen paineet ja muut hätäisimmät eikä löytänyt niitä mitään poikkeuksellista. Eikä myöskään nesteeseen ole VIELÄ ilmestynyt öljyä. Mitä muita mahdollisia syitä moiseen käytökseen voi olla kuin kannentiiviste? Auto on ollut todella pitkään pelkällä pätkäajolla eli max 5-10km kerrallaan ja monen tunnin pysähdys. Aiheuttaako tämä kosteutta mooottoritilaan näillä keleillä? Tämän ex-ammattilaisen neuvoista vaihdoin eilen myös öljyn ja suodattimen 1500km ennen suositusta. Käski tarkkailla tuleeko mitään nestettä öljyroppua valuttaessa ennen öljyä ja näin ei käynytkään.

Tämän päivän pätkäajon perusteella uusilla öljyillä ja suodattimilla tikussa ja korkissa näkyi edelleen tätä vastaavaa, mutta huomattavasti vähemmän. Pitäisikö tässä uskaltaa lähteä kunnon "reissulle" ja katsoa tilanteen kehitys?

12

2771

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2352352

      Jäähdytinnestettä öljyssä, ei sitä mönjää muuten tule, varsinkaan korkkiin. Pätkäajo ei aiheuta korkkiin mönjää/sinappia. Kannentiiviste vuotaa tai kannessa halkeama. Ei kannata ajella nesteet öljyssä, hajottaa koneen.

      • höhhöhhög

        Varsinainen asiantuntija... Pätkäajo nimenomaan voi aiheuttaa kermaa venttiilikoppaan/korkkiin ja pakkasilla huohotinputki tukkoon, öljyt ulos esim. Mittatikusta, stefasta yms. Jäähdytinneste: Onko öljyä seassa? Lämmöt ok?


      • 254543
        höhhöhhög kirjoitti:

        Varsinainen asiantuntija... Pätkäajo nimenomaan voi aiheuttaa kermaa venttiilikoppaan/korkkiin ja pakkasilla huohotinputki tukkoon, öljyt ulos esim. Mittatikusta, stefasta yms. Jäähdytinneste: Onko öljyä seassa? Lämmöt ok?

        Kuinka ihmeessä se vesi kermaksi muuttuu? Itsellä on ollut autoista kansipahvi hajalla ja juuri silloin sitä kermaa tulee korkin alle. Kun kansipahvi vaihdettiin, ei tullut yhtään mönjää korkin alle vaikka ajoni on 90% pätkä-ajoa.


      • höhhöhhög

        Monta autoa olet ITSE rempannut? Olen korjannut autoja ammatikseni yli 25,vuotta. Volvot jotka ovat varsinkin rellun koneella tekevät kylmäliimaa erittäin usein. Kyllä sinne öljyn sekaan kertyy kosteutta ja ennen kaikkea pätkäajossa. Pitkä ajosuorite voi haihduttaa kosteutta. Toki kansi voi olla rikki tai pahvi. Yleensä tulee painetta jäähdytysjärjestelmään, lämmöt ei nouse tai lämmöt humppailee jne. Öljyn vaihdossa öljy nesteen sekoitusta jne. Jne.


      • jfjfhjfhhjfdg
        höhhöhhög kirjoitti:

        Varsinainen asiantuntija... Pätkäajo nimenomaan voi aiheuttaa kermaa venttiilikoppaan/korkkiin ja pakkasilla huohotinputki tukkoon, öljyt ulos esim. Mittatikusta, stefasta yms. Jäähdytinneste: Onko öljyä seassa? Lämmöt ok?

        Vihreä hyytelö sitten ihan kannentiiviste vika taikka öljy mäski myös siinä öljy korkissa.


    • tod.näk.näin
      • jjjjhkgggg

        Kiitoksia vastauksista! Ja täältä vähän vastauksia kysymyksiin.

        Auto lämpeää normaalisti siihen 80c paikkeille. Ajon aikana sahailee välillä 79-83.


    • Reikäpää

      Kyllähän se kylmälimaa suurella todennäköisellä on.Mamman kiassa tekee saman öljykorkkiin ja mittatikkuun,ajelee pätkäajoa pelkästään.Vuodessa kilometrit huimat 2500.

    • aineissa

      mulla tekee juuri tuon möhnän kun ajan pätkäajoa töihin. kone ehtii hätinä lämmetä kunnolla 7 km matkalla töihin.

    • ghhyaehya

      Mitä ihmeen koneita teillä on jos syntyy tuota mönjää ilman jäähdytysnestettä? Oma työmatka 10km ja töistä joutuu aina täysin kylmänä lähtmään kun ei ole tolppaa. Missään autossani ei ole tullut tippaakaan tuota mönjää ilman jäähdytysnestettä. Siinä autossa johon harmaanruskeaa mönjää tuli öljykorkin alle, oli kannessa halkeama ja nestettä meni öljyyn. Mönjätulo loppui heti kun kansi hitsattiin eikä sen jälkeen ole tullut yhtään mönjää.

      • opelius

        Et ihan kansi hitsattiin oliko valurautaa jopa? Ja jos totta puhutaan niin säänvaihtelu aiheuttaa tuon mönjän ei ole vaarallista koska öljy reakoi siten et se..


    • ilmankostuttaja

      juu, jos nollan tienoilla lämpötila ja ajelee sillai ettei moottori kunnolla lämpene ( lyhyttä matkaa), niin ilmankosteudesta tiivistyvä vesi sekottuu moottoriöljyyn ja tekee limaa , yms tukkii huohottimen. Kun moottori kunnolla lämpiää kosteus poistuu huohottimesta . Huohotin voi sitten myös jäätyä pakkasilla jos limaa, ja moottori heittää öljyt pihalle sisäisen paineen vuoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe