Aktivointisuunnitelma

Miksu01

Mikäs tää tämmöne työkkärin aktivointisuunnitelma on ?
Mitä jos kieltäytyy, kuinka pitkä karenssi tulee ? lyhentyykö päivärahat ?
Tuli kirje jossa sanottiin että pitäis mennä tuonne sinä ja sinä päivänä sekä kirjeen mukana tullut lappu mukaan täytettynä. Lapussa kysellään päivän tekemisiä sekä päihteiden käyttöä, masennusta asteikolla 1-10 sekä muuta aivan turhaa mikä ei taas liity työnhakuun yhtään...... Mitä vitun pompotusta tää oikein on suomalaisia kohtaan kysympä vain ?!?

39

3004

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Riehakasta.kevättä

      Eikös aktivointisuunnitelma tarkoita virkeytyssuunnitelmaa.

    • Eks_tajuu

      Sillä vikaketku yrittää saada työnhakutietohihisi ujutettua, että olet halukas 9 e/pv aktivointitoimiin orjuutettavaksi ilman palkkaa ja työsuhdetta.

      • nbvcx098

        juuri noin. laitat vaan ruksin 10 siihen mielenterveysongelma kohtaan. ja se on lain mukaan sopimus ei mmääräys. Eli kahden kauppa. Älä anna periksi niille.


      • työllinen

        Juuri noin. En yhtään enää ihmettele, miksi nuorisotyöttömyys Suomessa on kansaivälisesti vertailtuna maailman huippuluokkaa.


      • 167-176
        työllinen kirjoitti:

        Juuri noin. En yhtään enää ihmettele, miksi nuorisotyöttömyys Suomessa on kansaivälisesti vertailtuna maailman huippuluokkaa.

        En yhtään ihmettele kun nuoriso (nykyisin kaiken ikäiset) pakotetaan 9 e/pv aktivointitoimiin orjuutettavaksi ilman palkkaa ja työsuhdetta sen sijaan että PALKATTAISI se nuori töihin oikeaan työsuhteeseen. Kaikea se ahneus teettää. Ahneus on siis syynä siihen että nuorisotyöttömyys Suomessa on kansaivälisesti vertailtuna maailman huippuluokkaa.

        Turha on lätistä että halutaan nähdä millainen työntekijä on koska sitä varten on koeaika jota sitäkin käytetään väärin lopettamalla työsuhde päivää ennen koeajan päättymistä.


    • fdsghdghgh

      Muista ottaa äänityslaite mukaan ja mielellään kaveri tai pari todistajiksi; saat huomattavasti varovaisempaa kohtelua.

    • nykymeininki

      Sinut laitetaan pakkotyöhön 9 e päiväpalkalla, josta maksat matkat ja ruokailun, ei kyllä riitä mutta se ei heitä haittaa jos sua haittaa. Sulta kysellään ja udellaan kaikki asiat ja pakotetaan hakemaan työpaikkoja joihin sulla ei oo kokemusta eikä koulutusta, niin sen takia sut laitetaan työkokeiluun tai muuhun ilmaistyöpaikkaan harjoittelemaan...vaikka olisit ammattitaitoinen mutta olet vaan harjoittelija, jotei tarvi maksaa palkkaa. Noiden perusteella sinusta saa toimentuloasiakkaan, jolloin olet soskun käytettävissä ja kyyytettävissä, ja sen jälkeen luottotiedot menee ja näin... näin ollen sinusta voi sanoa että olet syrjäytynyt... ja eri virastojen armoilla, teet mitä he sanovat jos et tee, saat karenssin ja pulassa olet. Tähän usein tähdätään saaden ihmiset vaikeuksiin, ei heitä auteta mikä olisi tarkoitus, tarkoiuts on saada näitä ihmisiä jotka voi laittaa vaikka likakaivoa pesemään ilmaseksi.

      • Miksu01

        Tietääkö joku saako itse tuon pakkotyöpaikan valita kenties ?
        Kauanko tuo pakkotyö/työkokeilu sitten pitäisi kestää ?


    • wrreredsd

      Mikä kaupunki on jossa tuollainen kysely tuli?

    • viitedebitveloitus

      Joudut varmaan myös allekirjoittamaan liudan papereita jossa annat luvan vieraille heeboille tonkia kaikki tiedot sinusta alkaen terveystiedot yms. Joudut myös pakolliseen terveystarkastukseen (psykologi jne.) jossa katsotaan oletko miten työkykyinen. Noita tietoja saavat lueskella sinulle tuntemattomat "ammattilaiset" ja tehdä mieleisiään johtopäätöksiä. Ja niissä lupalapuissa kun katsot, on aika laaja skaala tätä porukkaa joka saa tietojasi tonkia. Ellet allekirjoita papereita tulee karenssi.

    • viitedebitveloitus

      Jos joku haluaa niin voin skannata ja laittaa johonkin randomi s-postiin ainakin yhdet versiot näistä ns. lupalapuista niin näkee mitä niissä kysellään ja mihin sitoutuu kun ne allekirjoittaa.

      • Treppola

        MInua kyllä kiinnostaa joten otan kyllä mailiin mielelläni vastaan
        osoite: teronloota ( at ) gmail.com
        Kiitos jo etukäteen


      • TahtooNähdäKans

        Pystysitkö millään skannaamaan niitä jonnekin nettipalvelimelle ja linkittään tänne? Olis aika oleellista tietoa monelle....


      • dsgfsgfghf
        TahtooNähdäKans kirjoitti:

        Pystysitkö millään skannaamaan niitä jonnekin nettipalvelimelle ja linkittään tänne? Olis aika oleellista tietoa monelle....

        Minuakin kiinnostaisi. Vaikka jonnekin photobucket -sivulle. Tai jos jaksat kopioida tekstin vaikka tähän, se olisi helpointa. Voit itsekin hyötyä, jos joku keksii hyviä neuvoja, miten vastailla noihin kysymyksiin.


      • viitedebitveloitus
        Treppola kirjoitti:

        MInua kyllä kiinnostaa joten otan kyllä mailiin mielelläni vastaan
        osoite: teronloota ( at ) gmail.com
        Kiitos jo etukäteen

        Laitettu! Infossa mainittiin tästä ilmaisesta terveystarkastuksesta (tätä ilmaisuutta mainostettiin oikein). Ja totuus on että se on pakollinen. Ja niinkuin niissä lapuissa lukee niin allekirjoittamalla ne suostut että noita terveystietoja saavat ihan vieraat lukea.

        Papruissa udellaan mm. ootko käynyt psykiatrilla. Onko velkaa, rikosrekisteriä, maksuhäiriömerkintöjä. Ja sitten viattomampia kuten kerro mitä teet päivisin?

        Miten edesauttaa tuollaisten tietojen urkkiminen työnsaantia? Eikö nuo ole ihan jokaisen henk.kohtaisia asioita. Onko talolainaa ja onko ollut mt-ongelmia?


    • wrreredsd

      Suoraan koko jutun kopionti voi aiheuttaa deletoinnin. Joku sääntö foorumin ehdoissa tms. Näin on itselle joskus käynyt..

      • dfsgfhfggj

        Skannaaminen on hyvä idea, mutta sekin olisi hyvä, jos kirjoittaisi vaikka omin sanoin muutaman tunkeilevimman kysymyksen. Tuon pitäisi, tietysti, olla kansalaisille vapaasti saatava dokumentti, mutta jos työkkäri, tietäen sen laittomuuden, haluaa salailla sitä 'tekijänoikeuden' varjolla, on hyvä muistaa, että tekijänoikeus, silloinkin kun se todella tulee kysymykseen, koskee tekstin kopioimista sanasta sanaan. Aihetta ja sisältöä omin sanoin esitettynä ei voi tekijänoikeudella suojata. Jos he taas vetoavat 'salassapidettäviin asioihin', se koskee vain asiakkaan vastauksia, ei heidän tunkeilevia kysymyksiään. Tietysti s24:n omistajafirman omistajilla on omat syynsä estää tietynlainen keskustelu. Koettakaapa vaikka löytää palsta, jossa voisi keskustella kokemuksistaan lääkäreiden kanssa, sairaaloista, terveyskeskuksista. Ne palstat poistettiin jo muutama vuosi sitten.

        Miten te tuollaisiin muuten vastaisitte? Kyselyihin, jotka ovat mielestänne asiattomia, syyllistäviä, alentavia, jopa laittomia? Vastaatteko automaattisesti vilpittömästi? Vastaatteko niin kuin mielestänne ihannetyöläinen toimisi: heräätte aamulla kuudelta, ette juo, ette tupakoi, harrastatte liikuntaa, haette joka päivä vähintään kahta työpaikkaa, vietätte netissä vain tunnin päivässä ja se lähinnä työnhaun ja sähköpostin merkeissä, teillä on paljon ystäviä, olette positiivinen ryhmätyöläinen, työ on teille itseisarvo? Kieltäydyttekö vastaamasta? Mitä?


      • semmostaonelämää

        itse olen keikkaduunari. Olen kumminkin seurannut keskustelua aktivoimisesta- jos noin voi ilmaista, ja olen vakaasti päättänyt että jos osa-aika keikkatyöni lisäksi kuuna päivänä joudun tilanteeseen, jossa minun on vastattava henkilökohtaista elämääni koskeviin kysymyksiin, niin vaadin että kysymyssarjan laillisuus- tilanteeseen nähden selvitetään, ennenkuin vastaan ainoaankaan kysymykseen- lukuunottamatta henkilötietoja, työnhakua koskevia tietoja.
        sillä ei ole mitään tekemistä työllistymiseni kannalta jos olen työtä vailla, miten sepelvaltimot/nivelet tai pää tai iho tai perhesuhteet voivat.
        Olen yhdelle tutulle antanut neuvontaa, kun meni hölöttämään työkkärissä... että vaatii pois hänestä kirjattuja tietoja, perheasioiden osalta. Sepä osoittautuikin hankalaksi. Kyseessä oli vieläpä työllistymissuunnitelma.
        Asiakkalla pitää työkkärissä olla tukihenkilö, tai nauhoitus päällä-

        En itse ole asioinut nyt yli viiteen vuoteen työkkärissä- soittavat joskus... Mutta nämä jutut mitä näkee, lukee, kuulee eivät juuri houkuttele asioimaankaan siellä. edelleen- etsikää ihmiset vaikka muutaman satasen edestä kk töitä! Soviteltu rulla, saatte olla rauhassa. Ja älkää hyvät ihmiset antako tietoja elämisestänne minne vaan!


    • wrreredsd

      Aika tarkkoja ainakin artikkelien lainaamisesta ovat täällä. Pari kertaa olen lainannut jonkun mielestäni tärkeä uutisen ja laittanut kuitenkin linkin lähteeseen, niin on häipynyt kuin pieru saharaan. Siiis omin sanoin asia ja linkki sitten asiaan niin on o.k.

    • viitedebitveloitus

      Aika paljon matskua kirjotettavaksi mutta laitanpahan tähän nyt vaikka tahot jotka sitten lukevat/vaihtava (ja luultavasti ilman teitä infoamatta) teidän tietojanne.

      -Kuntakokeilun työntekijät
      - (oma kaupunki) Seudun työvoiman palvelukeskuksen työntekijät
      - työ-ja elinkeinotoimiston työntekijät
      -(oma kaupunki) perusturvan ja Kelan työntekijät
      -Yhteistyökuntien työntekijät
      - Työnantajat sekä koulutuksen järjestävät työntekijät
      ...voivat keskenään luottamuksellisesti vaihtaa minua koskevia viranomaisten yhteistoiminnan kannalata älttämättömiä tietoja ja asiakirjoja, jotka liittyvät:

      -työkykyni ja työmarkkinavalmiuksieni arvioimiseen ja edistämiseen;
      -sen selvittämseen, millaisia työhönsijoittumis-, koulutus- tai kunoutuspalveluja tarvitsen (palvelutarpeen kartoittaminen);
      -työhön, koulutukseen tai kuntoutukseen littyvien toimenpiteiden suunnitteluun ja järjestämiseen.

      Suostumukseni koskee myös sellaisia terveystietoja, jotka ovat välttämättömiä, kun arvioidaan työllistymistäni ja työkykyäni sekä mahdollisuuksiani osallistua työllistymistä parnataviin palveluihin.

      tässä vielä tulee plaa plaata mutta sitten lopussa sanotaan että tämän paperin allekirjoitus on vapaaehtoista.

      mutta toisessa paperissa sanotaan että ellei papereita allekirjoiteta, he eivät voi auttaa. Tämä tarkoittaa että et suostu yhteistyöhön ja karenssihan siitä rapsahtaa. Elikkäs kiristystä!

      • PitäkääKiinniOIkeuksista

        Löytyy korkeimman oikeuden päätös, että suostumuksen allekirjoittamatta jättämisestä ei saa seurata sanktioita.

        Suostumuksen pitää perustua vapaaehtoisuuteen ja sen vuoksi suostumuksen antamatta jättämisen uhkana ei saa olla sanktiot.

        Älkää allekirjoittako suostumusta.


      • iytoyu

        Olisiko kyse vanhentuneesta lappusesta?

        Ovat tainneet jo paikata tuon vanhan reiän laissa. Aiemmin työtön onnistui jäämään TYPin palveluiden ulkopuolelle ilman sanktioita vain jättämällä allekirjoittamatta "tietojen levitys" -suostumuksen.


      • kjmloiu

        linkkiä tohon??


      • debitviiteveloitus
        iytoyu kirjoitti:

        Olisiko kyse vanhentuneesta lappusesta?

        Ovat tainneet jo paikata tuon vanhan reiän laissa. Aiemmin työtön onnistui jäämään TYPin palveluiden ulkopuolelle ilman sanktioita vain jättämällä allekirjoittamatta "tietojen levitys" -suostumuksen.

        No nuo paprut joista tänne lainasin on ihan viime vuoden 2015 lopulta. Toivottavasti ootte oikeassa että ei tarvitse allekirjoittaa ilman sanktiota. Ihan perseestä koko touhu.


      • Miksu01
        PitäkääKiinniOIkeuksista kirjoitti:

        Löytyy korkeimman oikeuden päätös, että suostumuksen allekirjoittamatta jättämisestä ei saa seurata sanktioita.

        Suostumuksen pitää perustua vapaaehtoisuuteen ja sen vuoksi suostumuksen antamatta jättämisen uhkana ei saa olla sanktiot.

        Älkää allekirjoittako suostumusta.

        Eikö minun tarvitsekkaan täyttää aktivointisuunnitelma lappua tai jos ei mene koko juttuun edes?.. Entä jos menen varattuun aktivointisuunnitelma päivään ja vien tyhjän lapun mukani koska ei luulisi henkilökohtaisten tietojen kuulua TYPille.


    • viitedebitveloitus

      Työttömälle tämä tarkoittaa sitä että hänet rekisteröidään näihin ns. asiakasrekistereihin hyvin negatiivisessa valossa. Työttömälle ei myöskään anneta mahdollisuutta estää tietojensa luovuttamista karenssin uhalla.

      • eivoidapakottaa

        Tietojen luovuttamatta jättämisestä ei voi seurata sanktioita, kuten toimeentulotuen leikkausta tai karenssia työmarkkinatukeen. Asiasta on korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätös olemassa. http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/vuosikirjat/2013/201301887

        Kyseinen henkilö ei kieltäytynyt typin asiakkuudesta vaan tietojenluvuotuksesta. Jos tietojenluovutukseen pakotettaisiin sanktioin, olisi se perustuslain vastainen toimenpide. Ensin on siis muutettava perustuslakia.


      • LakimuuttuJo
        eivoidapakottaa kirjoitti:

        Tietojen luovuttamatta jättämisestä ei voi seurata sanktioita, kuten toimeentulotuen leikkausta tai karenssia työmarkkinatukeen. Asiasta on korkeimman hallinto-oikeuden ennakkopäätös olemassa. http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kho/vuosikirjat/2013/201301887

        Kyseinen henkilö ei kieltäytynyt typin asiakkuudesta vaan tietojenluvuotuksesta. Jos tietojenluovutukseen pakotettaisiin sanktioin, olisi se perustuslain vastainen toimenpide. Ensin on siis muutettava perustuslakia.

        Joo mut eikös lakia jo muutettu siten ettei niiden enää tarvitse pyytää mitään suostumusta, vaan ne saa ne tiedot automaattiisesti?


      • SimputusLainMukaan

        Minustakin asia on näin. Jonkun laillisuusvalvojan neuvojen mukaan taisivat muuttaa "palvelun tarjoajan" viranomaiseksi, jolloin ei ole mitään estettä levitellä työttömän tietoja.


    • työttömälläonoikeuksia

      En usko ,että kenelläkään on oikeus kysellä toisen raha asioita tai päivittäisisä tekmisiä tai vaatia niistä selvityksiä sen perusteella ,että on työtön.Myöskään itseä koskevia terveystietoja ei ole pakko luovuittaa millekään taholle,jolla ei ole oman terveyden huollon kannalta tekmistä,eikä silloinkaan jos katsoo,että ei ole aiheellista asian suhteen tietoaj luovuittaa.

      KHO:lla on päätös,jossa kyseistä asiaa on linjattu:

      http://www.kho.fi/fi/index/paatoksia/vuosikirjapaatokset/vuosikirjapaatos/1371462970851.html

      Yksityisyydestä säädetään myös sosiaalihuoltos koskevassa laissa:

      2 luku

      Asiakkaan oikeudet ja velvollisuudet

      4 §:" Asiakasta on kohdeltava siten, ettei hänen ihmisarvoaan loukata sekä että hänen vakaumustaan ja yksityisyyttään kunnioitetaan."

      Lähde:

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/20000812

      Viranomaisen toimista on myös valitettavissa oikeusasiamiehelle:

      http://www.oikeusasiamies.fi/Resource.phx/eoa/kantelu/kenesta.htx

      Muuta aiheesen liittyvää:

      https://suomimedia.wordpress.com/2014/12/06/esimerkkeja-te-toimistojen-lainvastaisista-paatoksista/

      http://www.tietosuoja.fi/material/attachments/tietosuojavaltuutettu/tietosuojavaltuutetuntoimisto/oppaat/6JfpsyYNj/Henkilotietolaki_ja_asiakastietojen_kasittely_yksityisessa_sosiaalihuollossa.pdf

    • sitkeä_ummetus

      Minulla nuo aktivointisuunnitelmat tappoivat kaiken kiinnostuksen suomalaiseen pätkätyöelämään pätkityllä palkalla.

      Aktivointi on työttömälle yhtäkuin kurja pakkolaki. Mistään ei voi itse päättää, virkakoneisto sanelee aivan kaiken.
      Vesssakaan ei voi käyttää koska silloin ei ole työmarkkinain käytössä ja pitkästä wc:ssä istumisesta paukahtaa heti karenssi.

      Mitä työtön sille voi kun on kamala sitkeä ummetus. Suoli ei toimi, siksi se istunto kestää niin kauan mutta tätä ei ymmärretä vaan annetaan karenssi.
      Miksi työkkäri ei anna edes kunnon ulostuslääkettä?

      Työkin luistaisi paremmin jos suoli olisi tyhjä.

      • tehotyhjennys

        Käy colonic-terapiassa. Kallista, mutta auttaa. Apteekin lääkkeistä ei ole apua, joistakin niistä on jopa haittaa, ja julkisen puolen lekurit vain tollottavat. Heitä ei köyhien aska-asiat kiinnosta.


    • VoidaanAlentaa

      Sossun ohje 2016 kertoo: Perusosaa on mahdollista alentaa, mikäli hakija kieltäytyy osallistumasta aktivointisuunnitelman laadintaan.

    • viitevaan

      Tässä aktivointisuunnitelman toteutuksesta:

      https://www.thl.fi/fi/web/kuntouttavan-tyotoiminnan-kasikirja/kuntouttavan-tyotoiminnan-kasikirja/aktivointisuunnitelma/aktivointisuunnitelman-laatiminen

      Nyt pitkä kopsu tästä salassapito hommelista:

      Asiakastietojen vaihto

      Aktivointisuunnitelman laatimiseen osallistuvilla ja suunnitelmaa laadittaessa asiantuntijoina käytettävillä henkilöillä on oikeus salassapitosäännösten estämättä saada toisiltaan ja luovuttaa toisilleen aktivointisuunnitelman laatimiseksi henkilöä koskevat välttämättömät tiedot. Aktivointisuunnitelma talletetaan kunnan sosiaalihuollon henkilörekisteriin ja työvoimapalvelujen henkilörekisteriin.

      Terveydenhuollon palvelujen tarvetta arvioitaessa asiantuntijana toimii kunnan terveyskeskus tai sairaanhoitopiiri.

      Viranomaisilla oikeus luovuttaa asiakastietoja toisilleen
      Aktivointisuunnitelman laatimiseen osallistuvalla TE-toimistolla ja kunnalla sekä suunnitelmaa laadittaessa asiantuntijoina mahdollisesti käytettävillä kunnan terveyskeskuksella tai sairaanhoitopiirillä on oikeus salassapitosäännösten estämättä saada toisiltaan ja luovuttaa toisilleen aktivointisuunnitelman laatimiseksi asiakasta koskevat välttämättömät tiedot. Laissa on säädetty tältä osin poikkeus tietosuojalainsäädäntöön.

      Aktivointisuunnitelman välttämättömät tiedot
      Kuntouttavaa työtoimintaa koskevassa laissa (Laki kuntouttavasta työtoiminnasta 2.3.2001/189) säädetään ainoastaan sellaisesta asiakastietojen käsittelystä ja tietosuojasta, jotka ovat välttämättömiä toimenpiteiden vuoksi.

      Välttämättömillä tiedoilla tarkoitetaan niitä tietoja ja arvioita, jotka vaikuttavat asiakkaan työ- ja toimintakykyyn, elämäntilanteeseen tai muuhun sellaiseen seikkaan, joilla on vaikutusta asiakkaan työllistymispolkua suunniteltaessa.

      Kunta ja TE-toimisto eivät saa luovuttaa tiettyjä asiakastietoja
      Kunnan sosiaali- ja terveystoimella saattaa olla asiakkaasta sellaista arkaluonteista tietoa, jota ei voida pitää aktivointisuunnitelman laatimisen kannalta tarpeellisena. Tällaista tietoa kunta ei saa ilman asiakkaan lupaa toimittaa TE-toimistolle.

      Samoin TE-toimistolla saattaa olla sellaista tietoa työttömästä työnhakijasta, joka ei ole aktivointisuunnitelman laatimiseksi tarpeellista. Tällaista tietoa TE-toimisto ei saa ilman asiakkaan suostumusta antaa kunnan sosiaalitoimelle tai muille aktivointisuunnitelman tekoon osallistuville tahoille.

      Teknistä käyttöyhteyttä käytetään tietojen siirrossa
      Edellä tarkoitettuja tietoja voidaan saada ja luovuttaa teknisen käyttöyhteyden avulla, jos laissa säädettyjen tietojen luovuttamisen edellytykset täyttyvät. Lisäksi edellytetään, että tietojen saaja esittää selvityksen siitä, että tietojen käytöstä ja suojaamisesta voidaan huolehtia henkilötietolaissa säädetyllä tavalla.

    • eipakolle

      Tampereen kaupunki ilmeisesti lisää kuntouttavaa työtoimintaa, joten olkaa tarkkana!

      Tässä tuorein julkaisu: https://public.tableau.com/profile/tampereen.kaupunki#!/vizhome/Tampereentyllisyyskatsausjoulukuu2015/Tyllisyyskatsaus

      Heti ensimmäisenä pistää silmään tuo kohta "Pitkäaikaistyöttömien määrä kasvanut 28% vuoden takaiseen".

      Kuntouttavaan tulee kutsua yhä useammalle. Kannattaa muistaa laki kuntouttavasta työtominnasta http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010189

      Seuraava suora lainaus pitää ehdottomasti muistaa: "Jos työ- ja elinkeinotoimisto, kunta ja henkilö yhdessä arvioivat, että henkilö ei työ- ja toimintakykynsä asettamien rajoitusten vuoksi voi osallistua julkisiin työvoimapalveluihin tai työhön, aktivointisuunnitelmaan tulee sisältyä kuntouttava työtoiminta tai erityislakien mukaisesti sellaisia sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluja, jotka parantavat henkilön työ- ja toimintakykyä. "

      Ja HUOM! Kääntäkää tuo asia siis toisinpäin. Jos henkilö kykenee osallistumaan ja hoitamaan työkkärin kanssa asiansa normaalisti EI KUNTOUTTAVAAN voida VÄKISIN laittaa.

    • MatujaEIsaaORJUUTTAA

      Daily Mail uutisoi, että "Suomi vaatisi työikäisiä turvapaikanhakijoita tekemään palkatonta työtä. Tieto EI pidä paikkaansa."

      Ei niin koska VAAN SUOMALAISET työttömät voi joutuu jo jopa 6 kkn työttömyyden jälkeen sossun "kuntouttavaan" pakkoORJAtyöpalveluun.

      "Kuntouttava" orjatyöpalvelu EI ole työtä, vaan SOSSUN pakkopalvelua josta EI voi sanktioitta kieltäytyä!

      Eihän tietenkään matuja voi laittaa pakkotyöhön tai "aktivoida"?

      Suomalaisista ei niin väliä.

      Matujen "jakamattomia ihmisoikeuksia" orjatyö rikkoisi törkeällä tavalla (mutta suomalaisilla työttömillä ei ole ihmisoikeuksia?)

      Sehän olisi hirvittävää riistoa laittaa matut tekemään palkatta jotain tämän yhteiskunnan eteen, joka maksaa joka päivä jopa 443 e/vrk/matu niiden elättämisestä?

      Tosin suomalaisia saa ihan vapaasti riistää ja pakottaa vastentahtoisesti orjaksi, elannon menettämisen uhalla?

      Palkattoman suomalaisen orjan selkänahasta orjuuttajat saavat ihan vapaasti repiä miljoona voittonsa, kunhan vaan matua ei orjuuteta?

      Täytyyhän matun saada potkia ja hakata kaiket päivät Suomen veronmaksajien piikkiin ilman että joku perseestä oleva orjatyöpalvelu sitä häiritsee:

      http://www.katsomo.fi/#!/jakso/565545?toista

      Kiitos suomalaiset veronmaksajat kun mahdollistatte tämän!

      Raatakaa rankemmin siellä orjatyöpajoissanne jotta yhteiskunnalla on varaa hyysätä jatkossakin yhä isompia matulaumoja?

    • AktivointiSilkkaaPaskaa

      Työkkäri antoi 15 päivän karenssin kun en saapunut aktivointisuunnitelman laadintaan vaikka minulla oli täysin pätevä syy olla sinne menemättä koska olin silloin sairaana, en edes päässyt ääneen jonka seurauksena ilmoitin kahdella eri tekstiviestillä etten pääse tapaamiseen koska olen sairaana. No työkkärin ämmä laittoi seuraava päivänä tai sitä seuraavana viestin että hän oli saanut viestini vasta sen päivän iltana kun tapaaminen olisi ollut vaikka laitoin viestit hyvissä ajoin ennen tapaamista, joten siitä karenssi.

      • ByroB

        Jos sulla on lääkärintodistus, valita ihmeessä! Jos kukaan ei valita, tuo vain pahenee.


    • AktivointiSilkkaaPaskaa

      Varmasti valitan!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      315
      2918
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      106
      2223
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      84
      1651
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      189
      1561
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      67
      1355
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      55
      1253
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      12
      1104
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      21
      1098
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      2
      1039
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      931
    Aihe