hyvä et joku sanoo.!!

sä1

Nykyisten maahanmuuttolinjausten tiukennuksen lisäksi pitäisi päättää, kuinka monta pakolaista aiomme vuosittain ottaa vastaan, kirjoittaa kansanedustaja Laura Huhtasaari (ps) eduskunnan puhemiehelle jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.

Huhtasaari on saanut innostuksen kysymyksen esittämiseen tasavallan presidentin Sauli Niinistön valtiopäivien avajaisissa pitämästä puheesta.

Niinistö puhui muun muassa siitä, ettei kansainvälisten sopimusten allekirjoittamisen aikaan osattu aavistaa, että Eurooppaa kohtaisi nykyisen kaltainen turvapaikanhakijoiden määrä.

– Jossain vaiheessa jonkun on tunnustettava, että emme kykene, juuri tässä ja nyt, täyttämään kaikkia kansainvälisten sopimusten velvoitteita, Niinistö sanoi puheessaan.

Huhtasaari kysyy, pitäisikö turvapaikanhakuoikeudesta luopua tyystin.

– Olisiko Suomen jo aika luopua turvapaikanhakuoikeudesta, koska sitä ei ole tarkoitettu kymmeniin- tai satoihintuhansiin maahantulijoihin sovellettavaksi, Huhtasaari kysyy jättämässään kirjallisessa kysymyksessä.

100

333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sä1

      Myös kansanedustaja Rami Lehto (ps) on jättänyt kirjallisen kysymyksen turvapaikanhakijoiden vastaanottorahan takaisinperinnästä. Koska Kela perii kantasuomalaiselle maksetut tuet, mikäli niitä on maksettu liikaa tai aiheettomasti, olisi Lehdon mielestä myös reilua periä perusteettomasti maksettu vastaanottoraha.

      – Aiotaanko liikaa tai perusteettomasti maksetut vastaanottorahat periä turvapaikanhakijoilta takaisin, jotta yhdenvertainen ja tasa-arvoinen etuuksien maksatus ja takaisinperintä toteutuu, Lehto kysyy.

      • ahmed088

        me halutaan olla rauhasa. osa on menny naimisin taikka seurustellakin.suomi hyva maa muta suomalaista ei ymmärrä meita. liian hitasti päästä kunno töihi! sisski me tarvitaa tukea nyt! minä laakari ja seurustaa nut kanssa.naine ymmärta meita paremmim.Ei miehet.nainen autta minua kirj ja sano tama teille suomen miehet.Me tarvita tukea joku vuosi.Se ei ole paljaa. Minä nykyaan kristittyy! Ei sa ollaa kattelineen nyt


    • sä1

      Suomeen suuntautunut turvapaikanhakijoiden virta uhkaa hyvinvointijärjestelmäämme ja turvallisuuttamme. Tulijoita on myös loputon määrä. Hyvinvointipalveluista, kuten koulutuksesta ja terveydenhuollosta, joudutaan leikkaamaan jatkuvasti lisää, jos huoltosuhteessa olevien henkilöiden määrä kasvaa. Suomessa on paljon työttömiä jo omasta takaa, joten maahantulijoiden työllistäminen ei tule olemaan helppoa. Ihmisten siirtäminen paikasta toiseen ei ratkaise ongelmia, mutta siirtää ongelmat tänne.




      Jos ottaisimme ainoastaan kiintiöpakolaisia, Suomeen ei tulisi elintasopakolaisia, koska pakolaisstatus tarkistetaan jo ennen kuin astuu Suomen rajojen yli. Poliisin voimavarat vähenisivät huomattavasti, koska niitä ei tarvitsisi käyttää turvapaikanhakijoiden tekemien rikosten takia. Rahaa ei myöskään kuluisi turvapaikkaprosessiin ja turvapaikanhakijoiden ylläpitoon tai palautuksiin. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta henkilöä ei tällä hetkellä aina edes onnistuta poistamaan maasta.




      Puheessaan vuoden 2016 valtiopäivien avajaisissa presidentti Sauli Niinistö totesi:

      "On tehty kansainvälisiä sopimuksia, EU-direktiivejä ja kansallisia lakeja, ja on ajateltu kauniisti ja oikein — että kaikkia hädässä olevia autetaan. Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan "asylum", turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli."

    • sä1

      Suuren miesjoukon käyminen uhrin kimppuun tunnetaan Lähi-idässä termillä taharrush gamai.







      .
      Saksan Kölnistä ja lukuisista muista kaupungeista tietoon tullut joukkoahdistelu johtaa pahimmillaan raiskauksiin. Myös Suomessa on arveltu, että Helsingissä on saattanut olla taharrush gamai -joukkoahdistelutapauksia.

      CBS:n toimittaja Lara Loganin kimppuun käytiin 2011 Egyptin Kairon Tahririn aukion arabikevään mielenosoituksissa. Alimmalla videolla Logan kertoo, miten hänen kaikki vaatteensa revittiin, häntä raiskattiin käsin, miten häntä hakattiin ja miten hän taisteli hengestään 25 minuuttia keskellä miesjoukkoa.

    • sä1
    • sä1

      Poliisi kaipaa silminnäkijähavaintoja Joensuussa mahdollisesti liikkuvasta kähmijästä.





      Hätäkeskus sai juuri ennen puoltayötä ilmoituksen, että ulkomaalainen mies oli ottanut väkisin syliinsä nuoren naisen K-market Aittarannan läheisyydessä Joensuussa.


      Kähminnän kohteeksi joutunut 18-vuotias nainen kertoi poliisille kävelleensä Penttilänkatua, kun ulkomaalainen, englantia puhuva mies oli alkanut jutella hänelle. Nainen oli vastannut miehen kysymyksiin ja jatkanut tämän jälkeen matkaansa kohti kotia. Mies oli ottanut naisen syliinsä takaapäin, mutta nainen oli päässyt irtaantumaan miehen otteesta ja jatkanut matkaansa.





      Mainos (uutinen jatkuu alla)




      Mies oli kuitenkin lähtenyt seuraamaan naista ja tarrannut hetken kuluttua uudelleen naiseen kiinni takaapäin. Nainen oli päässyt toistamiseen irti miehen otteesta ja onnistunut juoksemaan karkuun.


      Epäilty on noin 40-vuotias tummaihoinen mies. Hän on noin 170 cm pitkä ja normaalivartaloinen. Epäillyllä oli päällään tummat vaatteet, musta toppatakki, pipo sekä huppu päässä.

      Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnoista numeroon 0295 4564 61 tai poliisin päivystykseen 0295 4153 20.

    • sä1
    • sä1
    • sä1
      • sä1

        Saksan liittokansleri Angela Merkel kritisoi maanantaina voimakkaasti Venäjän pommituksia Syyriassa, jotka ovat ajaneet kymmenettuhannet ihmiset viime viikolla pois kodeistaan. Merkel vihjasi, että pommitukset rikkovat YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa, jonka Moskova on allekirjoittanut.

        Merkel sanoi vierailullaan Turkin pääkaupungissa Ankarassa olevansa ”tyrmistynyt” ja ”järkyttynyt” syyrialaisten kärsimyksistä Aleppossa. Kaupunkia ovat pommittaneet raivokkaasti sekä Venäjä että Syyrian oma armeija, jonka johdosta kymmenettuhannet ihmiset ovat paenneet Turkin rajalle.
        venäjä venäjä venäjä ;)


      • sä1

      • sä1

        "Ottaen huomioon maantieteellisen sijaintimme Suomen kolme pääasiallista turvallisuushaastetta ovat Venäjä, Venäjä ja Venäjä."

        Seitsemän vuotta sitten tämä puolustusministeri Jyri Häkämiehen (kok.) lausunto nostatti Suomessa poliittisen syysmyrskyn. Suomen turvallisuuspolitiikkaa käsitelleen kohupuheensa Häkämies piti arvovaltaisille puolustusvaikuttajille – eikä missä tahansa, vaan Yhdysvaltojen pääkaupungissa.!!


    • sä1

      Yves Kimuete, 31, tuomittiin hovioikeudessa 4 vuoden ehdottomaan vankeuteen, Kenny Atoki-Embamben, 26, tuomio oli 3 vuotta 8 kuukautta ja Anzabi Jordan Mokangolle, 21, langetettiin 2 vuotta 6 kuukautta. Atoki-Embamben ja Mokangon rangaistusta alennettiin, koska kummatkin oli tuomittu aiemmin saman vyyhden käsittelyssä parin vuoden rangaistuksiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä..

      • sä1

      • sä1

        Atoki-Embamben ja Mokangon rangaistusta alennettiin, koska kummatkin oli tuomittu aiemmin saman vyyhden käsittelyssä parin vuoden rangaistuksiin törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.. SUOMEN OIKEUS VALTIO!!!


    • sä1
      • sä1

        Kumma kyllä et nimet ei ole laitettu julkiseksi..! ;)


    • sä1

      Viime vuonna Suomeen tuli 32 500 turvapaikanhakijaa. Sisäministeriön arvion mukaan heistä noin 10 000 saanee oleskeluluvan.

      Turvapaikan saajien kotouttamisesta vastaava työministeri Jari Lindström (ps) sanoo, että tehtävä on vaikea.

      - Kotouttaminen tulee viemään todella paljon aikaa ja resursseja.

      Lindströmin arvion mukaan puhutaan sadoista miljoonista euroista.

      Parasta kotoutumista on työministerin mukaan työllistyminen. Suurin osa viime vuonna Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista on työikäisiä miehiä. Ennuste heidän työllistymisestään ei ole kuitenkaan hyvä.

      Jos aiempien vuosien tahti jatkuu, 10 000 oleskeluluvan saajasta työllistyy alle puolet.

      - Siinä porukassa, joka on yli viisi vuotta ollut maassa, on työllisyysaste noin 40 prosenttia. Eli yli puolet on työttömänä,
      ja verot nousee.!

    • sä2

      Suomessa oli joulukuussa 2015 työttömiä 241 000 eli 9,2% työikäisistä. Vuodesta 2014 nousua oli 9000 ihmistä, eli 0,4%

      Jos 10000 turvapaikanhakijaa saa myönteisen päätöksen, näistä ehkä 70% (hatusta vedetty arvio) on työikäisiä, eli 7000. Jos näistä työllistyy 40%, niin se tarkoittaisi 2800 työllistynyttä ja 4200 uutta työtöntä.
      4200 on yks kärpäsenpaska Suomen työttömyystilastossa. Kuukausittainen vaihtelu työttömien määrässä joka kuukausi on suurempi!

      (työttömien määrän lähde tilastokeskus/työvoimatutkimus)

    • sä1

      NIINISTÖN mukaan Suomi ei ole voinut olla havaitsematta Venäjän ja Suomen rajalla turvapaikanhakijoihin liittyvää ilmiötä, joka on uusi.

      – Meillä aikaisemmin toimi vastavuoroisuus, että ilman viisumia ei ollut rajalle asiaa, Niinistö huomautti.

      Niinistö totesi myös sen, että kansainvälisten periaatteiden mukaan turvapaikanhakijoiden pitäisi voida hakea turvaa nimenomaan Venäjältä.

      – Ja mitä tulee turvapaikkaa hakeviin, niin sekä Venäjä että Suomi ovat turvallisia maita. Näin ollen turvapaikanhakijalla ei tulisi olla tällaista oikeutta valita, Niinistö esitelmöi Dmitri Medvedeville.

      MEDVEDEV kuunteli Niinistön pitkää ja suoraa puhetulvaa selvästi hieman yllättyneenä

      • sä1

        Medvedev huomautti puolestaan suunvuoron saatuaan Niinistölle, että hänen mielestään myöskään Euroopan unionin maahanmuuttopolitiikkaa ei voi sanoa tyydyttäväksi viime vuosien ajalta. Lisäksi hänen mielestään pitäisi ensin ratkaista ne ongelmat, jotka aiheuttavat pakolaisten liikehdintää.


      • sä1

        Angela Merkel kritisoi maanantaina voimakkaasti Venäjän pommituksia Syyriassa, jotka ovat ajaneet kymmenettuhannet ihmiset viime viikolla pois kodeistaan. Niin venäjä. Tekoja..!!


    • sä1

      Kommentti: Meillä on ongelma, jonka nimi on Vladimir Putin - Ulkomaat - Uutiset - MTV.fi http://m.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/kommentti-meilla-on-ongelma-jonka-nimi-on-vladimir-putin/5737034

    • sä1

      Niinistö osallistuu Münchenissä vuotuiseen turvallisuuskongressiin. Perjantaina hän tapasi Venäjän pääministerin Dmitri Medvedevin. Tapaamisen keskeisin aihe oli pakolaistilanne Venäjän ja Suomen välisellä rajalla. Jos suurimmat pakolaisvirrat jatkossa siirtyvät Balkanilta Venäjälle, paine kasvaa nimenomaan Suomessa, mutta myös Virossa ja Latviassa.


      – Se on tietysti mahdollista. Aika paljon riippuu nyt sitten Venäjän käyttäytymisestä, Niinistö sanoo.


      Venäjän rooli Syyrian ja Ukrainan kriiseissä on ollut yksi Münchenin turvallisuuskokouksen keskeisistä puheenaiheista.

    • vittupäähän

      sä1 miten nämä liittyy paikkakuntaan HARJAVALTA.

      • sä1

        Harjavalta- suomi.!


    • sä1

      Ei mitenkään. Vaan maahanmuuttajia ja venäjän tekoja. Pitäs puhua asioista.. Tekopyhintä Medvedevin haastattelussa olikin se, kuinka hän perusteli sitä, miksi Venäjä ei voi pysäyttää rajan yli Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita. Syynä tähän on hänen mukaansa se, että Venäjä on sitoutunut Euroopan ihmisoikeussopimukseen.

      Tässä yhteydessä Medvedev unohti kuitenkin sujuvasti sen, että presidentti Vladimir Putin hyväksyi joulukuussa uuden lain, jonka mukaan Venäjän ei tarvitse enää välttämättä kunnioittaa juuri kyseisen ihmisoikeussopimuksen noudattamista valvovan Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksiä. Sattumoisin EIT:ssä on ollut nimittäin viime aikoina varsin paljon tapauksia, joissa Venäjä on jäänyt kiinni ihmisoikeussopimuksen rikkomisesta

    • sä1
    • sä1

      Uhkakuva Venäjälle

      Venäjä suhtautuu uusiin Nato-tukikohtiin tunnetusti erittäin kielteisesti. Venäjän turvallisuusstrategia nimeää Naton itälaajenemisen yhdeksi Venäjän suurimmaksi turvallisuusuhkaksi. Nato on jo nyt voimistanut läsnäoloaan useissa muissa Itä-Euroopan maissa.


      Sotilasliiton uskotaan suhtautuvan myönteisesti Naton roolin vahvistumiseen myös Puolassa.


      – Uskon että Varsovan huippukokouksen jälkeen näemme enemmän Natoa Puolassa kuin koskaan ennen kuvaili Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg hiljattain uutistoimisto AP:lle.
      en ole tajunnut mitä venäjä pelkää.? Jos venäjä hyökkää niin nato puolustaa. Sitäkö venäjä pelkää.!

    • sä1

      Alkuvuoden aikana Lapin rajavartioston rajanylityspaikoilla turvapaikkaa on hakenut jo 772 ihmistä. Venäjältä tulleista hakijoista suurin osa on ollut afganistanilaisia, intialaisia ja bangladeshilaisia. Kaiken kaikkiaan hakijoiden joukossa on ollut 30 eri kansallisuutta.

      Rajavartiolaitoksen mukaan kyseessä on Lapin itärajalla ennennäkemätön määrä tulijoita. Koko viime vuoden aikana samoilla rajanylityspaikoilla turvapaikkaa haki 694 henkilöä.

      – Tulijoiden määrä on vakiintunut viime viikkoina niin, että Raja-Joosepista on tullut päivässä yksi auto, jossa on ollut yleensä noin seitsemän henkeä. Sallasta on tullut päivässä 2–3 autoa, joissa on ollut noin 15–17 henkeä, kertoo kapteeni, yleisjohtaja Jaakko Nirkkonen Lapin rajavartioston esikunnasta.



      Sallan Kelloselän raja-asemalle on kertynyt turvapaikanhakijoiden hylättyjä autoja.

      Sallan Kelloselän raja-asemalle on kertynyt turvapaikanhakijoiden hylättyjä autoja.

      Viime vuoden lopulla Lapin rajavartiosto kielsi rajanylityksen polkupyörällä. Sen jälkeen turvapaikanhakijat alkoivat tulla rajan yli Venäjältä ostamillaan halvoilla käytetyillä autoilla.

      Kapteenin mukaan tulijat ovat edelleen tulleet rajan yli pääosin Suomen teille kelpaamattomilla autoilla.

      – Niissä on ollut kesärenkaita ja kaikenlaisia muita puutteita. Ei niistä varmaan monikaan pääsisi rajalta jatkamaan matkaansa. Ihme, että ovat edes päässeet rajalle, koska täällä on ollut tosi surkeat kelit, Nirkkonen ihmettelee.

      Helmikuun ensimmäisinä viikkoina Lapin rajavartiossa on avattu 35 esitutkintaa koskien epäiltyä laittoman maahantulon järjestämistä. Ja lisää tulee venäjän kautta. Ja venäjä on turvallinen MAA;)

    • HarjavallanPuolesta
    • sä1

      Nykytietojen valossa summa on noin 600 miljoonaa euroa vuodessa.


      Lopullista laskua tuskin kukaan osaa ennakoida.


      Jos Stubb todella aikuisten oikeasti tarkoittaa sitä, mitä sanoo, hallitus joutuu etsimään kehyksiinsä maahanmuuton vaatimat säästöt, aluksi 600 miljoonaa.


      Säästäminen, kuten on nähty, on helppoa ja mukavaa puuhaa... Miltä taholta nipistetään maahanmuuton ja maahanmuuttajien vaatimat 600 miljoonaa? Eläkeläisiltä? Lapsiperheiltä? Tieverkoista? Lisää koulutuksesta? Kunnilta? Terveydenhoidosta? Ja verot nousee. Kiva!!

      • sä1

        Tässä sit nähdään mitä yksi vuosi maksaa. Kaikki ketä käy töissä niin veroja vois nostaa 10% kaikilta lisää.! Kaikki tykkää :)


      • sä1

        Toinen vaihtoehto - jos Stubb ei ota lisävelkaa - on hoitaa asia esimerkiksi valtion omaisuuden myynnillä. Eli mikä pannaan lihoiksi? Finnair? Fortum? Alko? Ja samalla hyvästi valtion tuleville osinkotuloille.



        Elämä on valintoja. Varsinkin poliitikon elämä.!!


      • sä1

        Vammaisilta säästetään 61 miljoonaa euroa. Useiden ammattien kuten lääkäreiden ja sairaanhoitajien työtehtäviä muutetaan 90 miljoonan euron säästöjen saamiseksi.

        Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (kesk) kertoi aamulla, millä tavoin kuntien tehtäviä ja velvoitteita karsitaan.

        Yhteensä kunnilta säästetään 400-500 miljoonaa euroa vuositasolla. Hallitus aikoi alunperin säästää noin miljardin euron verran kunnilta.

        Eniten säästetään kelpoisuusehtoja ja henkilöstörakennetta koskevia velvoitteita löysäämällä. Tämän on määrä tuoda säästöjä kunnille 90 miljoonan euron edestä vuodessa.

        Toiseksi eniten säästetään vammaisilta. Vammaislainsäädännön kokonaisuudistuksella aiotaan saada 61 miljoonan euron säästöt.! Että näin alko säästäminen. Kohta joutuu muutkin! :) odotan jo palkkani verotusta!!


    • sä1
    • sä1
      • sä1

        Parikymmentä päivittäin


        Nergin mukaan turvapaikkahakemuksen peruneiden irakilaisten joukossa ei ole perheitä tai yksin Suomeen tulleita lapsia, vaan hakemuksensa peruneet ovat pääsääntöisesti yksin tulleita miehiä.

        Turvapaikkahakemusten peruutuksia tulee päivittäin noin parikymmentä.

        – Nämä ihmiset ovat kokeneet, että ei ollutkaan hyvä juttu tulla Suomeen ja he ovat sitten tehneet peruutuspäätöksen.


    • sä1

      Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut 19-vuotiaan miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä raiskauksesta kolmen vuoden ja yhden kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

      Mies joutuu myös maksamaan 14-vuotiaalle uhrille 17 200 euroa vahingonkorvauksia.

      Teko tapahtui marraskuussa 2015 yksityisasunnossa Raisiossa. Poliisi kertoi aiemmin, että epäilty oli ollut Suomessa noin vuoden turvapaikanhakijana.

      Uhri ja mies olivat tunteneet toisensa muutaman päivän ennen tekoa. Oikeuden mukaan uhri oli yllättävän tilanteen sekä nuoren ikänsä takia lamaantuneessa ja avuttomassa tilassa, eikä kyennyt siksi puolustamaan itseään.

      Mies kiisti syyllistyneensä rikoksiin. Hänen mukaansa tyttö olisi ilmoittanut olevansa 16-vuotias ja muutenkin asiassa aloitteellinen.
      Niin tietysti.!!

      • sä1

      • mafia_rahastaa

        Tosiasia on niin että Venäjän Mafia levitti tarkoituksella valheellista tietoa
        Suomesta ja Suomen tilanteesta.Ja mukana oli myös Venäjän turvallisuus
        instanssi FSB.Ilman näitä roistoja tuskin Suomeen olisi tullut Venäjältä yhtään
        pakolaista.Suurin osa autoista on rekistöröity Moskovan alueelle.Miten on
        mahdollista että ne päätyy Suomen lappiin,ellei niitä joku paikallinen järjestö
        sinne hommaa.Jokaisella Venäjän kaupungilla on oma numerosarja autojen
        rekisterikilvessä.Minkä mukaan autot on helppo jäljittää mistä ne on kotoisin.
        175/176 on joko Moskova tai Pietari ihan tarkkaa en muista kun on vähän aikaa
        kun olen Venäjällä käynyt.


    • sä1

      Turvapaikanhakijoista koituu Suomelle tänä vuonna lähes miljardin euron kulut, selviää Ilta-Sanomien tekemästä laskelmasta.

      Luvut maahanmuuton kustannuksista selviävät valtion budjetista, johon on kerätty eri ministeriöiden laskelmat maahantulijoiden aiheuttamista menoista.

      Ennen vuoden 2015 tulijapiikkiä kustannukset olivat 200–300 miljoonaa euroa vuodessa. Täksi vuodeksi turvapaikanhakijoiden määrän toivotaan suunnilleen puolittuvan 15 000 henkilöön, mutta kustannusten odotetaan nousevan silti yli 800 miljoonaan euroon.

      Suurin yksittäinen menoerä aiheutuu turvapaikanhakijoiden vastaanottotoiminnasta, jonka määrärahaa korotettiin täydentävässä talousarvioesityksessä marraskuussa yli 200 miljoonalla eurolla yhteensä reiluun 290 miljoonaan euroon tälle vuodelle.

      Summasta suurin osa menee kunnille ja järjestetyille vastaanotto- ja järjestelykeskusten perustamiseen ja ylläpitoon liittyviin kuluihin. Tämän lisäksi valtion omien vastaanottokeskusten ja Maahanmuuttoviraston ylimääräisiin menoihin kuluu yli 79 miljoonaa euroa.

      Kunnille maksettavaan kotouttamisrahaan uppoaa yli 162 miljoonaa ja työ- ja elinkeinoministeriön järjestämään kotoutumiskoulutukseen reilut 60 miljoonaa euroa. Isoimpiin menoeriin kuuluvat myös vastaanottokeskusten asukkaiden saamat tuet, joihin uppoaa noin 90 miljoonaa euroa.!

      • sä1

        Vanhussairaalasta vastaanottokeskus - Omaiset huolissaan: ”Ei ole mitään tietoa jatkosta”
        Omaiset pelkäävät huonokuntoisten vanhusten pallottelua ja epäilevät kaupungin rahastavan turvapaikanhakijoilla.

        Tampereen kaupunki lakkauttaa sotasairaalanakin palvelleen Kaupin geriatrisen sairaalan ja ottaa sairaalakiinteistön kokonaisuudessaan vastaanottokeskuskäyttöön.

        Sairaalahoidossa olevat vanhukset siirretään joko kotihoitoon tai muihin laitoshoidon yksikköihin.

        Sairaala tyhjennetään vanhuspotilaista kesäkuun loppuun mennessä. Siirtoa odottaa satakunta potilasta.

        – Onhan tämä kornia, reporankana makaavia vanhuksia ryhdytään kärräämään sinne tänne, jotta saadaan tilaa turvapaikanhakijoille, sanoo äitiään tapaamaan tullut Arja Pylkki. ETTÄ NÄIN..!


    • sä1

      Työntekijät kertovat vakavista puutteista vastaanottokeskuksissa ja väittävät SPR:n uhkailevan asiaan puuttuvia työntekijöitä hiljaisiksi.


      Iltalehti uutisoi jo tammikuun lopussa väärinkäytöksistä Suomen Punaisen Ristin ylläpitämissä vastaanottokeskuksissa.

      Työntekijöitä oli epäilty aiheettomasti suhteista turvapaikanhakijoihin, palkkoja maksettiin myöhässä ja johtajat suhtautuivat epäasiallisesti niin alaisiin kuin asukkaisiin.

      Jutun jälkeen Iltalehti sai useita yhteydenottoja SPR:n vastaanottokeskuksissa työskennelleiltä ihmisiltä eri puolilta Suomea. Ongelmia on yhteydenottojen perusteella paljon enemmän kuin aiemmin on kerrottu.

      Kahdessa eri vastaanottokeskuksessa työskennellyt nainen on järkyttynyt siitä, miten paljon johtajat uhkailevat ja painostavat työntekijöitä.

      – Meille sanottiin, että vaarannamme turvallisuuden jos yritämme oikoa epäkohtia. Meidät vaiennetaan hiljaiseksi.

      Masennusta
      Työntekijät pelkäävät erityisesti asukkaiden mielenterveyden puolesta. Heidän mukaansa psykologista apua ei ole tarjolla, vaikka sitä on asukkaille pyydetty.
      Useat turvapaikanhakijat kärsivät masennuksesta, itkuisuudesta ja toivottomuudesta. Monet eivät saa nukuttua öisin ja heidän vuorokausirytminsä on sekaisin.

      – Heillä ei ole mitään syytä nousta ylös. Masentuneisuutta ja itsetuhoisia ajatuksia on paljon. Näiden ihmisten joukossa on paljon traumatisoituneita, jotka tarvitsisivat apua, mutta sitä ei saa. Erityisesti niitä ihmisiä, jotka ovat olleet kiinni elämässä kotimaassaan, kohdellaan epäihmismäisesti. Heitä ei nähdä yksilöinä eikä heitä arvosteta.

      – Asukkaita kohdellaan todella huonosti. He itse sanovat, että heitä kohdellaan kuin eläimiä, kuin karjalaumaa. He kuvittelivat, että Suomen Punainen Risti on humanitaarinen järjestö, mutta siellä ei olekaan ihmisen kohtaamisen taitoa, eräs ohjaaja sanoo.

      – SPR ei pysty toimimaan vokeissaan arvojensa mukaisesti ja niin, että turvapaikanhakijoilla olisi ihmisoikeudet. Keskuksissa aikuiset miehet itkevät. Apatia ja ihmisten oireilu lisääntyy, toinen työntekijä kertoo.! RAHAA TARVIS LISÄÄ!! :)

    • sä1

      Kotouttamisraha olisi lähtökohtaisesti perustoimeentulotuen suuruinen eli 448,50 euroa kuukaudessa yksin asuvalta. Summaa voitaisiin kuitenkin alentaa jopa 40 prosenttia, jos maahanmuuttaja ei osallistu kotouttamistoimiin.

      Kotouttamisrahan saannin edellytyksenä olisi ilmoittautuminen työvoimaviranomaisille.

    • sä1

      Noin 450€ kuussa plus asumistuen päälle.. Jos 10000-15000 jää suomeen. Kannattaa laskea mitä maksaa.! No työntekijöille jää rahaa palkasta vähemmän käteen.!! Ja veroa on pakko nostaa.!!

      • turhavalituspois

        On ihan sama miten suomen väkiluku kasvaa, sillä ihan JOKAINEN ihminen maksaa yhteiskunnalle enemmän kuin mitä eläessään tuottaa verotuloina. Turha kytätä minkään tietyn ihmisryhmän kulutusta. Kaikki maksaa tuloistaan veroa, kaikki ovat oikeutettuja samoin ehdoin yhteiskunnan palveluihin ja tukiin. Niin se länsimainen demokraattinen oikeusvaltio toimii ja vaikka puutteitakin on, niin moneen muuhun yhteiskuntamalliin verrattuna tämä on ihan ylivoimaisesti oikeudenmukaisin ja toimivin systeemi.


      • sä1

        Kiva kuulla et tykkäät antaa rahaa palkasta pois. Toki kaikki maksaa veroissa maahanmuuttajia ja muuta yhteiskuntaa. Veroissa sit nähdään. Turha valittaa? Ja eläkeläisiltä rahat pois ne nyt ei valita.:) jos valittaa niin en ole ennen kuullut moista.! Kuolee ne kumminkin kohta:)


    • sä1

      Suunnitelman mukaan jos aikoo tuoda puolison ulkomailta, perheen yhdistäjän pitää tienata kuukaudessa 1 700 euron nettotulot. Veronmaksajan Keskusliiton laskelman mukaan bruttotulojen pitäisi olla 2 225 euroa kuukaudessa.

      Laskelman olettamuksena on, että palkansaaja on alle 53-vuotias. Hänen tulonsa on palkkatuloa lomarahoineen. Nettotulossa on otettu huomioon tämän vuoden veroperusteet ja sova-maksut (mm. sairausvakuutus ja työeläkemaksu), keskimääräiset kunnallis- ja kirkollisveroprosentit.

      Puolison ja yhden lapsen tuominen ulkomailta vaatii 2 200 euron nettotulot kuukaudessa. Bruttotulojen pitäisi olla 3 155 euroa kuukaudessa.

    • sä1
    • sä1

      Palkansaajapuolella kysellään nyt työntekijöiden turvan perään. Miten käy esimerkiksi työttömyysturvan, jos yritys kaatuu palkoista tinkimisestä huolimatta? Palkan pienentäminen uhkaa pienentää myös päivärahaa.

      Entä miten palkoista käytännössä paikallisesti neuvotellaan? Miten taataan, ettei työpaikalla tanssita vain työnantajan pillin mukaan?
      Vähemmän palkkaa hyvät suomalaiset.!

    • sä1

      Työttöminä oli 245 000 ihmistä, mikä on 14 000 enemmän kuin vuosi sitten.

      Työllisten osuus työvoimasta pysyi kuitenkin liki ennallaan, sillä työvoiman ulkopuolella oli 9 000 henkilöä viime vuotta enemmän. Työllisyysaste kohosi 66,8 prosenttiin 66,7 prosentista. Työvoiman ulkopuolelle voivat siirtyä muun muassa opiskelijat ja eläkeläiset. Piilotyöttömien määrä nousi kuitenkin yli viidenneksellä 177 000 henkeen. Piilotyöttömiä ovat henkilöt, jotka eivät syystä tai toisesta hae aktiivisesti töitä.
      Tilastokeskuksen työvoimatutkimus perustuu otantaan ja on kansainvälisesti vertailukelpoinen.

      Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan työ- ja elinkeinotoimistoihin oli ilmoittautunut 368 000 työtöntä työnhakijaa. Määrä oli 2,4 prosenttia suurempi kuin vuosi sitten. maahanmuuttajia!!

      • jottaetyksinpuhelisi

        En täysin ymmärrä tekstiäsi. Alussa lukee 245000 työtöntä ja 14 000 lisäyksestä. Lopussa 368 000 työtöntä jossa lisäystä 2.4% eli nopealla perusmatematiikalla 8625 työtöntä. Syksyllä 2015 suomeen tulleet pakolaiset ei vielä näy tilastossa. Heistä noin kolmasosa jää suomeen, eli noin 10 000, nämä kaikki eivät ole työikäisiä.

        Tuon /-10000 työttömän vaihtelu suomessa on ihan normaalia. Vuosittain ammatillisen koulutuksen aloittaa n 120 000 opiskelijaa, kaikki eivät suoriudu loppuun tieteenkään, mutta kaikki eivät myöskään työllisty valmistuttuaan. Ammattikorkeakouluista tutkinnon suorittaa vuosittain 25000 henkilöä. Mihin nämä menevät, jotka eivät työllisty? Työttömyyskortistoon...
        Maahanmuuttajat on pieni murto-osa työttömistä, eivätkä syy suomen kurjiin työttönyystilastoihin. Niihin löytyy syy aivan muualta, kuten viennin vähyydestä, suomen kalliista työvoimasta, yrittämisen mahdottomuudesta suomessa, yritysten siirtymisestä ulkomaille/ulkomaiseen omistukseen jne jne.
        Myöskään suomen taloustilanne ei ole niin kehno, millä meitä pelotellaan. Puhutaan valtion velkaantumisesta jne. Velan otto on maailmantaloudelle elinehto.Velalla ja koroilla raha pysyy liikkeessä kuten pitääkin. Velkaa suomella on tällähetkellä jopa vähemmän kuin suomella on varallisuutta. Koneistomme on raskas ja kallis ja verot korkeita. se pieni prosentti joille varallisuus meilläkin keskittyy, eli ne joilla rahaa on, kiertävät veroja minkä kerkiävät. Näissä valtio menettää verotuloja enemmän, kuin mitä pakolaisista on kustannuksia. Tähän ei puututa, eikä siitä nousta barrikadeille. Miksi? Koska huomio pidetään hallitusti siinä, että kansalaiset tappelee leivänmuruista eikä huomaakkaa kun itse limput kuljetetaan muualle. Tämä sopii näille isokenkäisille veronkiertäjille varsin hyvin...


      • sä1

        Ehkä ei mut kivaa maksaa kaikkia.! Lisää maahanmuuttajia verot kumminkin aina nousee eli kaikki on suvakkeja:) Turvapaikan saajien kotouttamisesta vastaava työministeri Jari Lindström (ps) sanoo, että tehtävä on vaikea
        - Kotouttaminen tulee viemään todella paljon aikaa ja resursseja.
        Lindströmin arvion mukaan puhutaan sadoista miljoonista euroista.
        Parasta kotoutumista on työministerin mukaan työllistyminen. Suurin osa viime vuonna Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista on työikäisiä miehiä. Ennuste heidän työllistymisestään ei ole kuitenkaan hyvä.
        Jos aiempien vuosien tahti jatkuu, 10 000 oleskeluluvan saajasta työllistyy alle puolet.
        - Siinä porukassa, joka on yli viisi vuotta ollut maassa, on työllisyysaste noin 40 prosenttia. Eli yli puolet on työttömänä,


    • sä1

      Microsoft, työllisyysmäärärahat, turvapaikkakriisi, kotouttaminen, raiskaustapaukset, sakkoasiat,oikeustaju, jättityöttömyys.....
      Siinä nyt muutama isompi ja pienempi "haaste", jotka ovat tavalla tai toisella, enemmän tai vähemmän olleet pinnalla. Ja ovat sitä suurimmalta osin edelleen. Vaikka nykyään puhutaan usein haasteista, on hyvä puhua ihan suoraan ongelmistakin. Eihän siitä pääse pakoon, että työttömyys ja turvapaikkahakijakriisi ovat ongelmia. Ne pitää pystyä ratkaisemaan ja se on todella vaikeaa.

      Jos emme saa oleskeluluvan saaneita kotoutumaan, siis työllistymään tai yrittämään, on meillä käsissä ongelma. Paljon suurempi ongelma kuin jos onnistumme siinä. Samaan aikaan on korostettava sitä, että meillä on jo ennestään valtava joukko ihmisiä vailla työtä. Siis palkkatyötä. Ja näiden kahden ryhmän vastakkainasettelua en halua. Tiedän, että se tulee halusin tai en. Silti pyrin tänne jäävien osalta toimimaan niin, että ongelmia syntyisi mahdollisimman vähän. Se ei ole hyysäystä vaan veronmaksajien rahojen säästämistä. Tervettä itsekkyyttä siis.
      Samaan aikaan työttömyyttä ja sen hoitamista pyritään muuttamaan aktiiviseen suuntaan. Passiivinen työttömyysturva tulee meille todella kalliiksi. Kun puhumme kokonaisuudessaan lähes kuuden miljardin euron työttömyysmenoista ja siitä vain noin 10% menee aktivoivaan työttömyyden hoitoon, on selvää, että muutoksia on tehtävä. Sitä mieltä on muuten oppositiokin. Kun vielä työllisyysmäärärahoista leikataan tulevina vuosina, pitää löytää uusi tapa hoitaa työttömyyttä. Siksi esim.työttömyysturvan käytön laajentaminen(esim.palkkatuki) on työn alla.
      Olemme saaneet mielestäni aikaiseksi hyvän turvapaikkapoliittisen ohjelman aikaiseksi. Sitä ryhdytään viemään toimeen määrätietoisesti. Eihän tuo ohjelma kaikille ole tarpeeksi tiukka. Mutta paljon tiukempi kuin mikään muu hallituskokoonpano olisi saanut aikaiseksi. Perussuomalaisten kädenjälki näkyy ohjelmassa vahvasti, mutta yhdessä se on hyväksytty ja on näin koko hallituksen ohjelma.
      Palautetta on tullut paljon tässä hallitustaipaleen varrella. Kriittistä, kiukkuista, vihaista ja toisaalta myös positiivistakin. Ei se mitään. Hyvä että kansalaiset antavat palautetta.
      Tosin eräs asia ei lakkaa hämmästyttämästä. Oikea tieto ja väärä tieto menevät jatkuvasti suloisesti sekaisin. Vaikka meillä nykyisin on paljonkin kanavia, joista pitäisi saada helpostikin oikeaa tietoa kaivetuksi, niin silti luotetaan mutuun ja ei välttämättä edes itse vaivauduta kaivamaan faktoja esille. Ei vaikka se useinkaan ei ole edes vaikeaa. Pienellä vaivalla löytää esim.hallituksen esitykset, lausunnot ja mietinnöt. Jos siis hieman vaivautuu.
      Silti, mielipide ja vahva sellainen, löytyy kommenteista ja palautteista. Olenkin ottanut tavakseni kysyä, että mitä henkilö itse tietää tai luulee tietävänsä asiasta, josta hänellä on vahvakin mielipide. Ja monesti paljastuu, että eipä tiedetä juuri mitään. Silti ollaan vahvasti jollakin kannalla...onhan siihen oikeus tietenkin

    • jottaetyksinpuhelisi

      Kenen teksti?
      olisi fiksua laittaa aina lähde, jotta voi itse käydä lukemassa myös alkuperäisen. Joskus jo yksi asiayhteydestään irrotettu lause vaikuttaa aivan eri sisältöiseltä kuin kokonaisuus josta se on irroitettu.

      Jos kotoutumisen haasteista puhutaan, niin on selvää ja muissa maissa jo nähtyä, että epäonnistuneella kotoutuksella saadaan aikaan maahanmuuttajaghettoja, syrjäytyneitä turhautunneita yhteiskuntaan sopeutumattomia, masentuneita, päihdeongelmaisia, jengiytyneitä maahanmuuttajia. Tällaisista ei ole meille mitään hyötyä.
      Kotoutumisen onnistuessa saamme negatiivisen väestönkasvumme tasoitettua ja tulevaisuuden yhteiskunnan toiminnot turvattua. Tämä edellyttää heiltä kielen ja kulttuurin omaksumista, työllistymistä, perheen perustamista ja uuden sukupolven kasvattamista osaksi suomalaista yhteiskuntaa.
      Kotoutumisen suurin haaste ei ole pelkästään maahanmuuttajiin liittyvä. Kotoutuminen vaatii myös suomalaisilta valtavaa asennemuutosta! Kukaan ei halua kotoutua, eli liittyä ihmisryhmään, joka vihaa sinua. Jos miettii niin haluaako koulukiusattu muuttua koulukiusaajien kaltaiseksi ja liittyä heihin? Tai tahtooko homoseksuaali sopeutua ja liittyä homovastaiseen vanhoilliskristittyyn joukkoon? Tuskin.
      Haluaako maahan muuttanut ulkomaalainen olla osa vihamielisesti heihin suhtautuvaa suomalaisporukkaa? Ei varmasti.
      Ymmärrän, että monet eivät halua tänne lisää muunmaalaisia, lisää työttömiä tai rikoksia. Mutta he ovat jo täällä. Osa heistä saa paikan täältä, varmasti hyvällä perusteella. meillä On sen verran tehokas prosessi, ettei siitä pääse väärin perustein läpi.
      Jotta me saadaan näistä muukalaisista niinsanotusti hyöty irti, meidän jokaisen pitää muuttaa asennettamme heitä kohtaan. meidän pitää kohdella heitä niin, että he kokevat kuuluvansa "meihin", ei niin, että he haluavat olla omissa joukoissaan.
      On siis paljon meistä itsestämme kiinni, miltä suomen tulevaisuus maahanmuuttajineen näyttää.

    • sä1
      • jottaetyksinpuhelisi

        Kiitos linkistä!
        Verot tulee nousemaan joka tapauksessa kun maksavat ikäluokat pienenee ja suuret ikäluokat tulee vanhoiksi ja tarvitsevat laitoshoitoa. Saa nähdä kuinka yhteiskuntamme kantokyvyn silloin käy.
        Suomessa ei ole tähän asti ollut kotouttamista tässä mittakaavassa. Nyt tietoa ja kokemuksia sekä tutkimustuloksia kotoutumiseen vaikuttavista tekijöistä on käytettävissämme enemmän. Joten toiveita on, että joskus saisimme näistäkin kuluttajista jotain irti. Syrjimistä sekä kansan, että työnantajien taholta on myös ollut ennenkin, se ei suinkaan ole uusi ilmiö. Osaltaan se selittää myös maahanmuuttajien muuta väestöä korkeampaa työttömyysprosenttia.


    • sä1

      Nyt maahanmuuttajia puolustusvoimien vihreisiin.! Jokainen mies käy armeijan.!

    • sä1

      Sauna, puukko, viina”, luettelee Waris suomalaisiin yhdistettyjä mielikuvia. Sama pätee suomalaisiin.!

    • sä1

      Suomalaiset ovat rumia ja sulkeutuneita dokaajia – tämä on mielikuva Ruotsissa, ja kahden naisen tv-ohjelma haluaa panna sen uusiksi - Televisio - Nyt http://nyt.fi/a1456195461216 lähde :)

    • sä1

      Uutiset 





























































      Portugali: Lähettäkää koulutetut siirtolaisenne meille


      Ulkomaat Julkaistu 22.02.2016 05:49




      pakolaisia
      Portugali on ilmoittanut olevansa valmis vastaanottamaan lisää pakolaisia. Maa on tarjoutunut vastaanottamaan jopa 5 800 ihmistä Euroopan maista, jonne turvapaikanhakijoita on saapunut paljon.
      Portugalin pääministeri Antonio Costa on lähettänyt viime viikolla asiasta kirjeet Itävallalle, Kreikalle, Italialle ja Ruotsille.
      Aikaisemmin Portugali on jo lupautunut ottamaan EU-kiintiössä vastaan 4 500 turvapaikanhakijaa. Mahdollisten uusien tulijoiden myötä Portugali lupautuisi siis ottamaan vastaan jopa 10 000 turvapaikanhakijaa.
      Portugali aikoo kuitenkin valikoida maahan pääsevät tarkasti. Se haluaa ottaa vastaan opiskelijoita ja koulutettua työvoimaa. Erityisesti Portugali on kiinnostunut maa- ja metsätalouden osaajista.
      Toistaiseksi turvapaikanhakijat eivät ole juuri hakeutuneet Portugaliin. Portugalista on sen sijaan suuntautunut sen omien kansalaisten muuttoliike muualle ja syntyvyys on alhaista.
      hätää kärsivä pakoon lähtevät ei varmaan ole kovin korkeasti koulutettuja.! Suomesta sais 15000 pakolaista.!

    • sä1
    • sä1
    • sä1
    • sä1

      Tilanne on kuitenkin Haaviston mukaan toinen, kun ajatellaan kotoutumista ja tänne asettumista.
      – Jos katsoo Suomen resursseja sijoittaa ja kouluttaa ihmisiä, niin kyllä ne ovat aika rajalliset. Ruotsissa on ollut paljon pidempi traditio pakolaisten vastaanotossa. Meillä osaavat henkilöt ja osaavat resurssit ovat harvassa.
      Turvapaikanhakijoita koskevien kysymysten on nähty jakavan vahvasti Suomea.
      Eri asia ovat Haaviston mukaan sitten turvapaikanhakijoiden aiheuttamat ylilyönnit tai rikostentekijät. Näiden kohdalla tilanne tulisi Haaviston mukaan ratkaista nopeasti
      – Jos heillä ei ole perustetta jäädä, niin silloin nopeasti ulos, jos ei Suomeen sopeudu eikä täällä pysty olemaan. En minä tunne sellaista ihmistä kohtaan mitään sääliä, joka tuo turvattomuutta tullessaan ja anoo turvapaikkaa.
      – Mutta joukossa on tietysti perheitä ja oikean avun tarvitsijoita. Ja tulijat ovat pääsääntöisesti nuoria miehiä.!!

    • sä1

      Jos katsoo Suomen resursseja sijoittaa ja kouluttaa ihmisiä, niin kyllä ne ovat aika rajalliset. Ruotsissa on ollut paljon pidempi traditio pakolaisten vastaanotossa. Meillä osaavat henkilöt ja osaavat resurssit ovat harvassa. EI KUN LISÄÄ MAAHANMUUTTAJIA.! Turha valittaa kun homokin puhuu asiaa.! :) aika tyhmää ottaa tänä vuonna lisää jos ei selvitä näistä nyt.?? Suvakit suvaitsee.! Voisin tulla teille asumaan pariksi viikoksi ja rahaa mulla ei tietenkään ole.! Et voisit maksaa kaiken.!

    • sä1
    • sä1

      tutkijoiden mielestä Suomi on liukumassa Natoon, ja harjoittelu amerikkalaisten kanssa on vaarallista peliä Euroopan kiristyneessä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa.
      Venäjää ei saa ärsyttää. Ja lähde on yläpuolelle:)

    • sä1
    • sä1

      Venäläislehti Komsomolskaja Pravda kertoo verkkosivuillaan keskiviikkona julkaistussa reportaasissa, että Venäjältä rajan yli pois pohjoisen kautta pyrkiviä pakolaisia houkuttelee Suomeen turvallisuuden lisäksi sosiaalituki.

      Lehti kertoo, että jotkut pakolaisista tavoittelevat ”hinnalla millä hyvänsä” Suomessa maksettavaa tukea, joka olisi suuruudeltaan 30 euron verran päivässä. MUTTA SUOMALAISET EIVÄT USKO ASIAA..!!!!!

    • sä1

      Hyvin hommansa hoitaneet ”kuraattorit” ovat suosittuja, ja Suomeen päässeet välittävät mielellään heidän yhteystietojaan eteenpäin. Kovinkaan edullisilta eivät ”kuraattorien” palvelut vaikuta, sillä heidän kerrotaan laskuttavan esimerkiksi puhelimen laturista 300 dollaria kappaleelta. Tupakka-askin hinnan taas kerrotaan liikkuvan 500 ruplassa, joka vastaa noin 5,50 euroa. Ja maahanmuuttajat ovat hätää kärsimässä:) sallikaa mun nauraa.!

    • sä1

      nyt on venäjä kin tullut järkiin.! Pakko antaa 9 pistettä ja papukaijamerkki.:) Venäjän turvallisuuspalvelu FSB on pidättänyt Suomeen pyrkineitä turvapaikanhakijoita Kantalahden kaupungissa Murmanskin alueella, kertoo venäläinen uutistoimisto FlashNord.
      Uutistoimiston mukaan FSB pidätti 26 Afganistanista tullutta ihmistä, jotka oleskelivat Venäjällä laittomasti. He aikoivat hakea Suomesta turvapaikkaa. Toimisto perustaa tietonsa FSB-lähteeseen.
      Pidätyksistä uutisoi Suomessa aiemmin Yle Uutiset, jonka mukaan pidätettyjen joukossa oli myös lapsia. Heidät on sijoitettu lastenkoteihin. Aikuisten pidätettyjen kerrotaan odottavan tutkintavankeudessa oikeudenkäyntiä.
      Venäjältä on tänä vuonna tullut Suomeen Sallan ja Raja-Joosepin raja-asemien kautta lähes tuhat turvapaikanhakijaa noin 30 eri maasta. Suomi on käynyt jo viikkoja neuvotteluja Venäjän kanssa turvapaikanhakijatilanteesta itärajalla.
      Venäjän kanta on ollut, etteivät he voi estää turvapaikanhakijoita lähtemästä Suomeen. Venäjää on moitittu siitä, että se on muuttanut vuosikaudet voimassa ollutta linjaansa ja päästänyt turvapaikanhakijat rajan yli ilman tarvittavia matkustusasiakirjoja. Venäjän viranomaisten on myös syytetty osallistuneen turvapaikanhakijoiden kuljettamiseen rajalle.!

    • sä1

      Saksan liittokanslerin Angela Merkelin valta on rapautumassa kotona ja naapurustossa.
      Kreikkaa Balkanin maat ja Itävalta puolestaan syyttävät samasta perussynnistä kuin ennenkin eli siirtolaisten tyrkkimisestä toisten vaivoiksi.
      eihän niistä vaivaa ole. Maat nyt rupee olleen eri mieltä.! Jopa pekka Haavisto ja sillä taitaa olla maahanmuuttaja mies.!! Jos heillä ei ole perustetta jäädä, niin silloin nopeasti ulos, jos ei Suomeen sopeudu eikä täällä pysty olemaan. En minä tunne sellaista ihmistä kohtaan mitään sääliä, joka tuo turvattomuutta tullessaan ja anoo turvapaikkaa. Aika kovaa tekstiä :)

    • sä1

      EU-maiden pitäisi sitoutua ottamaan Turkista satoja tuhansia turvapaikanhakijoita. Juuri tähän koko hanke kilpistyy. Käytännössä yksikään EU-maa ei enää suostu varauksetta ottamaan lisää pakolaisia. Ei edes Ranska, johon Merkel on tottunut luottamaan.!

    • sä1
    • sä1

      Ja jos eu kaatuu.? Niin sit vasta me ollaan kusessa.!! Palkat tippuu mutta talot maksaa sen saman verran kun maksat pankille.! Ja maahanmuuttajat maksaa sen melkein miljardi euroa kun sen raha määrän laskee markoiksi. Niin terve.!!!

    • sä1

      Nykyisen maahanmuuttolinjausten tiukennuksen lisäksi pitäisi päättää, kuinka monta pakolaista aiomme vuosittain ottaa vastaan. Suomi on ottanut viime vuosina vastaan vuosittain 750—1 050 pakolaista, joilla on YK:n pakolaisjärjestön UNHCR:n myöntämä pakolaisstatus.
      Suomeen suuntautunut turvapaikanhakijoiden virta uhkaa hyvinvointijärjestelmäämme ja turvallisuuttamme. Tulijoita on myös loputon määrä. Hyvinvointipalveluista, kuten koulutuksesta ja terveydenhuollosta, joudutaan leikkaamaan jatkuvasti lisää, jos huoltosuhteessa olevien henkilöiden määrä kasvaa. Suomessa on paljon työttömiä jo omasta takaa, joten maahantulijoiden työllistäminen ei tule olemaan helppoa. Ihmisten siirtäminen paikasta toiseen ei ratkaise ongelmia, mutta siirtää ongelmat tänne.!!!
      Jos ottaisimme ainoastaan kiintiöpakolaisia, Suomeen ei tulisi elintasopakolaisia, koska pakolaisstatus tarkistetaan jo ennen kuin astuu Suomen rajojen yli. Poliisin voimavarat vähenisivät huomattavasti, koska niitä ei tarvitsisi käyttää turvapaikanhakijoiden tekemien rikosten takia. Rahaa ei myöskään kuluisi turvapaikkaprosessiin ja turvapaikanhakijoiden ylläpitoon tai palautuksiin. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta henkilöä ei tällä hetkellä aina edes onnistuta poistamaan maasta.
      Puheessaan vuoden 2016 valtiopäivien avajaisissa presidentti Sauli Niinistö totesi:
      "On tehty kansainvälisiä sopimuksia, EU-direktiivejä ja kansallisia lakeja, ja on ajateltu kauniisti ja oikein — että kaikkia hädässä olevia autetaan. Käytännössä se toteutuu niin, että jokainen, joka osaa sanoa sanan "asylum", turvapaikka, pääsee sisään Eurooppaan ja Suomeen, sana tuottaa tavallaan subjektiivisen oikeuden ylittää raja. Vailla mitään oikeaa perustettakin saa täyden, vuosiakin kestävän tutkinnan, ja pystyy sen jälkeen välttämään pakkotoimia, elleivät turvapaikan edellytykset täytykään, ja siis jäämään sinne, minne väärin perustein tuli."
      Lisäksi presidentti Niinistö totesi: " Jossain vaiheessa jonkun on tunnustettava, että emme kykene, juuri tässä ja nyt, täyttämään kaikkia kansainvälisten sopimusten velvoitteita."
      Edellä olevan perusteella ja eduskunnan työjärjestyksen 27 §:ään viitaten esitän asianomaisen ministerin vastattavaksi seuraavan kysymyksen:
      Olisiko Suomen jo aika luopua turvapaikanhakuoikeudesta, koska sitä ei ole tarkoitettu kymmeniin- tai satoihintuhansiin maahantulijoihin sovellettavaksi

    • sä1
    • sä1

      Pakko nostaa hattua.!! Makwan Amirkhani kukisti uransa kolmannessa UFC-kamppailussa englantilaisen Mike Wilkinsonin kaikin tuomariäänin..

    • Rotu_karvanopat

      Maahanmuutto puhuttaa Harjavallan kierosilmäisiä ja sisäsiittoisia vajakkeja.

    • sä1

      "Rotu_karvanopat" kierosilmäisiä ja sisäsiittoisia vajakkeja. Rasisti!!!!!

    • sä1

      "Rotu_karvanopat" laita linkki jos tiedän noin hyvin Harjavaltalaisten ihmisistä.? Taisi olla vaa sun oma päättely ilman todistavaa aineistoa.!

    • sä1

      iltalehti.fi | Tänään klo 03:08
      Paperittomien pakolaisten määrä noussee Suomessa merkittävästi vuoden sisällä, arvioivat Suomen Global Clinicin eli paperittomien klinikoiden vapaaehtoiset.
      Turvapaikanhakijoita ei vielä juuri nähdä paperittomien klinikoilla, koska he ovat turvapaikkaprosessin ajan julkisen terveydenhuollon piirissä.
      Potilasmäärät todennäköisesti kasvavat, kun turvapaikkapäätöksiä aletaan tehdä. Kaikki kielteisen päätöksen saaneet eivät poistu Suomesta, vaan osa jää maahan epävirallisesti.!!!!!
      Paperittomien klinikoita on Suomessa viisi: Helsingissä, Turussa, Oulussa, Joensuussa ja Tampereella. Tampereen toimipiste avattiin alkuvuodesta. Helsingissä potilaita on ollut useita satoja vuodessa, muilla paikkakunnilla vähemmän.
      Klinikoilla yritetään nyt varautua kasvaviin potilasmääriin. Helsingin, Tampereen ja Oulun vapaaehtoiset kertovat, että välineistä ja lääkkeistä on pulaa. Klinikoilla ei ole esimerkiksi laboratorioita tai kuvantamisvälineitä, vaan vain yksinkertaisimmat tarvikkeet, kuten stetoskooppi, kuumemittari ja verenpainemittari.
      Paperittomilla pakolaisilla on oikeus vain akuuttiin hoitoon. Kiireettömiä tapauksia sen sijaan ei pääsääntöisesti hoideta julkisessa terveydenhuollossa.!!

    • sä1

      "Karkotetut rikolliset eivät pysy Suomen rajojen takana – "Jokainen risteilyllä ollut tunnistaa ongelman"
      Saadaanko muihin EU-maihin karkotetut rikolliset pidettyä pois Suomesta? Poliisi kertoo
      Virolaiselle Andrukselle annettiin lähtöpassit Suomesta 8. toukokuuta viime vuonna. Mies joutui poistumaan maasta, koska hänelle oli määrätty maahantulokielto useiden vuosien ajaksi omaisuusrikosten takia.
      Jo seuraavana päivänä, 9. toukokuuta Andrus tallentui poliisin kameraan eteläsuomalaisen järven rannalla. Rannalle oli aiemmin kätketty muutama kilo amfetamiinia, jota Andrus yritti saada haltuunsa maastoa kaivamalla.
      Andruksen tapaus on hyvä esimerkki siitä, miten haastavaa on valvoa karkotettujen ja maahantulokiellon saaneiden rikollisten paluuta Suomeen. Varsinkin jos he yrittävät palata Suomeen Schengen-alueelta, kuten Virosta.
      Viime vuonna juuri virolaiset olivat suurin ryhmä niistä ulkomaalaisista, jotka karkotettiin Suomesta rikosten takia. MTV Uutisten selvityksen mukaan viime vuonna Suomesta karkotettiin 14 virolaista, kuusi sai jäädä karkotusesityksestä huolimatta maahan

    • sä1
    • sä1
    • urkijaj

      Toivottavasti trumpista tulee usan pressa. Uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne on eikä kiertele ja kaartele. Vaalii isänmaalisuuta ja puolustaa omiaan. Nämä meidän kura housut ne vaan änkyttää ja pitää rajat auki. Pelkäävät jotta jos joku eu.n sisällä ärähtää. Vituthan nuo itävaltalaisetkaan veisaa eu.n vikinöistä. Pistivät hanaa kiinni ja siinä se.

    • sä1

      Hyvin sanoi Makwan Amirkhani että jos rikoksen tekee niin pois.! A2-ilta turvattomuus-ilta.!

    • ahmed88

      me halutaan olla rauhasa. osa on menny naimisin taikka seurustellakin.suomi hyva maa muta suomalaista ei ymmärrä meita. liian hitasti päästä kunno töihi! sisski me tarvitaa tukea nyt! minä laakari ja seurustaa nut kanssa.naine ymmärta meita paremmim.Ei miehet.nainen autta minua kirj ja sano tama teille suomen miehet.Me tarvita tukea joku vuosi.Se ei ole paljaa. Minä nykyaan kristittyy! Ei sa ollaa kattelineen.

    • sä1

      Hyvä vitsi..!!!!

    • sä1

      Lapin rajavartioston mukaan rajaneuvotteluissa on ollut tavoitteena se, että Venäjä ei päästäisi Suomeen ulkomaalaisia, joilla ei ole maahan pääsyn edellytyksiä esimerkiksi puuttuvan Schengen-viisumin vuoksi.
      Venäjä on hyväksynyt näiden ulkomaalaisten maahantulon tai siellä oleskelun myöntämällä ulkomaalaiselle joko oleskeluluvan tai viisumin, joten siten Venäjä on jo itse ottanut heistä ensimmäisen vastuun..

    • sä1

      Anders Behring Breivik
      Anders Behring Breivik teki kaksi terrori-iskua vuoden 2011 heinäkuussa.
      Yhteensä 77 ihmistä murhannut Anders Behring Breivik syyttää norjalaisviranomaisia epäinhimillisestä kohtelusta.
      Tapauksen yhteydessä julkisuuteen tulleet dokumentit paljastavat yksityiskohtia siitä, minkälaista 21 vuoden tuomion saaneen Breivikin elämä vankilassa on.
      Dokumenttien perusteella Breivikillä on pääsy kolmeen selliin. Yhdessä hän asuu, toisessa voi opiskella ja kolmas on kuntoilua varten. Breivikillä on mahdollisuus käyttää televisiota, pelikonsolia ja tietokonetta.
      "Kärsinyt eristyksestä"
      Skienin vankilaan sijoitettu massamurhaaja ei saa olla missään tekemisissä toisten vankien kanssa tai tavata vieraita. Hän on kuitenkin tekemisissä vankilan henkilökunnan kanssa.
      Breivik on nosti jo aikaisemmin syyteen Norjan valtiota vastaan”epäinhimillisestä” ja ”alentavasta” kohtelustaan.
      Kuuleminen järjestetään tässä kuussa. Breivikin mukaan hänen olonsa rikkovat Euroopan ihmisoikeussopimusta. Hei haloo.:) älä nyt valita elät nyt kumminkin.!!! Olis sielläkin kuoleman tuomio voimassaan niin säästys maksaminen sun oloja vankilassa.!!

    • sä1

      SPR-pomo Ylellä: ”Suomessa on menty liian pitkälle turvapaikanhakijoiden palvelemisessa”
      Tänään klo 10:56

      SPR:n Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Kaisu Haataja muistuttaa Ylen haastattelussa, että kaikkea ei pidä antaa tulijoille valmiina.
      SPR:n Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Kaisu Haataja pitää tärkeänä sitä, että turvapaikanhakijoille annetaan tietoa säännöistä ja suomalaisessa yhteiskunnassa toimimisesta.
      SPR:n Savo-Karjalan piirin toiminnanjohtaja Kaisu Haataja pitää tärkeänä sitä, että turvapaikanhakijoille annetaan tietoa säännöistä ja suomalaisessa yhteiskunnassa toimimisesta.
      Toiminnanjohtajan mukaan turvapaikanhakijoiden on annettava haastaa itse itseään. Haataja sanoo haastattelussa, että Suomessa on osittain menty jopa liian pitkälle turvapaikanhakijoiden ”palvelemisessa”.
      – He ovat kuitenkin ihmisiä ja ajattelevat omilla aivoillaan. Kaikkea ei pidä viedä ihan valmiina. Annetaan heidän haastaa itse itseään, toiminnanjohtaja kommentoi.
      Haataja pitää kuitenkin tärkeänä sitä, että turvapaikanhakijoille annetaan tietoa säännöistä ja suomalaisessa yhteiskunnassa toimimisesta.
      Hän korostaa haastattelussa, että niillä turvapaikanhakijoilla, jotka aikovat jäädä Suomeen, on erittäin korkea motivaatio ja tahto sopeutua suomalaiseen yhteiskuntaan.!

    • sä1
    • sä1

      Pakistanin poliisi on keskeyttänyt häät, joissa morsian oli vasta 9-vuotias pikkutyttö. Samalla poliisi pidätti kaikki neljä kyläneuvoston jäsentä, jotka olivat hyväksyneet tytön naittamisen 14-vuotiaalle pojalle, kertoo Reuters.

      Taustalla oli kahden perheen välinen kiista, jonka sovittelemiseksi kyläneuvosto oli määrännyt häät.!

    • sä1
    • sä1

      Nyt Juha Sipilä on tullut järkiin.!! :)

      Sipilä turvapaikanhakijoiden palautuksista: Euroopan historian suurimpia logistisia operaatioita



      STT

      iltalehti.fi | Eilen klo 19:46




      Kreikkaan saapuvia turvapaikanhakijoita aletaan palauttaa laajamittaisesti takaisin Turkkiin.

      EU:n ja Turkin välinen yhteistyösopimus astuu voimaan sunnuntaina.

      Sopimuksen tavoitteena on tukahduttaa ihmissalakuljettajien liiketoiminta ja saada EU:hun suuntaava luvaton muuttoliike kuriin.

      Pääministeri Juha Sipilän (kesk) mukaan edessä oleva järjestely on Euroopan historian suurimpia logistisia operaatioita. Kreikalla on edessään jättiläismäinen urakka, sillä maan pitäisi saada käsiteltyä pikamenettelyllä tuhansittain turvapaikkahakemuksia ja järjestää palautukset käytännössä pakkokeinoin. Ennen sitä Kreikan saaret pitää tyhjentää niistä, jotka ovat saapuneet ennen sunnuntaita.

      – Kreikalla on nyt reilu vuorokausi aikaa saada perusta kuntoon, Sipilä sanoi Brysselissä EU:n ja Turkin huippukokouksen jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2204
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      61
      2062
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1961
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1412
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1354
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1337
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe