Työskentely sairauslomalla ?

Apuuuvaaa

Mikäli sairauspäivärahani hylätään olen taloudellisesti pakotettu menemään työhön, mikäli työnantaja ja laki sen sallii. Työhön minusta ei ole ja olen siellä lähinnä tiellä, ja turvallisuusriski. Mikäli sattuu vakava sairauteni johdosta tapahtuva onnettomuus itselleni tai muille, niin kuka on vastuussa tapahtuneesta, KELA ? koska katsoo sairauslomastani huolimatta minun olevan työkykyinen työhöni ? Mikäli sairauspäiväraha hylätään menen pokkana töihin ja näytän perusteluksi Kelan päätöksen, siinä todistus työkyvystäni. Menen vaikka kyynärsauvojen tai rullatuolin kanssa ja pääsen varmasti välillä pitkäkseni taukohuoneeseen.

5

171

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Petu_

   Miksi menisit jos et töihin pysty ja olet riski itsellesi ja muille. Ja sinullahan on sairasloma.

   Tuollaisessa tilanteessa menet TE-toimistoon ja ilmoittaudut vajaakuntoiseksi työnhakijaksi jonka jälkeen saat päivärahaa ilman velvollisuutta ottaa töitä vastaan. Lisäksi voit tietysti saada toimeentulotukea jos päiväraha ei riitä peruosaan, asumiseen yms. kuluihin.

   Itse asiassa kannattaa mennä jo nyt ilmoittautumaan TE-toimistoon ja kertoa, että odotat päätöstä sairaspäivärahasta. Siten varmistat työttömyyspäivärahan saamisen jos sairaspäivärahahakemus hylätään.

   http://www.satakunta.net

  • Aapuuuvaaaa

   KIITOS PETU sydämellisyydestäsi, neuvosta ja linkistä. Hienoa että olisi mahdollisuus mikäli noin onnettomasti voisi mennä, kuin mielikuvituksessani, mutta menin asioiden edelle. Minua on aina kohdeltu Kelassa asiallisesti ja ystävällisesti ja varmasti sairauspäiväraha myönnetään. En ole koskaan aiemmin tosin ollut pidempään sairauslomalla, joten siitä ei ole kokemusta. Kivut ja myös toimintakyvyttömyys turhauttaa ja saa pelkäämään turhia, sekä lukemani keskustelut Kelan sairauspäivärahojen hylkäyksistä saa mielikuvituksen laukkaamaan. Eiköhän se tästä. Hyvää kevään odotusta kaikille, ei pidä antaa kipujen ja toimintakyvyttömyyden vaikeuttaa entisestään , vaan on yritettävä uskoa huomiseen.

  • jfdkijfkjf

   Soittamalla kelaan totuus selviää. Kela maksaa työssäkäyvälle sairauspäivärahan ja jos ei maksa ja työsuhde on voimassa, on seuraava etappi sosiaalitoimisto.

  • SamassaVeneessä

   Pienet säästöt eläketurvaksi vaikuttaa niin että ei saa toimeentulotukea. Siitäkin huolimatta että olet pienituloinen ja tuleva eläkkeesi tulee olemaan alle 1000€.

  • tee-näin

   Kun alkaa sairastaa ja tuntee että eläke kenties ja rumba kaikkeen alkaa niin paras myydä kaikki omaisuus ja "tuhlata "eli hävittää ne pankkitileiltä ja jemmaan niin saa kaiken tuen. Eihän täällä auteta ketään muita kuin pakolaisia ja sossupummeja eli ala sellaiseksi mutta rahat jemmaan hyvissä ajoin ennen työkyvyttömyyttä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   117
   5145
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   21
   2061
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1100
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   74
   1047
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   65
   969
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   366
   903
  7. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   33
   892
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   163
   836
  9. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   802
  Aihe