Uusi tallentava digiboksi

ParempaaLaatua

Moi. Vasta tuli hommattua tällänen ultra hd televisio. https://www.verkkokauppa.com/fi/product/16698/gcdgv/LG-49UF778V-49-Smart-4K-Ultra-HD-LED-televisio-1500-PMI

Televisiosta löytyy t2 viritin joten pystyttiin heittämään elisa viihde boksi pois koska vanhassa televisiossa ei ollut tuota viritintä. Kysymys kuuluu. Minkä takia tuo lg ei löydä hd kanavia kuten tuo aiempi digiboksi? Ei löydy yle hd tai mtv3 hd kanavia vaikka nuo ennen löyty boksin kautta. En siis maksanut mistään kanavapaketista tuon elisa viihteen kanssa.

Koska nämä sd kanavat näyttää niin hirveältä niin mieleeni tuli hommata uusi tallentava digiboksi. Ihan senkin vuoksi tallentava koska emäntä tätä vaatii kun välillä tulee iltaisin 2 hyvää ohjelmaa samaa aikaa. Tekeekö nämä digiboksit jonkinlaista skaalausta lisäksi että peruskanavat näyttäis paremmilta? Ihan tuosta syystä voisin jo muutenkin panostaa enemmän uuteen digiboksiin jos tällä sais parempaa kuvaa kuin lg:n omalla virittimellä.

Vielä lisäksi. Ajattelin hommata boksin yhteydessä dna c more kanavapaketin. Tarvitsenko tuohon muuta lisäksi kuin digiboksin sisäisellä kortinlukijalla?

6

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • laskuntulos16

      Jos et ole kaapeliverkossa vaan harava-antenniverkossa niin, Ylen ja MTV3 HD kanavat löytyvät ainoastaan DNA kännykkämastoista operoimasta VHF-verkosta, jonka näkyvyysalue on rajattu. Onko sinulla tai taloyhtiöllä oikeaan suuntaan suunnattu VHF-antenni ja asutko ylipäätään alueella, jossa DNA VHF-verkko näkyy.
      https://www.dna.fi/fi/tuki-antenniverkon-nakyvyysalueet

      Ylen HD kanavat näkyy ilman maksukorttia, mutta MTV3 HD katseluun tarviset kortin, josta menee n. 3 euron kuukausimaksu, mutta itse kanavasta ei tarvitse maksaa mitään.

      • Olen vähän tumpelo näiden verkkojen kanssa mutta kun lg:n kanava asetuksia selasin niin jotain digitan verkkoa se mainosti. Signaali ei ollut yhtä vahva kaikilla kanavilla mutta yleensä yli puolta palkkia näytti vahvuudeksi.

        Kyllä dna:n mukaan täällä pitäis niitten kanavat näkyä. Asun pohjois-pohjanmaalla. Toimiikohan tuo dna tv muilla digibokseilla kuin niitten omilla wboxeilla. Niissä ei tosin ole kovalevyä niin pitäis muita vaihtoehtoja tarkastella.


      • OnePlusOnPaskaa kirjoitti:

        Olen vähän tumpelo näiden verkkojen kanssa mutta kun lg:n kanava asetuksia selasin niin jotain digitan verkkoa se mainosti. Signaali ei ollut yhtä vahva kaikilla kanavilla mutta yleensä yli puolta palkkia näytti vahvuudeksi.

        Kyllä dna:n mukaan täällä pitäis niitten kanavat näkyä. Asun pohjois-pohjanmaalla. Toimiikohan tuo dna tv muilla digibokseilla kuin niitten omilla wboxeilla. Niissä ei tosin ole kovalevyä niin pitäis muita vaihtoehtoja tarkastella.

        Ai niin olen aloittaja. Muistin nyt kirjautua. :)


      • Tarkista_kartasta_suunta

        Pitäisi varmaan suunnata se kookas VHF-antenni DNA:n tukiaseman suuntaan, ja vaihtoehtoja ei ole pari kpl: Ylivieska, Tyrnävä ja Kiiminki. Kokkola taitaa olla jo liian etelässä? Lähetinasemakohtaiset kartat löytyy https://www.dna.fi/tuki-lahetinkohtaiset-nakyvyyskartat mutta nekin edellyttävät, että VHF-antenni on kookas ja mastovahvistin on suotavaa käyttää. Todennäköisesti DNA:n VHF-kanavat tulevat eri suunnasta kuin Digitan UHF-kanavat? DNA lähettää normien mukaista DVB-T2 -lähetettä, joten http://www.testatutlaitteet.fi/fi/fi_1.html listalla olevat Antenna Ready HD -laitteet toimii.
        Jos tallennustarve on vähäistä, niin televisioosi voit liittää ulkoisen USB-levyn. Riittävän isoa muistitikkuakin voit käyttää tilapäiseen tallennukseen tai ajan siirtoon (=voit keskeyttää ohjelman katselun ja jatkaa katselua myöhemmin). Digiboksien toimivuudesta voidaan olla montaa mieltä ja itse pidän vanhaa SD-boksia vain hätävarana. Tallennukset hoituu tv:llä USB-kovalevylle, jos ei satuta olemaan kotona.


    • adbpvr

      tai canal digital ja heidän tallentava digiboksi vertaa hintoja..

      • Tuo canal digital on reilusti kalliimpi sekä boksin että kuukausimaksun kanssa. Maksan muutenkin viaplaysta ja netflixistä lähes kympin kuussa. :)

        Tuo c more kiinnostaa halpuutensa puolesta ja eilen kattelin dna sivuilta tuota niitten omaa wboxia mutta kävi ilmi että se tarvitsee ethernet yhteyden päivityksiin... Meillä sijaitsee modeemi toisessa huoneessa joten ei ole mahdollista tuota kaapelia käyttää.

        Tuossa lg:n televisiossa ei ole tarpeeksi nopeaa wifi verkkoa toistamaan edes viaplaysta full hd videoita. Meillä on käytössä kuitenkin elisan nopea 100 mbs laajakaista mutta tuo langaton yhteys on liian hidas. Full hd lähetykset toimii kuitenkin pöytäkoneella kaapelilla.

        Tuntuu kyllä että tuosta lg:n ultra hd televisiosta ei ole oikein mitään hyötyä. Vielä en ole edes päässyt full hd lähetyksiä/elokuvia katseleen vaan pelkästään puuro kuvia. Saakohan operaattorilta telkkarin viereen toisen modeemin jossa olis sitten nuita etheret kaapelipaikkoja?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Halkokarilla ammuttu

      Halkokarin uimarannan metsissä/tiellä poliiseja juoksenteli n.13.30.Onko pahvihousut setvimässä sukuriitoja?
      Kokkola
      37
      4142
    2. Yle aamu taas huolissaan laittomasti maassa olevien terveydenhuollosta

      Yle se jaksaa aina nostaa tämän asian esille, vaikka ei pitäisi. Laittomasti maassa olevat pitää säilöä ja karkoittaa, e
      Maailman menoa
      240
      2601
    3. Mitä tehdä kun eräs henkilö seuraa puhelintani

      Ja informoi asioitani ulkopuolisille ja ei kyse ei ole viranomaisista vaan sairaasta yksilöstä joka ei jätä rauhaan vaan
      Ikävä
      248
      2494
    4. Mitä haluat

      Toisesta vai haluatko mitään
      Ikävä
      203
      1924
    5. Tuli yhtäkkiä kova ikävä sinua, J

      Olisitpa täällä, niin voisin halata ja suukottaa sinua juuri nyt... Vaikka tilanne on mikä se on, enkä voi tätä oikeass
      Ikävä
      104
      1816
    6. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      117
      1557
    7. Jengi haluaa että

      Lähden täältä pois. Syystä että? Antaa tulla syitä nyt.... Huomenta sitten viimeisen kerran. 💔🐺🖤
      Ikävä
      198
      1326
    8. Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joiden alkuperää ei tiedetä

      Leskenpoltto, kastijärjestelmä ja muut asiat, joita käytetään koko itää vastaan tietämättä niiden alkuperää. Aina kun o
      Hindulaisuus
      346
      1231
    9. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      98
      1141
    10. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      199
      1056
    Aihe