Tallinna-Krakova

takapenkinkisu

Keväällä 10 päivän reissu Krakovaan ja takaisin. Ollaan aiemmin ajettu Riikaan asti, eli uutena tuttavuutena tulevat ainakin Liettuan ja Puolan tiet. Reitti on jo suunniteltu ja majoituksen varattu, sekä muutamat nähtävyydet päätetty. Mutta koskaan ei voi olla liikaa hyviä vinkkejä, joten jos sinulla on hyvää tai pahaa sanottavaa mistään, haluttais kuulla se :)
Erityisesti liikennekulttuuri, teiden kunto, hinnat...
Nähtävyyksistä reissumme tulee painottumaan toiseen maailman sotaan ja kaikki tähän ja muuhunkin liittyvä info kiinnostaa myös.

3

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niitä_näitä

      Siitä liikennekulttuurista, kun osaat ajaa Suomessa osaat myös Puolassa. Teiden kunto on erinomainen, Puola on todella hyödyntänyt EU-jäsenyyttään. Eikä Liettuankaan teissä mitään moittimista ole, jos aika riittää niin Kaunasia ja Druskininkaita ei kannata jättää pois ohjelmasta. Siauliain eteläpuolella Kurtuvenaissa on luonnonpuistossa hauska taukopaikka ja pieni leirintäalue.

      Puola näyttäisi olevan tällä hetkellä automatkailijalle Euroopan halvin tai ainakin lähes halvin maa. Sotamuistoista päällimmäisenä on monilla Hitlerin Sudenpesä hiukan reitiltä sivussa Gierlozissa, ennen Varsovaa on myös Treblinkan keskitysleiri. Varsova on sitten jo kokonaan oma lukunsa, Krakovassa on uusittu sotamuseo liikennekeskuksen takana; juutalaiskaupunginosa ja Schindlerin emalitehdas niitä ns. pakollisia paikkoja. Jos todella olette kiinnostuneita II maailmansodasta ja teillä on näin tiukka aikataulu niin välttäkää netissä hakusanoja bunkry.pl, saatatte löytää pian itsenne Länsi-Puolasta.

    • takapenkinkisu

      Kiitos, en tiedä missä harhoissani olin kuvitellut Sudenpesän paljon lähemmäs Saksaa, jonka takia, sen piti alun perin jäädä tällä kertaa näkemättä, mutta nyt paremmin asiaan perehtyneenä on Sudenpesäkin mukana reissun kohteissa. Krakovassa ollaan nelisen päivää, jotka varmasti tulevat hyvin käytettyä museoihin ja keskitysleiriin. Onko Gestapon päämajasta kokemuksia, kannattaako tiukalla aikataululla siihen käyttää aikaa? Varsova on vielä mysteeri, että mitä parin päivän aikana siellä ihmetellään, mutta eiköhän se vielä selviä.
      Puolassa ilmeisesti ei saa käyttää nastarenkaita, vähän jännittää kun lähtö on maaliskuun puolenvälin aikaan, että onkohan Suomessa tai Virossa vielä kesärengas-kelit... Mutta tämäkin varmasti lähempänä selvenee, että kuinka vakavan kriisin asiasta saan :D
      Saa kertoa lisää :)

    • JoPesänSijaintiKartalla

      Jos kerran Krakovaan.... n. 40 km Auswitz, n.15km upea suolakaivos..... Sudenpesästä pitää lukea, paikalla on vain räjäytettyjä betoni bunkkereita.
      Järvien suojassa Idältä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe