Kuinka ymmärsin paniikin luonteen ja pääsin siitä

PanikVoidannut

Haluan auttaa teitä jotka etsivät kipeästi apua. Kärsin itse paniikista eri tilanteissa kaksi vuotta. Kaikki alkoi sosiaalisesta jännittämisestä. Elämänpiirini kutistui ja aloin ylireagoida tavallisiinkin tilanteisiin. Lopulta pelkäsin sekoavani, ja sain paniikkioireita ihan muuten vaan. Pelkoni ruokki niitä. Katkaistakseni mittavan kokemukseni listan kirjoittamisen pelkistän ongelmani tähän: sain epämiellyttäviä fyysisiä oireita joita en ymmärtänyt ja aloin pelätä. Pelko ruokki noita oireita ja kierre oli syntynyt.

Juuret: uskoakseni paniikkioireista kärsivät, itseni mukaan lukien, ovat tavallista herkempiä ihmisiä. Vaaditaan traumaattinen psyykkinen kokemus paniikkioireiden puhkeamiseksi. Paniikki on aivan normaalia tietyissä tilanteissa. Älkää pelkätkö, olette hyviä tuollaisena. Teissä ei ole mitään vikaa! Herkkyys on valtava voimavara. Sama voima joka saa aikaan paniikkinne ja pelkonne, on hetkessä käännettävissä eduksenne ja euforiaksi. Asia on näin. Tiedän sen kokemuksesta.

Lääkkeet yms eivät auta perusongelmaanne, olen niitä kokeillut. Ainoa tie ulos paniikista on sen hyväksyminen. Älkää paetko, se on oireidenne synnyttäjä. Miettikää mihin hyvään kykenette jos kykenette luomaan paniikin kaltaisen voiman! Kun kohtaatte paniikin, hyväilkää sitä, tutustukaa siihen. Se ei ole mitään pelottavaa teistä riippumatonta - mikään ei ole, kaikki on teitä mitä ikinä koette;). Tutustukaa siis itseenne, hyväksykää että voitte olla niinkin vahva kokemus kun paniikki, se on teidän. Kun lakkaatte taistelun, PÄÄSTÄTTE IRTI, paniikki näyttää todellisen luonteensa-------------> Se on omaa voimaanne, teitä itseänne, jonka olette haudanneet ja tukehduttaneet koska se on niin voimakas että ette osaa suhtautua siihen, ja se on vihainen koska haluaa ulos. Lakatkaa itsenne hukuttaminen ja lentäkää! Hyväksyessänne selllaisenaan oman voimanne/itsenne saatte sen voiman mihin tahansa ja teistä tulee huikeita. Oma paniikkini esiintyi usein sosiaalisissa tilanteissa ja sairaalloisena jännittämisenä yms. Kun olen tutustunut voimaani/itseeni, en esiinny paniikkina vaan loistan niissä asioissa jotka aiemmin laukaisivat paniikin.

Jos haluatte tehdä tästä itsellenne ongelman, tehkää, sekin on opettava kokemus. Teillä on kuitenkin mahdollisuus hyväksyä tosiasiat NYT ja ymmärtää paniikki välittömästi.

5

87

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • artsi8471

      Hyvä kirjoitus! Paniikki on herkkien ihmisten 'tauti'. Mitään pelättävää ei ole - pitäisi antaa vaan mennä ja turha itsekritiikki pois.

    • PanikVoidannut

      Tähän täytyy vielä lisätä, että hyvä uni, ruoka ja kehon ja mielen käyttäminen/rasittaminen tarpeeksi on avuksi. Tasapainoisen stimuloiva ja terve elämä tasapainoittavat elämänvoimaa, jolloin mieli ei yritä epoätoivoisesti tarkkailla itseään ja ylimääräistä ylireagointienergiaa ei jää jäljelle ongelmaksi asti.

      • ftuyghjiklö

        Been there, done that. Ravinto, yöuni, sännöllinen fyysinen kestävyys-ja voimaharjoittelu viimeiset 20 vuotta. Riittävä lepo. Kotiasiat kunnossa, eikä työkään ole mikään paha. Kaikki balanssissa.

        Yhä edelleen, pahimmissa paikoissa pystyn olemaan vain riittävän vahvasti huumattuna.


    • Artsi7895

      Sama täällä, mut yhä vielä yrittää pukata ahdistus-paniikkia työpaineiden vuoksi. Rentoutusharjoitukset ja jooga ovat olleet suureksi avuksi. Kun kierrokset kehossa alkavat nousta, puutun siihen välittömästi.

    • slh

      Minulle on tullut paniikki oireita ,kun lähden ulos tunnen että katu kutsuu siis kaadun ja loukkaan itseni. Olen saanut tablettia mutta tuntuu että ei auta. Ihmisiä kun on paljon ympärillä en pelkää. T: merkku

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      166
      2819
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2021
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2016
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1825
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe