Auttakaa lukiovalinnassa!!

hjelpmej

Olen siis kahden lukion välillä, lähilukioon pääsisin joka päivä autolla tai mopolla (5km), lukio on uuden näköinen mutta viimeisenä vuotena se siirtyisi huonompaan rakennukseen,keskiarvoraja 7, oma lukuaineiden keskiarvo on noussut reilusti aikaisempaan (n 8,7)Kauempana olevaan lukioon on 13km (pysäkille 2km, pitäisi herätä ainakin 30min aikaisemmin) ja matka kestää yhteen suuntaan vähä reilu 20min, keskiarvorajaa ei ole, lukio on vanha mutta yo-kirjoitukset ovat alueemme parhaat sekä kauempana olevassa lukiossa on melkein kaikki ihmiset uusia (haluaisin tutustua uusiin ihmisiin) kun taas lähi lukiossa on samat naamat mitä ennenkin on nähnyt..ja jotenkin tuntuu että en niin hyvin vanhojen tuttujen kanssa tule toimeen...mulla on siis pari viikkoa aikaa päättää noiden kahden väliltä, joten pitäisikö muiden tiettyjen ihmisten olemassa olo samassa koulussa antaa haitata omaa opiskelua vai kannattaisiko lähteä uuteen paikkaan? Vaikuttaako ympäristö opiskeluun? Alkaako 45min päivässä bussissa istuminen tympiä? Paljonko menee keskimäärin lukiokirjoihin rahaa koko lukioaikana?

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Time_is_money

      Pysy vanhassa, kun sinulla nyt menee hyvin ainakin opiskelun osalta. Tekemisen draivi ja iskuvaihde on päällä. Ihmisuhteet on mitä on, mutta niin se monasti elämässä menee. Kavereita ei voi aina suinkaan valita. Ja syksyllä jopa ne taukitkin voivat olla kypsempiä aikuisempaan suuntaan. Turhaan poltat arvokasta omaa aikaasi menemällä kauemmas kalaan. On reilusti enemmän minuutteja kerrata illalla/aamulla opiskelujuttujasi. Tai tempaista aamulla reipas kuntopiiri leuanvetoinen ja punnerruksin, kuten itse teen. Jää enempi fyrkka taskuun, jos rahat mahdollisesti on tiukilla. Ajattele pragmaattisesti. Time is money. Always. Näet sitten uusia naamoja ihan riittävästi lukion jälkeen. Takaan sen.

      • Auttoi

        Kiitos paljon !!


    • Lukijolainen

      Minähän olenkin tällä palstalla toistellut sitä samaa: menkää hyvät ihmiset lähilukioon! Ensimmäinen vastaus tässä ketjussa on hyvä. Suurin piirtein samaa olisin minäkin turissut.

    • Abiiii

      Lähilukioon! :) On ollut mahtavaa nämä melkein kuusi vuotta kävellä ensiksi viidessä minuutissa yläasteelle ja sitten lukioon samaan rakennukseen. Ikinä en ole kaivannut "parempiin" lukioihin, vaikka joskus saa kuulla "eliittilukioiden" opiskelijoiden kettuilua ;)

      • Lukijolainen

        Ne "eliittilukiot" eivät muuten ole yhtään parempia kuin mitkään muutkaan lukiot. Isossa lukiossa on ehkä enemmän kursseja valittavana, mutta kirjoitukset perustuvat kuitenkin vain valtakunnallisiin pakollisiin ja valinnaisiin kursseihin. Ei "eliittilukioissa" edes ole parempia opettajia. Joka lukiossa on sekä huonoja että hyviä opettajia. Viime kädessä opintomenestys on joka tapauksessa kiinni opiskelijasta itsestään eikä lukiossa. "Eliittilukioiden" yo-tulokset ovat prempia kuin muiden lukioiden, mutta se johtuu vain siitä, että niihin on hakeutunut keskimäärin motivoitunutta porukkaa. Muissakin lukioissa on kuitenkin motivoituneita opiskelijoita, jos sellaisia haluaa lähteä kavereikseen haalimaan, eli kaveritkin löytyvät joka lukiosta. "Eliittilukoista" puhuminen on pelkkää hömppää, joka sekoitta hyväyskoisten päät: on ihan pakko päästä Ressuun!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2936
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2500
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      92
      2256
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. 177
      1896
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      46
      1825
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1323
    Aihe