Kanarian palstankin trolliongelma

Kanarian palstakin on jatkuvan trollaamisen kohteena.

Trollimme pyrkii provosoimaan, mutta tekee sen perin matalaotsaisesti, koska edellytykset debattiin pääsääntöisesti puuttuvat . Hän on luopunut yrityksestä saada omiin viestiketjuihinsa paljon porukkaa, koska ei siinä onnistu sisällöntuotantonsa surkeuden tähden. Siten hän keskustelee niissä lähinnä itsensä kanssa, mikä kertoo mielenterveyden häiriöstä.

Niinpä hän on myös siirtynyt saastuttamaan toisten ketjuja. Oikeaoppisen trollin tavoista poiketen hän myös osallistuu keskusteluun siinä määrin, että valtaosa viesteistä ketjuun tulee häneltä eri nimimerkein. Hän myös avaa valtaosan koko palstan viestiketjuista.

Omista ketjuistaan hän karkottaa kaikki vähänkin älylliset keskustelijat, koska hän provosoida muita alatyylisesti sanomalla ilkeitä, tyhmiä tai muuten epäkohteliaita asioita. Hänen tavoitteensa on saada mahdollisimman moni hermostumaan ja provosoitumaan. Hänellä ei oikein ajatusta tai ilmaisukykyä juurikaan ole ja sivistystaso on heikko. Paradoksi on, että puutteelliseen häneen törmää kaikenlaisilla suomi24-palstoilla. Hänellä ei juuri muuta elämää ole.

262

2379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Trollitpois

      "Keskustele lomailusta Kanariansaarilla. "

      Millä tavalla provoilusi liittyy palstan aiheeseen. Taidat itse olla se trolli joka häiriköi asiallista keskustelua?

      • 67898765

        Itse kirjoitin tänne ekan kysymykseni (taskuvarkaiden uhriksi joutuneille) niin ketjun eka vastaus oli, että olen trolli. Eli eipä niin kauhiasti tee mieli kirjoitella, joten heipparallaa minukin puolestani!


    • turhaatrollausta

      Trollaus kiistatta estää asiallista keskustelua täällä lomailusta Kanariansaarilla. Lukekaapa ketjuja ja pohtikaa, kuinka monta todellista keskustelijaa vielä on jäljellä. Siinä mielessä keskustelu trollauksesta palstan halvaannuttajana on enemmän kuin paikallaan.
      Tämänhän on Allerkin noteerannut ja trollausta siistimään on toimitusjohtaja luvannut moderaattorikoulun tuottamia tuloksia. Odottavan aika on pitkä.

    • Joo. Keskittyminen pelkkään kanariansaaria ja sen eri osia käsitteleviin keskusteluihin olisi mieluisa uudistus aiheesta kiinnostuneille. Tänään tuli Puerto Cruzissa itseäni hiukan vanhempi nainen kysymään minulta Pikku Pohjolan terassilla, että anteeksi.... tämä on vähän noloa... en tiedä miten tämän esittäisin..., mutta oletkos sinä Antigue. Ilmoitin olevani ja keskutelimme hänen kanssaan pitkät tovit sen jälkeen ensin Pikku Pohjolan terassilla ja sitten Bar Wäinämöisessä, kunnes tuli nukkumaanmenoaika.

      Hän ihmetteli kanssamme suuresti, miksi joidenkin pitää kirjoitella älyttömyyksiä tälle pastalle, vaikkei ole mitään sanottavaa. Ja ihmettelyä se vaatiikin. Miksi pitää torpata keskustelua, josta joku voi olla kiinnostonut lukemaan etsiäkseen vaikka vinkkejä lomapaikan tai ajan valintaan.

      Oma ehdotukseni on rekisteröintipakko. Silloin turhat trollaukset on helppo kitkeä pois, kun jokainen keskustelusi jää kirjoitushistoriaasi. Lisäksi vain oikeasti asioista kiinnostuneet kirjoittelisivat palstalle. Tämä parantaisi niin palstan luettavuutta kuin kiinnostavuuttakin, nostaen samalla keskustelun tasoa. Turhaa roskaa kun ei tulisi rekisteröidyiltä nimimerkeiltä niin paljoa ja turhan toskan kirjoittajat olisi helppo heivata ulos palstalta.

      Ja ennenkuin joku irvileuka kertoo, että trollailen kahdellakin palstalla täällä, niin voin kertoa, että en trollaa, en multinikkaa, enkä kirjoita typeryyksiä. Olen kirjoittanut kolmelle minua kiinnostavalle palstalle. Kanariansaaret ja matkailu yleensä. Asuntojen hinnat, sekä Mercedes Benz-palsta. Ja jokaisen kirjoittamani viestin tunnistaa helposti.

      Terveiset sille Raumalaiselle mukavalle naiselle täällä Puerto Cruzissa.

    • turhaatrollausta

      Ylläpito hyvin tuntee ne avohoitopotilaat, jotka ovat heidän edustamalleen bisnekselle ongelma. Trollauksen sanktiointi -varsinkin, jos tekijällä ei ole kaikki muumit laaksossa, on turhan lievää. Rikoksentekovälineistön takavarikointi aika-ajoittain voisi silti olla hyvinkin tehokasta -onhan kyse tekijöistä, jotka eivät operoi suurilla tuloilla.

      Em. syistä ei poliisi virkatyönä tekijöitä jahtaa, mutta asianomistajana Aller saa käyttöönsä välineistöä, joilla trollaajat voidaan yksilöidä ja pyrkiä saattamaan vastuuseen. Poliisi siis avustaa. Ilmiö on suomi24-palstoilla niin laaja, vaikka tekijöitä on luultavimmin vähän, että siistiminen vaatii moderaattoriarmeijaa. Siksi Aller on pannut pystyyn moderaattorikoulun.

      Huomatkaa, että trolli tuossa kirjoittaa " henkilö keskustelee netissä päivät pitkät eri palstoilla". Hän kuvaa tuossa juuri sitä ainoaa elämänsisältöään, joskin trolli on kyvytön siihen varsinaiseen keskusteluun. Se on antagonistinen paradoksi.

    • Hohoo! Tuosta:

      Omista ketjuistaan hän karkottaa kaikki vähänkin älylliset keskustelijat, koska hän provosoida muita alatyylisesti sanomalla ilkeitä, tyhmiä tai muuten epäkohteliaita asioita.

      on jäänyt teonsana puuttumaa. Pitää tietenkin olla "koska hän YRITTÄÄ provosoida muita alatyylisesti sanomalla"

    • trolliyksin

      Tuostako siis johtuu, että suomi24-palstojen trollit vaikuttaa niin aivottomilta? Onko kyseessä vain yksi henkilö? Siitäkö mielenterveyshäiriön keskittymä johtuu?

      • näin.se.on

        Kyllä! Kaikki Puerto de la Cruz trollaukset ovat yhden ja saman henkilön aivopieruja. Itselleen kirjoittaa ja itselleen vastaa "lomakokemuksia".


    • turhaatrollausta

      Suomi24-palstoista Kanarian palsta ja sen alaosio, Puerto de la Cruz, eivät ole mitenkään erityisasemassa. Siksi Aller on perustanut moderaattorikoulun. Tarkoitus on siistiä palstoja ylipäänsä, koska trollaus on niin idioottimaista, että mainostajat ovat hävinneet.

    • visitante

      Yksi tai kaksi niitä on. Mahdollisesti joku satunnainen möläyttelijä joskus. Tuon huomaa heti tyylistä ja sisällöstä ,että Puerto-ketjujen "aijaajaajaa-500kerho- taasnaurattaa" on yksi ja sama kirjottaja, kirjoitti juuri tähän ketjuun nikillä "näin.se.on". Toinen on Ingles-ketjujen alias "3-4 kertaa halvempi". Täysin mahdollista sekin, että Puerto-ketjun "aijaajaajaa" on sama kuin "3-4 kertaa". Kumpikaan näistä ei tosiankaan ole se "penaalin terävin kynä" , ei ole koskaan käynyt missään lähiöbaaria kauempana ja ainoa harrastus on trollata tätä palstaa.

      Kieltämättähän tuo jo suomeksi sanottuna v...ttaa.

      Toisaalta kaksipiippuinen juttu. Rekisteröintipakko luonnollisesti vähentää kirjoituksia, kun satunnaisten kirjoittajien kynnys kirjoittaa kasvaa. Mutta vähentääkö se kuitenkaan sivuilla kävijöiden määrää? Mainostulothan on sidoksissa klikkausten määrään.

      Oli miten oli, niin jompaa kumpaa, palstan moderointia tai rekisteröintipakkoa tässä nyt toivotaan Allerilta.

      Ok...en ole itsekään rekisteröitynyt, mutta sen parin minuutin vaivan voisin nähdä heti kun palsta olisi putsattu ja asiallinen kirjoitus ei saa enää jaskanpauhaajalta viidellä eri nikillä vastinetta.

    • Talviasukkaat

      Se on kuitenkin päivänselvää, että Antigue on täällä Puertossa. Nähty ollaan monet kerrat. Hän kertoilee lomakokemuksistaan usein ja pitkästi, sillä kirjoittaminen on hänelle mieluisaa ja varmaan suht. helppoa. Olen lukenut niitä aika paljon ja ovat rehellisiä kuvauksia täältä. Nykyisin hänen ketjunsa on jo senverran pitkä, että olen enemmän kiinnostunut uusista lyhyemmistä...
      Antiguen kirjoituksissa ei valehdella eikä panetella ketään! Rumia sanakäänteitä ei hän myöskään käytä, vaikka joskus aihetta olisikin. Hän ikäänkuin kääntää toisenkin posken herjaajilleen. Käsittääkseni hän on vaimonsa kera lapseton pariskunta, joka on syvästi ihastuneet tähän kaupunkiin. Suunnittelevat jopa oman asunnon ostoakin täältä PdlC:stä.
      Ihan noin avomielinen, kuin Antigue on, en itse kuitenkaan olisi. Hän on ehkä liialla varallisuutensa kehuskelulla (Mersut, ym.) saanut muutamia kadehtijoita. joista tosiaan yksi on onneton räksyttävä päärakki, joka rientää heti paikalle minne Antigue kirjoittaa. Hänellä ei valitettavasti ole omaa elämää ja omahoitajakin on hänet jo jättänyt. Säälittävää.
      Mutta karavaani kulkee...

      • visitante

        Eihän tuosta tietenkään ole kahta sanaa...Antiguen blogihan vilisee yksityiskohtia, joita on mahdoton kenenkään keksiä omasta päästään. Ja vielä kuvien kera. Esimerkiksi kuva karnevaalikulkueesta hotellin parvekkeelta, sokee Reettakin näkee, että se on Valle Marista otettu, kun merivesialtaat näkyy kuvassa. Ei ne mersutkaan siinä ympäri vuoden ole parkissa.
        Kai siinä joku kateus on takana. Ei taida edes ymmärtää, että Kanarialle pystyy matkustamaan hyvinkin halvalla, luullen, että se on jotain rikkaiden etuoikeutta.

        Saman oloista kirjottelua Ingles-osastolla. Luulee kai, että siellä ravintolan pito on miljoonavoittoa tuottavaa bisnestä. Jutuissa paljastaa huomaamattaan, ettei ole Inglesissä edes käynyt. En jaksanut tarkkaan lukea, mutta siellä on tuoreita kirjoituksia, missä vihainen.asiakas ja vihainen.ravintolanpitäjä muka keskustelevat keskenään. Ja perään "matkailijan" kommentti: "Emme mene ikinä tuonne kun noin riitelevät keskenään". Ja väliin aina tuttuakin tutumpi "hehheh".


      • Trolli aloitti minun seuraamiseni tuolla asuntojen hinnat palstalla. Jos asut omakotitalossa pääkaupunkiseudulla olet riistokapitalisti mulkku, jolla oikeasti on kuplahintainen homekorsu savella. Lisäksi talosi on homeessa, menettänyt arvoaan -70% ja menettää 15000€ kuukausittain. Todistaessasi, ettei näin ole joudut tuon surkean pikku nilviäisen hampaisiin. Kuten myös kaikki muut, jotka ovat kanssani samaa mieltä. Heitähän on trollin mukaan vain yksi, eli minä joka multinikkaan monella nimimerkillä. Juuri nimimerkkien väärinkäytön takia rekisteröin omani, ettei sitä käytettäisi väärin. Suosittelen samaa muillekin.

        Syy avomielisyyteeni on halu valaa uskoa ihmisiin, että olivat lähtökohtasi elämässä mitkä tahansa, voit saavuttaa kaiken haluamasi hyvällä, positiivisella asenteella ja kovalla työnteolla. Toki onneakin tarvitaan. Oman elämäni paras päätös lienee jo pikkupoikana tehty täydellinen raittiuslupaus, jota ei ole tarvinnut katua. Se kun on yksi kulmakivistä elämässä eteenpäin menemisessä.

        Kanaria ja varsinkin Puerto Cruz on minulle se jokin. Useasti on tullut käytyä ja aina haluan takaisin, vaikka muuallakin matkustamme.

        Mutta nyt hyvät yöt. Kello alkaa olla täällä Kanariallakin jo paljon.


      • Talviasukkaat
        Antigue kirjoitti:

        Trolli aloitti minun seuraamiseni tuolla asuntojen hinnat palstalla. Jos asut omakotitalossa pääkaupunkiseudulla olet riistokapitalisti mulkku, jolla oikeasti on kuplahintainen homekorsu savella. Lisäksi talosi on homeessa, menettänyt arvoaan -70% ja menettää 15000€ kuukausittain. Todistaessasi, ettei näin ole joudut tuon surkean pikku nilviäisen hampaisiin. Kuten myös kaikki muut, jotka ovat kanssani samaa mieltä. Heitähän on trollin mukaan vain yksi, eli minä joka multinikkaan monella nimimerkillä. Juuri nimimerkkien väärinkäytön takia rekisteröin omani, ettei sitä käytettäisi väärin. Suosittelen samaa muillekin.

        Syy avomielisyyteeni on halu valaa uskoa ihmisiin, että olivat lähtökohtasi elämässä mitkä tahansa, voit saavuttaa kaiken haluamasi hyvällä, positiivisella asenteella ja kovalla työnteolla. Toki onneakin tarvitaan. Oman elämäni paras päätös lienee jo pikkupoikana tehty täydellinen raittiuslupaus, jota ei ole tarvinnut katua. Se kun on yksi kulmakivistä elämässä eteenpäin menemisessä.

        Kanaria ja varsinkin Puerto Cruz on minulle se jokin. Useasti on tullut käytyä ja aina haluan takaisin, vaikka muuallakin matkustamme.

        Mutta nyt hyvät yöt. Kello alkaa olla täällä Kanariallakin jo paljon.

        Taas hieno kirjoitus Antiguelta, kiitos! Kiva huomata, että meillä on näitä samoja elämänarvoja! Päällimmäisenä mieleen nousee tuo täydellinen raittius. Minulla ja miehelläni sitä tosin on kestänyt "vasta" 12 vuotta, mutta se onkin sitten ollut elämämme parhainta aikaa. Hankittuamme matkailuauton, tulimme siihen tulokseen, että täysraittius on hommassa se tärkeä pointti. On kurjaa laskea tunteja, milloin olisi ajokunnossa...
        Hyviä ja raittiita ystäviä ollaan karavaanareina saatu paljon. Kesäisin kierrämme enimmäkseen Suomea ja lähimaita. Lisäksi raittiit vuodet ovat tuoneet kosolti itseluottamusta matkustaa omatoimisesti minnepäin maailmaa tahansa.
        Tietysti hyvä kielitaito on eduksi, samoin valoisa elämänasenne!
        Näillä eväillä eteenpäin, sanoipa kuka mitä tahansa:) Koitetaan muistaa, että ilkeillä ihmisillä on paha olo ja toivotaan heille apua.
        Terv.I&E


      • aijaajaajaa
        Talviasukkaat kirjoitti:

        Taas hieno kirjoitus Antiguelta, kiitos! Kiva huomata, että meillä on näitä samoja elämänarvoja! Päällimmäisenä mieleen nousee tuo täydellinen raittius. Minulla ja miehelläni sitä tosin on kestänyt "vasta" 12 vuotta, mutta se onkin sitten ollut elämämme parhainta aikaa. Hankittuamme matkailuauton, tulimme siihen tulokseen, että täysraittius on hommassa se tärkeä pointti. On kurjaa laskea tunteja, milloin olisi ajokunnossa...
        Hyviä ja raittiita ystäviä ollaan karavaanareina saatu paljon. Kesäisin kierrämme enimmäkseen Suomea ja lähimaita. Lisäksi raittiit vuodet ovat tuoneet kosolti itseluottamusta matkustaa omatoimisesti minnepäin maailmaa tahansa.
        Tietysti hyvä kielitaito on eduksi, samoin valoisa elämänasenne!
        Näillä eväillä eteenpäin, sanoipa kuka mitä tahansa:) Koitetaan muistaa, että ilkeillä ihmisillä on paha olo ja toivotaan heille apua.
        Terv.I&E

        Eihän nuo samat elämänarvot kovin yllättäviä ole kun kyseessä on sama kirjoittaja. Antiguen kyseessä ollen minua ei yllätä enää mikään.


      • Cupulan_mies
        aijaajaajaa kirjoitti:

        Eihän nuo samat elämänarvot kovin yllättäviä ole kun kyseessä on sama kirjoittaja. Antiguen kyseessä ollen minua ei yllätä enää mikään.

        No sinä sitä jaksat sotkea, noinko vähissä on työt miespoloiselta?!
        Anitgue tuolla keskustan baareissa kahviaan siemailee. Vaimollensa näyttää alkomahoolipitoiset drinksutkin maistuvan.
        Talviasukkaat ovat paremminkin keskittyneet La Pazin alueelle, mutta vain kahvia, tai colajuomia nauttivat molemmat, mies ja vaimo.
        Juttelin eilen heidän kanssaan näistä asuntoasioista ja paluulennoista. Josko mentäisi samalla lennolla Suomeen huhtikuussa Madridin kautta.


    • pari_gruzissa

      Hyviä ja oikein hyvä kirjoituksia Antiguella
      -Ihmeen paljon kyllä ehtii matkallaan kirjoitella jos muillakin palstoilla tämän lisäksi.
      -Kympin kirjailija kuitenkin , kovasti näkee kyllä vaivaa yksityiskohtaisiin juttuihinsa, sikäli ei vaikuta turistilta, mutta kyllä ilo lukea juttuja.

    • visitante

      Aloittaja oli oikeassa sanoessaan "trollimme". Ei ole trolliarmeijaa. Taas tänään useita viikkoja jatkunut "keskustelu" on jatkunut. Se on ihan sama, mitä sille vastaillaan. Sama tarina 8,20 euron oluesta ja 4 kertaa halvemmista ruokapaikoista jatkuu joko samassa tai toisessa ketjussa. Sekoilee jutuissaan niin paljon, että huomaa hyvin, että ei se ole Inglesissä sen enempää kuin muuallakaan käynyt.

      • mt.potilaalle

        aijaajaajaa, ne asuntojen hinnat ovat romahduttaneet sinut siis NOIN pahasti. Teit siis täydellisen konkurssin, olemme pahoillamme! Velkaneuvojalle, mars! Ja lopeta se itseksesi tissuttelu, siitä olosi vaan huononee.


      • aijaajaajaa
        mt.potilaalle kirjoitti:

        aijaajaajaa, ne asuntojen hinnat ovat romahduttaneet sinut siis NOIN pahasti. Teit siis täydellisen konkurssin, olemme pahoillamme! Velkaneuvojalle, mars! Ja lopeta se itseksesi tissuttelu, siitä olosi vaan huononee.

        Mulla ei ole ongelmia asuntojen hintojen kanssa enkä edes kirjoittele siellä. Tuo muu kirjoittelusi on täysin asiatonta eikä liity mitenkään edes trollaamiseen.

        Toistan saman kuin toisessakin ketjussa täällä. Siitä puhe mistä puute. Siinä määritelmässä sulla on puute rahasta, viinasta ja mielenterveydestä.


      • trollintuhoaja

        Et niin mutta nicilläsi ejejejejej kirjoittelet. Luulitko tampio, ettei asiaa huomattaisi.


      • aijaajaajaa
        trollintuhoaja kirjoitti:

        Et niin mutta nicilläsi ejejejejej kirjoittelet. Luulitko tampio, ettei asiaa huomattaisi.

        En kirjoittele Asuntojen hinnat palstalla. Jälleen pilkkakirves taitaa osua sinuun joka viestissäsi ilmiselvästi tuot esiin sen, että kirjoittelet ja ehkä trollailetkin kyseisellä palstalla. Ei minulla muuta asiasta.


      • we.love.you
        aijaajaajaa kirjoitti:

        En kirjoittele Asuntojen hinnat palstalla. Jälleen pilkkakirves taitaa osua sinuun joka viestissäsi ilmiselvästi tuot esiin sen, että kirjoittelet ja ehkä trollailetkin kyseisellä palstalla. Ei minulla muuta asiasta.

        Voi hyvä sylvesteri tuota yksinkertaisuutta! Tämä on KANARIAN matkailupalsta. Täällä siis keskustellaan kanarianmatkailusta. Kaikille aihepiireille löytyy oma osionsa, joten voisiko "jaajattelija" siirtyä omalle osastolleen.
        Ja jos osaat kirjoittaa kauniisti, voit saada sieltä kavereitakin. Suosittelemme!


    • Trollimme mielenterveyden häiriö ilmenee pakkoneuroottisina tekoina ja suomi24-palstat muodostaa sen kuvan, jonka hän hahmottaa maailmanaan. Nuo "teot" ovat tuota trollaamista. Hän kuvittelee saavansa sitä kautta jonkinlaista vaikutusvaltaa. Sitä hänellä taas ei tule olemaan, eikä ole koskaan ollut reaalitodellisuudessa. Hän ei ymmärrä, ettei hänellä ole sitä palstoillakaan -edes kuvitteellista, riippumatta siitä, missä määrin hän lokaansa suoltaa.

    • ei.trolli.vaan.sairas

      ..."mielenterveyden häiriö ilmenee pakkoneuroottisina tekoina"... Juuri noin! Tämän "aijaajaajaan" muutamine muine nimimerkkeineen tunnistaa jokainen palstaa lukeva. Kukaan terve ihminen ei voi kuin ihnota/sääliä häntä. Suosittelenkin enempi tuota säälimistä, että pääsisi hän tarvitsemansa hoidon piiriin.
      Pakkoneuroosejakin voidaan hoitaa keskusteluterapia lääkeyhdistelmillä, vertaisryhmillä ja tietysti viimeisenä keinona tahdonvastaisella sairaalahoidolla.

      • ei.trolli.vaan.sairas

        Tarkoitin tietysti inhota. Sairaan inhoaminen on väärin. Siksi toivon, että kaikki jotka tuntevat tuon kaltaisen henkilön, menisivät tarjoamaan apua.


    • Vaikeata tuntuu monille olevan ymmärtää, että ihmiset, jotka käyvät töissä, ovat ahkeria ja pärjäävät haluavat matkustella. Matkustaminen kun rentouttaa niin kehoa kun mieltäkin, niin ei tarvitse kirjoitella katellisena ja katkerana typeriä oletuksia, ilman minkäänlaista kompetenssiä vaikkapa tänne. Miksi minä kirjoittaisin muilla niceillä tänne. Mikä olisi se päämäärä, mitä haluaisin? En tajua näiden syyttelijöiden motiiveja tekoihinsa. Pidän Kanariansaarista, etenkin Puerto de la Cruzista. Matkustelen toki muuallakin, kuten Tahimaassa ja Barbadoksella, mutta mieluiten tulen tänne, koska todella täällä viihdyn. Miksi siis trollaisin palstalla asioista, mistä pidän.

      Jotkut keskittyvät vain ja ainoastaan trollaamiseen ja meistä jotkut elävät elämäänsä niin, että meillä on varaa ja mahdollisuus matkustaa minne tahansa ja halutessaan vaikka Kanariansaarille. Parempi on kai kuulua joukkoon joka kokee ja näkee tämän paikan, kuin joukkoon joka sitä epäilee. Toinen ryhmä noista kun on säälittävän tyhmää porukkaa. Arvatkaa kummat

    • VainKaksiTrollia

      Joitain satunnaisia möläyttelijöitä lukuunottamatta, niitä on tasan 2 kpl tällä palstalla.

      1. Aijaajaajaa (facebook-500) lukuisilla nikeillä, joka jo tänään heräsikin, puertocruz-ketjussa, mutta myös muissa.

      2. Kuparipannu-tapaus: 4 kertaa halvempi, hintatietoinen, vihainen.tarjoilija jne.
      Eiköhän tuokin kohta aloita viidessä ketjussa.

      • aijaajaajaa

        Täytyy vastata tällä väärässä olevalle "VainKaksiTrollia" nikille. Mulla ei ole mitään tekemistä minkään facebook-juttujen kanssa koska en harrasta sitä. Päinvastoin epäilen, että sinä olet itse sylttytehtaalta ja koetat asiat päinvastoin kääntämällä vain härmärtää oman osallisuutesi trollailusta. Vanha ja anonyymeillä palstoilla usein nähty taktiikka, joka välillä toimii, välillä ei.


      • hyväneuvo.tarpeen

        Sinulla ei taida olla mitään muutakaan tekemistä. Elämäsi on niin kurjaa yksinäisyydessään ettei sinulla ole muuta mahdollisuutta hakea huomiota kuin trollaaminen. Saamasi huomio kuitenkin on säälinsekaista naurua typeryyttäsi kohtaan eikä sellaista kun toivot. Olet pelkkä säälittävä luuseri ilman elämää tai ainakin normaalia sellaista. Hakeutuisit hoitoon hyvä ihminen ennenkuin teet itsellesi vahinkoa tai itsemurhan. Tämä oli ystävällinen ja hyvä neuvo sinulle.


      • aijaajaajaa
        hyväneuvo.tarpeen kirjoitti:

        Sinulla ei taida olla mitään muutakaan tekemistä. Elämäsi on niin kurjaa yksinäisyydessään ettei sinulla ole muuta mahdollisuutta hakea huomiota kuin trollaaminen. Saamasi huomio kuitenkin on säälinsekaista naurua typeryyttäsi kohtaan eikä sellaista kun toivot. Olet pelkkä säälittävä luuseri ilman elämää tai ainakin normaalia sellaista. Hakeutuisit hoitoon hyvä ihminen ennenkuin teet itsellesi vahinkoa tai itsemurhan. Tämä oli ystävällinen ja hyvä neuvo sinulle.

        En kaipaa neuvojasi eikä diagnoosisikaan osunut lainkaan kohdalleen. Taas täytyy sanoa, että olisin mieluummin huolissani sinun mielenterveydestäsi, kun olet noin minimaalisesta tiedosta jo tuollaisia diagnooseja tekemässä.

        Trollin tunnistaminen ei ole niin vakava juttu, kuin sinä liian totisilla kirjoituksillasi annat ymmärtää. Vai otatko anonyymin kirjoittelun noin kuoleman vakavasti? sehän voi kertoa sen, ettei sinulla ole muuta tärkeää elämässäsi?


    • VainKaksiTrollia

      "Hintatietoinen" on näköjään aloittanut päivittäisen valistusurakkansa.
      Kirjoittelee lähes yksikseen itse avaamiinsa ketjuihin ja välillä muuallekin.

    • Tuo: "Oikeaoppisen trollin tavoista poiketen hän myös osallistuu keskusteluun siinä määrin, että valtaosa viesteistä ketjuun tulee häneltä eri nimimerkein" on suomi24-palstojen "trollin" erityispiirre. Todelliset trollit eivät lukisi häntä koulukuntaansa kuuluvaksi, koska hän ei osaa trollata. Tuskin osaa mitään muutakaan.

    • Aller on perustanut moderaattorikoulun. Näemmekö nyt siitä ensimmäiset tulokset? Olen näkevinäni, että kokonaisia ketjuja on poistettu useita. Onko tämä lopultakin merkki siitä, että luuta alkaa luutia?

    • turhaatrollausta

      Vaikuttaa todella siistiytyneen. Saa nähdä, onko vaikutelma pitkäaikaisempi.

    • turhaatrollausta

      On trollilla ikävää. Tästähän voi tulla vielä asiallinen palsta. Vahinko vain, että sesonki loppuu...

    • fewaserrtfrreqw

      Trollaus palstalla saanut mittasuhteet jota voi vain ihmetellä ja toivoa että yksityisyyden suojaa loukanneet joutuvat vastuuseen. Harmiton trolli parhaimmillaan huvittaa, pahimmillaan ärsyttää mutta nämä muutamat pissapäät ovat vastenmielisiä ihmisraunioita.

      • tanniininenwashington

        Tätä samaa paskan jauhantaa tämä on yhdellä jos toisella S24 palstalla, naamakirjassa olevat ryhmät pysyvät aika hyvin hanskassa, kun niissä moderaattorina toimii perustaja.


    • noitanokinenu

      Saisiko asiallisten eri kanarian kohteitten naamakirjaosoitteita kun suomi ja anna ei kiinnosta.

    • tanniininenwashington

      playa del inglesin kävijät ja kanariankahelit on itsellä seurannassa, niistä puuttuu tämä 3,5 kertainen pannumaakari. on varmaan muitakin. puerto cruzistakin jokunen ryhmä

    • turhaatrollausta

      Tässä se nyt näkyy, palstan taso. Mahtaa trollilla olla nyt mukavaa, kun keskustelee lähinnä itsensä kanssa. No, on se toinenkin välillä mukana.

    • antitrolli

      ”Vapaa keskustelukulttuuri on osa demokratiaa ja sananvapautta. Olemme uudessa tilanteessa, joka vaatii myös moderoinnilta entistä suurempaa avoimuutta. Myös moderoinnin tasoon on kiinnitettävä huomiota, ja sen pitää jalostua foorumeilla positiiviseksi osaksi keskustelukulttuuria. Moderointikoulu on osoittautunut loistavaksi tavaksi vahvistaa moderoinnin laadukkuutta ja taata sananvapauden edellytysten täyttyminen”, tiivistää moderointikoulun perustaja, Aller Median Head of Community Management and Privacy Pirjo Väyrynen.

      Lokakuussa käynnistyneeseen koulutukseen osallistui 10 erilaisilla verkon foorumeilla moderointivastuussa olevaa henkilöä. Asiantuntijoiden luennoista, esimerkkicaseista sekä vuorovaikutuksellisesta opetuksesta rakentuvan moderointikoulun pilotointivaihe onnistui yli odotusten.

      Moderointikoulun järjestäjä Aller Media omistaa Suomen vanhimman ja suurimman yhteisöpalvelun Suomi24:n, joka toimi aktiivisena osana opetusta. Moderointikoulun osana firma kokeili Suomi24:ssä ensimmäistä kertaa konkreettisesti erilaisia moderointimalleja, kuten taktista moderoinnin määrän merkittävää vähentämistä ja tehomoderointia.

      Väyrysen mukaan testit osoittivat kummankin moderointiääripään haavoittavan sananvapauden toteutumista.

    • Nyt, kun asialliset kirjoittajat ovat olleet kirjoittamatta viikonpäivät tälle palstalle, näette sisällöntuotannon tason. Se osoittaa trollimme kyvyt. m.o.t.

      Allerin kyvyistä ja intresseistä surullisesti kertoo moderaattorikoulun suorittaneiden aikaansaannokset. Palstaa ei ole kyetty siistimään. On vain poistettu pahimmat alatyylisyydet ja sääntörikkomukset.

      Trolli käyttää hyväkseen anonyymiteettia ja prepaid'lla varustettua ip-osoitteen jokaisella kerralla dynaamisesti hakevaa nettitikkua, joten tekijän paljastaminen on vaivalloista, so. työteliästä. "Rikosteknisesti" toiminta on sanktioitu kevyehkösti, joten Aller asianomistajana ei lähtene hakemaan poliisilta tutkinta-apua. Aller ei myöskään ilmeisesti ole tosiasiallisesti kiinnostunut trollimme eliminoinnista. Jos viestien määrä on tavoite, ei sisällöllä ilmeisesti ole merkitystä.

      Näin ollen, jos alatyylinen, sääntöjenvastainen trollaus halutaan poistaa, on ainoa mahdollisuus tiukka rekisteröintipakko, joka identifioi kirjoittajan yksiselitteisesti. Tämä olisi toteutettavissa myös palstakohtaisesti. Kanarian palstaa voisi käyttää demonstrointiin.

      • kyllästynyt.trolleihin

        Nimimerkin voi poistaa käytöstä, jos sillä trollataan. Siksi rekiteröintipakko olisi hyvä asia. Eikä Antiguella ole kuin yksi nimimerkki. Luulo trollin päässä kun ei ole tiedon väärti. Lakatkaa kirjoittamasta typeryyksiä ja keskittykää itse asiaan, eli matkailuun kanariansaarilla ja siitä keskusteluun.

        Nuo typerät väitteet Antiguen trollaamisesta ovat täysin tuulesta temmattuja. Käykää fiksuimmat lukemasssa Annan keskustelupalstaa ja Antiguen "trollaamista", mitä siis ei ole. Eikä muuten ole tuolla palstalla muutenkaan. Antaa trollien ja Allerin mekastaa täällä keskenään, jos Aller niin haluaa. Vaihtakaa siis palstaa, oikeat keskustelijat.


      • Olet.väärässä

        Älä selitä, älä oleta, äläkä ennenkaikkea valehtele. Yhtään tuollausta Antiguen viestiä en ole nähnyt tai lukenut. Niitä siis ei ole kuin tyhmässä päässäsi. Ei ihme, että Antigue palstaan kyllästyi. Täällä trollit valehtelevat, tai uskon, että vsin yksi trolli on kaiken tuon takana.


    • Faktaaa

      Annassa ei trollata, vaikka siellä ei ole rekisteröitymispakkoa. Kirjoittajien laatu ratkaisee.

    • Synnyttämällä uusi rekisteröintitaso, joka luodessa edellyttää kirjautumista pankkitunnuksin, tms. ja rajoittamalla edellytys esim. Kanarian palstaan aluksi, voisi tehdä suomi24 ympäristössä tehokkaan puhdistuskokeilun.
      Viime vuorokaudet on hyvä todistus siitä, mihin trollaava multinicci sisällön tuotannossaan kykenee, eli ei oikein mihinkään älylliseen...

    • kannatan

      Anonyymiyden eliminointi olisi ensi askel, mutta jotta trolli todella voitaisiin eliminoida, olisi rekisteröintikäytäntöä kiristettävä tappiin asti.

    • tuskintoteutuu

      Kirjoitatte trollihelvetistä. Jos suomi24 toteuttaisi tuollaisen edes määräaikaisena kokeiluna, trolli ei voisi koko jaksolla osallistua.

    • alleridea

      Antiguen "trollaamisiin" on ylläpito tuskin puuttunut. Rekisteröity nimimerkki on helppo bannata ja mitä täsmällisemmin rekisteröityminen tulee tehdä henkilön identifioimiseksi, sitä todennäköisemmin myös trollaaminen yritetään eliminoida, tahi sanktioida, henkilötasolla. Siksi trolli kirjoittaa lähes aina anonyyminä.

      Ylläpidolle rekisteröidyn bannaaminen on sekunttien asia. Onko "Antigue" aktiivisena, se on helppo tarkastaa. Rekisteröimättömien saastakirjoitukset työllistää ylläpitoa ihan eri tasolla. Niiden saastasuoltoa ei voi tarkastaa, koska rekisteröimättömien kirjoitus ei jää tietokantaan nicillä.

    • Eläkepappa ja Antigue eivät ole sama henkilö, kuten ylläpito hyvin tietää, joten nämä, asiaan liittyvät, asiattomat solvaukset voisi siis poistaa...

    • Nimimerkki antitrolli on lainannut Allerin tavoitteita tuolla aiemmin. Lainaus alkaa:

      ”Vapaa keskustelukulttuuri on osa demokratiaa ja sananvapautta. Olemme uudessa tilanteessa, joka vaatii myös moderoinnilta entistä suurempaa avoimuutta. Myös moderoinnin tasoon on kiinnitettävä huomiota, ja sen pitää jalostua foorumeilla positiiviseksi osaksi keskustelukulttuuria. Moderointikoulu on osoittautunut loistavaksi tavaksi vahvistaa moderoinnin laadukkuutta ja taata sananvapauden edellytysten täyttyminen”, tiivistää moderointikoulun perustaja, Aller Median Head of Community Management and Privacy Pirjo Väyrynen.

      Lokakuussa käynnistyneeseen koulutukseen osallistui 10 erilaisilla verkon foorumeilla moderointivastuussa olevaa henkilöä. Asiantuntijoiden luennoista, esimerkkicaseista sekä vuorovaikutuksellisesta opetuksesta rakentuvan moderointikoulun pilotointivaihe onnistui yli odotusten.

      Moderointikoulun järjestäjä Aller Media omistaa Suomen vanhimman ja suurimman yhteisöpalvelun Suomi24:n, joka toimi aktiivisena osana opetusta. Moderointikoulun osana firma kokeili Suomi24:ssä ensimmäistä kertaa konkreettisesti erilaisia moderointimalleja, kuten taktista moderoinnin määrän merkittävää vähentämistä ja tehomoderointia.

      Lainaus loppuu

      Miten katsotte Allerin onnistuneen?

    • seONavohoitopotilas

      Tuskin trollilla on tietoista tavoitetta. Hän suoltaa saastaansa pakkoneuroosissa, ihan kuin turisti ripulia. Niinpä sontasäkki kuvaa ammennuksen lähdettä, mutta olkoon se sitten peräpukama, tuhnu tai sontasäkki, henkilö ei voi olla mielenterveydeltään normaaliksi luokiteltava. Kun trolli on muinoin useasti bannattu, hän on lopulta keksinyt keinon, jolla ylläpito ei löydä häntä bannattavaksi.

      Voitte kuvitella ylläpidon arkea. Samaa saastaa päivä päivän jälkeen ja se on pakko lukea, jos sen poistaa. On inhimillistä, ettei aina viitsi saastassa kahlata.

    • Trolliongelmalle tulisi tehdä jotain. Rekisteröintipakko olisi jo hyvä alku. Ihmettelen, miksi Aller ei moista halua. Onko sonnan määrä siis tärkeämpää Allerille, kuin siitä eroon pääsy. Ihmettelen suuresti.

      Antigue ei siis ole bannissa. Antigue ei vaan tänne halua kirjoittaa, sillä sonnan kanssa keskustelu ei ole älyllisesti haastavaa. Palaan ehkä asiaan, jos palstalla jonkinlaista parannusta tapahtuu tuon sonnan/sontijan poistamiseksi.

      HERÄTYS ALLER !!!

    • eläkepappa

      Sontasäkkimme vaan jaksaa suoltaa tänne sitä itteään. No noilla lahjoilla ei muuhun kykenekkään. Kuun vaihde on takana, joten sontasäkkimme on päässyt koti-Alkoonsa, eläkkeen tultua, mikä on hänen todennäköisesti pisin retkeilykohde. Loppukuusta saamme sitten taas kiljuavusteisia kommentteja fattan tuella.

      Tuo,

      Moderointikoulun osana firma kokeili Suomi24:ssä ensimmäistä kertaa konkreettisesti erilaisia moderointimalleja, kuten taktista moderoinnin määrän merkittävää vähentämistä ja tehomoderointia.

      antaa sen toivon, että jatkossa näkisimme sitä "tehomoderointia".

      • lueEdesOtsikko

        VanhamiesGranilta on hyvä ja lukee ketjun otsikon. Onko sisälukutaito mennyt aivosolujen myötä? Vältä kiljua jatkossa ja opettele uudestaan lukemaan -jos siis olet joskus osannut...


      • VanhamiesGranilta
        lueEdesOtsikko kirjoitti:

        VanhamiesGranilta on hyvä ja lukee ketjun otsikon. Onko sisälukutaito mennyt aivosolujen myötä? Vältä kiljua jatkossa ja opettele uudestaan lukemaan -jos siis olet joskus osannut...

        Mielestäni täällä pitäisi keskustella Kanariansaarten matkailusta? Miten sinun haukkumiset liittyvät matkailuun?

        Eläissäni en ole kiljua tehnyt saati juonut. Monet tuttavani tekivät nuorena pontikkaa. Itse olen absolusisti.


    • lukiluki

      Pyytäkää jotain lukutaitoista lukemaan otsikko, te lukihäiriöiset, siis selittämään se

      • ootko.vähän.vajaa

        Kanariansaaret.

        Tämä tarkoittaa matkailuasioita tai muita asioita jotka liittyvät kanariansaariin.
        Ei sisällä että jotain haukutaan 14 euron kaalikääryleestä tai että jotain yksittäistä kirjoittajaa haukutaan sontasäkiksi.

        Mikä sinulla on vaikeata tajuta mikä on tämän palstan aihe?


    • ohjeDebiileille

      Koettakaapa sontasäkki, tuhnu ja peräpukama laajentaa vähän kiellistä ilmaisuanne tyyliin: Aggressiivi on modus, se ei voi esiintyä samassa lauseessa eri modukseksi laskettavan predikaattimuodon kanssa. Aggressiivi, vanhan kansan suussa ponsitapa, ilmaisee aktiivista närkästystä, kyllästymistä, turhautumista, hermostumista ja suoranaista suuttumusta. Tarkemman taustatunteen voi vastaanottaja päätellä kontekstista. Tuolla tavalla kykenisitte suoltamaan tyylikkäänpää tekstiä tyylilajistanne muuten tinkimättä.

      • eppäilen

        Kirjoituksesi liittyy kanariansaariin miten?


      • kirotusvire

        "kiellistä" po. kielellistä, mutta ei näiden trollien lahjoilla kyetä minkäänlaiseen tyyliin, tai no, alatyyliin :)


    • Ladamies.Inglesissä

      Kiitos taas taistolaiset veljemme työstänne Leningranian (ex grancanaria) saavuttamkseksi. Sosialistinen vallankumouksemme Inglesistä käsin on tuottanut selvää tulosta. Yhdessä rintamassa olemme ajaneet sosialistiseen henkeen nojaten muiden saarien kuin Leningranian matkailijat pois palstalta. Vallankumouksemme etenee siis suunnitellulle tavalla.

      Muistakaa oi Inglesin työn sankarit, että olette oikeutettuja aitoon Lada 1200 Poljot malliin ja mökkitonttiin Puerto Ladasta(puertorico), kunhan vallankumouksemme saavuttaa täyttymylksen. Eläköön Leningrania, eläköön Ingles ja eläköön puerto Lada.

      Seuraavaksi käsittelemme Inglesin suomibaarissa, salainen, muille kuin puolueen jäsenille, Maspalomasin ja las Palmasin nimenmuutosta sosialistiseen maailmaamme sopivaksi. Ehdotuksia, arvon toverit?

    • kuhantrollaa

      Virtuaalitrollilla on unelma ymmärrykseen taistolaisuudesta, Ladasta ja Inglesistä. Se on kirjattu 4.06. Ei koskaan yllä mihinkään noihin. Virtuaalimatkailee ja trollaa.

    • eioletrolli

      Antigue on ollut Crutsissa. Sontavento on hänet nähnyt. Lukekaa annan kanaria keskustelun jatko höpinät.

    • OHO! Olen seurannut tätä hyvin hämmentyneenä. Luulin kaiken nähneeni, mutta tätä, mitä te luullakseni nyt yritätte, en ole ennen nähnyt. Tuo voi hyvinkin toimia. Jos se toimii, sen joku kopioi ja eri tahojen ylläpitäjät tulevat tietoiseksi tällaisestakin mahdollisuudesta. Alleria kohtaan minulla riittää ymmärrystä. Mistä löytyy se mode, joka päivästä päivään jaksaisi tällaisia lukea asiattomuuksia peratakseen?

    • varatrolli

      Yritetään. Katsotaan, mihin se sitten johtaa. Tämä on sarjaa "jos ei anna, ei otakaan".

    • turhaatrollausta

      Annan palstan mode on kyllä poikkeus. Olisiko uusi, kun on niin tehokas? Kyllä Allerin modekin palstaa viikko sitten putsas, mutta kun sontasäkki istuu saastuttamassa 24/7, niin ei sitä kukaan jaksa, jos ei työvälineet tee tekijän identifiointia helpoksi. Siksi rekisteröityminen pitäisi olla riittävän spesifinen, jotta surkimuksen eliminointi olisi helppoa ja kokonaisvaltaista.

    • ihmeellistä

      Ällistyttävää! Sontasäkki on ollut koko yön ja aamun hiljaa. Pelkääkö jäljitystä?

      • anonyymikirjoittaja

        Jos hän on ollut baarissa? Kuka muuten jäljittäisi kenet ja miksi?
        Anonyymien kirjoittajien haukkuminen näkyy muuten olevan myös sinun harrastuksesi, tosin outo sellainen.


    • niinHiljaa

      Näemme nyt, että trollaus on peräisin yhdestä ja samasta lähteestä ja kun se ehtyy, pysyy palstakin siistinä.

      • kohtiparempaako

        Palstan suurin häirikkö taisi siirtyä tuonne Annan keskusteluihin. Viime aikoina on täällä ollut rauhallista, mitä nyt joitakin asiakeskustelijoita on haukuttu ties millä solvauksilla.


    • fantastista

      Annan palstalla ei häiriköt juhli. Sikäläinen mode siistii saastan. Ilman rekisteröitynyttä nimimerkkiä ja epäasiallinen esiintyminen siivotaan nopeasti. Riemukasta! Samaa tännekin!!!!

      • Hyvin kirjoitettu. Jos palstalla olisi samanlainen keskustelun taso, kuin Annan palstalla, jatkaisin myös täällä. Mutta kun Allerille viestien määrä on tärkeämpää kuin laatu, kirjoitan mielummin Annan kanariaosioon. Sieltä voi jokainen käydä lukemassa "trollauksiani" , jos kiinnostaa.

        Asialliset ja kanariansaarista oikeasti kiinnostuneet, siirtykää Annan Kanariapalstalle. Jätetään trolli tänne kirjoittelemaan yksikseen.


    • Jos Allerin mode todella haluaisi jäljittää perustrollin, hän kykenisi siihen. Siksi on merkillistä, että jäljitystä ei ole toteutettu siten, että tekijä olisi saanut sanktion. Modet kyllä jäljittävät kirjoittajia. IP-tietokanta ja ne käyttöjärjestelmänumerot on varmaan hallussa. Jonkun "huipulla" vaan pitää tehdä se rikosilmoitus, jotta kerättyjen tietojen hyödyllisyys tulee katsottua juridisella tasolla.

    • Liekö Allerilla päällä jokin trollinesto-ohjelma, kun trollauksia ei ole palstalle ilmennyt, vaikka sekä allekirjoittanut, että nimim. Trolliongelma olemme palstalle kirjoittaneet. Toivotaan, että linja pitää ja matkailusta voidaan keskustella jatkossa asiallisesti.

    • Jos kyseessä on Allerin moderointi, se on riemastuttavaa, koska se voidaan aina halutessa toistaa. Oma veikkaukseni on, että perustrollillemme on tapahtunut jotain. Aika näyttää. Tällaisenaan tämä palsta olisi varsin toimiva, joten jään odottamaan jatkoa. Ero on kumminkin kuin yöllä ja päivällä.

      • Toisaalta on koomista, kuinka siirryttyämme Annan palstalle syytettiin sitä täysin kuolleeksi. Nyt trollin oksennusten poistuttua on ollut täälläkin hiljaista. Enemmän eloa Annan palstalla tätänykyä on.

        Allerille kuitenkin kiitos palstan siistimisestä.


      • antiikille

        Plazan eli nyk. Annan nimimerkit, aktiiveja pari kymmetä, vähensivät tai lopettivat palstalla keskustelun sen jälkeen kun suomi 24 pari aktiivia sinne siirtyi. Eivät mahtuneet samalle hiekka laatikolle? Harmillista.


      • Nythän siellä on kuusi melko aktiivista ja pari muuta kirjoittajaa. Vielä muutama asiallinen kirjoittaja lisää ja keskustelu on jo vilkasta. Johan se jo nyt on vilkkaampaa kuin täällä.


    • KalasoppaaPpohjolassa

      Keskustelupalsta on avoin keskustelulle. Tarkoitus ei liene kuitenkaan se , että muutamat "asialliset kirjoittajat" jaarittelevat asiantuntevasti omista asiostaan siten, että ujot ekakertalaiset evät uskalla kysyä mitään. En todellakaan suosi sitä, että palstalle muodostuu kaikkitietävä eliitti, joka armollisesti antaa huipputietoa aloittajille. Tunnen Antiguen viime talen Puerton ajoilta, ja arvostan hänen avoimuuttaan. Kuitenkaan en arvosta keskustelua, jota käy vain jokin sisäpiirin kantajengi.

      • Ihan hyvä näkemys. Oma pyrkimykseni keskusteluissa on aina saada lisää keskustelua ainaan. Ainakin yritän horinoillani herättää keskustelua, sarkastisilla kommenteillani saada ihmisiä muodostamaan mielipiteitä ja varovaisella kysymysten asettelulla muiden kokemuksia palstalle. Mullehan tää on vain ajankulua asiasta, mistä pidän, eli kanariansaarista ja varsinkin Puerto de la Cruzista. Myönnän toki, että sanavalintani eivät aina ole onnistuneita ja sen, kuinka sarkastiset kommenttini ymmärretään väärin,, joko tahallaan tai ymmärtämättä niitä.

        Noviisina Puerto Cruzin kohdalla pidän itseänikin, tosin kohtuu tuottavana kirjoittajana sitä kuvaa ei helposti saa. Eilenkin yritin heittää ilmoille Puerto Cruzin asuntoasioita käsittelevässä ketjussa, tuolla Annan puolella, tuloksena toistaiseksi yksi vastaus, yleispätevä toki, mutta ei kuitenkaan ihan sitä, mitä keskustelulta haluaisin. Mutta kun palstalla kirjoittaa "aktiivisesti" kaksi henkilöä ja kohtuullisesti neljä lisää, keskustelu saattaa näyttää "kaikkitietävän eliitin" jutustelulta. Mutta tilanne ei muutu, ennenkuin enemmän kirjoittajia YHTEISEN ASIAN alttarille ilmaantuu.

        Matkailukausihan on vasta tulossa parin-kolmen kuukauden kuluttua, jotta josko silloin keskustelu heräisi. Niin täällä kuin Annankin palstalla. Toistaiseksi Annassa kuitenkin keskustelu on hedelmällisempää, ainakin allekirjoittaneen mielestä, niinkuin kaikki havainette, täällä se on melko kuollutta. Toivon toki eloa molempiin ketjuihin, asiallisessa muodossa, mutta pelkään, että varsinkin täällä trollimme bannin päätyttyä sama meno jatkuu, eli asiattomuudet seuraavat toisiaan. Mutta keskustelun taso on meitä itsestämme kiinni. Älkää siis turhaan ujostelko täällä ja tulkaa rohkeasti myös parempimaineisen Annan palstalle kirjoittamaan. Molemmille on paikkansa ja fiksut sekä rakentavat keskustelut antavat mahdollisuuden uusille ihmisille tykästyä ihaniin kanariansaariin. Ilman trolleja kun siihen on mahdollisuus.

        Rohkeasti mukaan.


      • oi.niitä.aikoja

        Vanhoissa höpinöissä, ja muinoin täällä Suomi kaksi neljässä oli ehkä kahvikuppikuntailaisuutta, tai ainakin sen vaikutuksen sai, kun samat nimimerkit tuntuivat kirjoittavan lähinnä toisilleen. Toisaalta, jos foorumeja aktiivisesti seuraa, tulevat nimimerkit tutuiksi ja kavereiksi toisilleen, vaikka ihmisestä nimmarin takaa ei tietäisi yhtään mitään. Tuolloin aktiivisia nimimerkkejä oli tosiaankin useita, mutta jostain syystä yksi toisensa perään on täältä sekä Annasta kadonnut. Miksi ja minne?

        Foorumien kulta aikoina tyhmienkin tai aina samojen asioitten kyselijöille auliisti vastattiin, ja tietoa annettiin kerta toisensa perään. Tietysti joukossa saattoi olla joku itseensä tyytyväinen mukamas asiantuntija joka ei vaivautunut ummikoille kommentoimaan muuten, kuin ehkä korkeintaan kuittailemaan.

        Vanhoissa keskusteluissa oli paljon hyödyllisiä linkkejä, kuvia ja videoita, matkakertomuksia, ja kevennyksenä off topic höpinää, huumoria, kuva-arvoituksia, sekä muuta mukavaa. Keveänkin keskustelun joukosta löytyi hyviä vinkkejä ja laajasti tietoutta koko Kanariasta, kaikki viihdyttävässä paketissa.

        Nyky tilanne täällä ja Annassa on hieman toinen.


    • Toki kaikista asioista voi olla montaa mieltä, mutta siitä, että aiempien viikkojen ja kuukausien trollausvaihe suomi24 kanaria palstalla olisi ollut jotenkin myönteinen, olen tasan eri mieltä. Tilanne saavutti kliimaksinsa, kun Antiquen loma alkoi ja hän aloitti paikanpäältä raportoinnin.
      Kun sama trolli seurasi meitä Annan puolelle, teki Annan Kanarian palstan mode todellisen urotyön ja putsasi epäasiallisuudet, sekä onnistui vielä bannaamankin saastan levittäjän. Riemukseni olen nyt todennut saman tilanteen Suomi24 Kanaria palstalla, joskin olen kovin epävarma siitä, kuinka kauan tämä tilanne jatkuu. Jos se jatkuu, tervehdin asiantilaa tyytyväisenä. Nyt satunnaiset asiakirjoittajat ja kyselijät eivät välttämättä heti poistu lokakampanjan pelästyttäminä. Näin ainakin toivon.

      • oi.niitä.aikoja

        Tarkoitin muutaman vuoden takaisia aikoja, aikoja jolloin täälläkin oli asia kirjoittelua, ja Annan nimi oli Plaza matkalaukku.


      • visitante

        Kesäaikaan nämä Kanariapalstat on aina hiljaisempia kuin matkustuskaudella, mutta samaa mieltä olen edellisen kirjoittajan kanssa siinä, että hiljenemistä on yleensäkin havaittavissa. Osan siitä voi laittaa puuttellisen moderoinnin piikkiin S24:ssa, mutta Plazan (nykyinen Anna) kohdalla ilmiötä ei voi selittää trollauksella, ei edes "kuppikuntaisuudella", koska sielläkin on mahdollisuus avata uusi ketju omalle aiheelle. Monissa viesteissä on itse asiassa toivottu vanhojen kirjoittajien paluuta.

        Silloin kun nämä palstat tuli toistakymmentä vuotta sitten, niin näille oli "sosiaalinen tilaus". Siihen asti matsku oli ollut täysin kaupallisten toimijoiden varassa, osittain asiallista, mutta myös paljolti yksipuolista "marketing bullshittiä", niinkuin nykyäänkin. Ja siihen rakoon tuli palstat, missä pääsi itse kukin kertomaan, miten asiat omasta mielestä oikeasti on.

        Toisaalta luonnollista, ettei samat kirjoittajat jaksa/viitsi kirjoittaa vuodesta toiseen, jutut loppuu ikäänkuin kesken. Mutta se mikä eniten pistää silmään, niin uusia kirjoittajia, varsinkin nuoremmista ikäluokista, tulee harvakseltaan.
        Onko sitten niin, että aika on ajamassa ohi näistä palstoista?

        Siitä olen täysin samaa mieltä, että kiusallinen ja outo tapaus, että käytännössä kaksi asiatonta kirjoittajaa ovat pystyneet ainakin koko kuluvan vuoden terrorisoimaan ja ottamaan kaiken tilan täällä. No juuri nyt ei ole muutamaan päivään tullut viestejä kummaltakaan, hyvä näin.


    • Vinsante on jäljillä. Kenties kyse vaan on siitä, että ne aikaisemmat kirjoittajasukupolvet ovat kasvaneet ulos näiltä palstoilta tai vaan kyllästyneet kirjoittelemaan. Sama kävi minulle yhdellä toiseen aiheeseen keskittyvällä palstalla lähes 13000 viestiä 7- vuodessa ja mielenkiinto hiipuu. Olen kirjoitellut aikaisemmin myös tuonne S24n asuntojen hinnat palstalle, melko paljonkin. Pään hakkaaminen perusuomalaiseen kateuden mäntyyn, samoin kuin Taloussanomienkin palstalla sai vain täydellisen kyllästymisen aikaan. Samoin voi käydä näiden kanariajuttujenkin kanssa ja tämän palstan kohdalla se oli jo lähellä, mutta Aller rimaa hipoen sai mielenkiinnon pysymään vielä yllä palstan osalta.

      Uusien sukupolvien mukaantulon puute sensijaan huolestuttaa kovastikin. Kenties heitä ei kirjoittelu kiinnosta, tai sitten vain ei enää osata kirjoittaa. Nykyään kun voi snäppäillä ja skypettää, niin tällaiset palstat ovat kenties niiin jestödei kalkkiskamaa.

    • eka.vekara

      Al Marinon juttuja kaipaan. Oli ehdottomasti paras kirjoittaja ja tunsi Teneriffaa laajalti, eikä vain Puertoa. Ikävää, että poisti annasta kirjoituksensa.

    • On syytä toivoa, että Allerin modet on olleet asialla. Muuten paluu on selviö. Addikti on sen verran vahva -jopa tuollakin ilmaisukyvyllä.

      Jos esim. viina on vienyt tiputukseen, paluuaika voi olla nopeakin, kun avohoitoon nykyään nopeasti pyritään.

      Välissä tapahtuu surkimuksien kohdalla paljon, sillä tiputushoidossa päihteiden vuoksi olevat ovat usein monin tavoin huonossa asemassa ja syrjäytyneitä. Identiteetti on hukassa. On psyykkistä oireilua, aineiden moninais- ja oheiskäyttöä, alkoholinkäyttöä, muitakin riippuvuuksia. On sosiaalisia ongelmia ja usein traumaattisia tapahtumia omassa menneisyydessä. Kuntoutuminen etenee yksilöllisesti ja asiakkaan omilla ehdoilla siten, että hän itse määrittää tavoitteita -jos asettaa ja haluaa.

      Odottakaamme nyt päiviä ja viikkoja. Tehotrollaus kesti kuukausia. Se addiktoi...

      Jos kysymys oli tehomoderoinnista, siitä kiitos!

    • Hömppäjuttuja

      Kuuluuko viina.tiputus avohoito.oksennus ..sontasäkkijutut tämne..muutama tai yksi hokee niitä asioita..taitaa olla teinien turinoita..korkeitaan ammattikoululaisten juttuja..jo on mennyt haukkumiseksi palsta..aikuisten palstahan tämä on..

      • Edellämainittujen trollien takia kaikki viisaimmat kirjoittajat ovatkin siirtyneen Annan kanariansaaret osioon kirjoittelemaan. Ja minä tyhmempänä tietysti perässä. Mitä viisaat edellä...


      • kirotusvire

        "sontasäkkijutut tämne.."
        Mikä on tuo "tämne"?


    • >Hahahhaaa! Buahahahaa!
      > Ei riitä tämän lafkan duunareilla tietotaito meikäläisen bannaamiseen

      Olen pahoillani, että me epäilijät olimme oikeassa. Tuttu sontasäkkihän se siellä ja tutut argumentit. Oksennus alkanee taas kaikissa muodoissaan. Muuta "sisältöä" ei sitten olekaan. Sontasäkkiä mukaillen: Ei riitä tämän palstan trollilla tietotaito asiasisällön tuottamiseen. Jos joskus siltä vaikuttaa, viesti on kopioitu muualta, tai tyypillisimmin otettu käyttöön joku vanha ketju, jossa on asiallinen avaus. Jatko on sitten sontasäkin suoltamaa, sitä ittiään...

    • turhaatrollausta

      Joo, vakiometkut sontasäkillä. No, muuhun hän ei pystykään. Pitäkää satunnaiset kirjoittajat informoituna, että osallistuja tutustuu ennenpitkää sontasäkin läävän löyhkään.

    • taasOksentaa

      Huomatkaa kaikki tuo:

      Noh, en ole hoidossa, en putkassa, eikä ole bannattu. Ei riitä tämän lafkan duunareilla tietotaito meikäläisen bannaamiseen, ja miksi edes yrittäisivät? Ammattilaisena osaan suojata itseni.

      Eli yo. on sontasäkin tekstiä, jolla hän ylenkatseellisesti haastaa Allerin modet.

    • pelkkääOksennusta

      Ongelma on rakenteellinen ja pysyvä. Ajatus palstan nimeämisestä "sontasäkin oksennuspalstaksi" on siten varsin perusteltu.

    • sianhaju

      "Sontasäkin läävä" on parempi. Kaikkia kirjoittajia tulee myös pyrkiä informoimaan liikuntarajoitteisen sikamme löyhkästä, jolle altistuu, kun tänne kirjoittaa.

    • toivoopi

      Josko Allerin modet todella tekisi palstalle jotain.

    • rekisteröintipakko

      Jos rekisteröinti saadaan Suomen tiukimmaksi ja vain rekisteröidyllä nicillä voi kirjoittaa, niin palstalla on toivoa. Nykyisellään ei.

      • Juuri näin.

        Tätänykyä palsta on lukkelvotonta moskaa täynnä, eikä tänne viitsi kuin satunnaisesti kirjoittaa saati lukea. ALLER TEHKÄÄ JOTAIN.


    • Olisi nyt, Allerin modea ajatellen, syytä jättää tämä palsta rauhaan seuraaviksi arkipäiviksi. Mitä vähemmän hän joutuu kahlaamaan tunnistetietoja, sitä helpompaa hänelle. Trollimme suojautuu dynaamisen ip:n, proxy-asetusten, prepaid-sim, etc. temppujen taakse, joten kohdennukseen joutuu tekemään työtä. Antakaa modelle työrauha sontasäkin kanssa.
      Suomi24 palstalla voi trollata rekisteröidyllä nimimerkillä, koska rekisteröintikäytäntö on niin heikko. Rekisteröidyn nicin bannaaminen on kuitenkin modelta sekunttien asia. Rekisteröimättömän tekijän, joka on suojattu kaikin keinoin, on kovasti työläänpää.

      Suomi24 ei ole ikinä oikein vaatinut mitään rekisteröinniltä ja sallii anonymiteetin. Tässä sitten seuraus. Jättäkää siis vaikka viisi päivää kirjoittamatta.

      • En.usko.ennen.kuin.näen

        " Oma poikani opiskelee kanssa ammattikoulussa ja seuraan heidän nettikeskustelujaan täällä Suomi24 sivuilla että pysyn kärryillä nykyajan opiskelusta ammattikoulussa. Antigue siellä kertoo ammattikoulujuttujaan"

        Laita linkki sivulle josta selviää että Antigue on amispoika.


    • jaahastaas

      Vai että sellainen Puerton lomalainen tämä mersumies olikin. Onkohan koskaan käynyt Tallinnaa pidemmällä?

    • Olihanjutut

      Sehän selittää kaiken..oliha sillä jutut.hyvä tietää ettei mene enää halpaan

    • Onneksi olkoon! Hyvin jälleen hiljainen jakso osoitti, mikä on trollin ja apurollin taso. Ei vaan löydy minkäänlaista kykyä asiasisällön tuottamiseen, eikä varsinkaan Puerto de la Cruz'sta ole mitään kokemusperäistä tietoa. Annoitte Allerin modelle mahdollisuuden. Kiitos siitä! Itse en havainnut minkäänlaista moderointia, mutta modehan voi kerätä tunnistetietoja jatkoa varten. Jää nähtäväksi.

      • Älä toki kirjoita asioista, mistä et tiedä mitään.

        Antigue ei trollaa, eikä hauku ketään.

        Mut joo. Kun kukaan oikeasti asiakirjoittaja ei kirjoita tänne mitään, on palsta hiljainen. Trollillakaan ei ole silloin mitään haukuttavaa. Tätäkö Aller haluaa ?


      • Perinteistä trollin vainoharhaisuutta taas. Keksisitte edes jotain uutta potaskaa kirjoitettavaksi. Trolliongelma on oikeassa. Trollimme ulosanti on sekavaa ja säälittävää. Mutta Allerin suorastaan sitä pyytäessä, siitä vaan. Kirjoitan mielummin Annan palstalle.

        Pitäkää taas hauskaa keskenänne.


    • lainaToluca

      Totuus on se, että antaa vain trollien naputella itselleen ja toisilleen! Kukaan "normaali" ihminen ei jaksa , eikä halua eikä ole aikaa tyhjänjauhantaan!
      Kun ei siis voi normaalia kokemus- ja tietopuheenvuoroja jakaa eikä mielipiteitä asiallisesti vaihtaa! Olen entinen Perdone

    • Kesäjatkuukin

      Voi mahoton..aina palataan vain tänne.annan palsta on aika hiljainen.tännekö on hyvä tulla kinaamaan?no matka on tilattu..mitä sitä kertomaan minne.kun tuttu kohde on.aina olisi kysyttävää.mut sen tiedon saapi jostakin muualta.tää on vähä kuin viikkolehti.jossa meno on kovaa.onneksi aurinko paistaa.kesä jatkuu

      • Kirjaudu toki Annaan ja kirjoita sinne. Siitä se keskustelu lähtee, kun keskitytään itse asiaan turhan jauhamisen sijaan.


    • Isomaa

      Hieno hellevkonloppu ollut ja huomenna jatkuu ainakin täällä eteläsuomessa.semmoista gruzin talvisäätä 25paukuttaa menemään.ikävä jos muualla suomessa sataa ja on kylmää.no suomi on iso maa.

    • lukiluki

      Miten nämä kommentit liittyvät ketjun aiheeseen?

    • Hoitoonko

      Tuntuuko kenestäkään normaalista henkilöstä siltä, että ei olekaan enää normaali, kun kommentoi tällaisella palstalla?

    • katkeraatuntuuolevan

      Miksi olette niin huvittavan katkeria tuolle antiguelle?

      • tietäjämies

        Yksi henkilö tuon trolliongelman takana vaan on. Sellainen, jolla on monia sivupersoonallisuuksia.


    • topikutvonen
    • määritelmällisesti

      Trollaus on trollien kirjoittamista mm. keskustelupalstoille. Termin alkuperä ei kuitenkaan ole skandinaavisten, ja myöhemmin englannin, kielten peikkoa tarkoittava sana, vaan se juontuu vetouistelua merkitsevästä englannin sanasta trolling. Termiä trolling ei suomennosehdotuksesta huolimatta pidä sekoittaa englannin kielen sanaan trawling, joka tarkoittaa troolausta.
      Trollaava henkilö kuvaannollisesti vetää viehettä saalisparven läpi ja toivoo, että joku tarttuu siihen.
      Trollaava henkilö kuvaannollisesti vetää viehettä saalisparven läpi toivoen, että joku tarttuu siihen. Myös viestejä, jotka näyttävät kokemattoman tai lapsellisen kirjoittajan postaamilta, on syytä epäillä, sillä tyhmää esittäviä trolleja esiintyy keskustelupalstoilla ja irkissä jatkuvasti. Trollaukseen voi liittyä myös viestien massalähetystä, jolloin trolli lisää foorumeille tahallaan useita samoja puheenvuoroja toisten keskustelijoiden ärsyttämiseksi.
      Sanaa käytetään usein väärin tahattomasti, mutta joskus myös tahallisesti lyömäaseena kanssakirjoittajia vastaan. Pelkkä kritiikki tai eriävä mielipide, radikaalikaan sellainen, ei vielä ole trollausta, ellei tavoitteena ole ärsyttäminen.
      Älä ruoki trollia!
      Netiketti suosittelee olemaan ruokkimatta trollia. Tämä tarkoittaa käytännössä trollin jättämistä omaan arvoonsa ja suhtautumista trollaaviin viesteihin tai viestiketjuihin ikään kuin niitä ei olisi koskaan kirjoitettukaan. Tämä on usein vaikeaa, sillä muutaman ihmisen trollaantuminen saattaa aiheuttaa trollaustarkoituksessa aloitetun keskustelun laajenemisen tai olemassa olevan keskustelun väärille urille ajautumisen.

    • jatkomäärittelyä

      Sontasäkin habitus merkitsee yksilönkehityksellisiä eli lapsuudesta asti ilmeneviä vaikeuksia käsityskyvyssä. Asioiden ymmärtäminen, oppiminen ja käsitteellinen ajattelu on sontasäkeille usein vaikeampaa kuin muille, minkä vuoksi he eivät pysty yleensä tulemaan toimeen ilman erityistä hoitoa, apua tai opetusta. Sontasäkeillä on usein myös ongelmia suunnitelmallisuudessa ja ennakoinnissa.[
      Joillain sontasäkeillä on lisäksi huono paineensietokyky ja osa kärsii impulsiivisuudesta ja negatiivisten tunteiden voimakkuudesta, mikä saattaa johtaa aggressiiviseen käyttäytymiseen.
      Sontasäkeillä on myös muuta väestöä useammin motorisista vaikeuksista aiheutuvia fyysisiä toimintarajoitteita tai vuorovaikutukseen liittyviä ongelmia. Tähän vaikuttaa liiallinen kiljun nauttiminen, joka johtaa lopulta pahempien korvikkeiden käyttöön. Pelkkiä motorisia tai vuorovaikutuksellisia toimintarajoitteita omaavaa henkilöä ei kuitenkaan luokitella sontasäkiksi, vaan sontasäkillä viitataan heikkolahjaisuutta suurempiin puutteisiin ymmärtämiskyvyssä ja muussa älyllisessä suoriutumisessa.

    • vaimoderointia

      Maan johtaviin moderointiasiantuntijoihin kuuluvan Pirjo Väyrysen mukaan moderointi koetaan esimerkiksi yrityksissä usein liian kalliiksi toiminnoksi. Käytännössä moderointikulut pysyvät parhaiten kurissa, kun organisaatiot ja liiketoiminnat ottavat moderoinnin osaksi päivittäistä tekemistään. Tällöin organisaatiolla on myös kyky kehittää omaa yhteisöllistä vuorovaikutusta ja moderointiaan.

      ”Se, että keskustelumahdollisuus kokonaisuudessaan estetään, ei voi olla ratkaisu. Miksi ajamme ihmiset muualle kommentoimaan, jos meillä on mahdollisuus tarjota paikka keskustella. Meillä pitää olla kanavan omistajina taito ottaa vastuu keskusteluista.”

      Kysymys kuuluu: Miten ”vastuu” näkyy toimina?

      Moderoinnin etiikka ja käytännöt sekä laadukas operatiivinen toteutus ovat keskiössä moderointikulttuuria kehittäessä. Suomen suurimman keskustelufoorumin Suomi24:n kanssa pitkään työskennelleen Väyrysen mukaan moderoijilla on oltava hyvä ymmärrys nykyaikaisista kanavista, median roolista ja erilaisista yhteisöistä.

      Ymmärrys ei ole näkynyt suomi24 kanaria palstalla moderointina.

      ”Suomalainen moderointikulttuuri on vielä valtaosin osin nuorta ja kehittymätöntä, vaikka kommentoinnin ja keskustelun mahdollisuus on verkon kautta ollut olemassa jo vuosia. Suomessa ei myöskään ole annettu erillistä ammatillista koulutusta moderointiin, vaan moderointi on vielä hyvin pitkälle harrastuspohjaista tai sitä hoidetaan muun työn ohella.”

      Olematon moderointi suomi24 kanaria palstalla ei ole edes ”kehittömätöntä”, sitä ei ole.

      Suomi24:llä on Suomen pisin, jatkuvassa kehityksessä ollut moderointihistoria, koska palvelua on ylläpidetty jo yli 15 vuotta. Kehitystyö Suomi24:ssa on tuonut laajan kokemuksen moderoinnista ja sen kehityksestä sekä avoimuuden periaatteesta.

      Kappale on vitsi, tai viittaa siiten moderointiin ”historiallisessa mielessä”.

      ”Keskustelukanavan sulkeminen on keinotekoista vastuunpakoilua. Me olemme Suomi24:llä halunneet kunnioittaa sanavapautta ja haluamme antaa ihmisten puhua sillä tavalla, kuin heidän asioista omilla näkökulmastaan se on. Kansallisella tasolla on löydyttävä yhteiset rajat ja standardit, jotta sekä keskustelukulttuuri että moderointikulttuuri kehittyisivät.”

      Koska tällaista on luvassa?

    • Kateus sumentaa järjen - vanha suomalainen sananlasku.

      Kuka huomaa asiayhteyde ?

    • asetelmallisesti

      Kun itse sovelletaan dilletrollia, on se huumorin alalaji. Sen tavoite ei ole olla yksinomaan hauska tapa osoittaa opponettisi olevan idiootti. Päätarkoituksena on olla peitetty hyökkäys, johon vastaaminen on mahdotonta, koska trollaukseen vastaaminen tarkoittaa huumorintajuttomaksi leimautumista, kyvyttömyytä, älyllistä inkompetenssia. Sana "vitsi, vitsi" muuttaa minkä tahansa loukkauksen ironiaksi – paitsi jos vastustajasi käyttävät sitä, mikä toki on mahdotonta sillä hehän vain solvaavat.
      Trollaus ilmaisumuoto, jossa todellinen merkitys ja käytetyt sanat muodostavat ns."vittuilun". Siihen sisältyy ajatus siitä, että asiat eivät ole sitä miltä vastustajasi väittää niiden näyttävän tai olevan. Asetelma on tyypillisesti tilannesidonnaista, eikä merkitys sen vuoksi paljastu, ellei ymmärrä asiayhteyttä: Sanojen (esimerkiksi "vitsi, vitsi") merkityssisällön ymmärtäminen on siis välttämätöntä. Kateellisuuden osoittaminen johtaa aina automaattisesti inkompetenssiin; suoranaisesti vajaatoimiseksi osoittautumiseen.
      Poikkeus sääntöön, joka tekee säännöstä säännön, ilmenee silloin kun solvaamista harrastaa operaattori, koomikko tai lehtimies. Silloin se on laskettava aina trollaukseksi. Jos joku yllämainituista tahoista solvaa sinua, sinun tuleekin siksi ottaa se trollauksena ja nauraa sille ja pyytää lisää. Muutoin leimautuisit huumorintajuttomaksi -jonka jälkeen kukaan ei enää ota trollaustasi trollauksena vaan solvauksena (Sen ne tosin tekevät muutenkin, ellet sitten ole koomikko, lehtimies tai operaattori, jotka taas eivät voi leimautua huumorintajuttomiksi. Korkeintaan asiallisiksi.) Huono trolli tekee itsestään aina imbesillin lukijoidensa mielessä. Sontasäkki on imbesillin synonyymi, eikö?

    • kirotusvire

      "opponettisi" po. opponenttisi (?). Muuten ok

    • Hyvää settiä tuolta analyysiä tekevältä tyypiltä. Kiitos noista.

    • pahoinvointi

      Sontasäkki on maailman surkein nettitrolli. Olettama: Vain 9-vuotiaan-tasoisten kohtaloksi on koitunut missio-retki.
      Lopputulema: Moderaattorit tavoittelivat noudattamalla tarkkaa seulontaohjelmaa.
      Vain pari modea onnistui itsensä identifisioinnissa. Heidän löydöksensä asetettiin esille kontrolliin. Suomi24 kielsi itsensä paljastuksensa rinnastaen sen sensurointiin.
      Oksettava, moderoimattomalta näyttävä irvokas palsta on lopputuloksena. .

    • aamumäärittelyä

      Trollaus pakonomainen tarve harjoittaa jotakin toimintoa tai kokea tietynlainen tunnetila. Vaikutus elämään vaihtelee hyödyllisestä ja elämää ylläpitävästä terveestä riippuvuudesta haitalliseen riippuvuussairauteen.
      Liittyy usein mielihyvähakuisuuteen. Yleisiä, vastaavia, haitallisia riippuvuuksia ovat esimerkiksi päihderiippuvuudet, lääkeriippuvuudet, nettiriippuvuus ja peliriippuvuus.
      Riippuvuus tieto- ja viestintätekniikan käytöstä ja etenkin verkon tarjoamasta sisällöistä ja vuorovaikutusmahdollisuuksista ajaa trollia. Addiktion ohella puhutaan myös internetholismista, virtuaaliriippuvuudesta, lumeriippuvuudesta, internetriippuvuudesta ja nettinarkkauksesta.

      • kirotusvire

        puuttuuko alusta teonsana?


      • aamumäärittelyä

        Puuttuu, puuttuu. On ollut rähmää vielä silmissä :)


    • vaimoderointia

      Kerratkaamme eilisestä ja korjatkaamme typoja:

      Maan johtaviin moderointiasiantuntijoihin kuuluvan Pirjo Väyrysen mukaan moderointi koetaan esimerkiksi yrityksissä usein liian kalliiksi toiminnoksi. Käytännössä moderointikulut pysyvät parhaiten kurissa, kun organisaatiot ja liiketoiminnat ottavat moderoinnin osaksi päivittäistä tekemistään. Tällöin organisaatiolla on myös kyky kehittää omaa yhteisöllistä vuorovaikutusta ja moderointiaan.

      ”Se, että keskustelumahdollisuus kokonaisuudessaan estetään, ei voi olla ratkaisu. Miksi ajamme ihmiset muualle kommentoimaan, jos meillä on mahdollisuus tarjota paikka keskustella. Meillä pitää olla kanavan omistajina taito ottaa vastuu keskusteluista.”

      Kysymys kuuluu: Miten ”vastuu” näkyy toimina?

      Moderoinnin etiikka ja käytännöt sekä laadukas operatiivinen toteutus ovat keskiössä moderointikulttuuria kehittäessä. Suomen suurimman keskustelufoorumin Suomi24:n kanssa pitkään työskennelleen Väyrysen mukaan moderoijilla on oltava hyvä ymmärrys nykyaikaisista kanavista, median roolista ja erilaisista yhteisöistä.

      Ymmärrys ei ole näkynyt suomi24 kanaria palstalla moderointina.

      ”Suomalainen moderointikulttuuri on vielä valtaosin osin nuorta ja kehittymätöntä, vaikka kommentoinnin ja keskustelun mahdollisuus on verkon kautta ollut olemassa jo vuosia. Suomessa ei myöskään ole annettu erillistä ammatillista koulutusta moderointiin, vaan moderointi on vielä hyvin pitkälle harrastuspohjaista tai sitä hoidetaan muun työn ohella.”

      Olematon moderointi suomi24 kanaria palstalla ei ole edes ”kehittymätöntä”, sitä ei ole.

      Suomi24:llä on Suomen pisin, jatkuvassa kehityksessä ollut moderointihistoria, koska palvelua on ylläpidetty jo yli 15 vuotta. Kehitystyö Suomi24:ssa on tuonut laajan kokemuksen moderoinnista ja sen kehityksestä sekä avoimuuden periaatteesta.

      Kappale on vitsi, tai viittaa sitten moderointiin ”historiallisessa, so. menneessä mielessä tahi ajassa”.

      ”Keskustelukanavan sulkeminen on keinotekoista vastuunpakoilua. Me olemme Suomi24:llä halunneet kunnioittaa sanavapautta ja haluamme antaa ihmisten puhua sillä tavalla, kuin heidän asioista omilla näkökulmastaan se on. Kansallisella tasolla on löydyttävä yhteiset rajat ja standardit, jotta sekä keskustelukulttuuri että moderointikulttuuri kehittyisivät.”

      Koska tällaista kehitystä on luvassa?

    • vaimoderointia

      Odotamme edes yritystä moderoinniksi!

    • turhaatrollausta

      On olemassa viitteitä, että moderointia on esiintynyt ainakin 22.8.2016. Moderaattori on kuitenkin tällä palstalla aina tekemättömän edessä. Ilmiantoja on niin hillittömästi, että kahlaamiseen menee pitkä aika ja itse poistoa edeltävä lukutapahtuma on omiaan aiheuttamaan masennusta.

    • buahahahahiihoo

      Vai moderointia...

    • kuhantrollaa

      Ongelma on ja pysyy.

    • AllerHoi

      Ketju näyttää alkavan 11.2.2016 21:50. Luulisi, että asialle olisi jo tehty jotain!

      • Pysykäätäällä

        Siis jopa ylläpito on huomannut ettei täällä mitään trolliongelmaa ole. Ainoat häiriköt olette te jotka syytätte kaikkia kirjoittajia trollaajiksi ja haukutte eri nimillä.
        Pysytelkää vaan näissä omissa trollausketjuissanne ja jättäkää asiakirjoittajat muissa ketjuissa rauhaan.
        Kiitos!


    • vaimoderointia

      ”Niissä tilanteissa keskusteluissa reagoidaan todella voimakkaasti, ja se voi mennä yli. Paha olo oksennetaan suoraan palstalle, eikä vieläkään osata ajatella, miten hurjalta se näyttää”, Väyrynen sanoo.

      Kierroksia otetaan paljon vähäpätöisemmistäkin aiheista, kuten autoista. Oman automerkin väheksymistä ei ole pakko sietää!

      Odotamme Mersujen sietämistä. Koska moderoidaan?

    • päämode

      Olisiko Pirjo Väyrysen töissä?

    • palaaPirjo

      Onko moderaattoreilla italialainen lakko?

    • messiaana

      Pirjo, oi Pirjo, tule takaisin...

    • AllerHoi

      Ongelma on ja pysyy, ellei Pirjo tee jotain.

    • InglesoiIngles

      Nythän palstalla on päästy eroon Puerto de la Cruzin ihannoijista, muiden saaren kävijöista ja saatu haluamamme Inglesin asiallinen homokeskustelu tilalle. Tämähän on Gran Canarian palsta. Muiden saarten jutut kuuluvat yleistä Espanjasta osioon. Huimaa kehitystä. Kiitos palstan soturitrolleille, olemme onnistuneet.

    • päämodelle

      Pirjo, olisko joku opetettava joutilas kattoon läpi?

    • kiitosMode

      On Pirjon luuta luutinut, josta kiitoksia. Toivoisin, että ko. emännällä olisi aikaa antaa vaikka apumodeille tehtäväksi vilkuilla tänne useamminkin.

    • intopiukee

      Pirjoooooooooooo! Pirjo Väyrynen. On siinä vaan mahtimimmi. Luuti saastaa laajalti veks, vaan sitä riittää, tässä läävässä.

    • nimimKIITTI

      On ollu duuni, modella, kahlata palstaa läpi. On tehty hyvää duunia. Nyt ja jos, tänne eksyy joku satunnainen lukija, so. potetntiaalinen kommentoija, hän ei heti poistu, koska kuvottavimmat ylilyönnit on poistettu.

      • lomalleInglesiin

        Kiitos tosiaan modeille siitä, että Inglesin matkailusta saa nyt kirjoittaa vapaasti ja lukijatkin siitä nauttivat. Hyvin monet matkailijat kun Iglesistä pelkkää lepoa ja nautintoa haluavat, niin nyt meillä Inglesin hamehemmoilla ja rattopojilla on mahdollisuus tulla kapista ulos ja kertoa mahdollisuuksista, mitä vain Ingles tarjoaa. Kiitos soturitrolleillemme, jotka nuo antiikin ja eläkevaarin ja trolliongelman kaltaiset Puerto de la Cruzin ihannoijat palstalta karkoittivat. Niiden asiat kun kuuluvat yleistä espanjasta osioon. Tämä on Gran Canarian ja iloisesti syntisen Inglesin palsta nyt.


    • Ihan turhaan olette huolissanne. Eläkepappaa ei täältä ole karkoittanut kukaan eikä mikään. Ei vaan ole ollut sen tasoista touhua, että olisi ollut syytä kommentoida, mutta nyt on syytä kiittää moderoinnista.
      En mitenkään jaksa uskoa, että Aller olisi priorisoinut Inlesin hinttejä, mutta miksikäs ei. Jos kykenevät asiallisesti, so. sääntöjen mukaisesti kirjoittamaan, niin ok.
      Se, kenen viestejä täältä on siivottu, on todellisille seuraajille aika ilmeistä :) Jäikö sontasäkiltä jotain?
      Toivon totisesti, että Pirjo polttaa jossain vaiheessa päreensä, jolloin luutiminen muuttuu vielä juurevammaksi.

      • siis tuo Inlesin hinttejä po. Inglesin hinttejä


      • taaskärykävi
        eläkepappa kirjoitti:

        siis tuo Inlesin hinttejä po. Inglesin hinttejä

        "siis tuo Inlesin hinttejä po. Inglesin hinttejä"

        Tämä paljasti että olet sama kirjoittaja kuin antigue. Jäit taas kiinni trollaamisesta :D


    • Luulisi, että olette tyytyväisiä.

    • InglesoiIngles

      Olemme tyytyväisiä. Me Inglesin homoseksuaalit, ei siis hintit, olemme tyytyväisiä palstan meille valloittaneen homokollin, joillekin ehkä trolli, aikaansaamaan muutokseen palstalla. Palsta on nyt tavoitehakuisesti homo, trans ja bi-mielisten Ingles onanoijioden temmellyskenttä.

      Tulkaa siis Ingelesiin lomallanne ja bongalilkaa itsellenne arvoistanne miesseuraa. Ette kadu. Tyytyväisyystakuu.

    • homopalstako

      Olisko siis tämä nyt Inglesin hinttipalsta?

      • Kuumatkollit.Inglesistä

        Palsta on tosiaan meidän. Siis Inglesin homoyhteisön omaisuutta. Sankarikollimme, teille tylsille heteroille ehkä trolli putsasi palstan turhista joutavuuksista ja se kuuluu nyt Inglesin homoille. Toki se voi kuulua teillekin jos tänne tulette meitä kokeilemaan.

        Nyt hyvää yötä.


    • AllerHoi

      Ongelma on pysyvä, jollei modeilla ole aikaa perata.

      • InglesoiIngles

        Homous ei ole ongelma. Trollimme, tai homokollimme teki hyväö työtä karkoittaessaan turhan höpöttäjät palstalta ja valjasti palstan käyttöömme. Kiitos sankarillemme. Tule Inglesiin noutamaan palkintosi.


    • palaaPirjo

      Moderaattorit tekevät hyvää työtä. Ongelma on, että heillä on siihen aikaa niin harvoin.

    • Ettekö voisi todellakin luovuttaa palstan toistaiseksi Inglesin homoille? Jos jätätte palstan sikseen, sen jatko kertoo, riittääkö homoja kirjoittelemaan toisilleen. Jos löytyy, ehkä Aller katsoo tarjonneensa jotain somaa (?)

      • AllerHoi

        Mikäs siinä, mutta kokonaanko, vai voisiko esim. satunnaisiin asiavastauksiin liittää tuon Ingles-homo-infon?


      • turhaatrollausta

        Eiköhän se ole paree jättää sontasäkki kirjotteleen kaverinsa kanssa. Palsta pysyy siten tyylipuhtaana.


    • Ihmettelijätene

      Joku jatkuvasti kommentoi noihin kännäystopiikkeihin. Eipä siinä asiapuhetta niihin liittyen, mutta jännästi tietyssä ajassa aina juttua riittää.

    • InglesoiIngles

      Palsta on nyt oikeassa käytössä meidän Inglesin homojen hallussa. Sankaritrollimme teki pitkän päivätyön saadakseen asian tälle tolalle ja hänet tullaan palkitsemaan ruhtinaallisin elein kunhan saapuu Inglesiin.

    • turhaatrollausta

      Tätähän tämä on ollut, mutta nyt me olemme taas hetken läsnä.

    • copyPaste

      Maan johtaviin moderointiasiantuntijoihin kuuluvan Pirjo Väyrysen mukaan moderointi koetaan esimerkiksi yrityksissä usein liian kalliiksi toiminnoksi. Käytännössä moderointikulut pysyvät parhaiten kurissa, kun organisaatiot ja liiketoiminnat ottavat moderoinnin osaksi päivittäistä tekemistään. Tällöin organisaatiolla on myös kyky kehittää omaa yhteisöllistä vuorovaikutusta ja moderointiaan.

      ”Se, että keskustelumahdollisuus kokonaisuudessaan estetään, ei voi olla ratkaisu. Miksi ajamme ihmiset muualle kommentoimaan, jos meillä on mahdollisuus tarjota paikka keskustella. Meillä pitää olla kanavan omistajina taito ottaa vastuu keskusteluista.”

      Kysymys kuuluu: Miten ”vastuu” näkyy toimina?

      Moderoinnin etiikka ja käytännöt sekä laadukas operatiivinen toteutus ovat keskiössä moderointikulttuuria kehittäessä. Suomen suurimman keskustelufoorumin Suomi24:n kanssa pitkään työskennelleen Väyrysen mukaan moderoijilla on oltava hyvä ymmärrys nykyaikaisista kanavista, median roolista ja erilaisista yhteisöistä.

      Ymmärrys ei ole näkynyt suomi24 Kanaria-palstalla moderointina.

      ”Suomalainen moderointikulttuuri on vielä valtaosin osin nuorta ja kehittymätöntä, vaikka kommentoinnin ja keskustelun mahdollisuus on verkon kautta ollut olemassa jo vuosia. Suomessa ei myöskään ole annettu erillistä ammatillista koulutusta moderointiin, vaan moderointi on vielä hyvin pitkälle harrastuspohjaista tai sitä hoidetaan muun työn ohella.”

      Olematon moderointi suomi24 kanaria palstalla ei ole edes ”kehittymätöntä”, sitä ei ole.

      Suomi24:llä on Suomen pisin, jatkuvassa kehityksessä ollut moderointihistoria, koska palvelua on ylläpidetty jo yli 15 vuotta. Kehitystyö Suomi24:ssa on tuonut laajan kokemuksen moderoinnista ja sen kehityksestä sekä avoimuuden periaatteesta.

      Kappale on vitsi, tai viittaa sitten moderointiin ”historiallisessa, so. menneessä mielessä”.

      ”Keskustelukanavan sulkeminen on keinotekoista vastuunpakoilua. Me olemme Suomi24:llä halunneet kunnioittaa sanavapautta ja haluamme antaa ihmisten puhua sillä tavalla, kuin heidän asioista omilla näkökulmastaan se on. Kansallisella tasolla on löydyttävä yhteiset rajat ja standardit, jotta sekä keskustelukulttuuri että moderointikulttuuri kehittyisivät.”

      Koska tällaista kehitystä on luvassa?

    • AllerHoi

      Pirjolle terkkuja!

    • outstökstöks

      Juu, multa kanssa Pirjolle kaikkea hyvää!

    • totean

      Aller ja maikkari on kyllä epäpyhä allianssi.

    • toteamus

      Miksi alliansin tulisi olla pyhä? Kohta on vaalit...

    • noCANdo4You

      Ongelmasta tuli itseään ruokkiva. Koko palstan keskustelu kääntyi keskusteluun trollauksesta, kun minkäänlaista asiakeskustelua Kanarian matkailusta ei voinut käydä, ilman trollin härkkimistä.

    • No nyt se sontasäkki jatkaa niccivarkauksien tiellä tuolla Annan puolella. Se on sitä oksettavaa käytöstä.

      • Käy rekisteröimässä omasi, niin se loppuu. Annan ylläpito kyllä putsaa palstan tuon älykääpiön jäljiltä. Älkää vastatko sille mitään. Älä ruoki trollia toimii aina.


    • AllerHoi

      Aller Median Head of Community Management voisi hivenen tutkailla palstan tilaa.

    • Olenko jotenkin väärässä, vai onko parina viime päivänä palstalla ollut taipumusta parempaan suuntaan?

    • noCANdo4You

      Turha luulo! On aiemminkin ollut joku rauhallisempi vuorokausi. Sieltä se palaa, ikkastuaan.

    • Trollimme seikkailee mielentetveysongelmien labyrintissa.

      Masennukselle on tyypillistä mielialan lasku ja alakuloisuus. Mielihyvän kokeminen on masentuneelle erityisen vaikeaa.
      Masentuneen elämään voi kuulua myös muun muassa syömishäiriöitä ja unihäiriöitä. Kaksisuuntainen mielialahäiriö vaihtelee syvästä sitkeästä masentuneisuudesta täysivauhtiseen maniaan. Maaninen ihminen ei juuri nuku, vaan rientää paikasta toiseen. Myös puheliaisuus lisääntyy huomattavasti. Manian aikana henkilön itsetunto on ylimmillään ja ajatukset lentävät kuin kimalaiset. (Punkanen 2001, 118 –19)

      • vaikeasanoa

        Huomattu on. Välillä antigue "Puerton trolli" sontasäkki kirjoittelee ihan mitä sylki suuhun tuo. Liittyykö tuo että antigue vastailee itselleen mm. eläkepappa ja polemista nimimerkeillä tuohon sairauteen?? Eikö tuo antiguen/eläkepapan/polemistan itsensä kanssa kirjoittelu voisi olla enemmänkin skitsofreniaa??

        Tuo masennus ja alakuloisuus antiguella varmaan johtuu uudesta asuinympäristöstä Kemissä. Muutto Kaavilta Kemiin ja uuteen ammattikouluun ei varmasti ole nuorelle pojalle ollut helppo.


      • kirotusvire
        vaikeasanoa kirjoitti:

        Huomattu on. Välillä antigue "Puerton trolli" sontasäkki kirjoittelee ihan mitä sylki suuhun tuo. Liittyykö tuo että antigue vastailee itselleen mm. eläkepappa ja polemista nimimerkeillä tuohon sairauteen?? Eikö tuo antiguen/eläkepapan/polemistan itsensä kanssa kirjoittelu voisi olla enemmänkin skitsofreniaa??

        Tuo masennus ja alakuloisuus antiguella varmaan johtuu uudesta asuinympäristöstä Kemissä. Muutto Kaavilta Kemiin ja uuteen ammattikouluun ei varmasti ole nuorelle pojalle ollut helppo.

        "mielentetveysongelmien" po. mielenterveysongelmien


      • noCANdo4You

        Sontasäkin ongelma lienee aina se sama. Ei voi keskustella matkailusta, kun ei matkaile, eikä kirjoittaa siis mitään matkailuaiheista matkailupalstalle.


      • MitkäIlmatKemissä
        noCANdo4You kirjoitti:

        Sontasäkin ongelma lienee aina se sama. Ei voi keskustella matkailusta, kun ei matkaile, eikä kirjoittaa siis mitään matkailuaiheista matkailupalstalle.

        Joo ei antigue sontasäkki paljoa matkaile, paitsi mielikuvitusmatkoja. Niitä juttuja antigue sitten täällä trollaa antigue, eläkepappa, trolliongelma ja polemista nimimerkeillään.
        Ei opintotuella varmaan paljoa reissailla.


    • MitkäIlmatKemissä

      Anteeksi tuo äskeinen. Meikäläisen, sontasäkin, eläkkeellä ei matkailla, eikä sossu osoita siihen tukea. Siksi olen matkailijoille katkera ja puran sen palstalle.

    • Entäpä jos trollimme ongelma on vakavampaa luokkaa? Pääsisikö hän sitten matkailemaan erikoissairaanhoidon johdosta? Tuskin pienen kunnan budjetissa on varaa hänenlaisiinsa tapauksiin. Hoitoennuste on heikko.

      Esimerkiksi skitsofrenia kuuluu psykoottisiin häiriöihin. Muita ryhmään kuuluvia ovat muun muassa skitsoaffektiininen häiriö, harhaluuloisuushäiriöt ja skitsofreenistyyppinen häiriö.
      Psykoosit ovat hoidettavuudeltaan, oireiltaan ja ennusteeltaan mielenterveyden häiriöiden vaikein ryhmä.
      Psykoottiset häiriöt nostattavat ihmisissä paljon ennakkoluuloja, mutta todellisuudessa esimerkiksi skitsofreniasta joka kolmas paranee kokonaan (Tietoa skitsofreniasta: ”Totuus on harhaa, vain harha on totta, [viitattu 13.11.2009.])
      Psykooseille on tyypillistä todellisuudentajun vääristyminen, mikä tarkoittaa, että sairastuneen on vaikea erottaa mikä on totta ja mikä ei. Aistitoimintojen vääristymistä heijastavat erilaiset aistiharhat eli hallusinaatiot. Henkilö, jolla on psykoosi, kykenee kuitenkin myös normaaliin toimintaan, sillä psykoottisuus ei välttämättä kata kaikkea henkilön toimintaa. Skitsofrenialle tyypillisiä oireita ovat esimerkiksi harhaluulot, aistiharhat, hajanainen puhe, pahasti hajanainen tai katatoninen käytös. Skitsofrenian oireita jaetaan negatiivisiin ja positiivisiin oireisiin sen mukaan, minkälaisia ne ovat tyypiltään.
      "Positiivinen" oire tarkoittaa oiretta, joka on terveeseen mieleen nähden ylimääräinen, ja "negatiivinen" oire taas ilmenee puutteena suhteessa terveyteen. Positiivisia oireita ovat muun muassa aistiharhat ja negatiivinen taas esimerkiksi oireiden latistuminen.
      (Lönnqvist 2001, 41–41.)

    • Antiguetrollaa

      Vai että eläkepappa on taas mielikuvitusmatkalla Puertossa? :)
      Sama juttu oli viime vuonna, silloinkin eläkepappa trollasi usealla rekisteröidyillä nimimerkillä.

      Antigue, eläkeppa ja polemistahan ovat yksi ja sama kirjoittaja. Hän on ammattikoululainen Kemistä. Tosin alunperin Kuopiosta, mutta kun hänen vanhemmat erosi, tuli hänelle muutto uuteen kouluun Kemiin.
      Matkatarinat hän kopioi kätevästi muiden matkablogeista, joista hän ottaa myös valokuvat omaan trollaus käyttöönsä. Sään hän katsoo näppärästi webkameroista.

      Kukaan ei enää usko antigue/eläkepappa/polemistaa, siksi hän hyökkää asiakirjoittajien kimppuun haukkumalla heitä. Anna-lehden Kanariapalstalla ainoastaan enää nimimerkki Sotavento uskoo että nuo ovat eri kirjoittajia, mutta hänenkin uskonsa on varmasti kovilla.

    • copyPaste

      Maan johtaviin moderointiasiantuntijoihin kuuluvan Pirjo Väyrysen mukaan moderointi koetaan esimerkiksi yrityksissä usein liian kalliiksi toiminnoksi. Käytännössä moderointikulut pysyvät parhaiten kurissa, kun organisaatiot ja liiketoiminnat ottavat moderoinnin osaksi päivittäistä tekemistään. Tällöin organisaatiolla on myös kyky kehittää omaa yhteisöllistä vuorovaikutusta ja moderointiaan.

      ”Se, että keskustelumahdollisuus kokonaisuudessaan estetään, ei voi olla ratkaisu. Miksi ajamme ihmiset muualle kommentoimaan, jos meillä on mahdollisuus tarjota paikka keskustella. Meillä pitää olla kanavan omistajina taito ottaa vastuu keskusteluista.”

      Kysymys kuuluu: Miten ”vastuu” näkyy toimina?

      Moderoinnin etiikka ja käytännöt sekä laadukas operatiivinen toteutus ovat keskiössä moderointikulttuuria kehittäessä. Suomen suurimman keskustelufoorumin Suomi24:n kanssa pitkään työskennelleen Väyrysen mukaan moderoijilla on oltava hyvä ymmärrys nykyaikaisista kanavista, median roolista ja erilaisista yhteisöistä.

      Ymmärrys ei ole näkynyt suomi24 Kanaria-palstalla moderointina.

      ”Suomalainen moderointikulttuuri on vielä valtaosin osin nuorta ja kehittymätöntä, vaikka kommentoinnin ja keskustelun mahdollisuus on verkon kautta ollut olemassa jo vuosia. Suomessa ei myöskään ole annettu erillistä ammatillista koulutusta moderointiin, vaan moderointi on vielä hyvin pitkälle harrastuspohjaista tai sitä hoidetaan muun työn ohella.”

      Olematon moderointi suomi24 kanaria palstalla ei ole edes ”kehittymätöntä”, sitä ei ole.

      Suomi24:llä on Suomen pisin, jatkuvassa kehityksessä ollut moderointihistoria, koska palvelua on ylläpidetty jo yli 15 vuotta. Kehitystyö Suomi24:ssa on tuonut laajan kokemuksen moderoinnista ja sen kehityksestä sekä avoimuuden periaatteesta.

      Kappale on vitsi, tai viittaa sitten moderointiin ”historiallisessa, so. menneessä mielessä”.

      ”Keskustelukanavan sulkeminen on keinotekoista vastuunpakoilua. Me olemme Suomi24:llä halunneet kunnioittaa sanavapautta ja haluamme antaa ihmisten puhua sillä tavalla, kuin heidän asioista omilla näkökulmastaan se on. Kansallisella tasolla on löydyttävä yhteiset rajat ja standardit, jotta sekä keskustelukulttuuri että moderointikulttuuri kehittyisivät.”

      Koska tällaista kehitystä on luvassa?

      • Antigue.trollaa

        Olisi tosiaan hyvä jos ylläpito puuttuisi antigue/polemista/eläkepappa/trolliongelman trollaamisiin.

        Nimimerkin "Antigue" ylläpito on jo bannannut Puerton trollausten ja ravintola Kuparipannun herjausten takia, kun muut vielä bannaisi niin palsta siistiytyisi.


    • havaintoja

      Rekisteröintipakko poistaa ongelmat tehokkaimmin. En tiedä alustasta, mutta voisiko sen tehdä esim. Teneriffa-palstalle kokeeksi.

    • disponibiliteetti

      Rekisteröintipakon puolesta näkyi Annankin palstalta juuri poistumisestaan ilmoittanut; poistuu, kun puskista voi kirjoittaa...

      • Terkkuja.Kemiin

        Niinpä. Antigue/eläkepappa huutaa rekisteröitymispakkoa, mutta samaan aikaan trollaa rekisteröimättömilläniceillä päivittäin kymmeniä kertoja.


    • Eri ammattikunnat ovat eri mieltä siitä, kuuluvatko päihdeongelmat mielenterveysongelmiin. Sijoitan sen kuitenkin tähän lukuun poikkeavista mielipiteistä huolimatta.
      Suomessa päihdeongelmat ovat merkittävä terveydellinen uhka. Päihteillä tarkoitetaan erilaisia keskushermostoon vaikuttavia aineita, kuten alkoholia, tupakkaa ja huumeita. Päihteisiin luetaan myös päihtymistarkoitukseen käytetyt lääkkeet, liuottimet ja muut vastaavat. Alkoholin kulutus on kasvanut koko ajan ja tällä hetkellä miehet käyttävät päihteistä noin 70 %, mutta naiset kirivät
      miehiä hyvää vauhtia. Alkoholista johtuvat haitat aiheuttavat suuria taloudellisia
      menetyksiä, ja niihin lukeutuvat muun muassa erilaiset onnettomuudet, perheongelmat, työntekoon ja opiskeluun liittyvät ongelmat sekä sairastumiset. Päihteiden väärinkäyttö ajaa myös hyvin helposti syrjäytymiseen. Pitkäaikainen ja runsas alkoholin käyttö johtaa helposti alkoholismiin, jolloin alkoholiriippuvuus on psyykkistä, sosiaalista ja fyysistä.
      (Heikkinen-Peltonen, Innamaa & Virta 2008, 173–177.)

      Se, miksi näillä palstoilla eliminoidaan aito mahdollisuus vaikuttaa esim. Teneriffa-keskusteluun, on tutkimisen paikka.

    • Terkkuja.Kemiin

      JUU, ANTEEKSI, olen todella sekaisin.

    • Moikka.Kemiin

      Vai että eläkepappa on taas mielikuvitusmatkalla Puertossa? :)
      Sama juttu oli viime vuonna, silloinkin eläkepappa trollasi usealla rekisteröidyillä nimimerkillä.

      Antigue, eläkeppa ja polemistahan ovat yksi ja sama kirjoittaja. Hän on ammattikoululainen Kemistä. Tosin alunperin Kuopiosta, mutta kun hänen vanhemmat erosi, tuli hänelle muutto uuteen kouluun Kemiin.
      Matkatarinat hän kopioi kätevästi muiden matkablogeista, joista hän ottaa myös valokuvat omaan trollaus käyttöönsä. Sään hän katsoo näppärästi webkameroista.

      Kukaan ei enää usko antigue/eläkepappa/polemistaa, siksi hän hyökkää asiakirjoittajien kimppuun haukkumalla heitä. Anna-lehden Kanariapalstalla ainoastaan enää nimimerkki Sotavento uskoo että nuo ovat eri kirjoittajia, mutta hänenkin uskonsa on varmasti kovilla. Täällä kukaan ei enää antigueta usko.

      • Pera571

        Liuhulan Raija elää niin omaa elämäänsä plokinsa kanssa, ettei edes huomaa nimimerkkien vaihtumisia


    • Moikka.Kemiin

      Vitsi ku mä olen taas sekasin... Anteeksi kaikille! Haluaisin olla toi Antigue.

    • ihmeBantu

      Jos on tavallaan sivistymätön, niin aina voi yrittää mennä Alkoon sunnuntaina, tai toisen kesämökille, ilman tuliaisia, jne. Ei tajua että talo ei siivoa itse itseään, eikä hetkeksi hankittu nainen. Ei ymmärrä syy-seurausta (nainen suuttui tunti sitten, ei ole tuonut olutta; mistäköhän on kyse?), romantiikantaju on kadoksissa (ei voi suoraan asettautua kehon päälle). Miksi ei? No PUBISSA NE ON PUUTTEESSA, siellä on romantiikkaa, siis sinne.

      Tä? Vielä se sontasäkkikin jotain fiksua kirjoittaa, hä?

    • Terkkuja.Kemiin

      Olisi tosiaan hyvä jos ylläpito puuttuisi antigue/polemista/eläkepappa/trolliongelman trollaamisiin.

      Antigue sontasäkki trollaa tosiaan useilla nimimerkeillä ja häiriköi palstaa. Hän on todellisuudessa ammattikoululainen Kemistä, aikaisemmin Kaavilta.

    • Terkkuja.Kemiin

      Kaikkihan ymmärtää tän mun pakkomaneerin. On pakko toistaa tota. Olen niin sekaisin.

    • Terkkuja.Kemiin

      Viikonloppuisin ei mielenterveysneuvolakaan ole auki.

    • Kas, kas! Palstahan vaikuttaa hetkittäin lähes sisäsiistiltä. Oliko joku oppi uponnut umpiluuhun? Hyvää matkailua, matkailijoille!

    • No ni! Trolli nostelee 10-vuotta vanhoja ketjuja. Tämä lienee saastutusmuodoista siedettävimpiä. Trolli ei kykene itse minkäänlaisen sisällöntuotantoon, joten lainaaminen muilta, on ainoa tapa. Tämmöisenä palstaa kestää kyllä, vai mitä?

    • Olisiko prepaidista loppunut virta.

      Toivotaan toki, että tilanne on pysyvä ja trolli pysyy poissa. Matkailusta olisi mukava sananen silloin tällöin kirjoittaa, ilman tuota turhaa sekoilua.

    • Olisiko menossa depressio?

      Kaksisuuntaisen mielialahäiriön oireisiin kuuluu olennaisena osana vaihtelevin välein seuraavat masennus- ja maniajaksot. Jaksojen välillä henkilö voi olla täysin oireeton tai kärsiä hyvin lievistä oireista. Oireiden laajuus ja voimakkuus vaihtelevat usein henkilöstä ja sairauden jaksosta riippuen.
      Mielialahäiriön tunnistamisen keskeisimpänä haasteena on, että se löydetään usein vasta vuosien kuluttua. Kaksisuuntaisesta mielialahäiriöistä kärsivistä vain harva hakeutuu omatoimisesti hoitoon sairauden alkuvaiheessa. Maanisessa eli yliaktiivisessa sairausjaksossa ihmisen sairaudentunto on hyvin heikko ja siksi on hyvin tyypillistä, että hoitoon hakeudutaan toisten aloitteesta ja usein omasta tahdosta riippumatta. Sairauteen liittyvän masennuksen osalta haaste liittyy puolestaan siihen, että kaksisuuntaista mielialahäiriötä saatetaan luulla pitkään tavalliseksi masennukseksi. Lisäksi sairastunut hakeutuu usein hoitoon vasta siinä vaiheessa, kun on kyse vakavasta ja pitkäkestoisesta masennuksesta.
      Kaksisuuntaiseen mielialahäiriöön saattaa liittyä samanaikaisesti myös muita psykiatrisia sairauksia, jotka heikentävät sairastuneen vointia. Näihin kuuluvat esimerkiksi ahdistuneisuushäiriö, paniikkihäiriö, alkoholiriippuvuus, syömishäiriö tai jokin persoonallisuushäiriö. Viimemainittu on trollimme erityisongelma.

    • tiedähäntämiksi

      Johan oli diagnoosi.tosin saman toistoa ennenkin..ärsytystäkö.vai toivoa että joku hermostuu.ehkä hermostuu ehkä ei.mutta tosiasia on että mukavampi lukea matkakertomuksia yms kohteista kun ei kukaan heitä täysin asiantonta takaisin.kaikki matkutavaiset janoavat tietoa kohteistaan.Eläkepapan juttujakin on mukava lukea.itse tykkään ja pdg.stä.toiset ei näköjään voi sitä sietää..siksi varmaan torppaavat kaiken tiedon siitä.

      • Terkkuja.Kemiin

        Saman toistoa ja ärsytystä, molempia. Samaa yrittää antigue myös kopioimalla edellisen kirjoittajan nicin ja pyytelemällä anteeksi huonoa lääkitystään. Noh, se lääkitys varmasti on antiguella huono, tai sitten sitä ei hänellä ole ollenkaan. Harmi ettei ammattilainen matkailija luokkaannu eikä ärsyynny. Hienoa että antigue sontasäkki trolli, eli siis myös nimimerkki eläkepappa, polemista ja turhaatrollausta joutuu viettämään niin paljon aikaa näiden trollaustensa parissa. Noita diagnoosejakin se on varmaan tunnin kopioinut jostain, hyvä! Me nyt vähän vedätetään sontasäkki antigueta, pidetään se netin ääressä jatkuvasti. Tosin sillä raukalla varmaan opinnot amiksessa häiriintyy, mutta mitäs se meille kuuluu.


    • Terkkuja.Kemiin

      Anteeksi edellinen. Johtuu mielenterveyshäiriöistäni. Huomenna vasta pääsen jonoon taas Kaavin mielenterveysneuvolaan.

    • Haetaan sontasäkin persoonallisuushäiriön ryhmää. Onko tämä?

      Tätä ryhmää leimaavat toistuvat ristiriidat yhteiskunnan ja/tai lähipiirin kanssa. Häiriöstä saattaa aiheutua kärsimystä lähipiirille ja ympäristölle, samoin kuin potilaalle, joka usein hakee apua ihmissuhderistiriidoista aiheutuvaan ahdistuneisuuteen tai masentuneisuuteen. Epäsosiaaliselle persoonallisuudelle on tyypillistä impulsiivisuus sekä piittaamattomuus laista ja moraalista, josta johtuen hän altistuu ristiriidoille lähipiirin ja yhteiskunnan kanssa. Epävakaaseen persoonallisuuteen taas kuuluu mielialojen ja suunnitelmien ailahtelevuus sekä impulsiivisuus, josta seuraa usein ihmissuhdemyllerryksiä ja masennusoireita. Huomionhakuinen persoonallisuus pyrkii hankkimaan erilaisin keinoin huomiota, ja altistaa itsensä parisuhderistiriidoille, sekä huomion puuttuessa myös masennusoireille. Narsistisessa persoonallisuudessa tavoittelun kohteena on arvostus, ja sitä leimaa usein epärealistiset kuvitelmat omista kyvyistä.

      • Tuohan-on-antigue

        Saattaa olla. Kuulostaa ainakin ihan sontasäkki antiguelta.


    • SyvältaSaarnataan

      Kirjoitit osin asiaa. Olennaista kuitenkin on, että tälläkään palstalla , ja tässä ketjussa eivät kirjoittele sivistyneet ihmiset. Tiedän sen, koska tunnistan oman itseni. Tämä palsta on kaatopaikka, kuten monet muutkin keskustelupalstat. Ei kannata yrittää neuvoa muita, ja saarnata heille moraalia ja sivistystä. Näillä palstoilla kirjoittelevien taso taantuu siitä, mitä se on ollut joskus vuosia aiemmin.
      Netistä voi kuka tahansa laatia copy-paste-tekniikalla vaikka gradutasoisen sepustuksen, olematta silti meitä tyhmiä sönköttäjiä fiksumpi.

    • Tuohan-on-antigue

      Anteeksi! Haluaisin olla Antigue, mutta sontasäkkinä olen vaan Kaavin sossupummi.

    • Kertauksena motiiveista:
      Teneriffan palstan trolliongelma on johtanut siihen, että palsta pyörii trollauskeskustelun ympärillä. Vuosi sitten asiat oli toisin, mutta sitten alkoi trollin vyörytys ja asiakeskustelun häirintä. Syyksi paljastui mm. kateus. Kateus siitä, että jotkut oikeasti matkailevat. Edelleen, jos tänne joku yrittää Teneriffan terveisiä kirjoittaa, tuloksena on yleensä välitön trollin hyökkäys. Joskus hyökkäys tapahtuu viiveellä.

      Mutta kateudesta:
      Kateellinen karkottaa helposti palstalta asialliset ihmiset aliarvioivalla ja omaa egoa pönkittävällä käytöksellään, jolle ei ole edellytyksiä, statusta.
      Kateutta syntyy, kun ihminen keskittyy seuraamaan toisten elämää ja vertaamaan itseään heihin. Asiat, jotka toisella näyttävät olevan paremmin kuin itsellä synnyttävät kateutta. Toiselle tapahtuvat huonot ja ikävät eivät sitä aiheuta. Päinvastoin ne voivat tuottaa kateelliselle jopa tyydytystä.
      Kateutta voi tuntea muun muassa lahjakkuudesta, edustavuudesta, ihmissuhteista ja sosiaalisesta menestyksestä. Kateudelle riittää kasvualustaa, sillä aina löytyy ihminen, jolla on asiat itseä paremmin.
      Kateus on tuhoava, häpeää ja vihaa sisältävä tunne. Kateellinen pyrkii parantamaan omia asemiaan toisten kustannuksella. Hän ilkeilee ja piikittelee ihmisiä, joita kohtaan kokee alemuutta ja kateutta. Kanssaihmisten voi olla joskus vaikea tunnistaa tätä kiusantekoa kateudeksi.
      Kadehtiminen saa alkunsa omasta riittämättömyyden ja huonommuuden tunteesta.
      Kateellisen on usein vaikea tunnistaa ja hyväksyä itsessään olevaa kateutta. Se puetaan helpommin leveilyn ja ylpeilyn muotoon; minäkin pääsin melkein kerran Inglesiin. Tällainen käytös ei ole merkki hyvästä itsetunnosta, vaan se paljastaa enemminkin kerskailijan alemmuuden tunteen. Itsensä esille tuominen toisten kustannuksella kielii kateuteen kätketystä häpeän tunteesta.
      Kateellisuus, toisten aliarvioiminen, väheksyntä ja halveksunta liittyvät yleensä tunnistamattomaan häpeään. Kadehtiminen saa alkunsa omasta riittämättömyyden ja huonommuuden tunteesta.
      Kateena mollatessaan sontasäkki paljastaa oman huonommuutensa ja häpeän tunteensa. Siksi kateus on helpompi kieltää ja verhota pröystäilevään tai ilkeään käytökseen, trollaukseen. Tällä taas on ikäviä seurauksia palstaviestinnälle. Terveen ihmissuhteen perusta löytyy tasapainoisesta suhtautumisesta itseen. Kateus katoaa, kun katseen kääntää toisten elämien sijaan omaan elämäntilanteeseen ja miettii, mikä siinä on hyvää ja mitä itse voisi tehdä oman onnellisuuteensa ja tyytyväisyytensä eteen -siis, jos ylipäänsä mitään hyvää on.

      • Miksi.oi.miksi

        Miksi sinä antigue sitten ylläpidät tätä trollauskeskustelua? Miten nämä liittyvät Kanariansaarten matkailuun? Tule tuonne asiallisiin viestiketjuihin kirjoittemaan trollaamatta, osaatko?
        Luulen että väännät vain mielikuvitusmatkoistasi Puertoon taas useilla nimimerkeilläsi, kuten eläkapappa ja polemista.


    • disponibiliteetti

      Älä siis ole, sontasäkki, kateellinen ;)

      • antigueontrolli

        Tuskin sontasäkki kateellinen on. Antigue sontasäkkiä vaan harmittaa kun ei opintotuki riitä matkailuun, joten se mielikuvitus matkailee sitten polemista ja eläkepappa nimimerkeillä.


    • antigueontrolli

      Anteeksi tuo vertaus Antigueen. Antigue matkailee, sontasäkki ei. Siksi nimimerkkini ei ole rekisteröity, Olen vain merkitykseton ilkeilijä, trolli.

    • antigueontrolli

      merkitykseton po. merkityksetön

    • antigueontrolli

      Tottakai mä olen kateellinen. Antigue on mersumies!

      • ajokortiton.antigue

        Antigue ainoastaan huoltaa vanhoja mersuja amiksessa. Ei sillä pojalla ole vielä edes zettiä :D


    • antigueontrolli

      Saatanan matkaileva Antigue!

    • Mistä trollaus kumpuaa? Epäsosiaalisuudestako?

      Nykyään korostetaan sosiaalisuutta ja sosiaalisten taitojen tärkeyttä tiellä menestykseen ja onneen. Harvemmin pohditaan, mitä sosiaalisuus on, mistä se kumpuaa ja minkälainen ihminen on sosiaalinen. Onko syytä pohtia sosiaalisuuden suhdetta aggressiivisuuteen ja narsismiin, koska nämä ovat lisääntyneet ja niitä pidetään nykyään menestyvän ihmisen tuntomerkkeinä. On tavallaan tragikoomista, että trollikin tekee niin; opponoi menestystä, lähtökohdistaan.

      Ensinnäkin, syrjäytyminen yhteiskunnasta on vakava sosiaalinen ongelma. Kokemus siitä ettei löydä paikkaa persoonana, jolla nähdään olevan jotakin positiivista annettavaa joihinkin mielekkäisiin jaettuihin päämääriin, eikä omaa mahdollisuuksia osoittaa että kykenisi tekemään jotakin arvonantoa ansaitsevaa, voi olla musertava. Tämän ongelman eräs elementti on se, että yhteisöllisesti ja yhteiskunnallisesti arvokas toiminta samastetaan liian usein sosiaaliseen statukseen.
      Käsityksemme yhteiskunnallisesti hyödyllisestä ja mielekkäästä toiminnasta on joskus yksiulotteinen. Ongelma on tuttu erityisesti pitkäaikaistyöttömille,eläkeläisille tai vammaisille, joilla olisi kykyjä ja halua tehdä jotakin mielekästä ja arvostusta ansaitsevaa, mutta jotka yksiulotteinen työyhteiskunta sulkee ulkopuolelleen. Sama koskee ns. ”pudokkaita”. Mikäli tälle asialle tahdotaan tehdä jotakin, täytyy mielipideilmastoa reivata rivakasti kohti avarampaa käsitystä siitä,mitä ylipäätään on yhteiskunnallisesti mielekäs ja arvostusta ansaitseva toiminta. Jos toimisimme ”näitä vähäisimpiä” kohtaan kohtuullisemmin, ei paha olo palstoillakaan purkautuisi niin oksennuksenomaisesti kuin nykyjään.

      Kaikki toimenpiteet joilla tähän ongelmaan kyetään konkreettisesti tarttumaan, ovat sosiaalisia innovaatioita. Kehitys kuitenkin edellyttää, niin keppiä, kuin porkkanaa. Toisen päälle oksentamisesta tulee olla seurauksensa, samoin hyvän olon, tai oivallusten, jakamisesta. Eikö?

    • kirotusvire

      "samastetaan" po. samaistetaan (?)

    • pappaypolle

      Eläkepappa! Eikö sua jo väsytä tuo trollaaminen? Eikö sulla ja bestikselläsi AntsuPollella ole paremaa tekemistä kuin trollaaminen? Vuositolkulla vaan samaa trolliongelmaa. Pappa kopioi omia samoja juttujaan. Muoriko se on vaarilta hermot vienyt? Antiguelta vietiin niccikin. Voi teitä, syrjäytyneet vanhat ukot,,,,,,joita kukaan ei halaa eikä pussaa.

      • pappaypolle

        Ai kauheeta! Näitä pääsee. Meidän kylässä ei saa akuuttia apua. Tablettien vaikutus ei pysy stabiilina. Säilyn sontasäkkinä trollaamassa. En voi sille mitään.


      • pappaypolle

        Meidän kylässä sama ongelma. Papat ja pollet oman onnensa nojassa. Tabuja vaan huiviiin ja kiljuva kyytpojaksi. Ripulpaskoo riittää ja laatta lentää. Ei voi mittään.
        Se on kuulkaa yhteiskunnan vika tämä trolliongelma.


    • pappaypolle

      Katkeraahan tässä on se, että muut matkailee, minä vaan täällä palstalla ilkeilen.

    • skitsodillelle

      Noh noh, palstahan on läes sisäsiisti!

      • skitsodillelle

        "läes" po. lähes


    • disponibiliteetti

      Näyttää käynnistyvän taas. Todella kummallisia kyselyitä ja vanhojen ketjujen nostoja. Tyyppikamaa...

    • noCANdo4You

      Noh, mikä nyt on kummallista kenestäkin. Joskus vaikuttavat vähän handicap-osaston kysymyksiltä ja avauksilta, joka kyllä osoittaa Kaaville, mutta jokuhan voi olla ihan aitokin.

      • ihmeBantu

        Ei voi olla "ihan aitoja".


    • Kun aidot asiakirjoittajat, ne muutamat, nyt poistuvat, alkaa avohoitopotilaan rumba. Merkit lienee kaikille selvät.

    • noCANdo4You

      Minusta törkytulva on vähentynyt viimeaikoina merkityksellisesti. Se voi houkutella asiakirjoittajiakin palaamaan.

    • Tokihan se on niin, että kun tuo yksikin perustrolli hetken rajoittaa suoltoaan, palsta vaikuttaa toimivalta. Aiemmin pakkomaneerit on aina palanneet. Saa nähdä, käykö niin nyt.

    • ilmiselvää

      Hattiwattien tajunnanvirta on vähän himmeää välkkyessään...

    • AllerHoi

      Kovin on turha kuvitella, että sontasäkki minnekään lähtisi. Mihin se menisi?
      Tuossahan se osoittaa, ettei sontasäkin kuparipannutrollaus jää tekoälyn haaviin.

    • noCanDo4You

      Nykyisellään palsta on disinformaatiolähde, näennäistietouden käänteistotuus. On kovin toivottavaa, ettei satunnainen lukija erehdy uskomaan täällä lähes kaikki viestit kirjoittavan "kokemusvinkkejä". Hän ei koskaan matkaile mihinkään -paitsi virtuaalisesti. Sossutuilla kun ei vielä voi matkailla.

    • linnuista

      Kanarianhemppo (Serinus canaria) on keltahemppojen sukuun kuuluva varpuslintu. Nimensä mukaisesti se on kotoisin Kanariansaarilta, joilla se on luonnonvaraisena melko yleinen. Kanarianhempolla ei ole alalajeja. Ulkomuodoissa on vain vähäisiä eroja riippuen siitä, miltä saarelta lintu on peräisin. Lajin status on ollut epävarma ja aiemmin sitä on pidetty keltahempon alalajina.

    • ihmeBantu

      Ongelma pahenee moderoinnin hävittyä!

      • noCanDo4You

        Voiko se tästä muuttua huonommaksi?


    • AllerHoi

      Koska Pauli Aalto-Setälä ilmaantuu kertomaan, kuinka keinoäly ratkaisi trolliongelman?

    • Tuskin sillä kiire on ;D

    • Tässä, omassa ketjussani, on hyvä läpileikkaus palstan tilasta ja trollauksesta. Kovin vähän on muuttunut. Yksi, ahkera trolli on pitänyt Kanaria-aiheiset kirjoitukset poissa palstalta. Satunnaiset kirjoittajat saavat aina tuta trollin haavin.

    • ihmeBantu
    • disponibiliteetti

      "Sisällöntuotanto" jatkuu, valitettavasti.

      Ällistyttävintähän palstan perustrollin postauksissa on niiden puhdas idioottimaisuus. Parhaimmillaankin hän nostaa vanhan ketjun tai lainaa muinaisen aloituksen uutena -tyypillisesti nimimerkkeineen, jos se on rekisteröimätön. Muuten yleensä kysyy "kokemuksia" jostain hotellista, jne. Kun joku "lukin verkkoon" sitten tarttuu, ilkeily alkaa.

      Trolli ei kuitenkaan itse esitä matkailevansa -edes kuvitteellisesti, pois lukien tuo hotellikyselyssä muka tapahtuva saapuminen kohteeseen. Sisällön tuotanto on pääsääntöisesti ilkeilyä, jolla pyritään todistelemaan, ettei kukaan muukaan matkaile ja silloin erityisesti Antigue:)

      Aikanaan oli selväjärkinen hetki, jolloin:
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14410707/kanaria-palstalla-trollin-oksennusta#comment-88496897

      ja hiljakkoin tuo niccivarkaan:
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/12021679/tara#comment-93939060

      Kuparipannutrollaus on aina ollut limbo sinänsä -mallia erityisen ”heikkolahjainen trolli”.
      Tänä vuonna senkin kykenee alittamaan nämä ”Antigue.tässä.teretere” ja ”Eläkepappa-tässä-holaaaa” tyyppisten nimimerkkien turvin kirjotetut aivottomuudet, joita kukaan palstaa pitempään seurannut ei sekoittaisi nimimerkkien Antigue tai eläkepappa kirjoituksiin.

    • Lerpanuutiset

      Trollimme pyrkii provosoimaan, mutta tekee sen perin matalaotsaisesti, koska edellytykset debattiin pääsääntöisesti puuttuvat . Hän on luopunut yrityksestä saada omiin viestiketjuihinsa paljon porukkaa, koska ei siinä onnistu sisällöntuotantonsa surkeuden tähden. Siten hän keskustelee niissä lähinnä itsensä kanssa, mikä kertoo mielenterveyden häiriöstä.

      Niinpä hän on myös siirtynyt saastuttamaan toisten ketjuja. Oikeaoppisen trollin tavoista poiketen hän myös osallistuu keskusteluun siinä määrin, että valtaosa viesteistä ketjuun tulee häneltä eri nimimerkein. Hän myös avaa valtaosan koko palstan viestiketjuista.

      Omista ketjuistaan hän karkottaa kaikki vähänkin älylliset keskustelijat, koska hän provosoida muita alatyylisesti sanomalla ilkeitä, tyhmiä tai muuten epäkohteliaita asioita. Hänen tavoitteensa on saada mahdollisimman moni hermostumaan ja provosoitumaan. Hänellä ei oikein ajatusta tai ilmaisukykyä juurikaan ole ja sivistystaso on heikko. Paradoksi on, että puutteelliseen häneen törmää kaikenlaisilla suomi24-palstoilla. Hänellä ei juuri muuta elämää ole.

      • disponibiliteetti

        Koska tuo on pelkkä lainaus, siinä on onnistuttu hyvin.


    • netiketti

      Myös verkon käyttäjien tekninen ympäristö vaihtelee suuresti. Käytännöt ovat muodostuneet pitkän ajan kuluessa, ottaen huomioon kaikenlaista, mitä satunnainen tietyn foorumin käyttäjä ei tule ajatelleeksi. Usein viestejä myös käsitellään automaattisesti sisällön muuttamiseksi toiseen muotoon tai mielenkiintoisen sisällön eristämiseksi epäasiallisista ja turhista viesteistä. Tietty määrämuotoisuus helpottaa tällaista käsittelyä.?

    • Aggressiivi

      ”Aggressiivilla” tarkoitetaan lähinnä puhekielessä esiintyvää kieltorakennetta, josta puuttuu kieltoverbi (ei, et, emme jne.), esim. siellä mitään ole! Usein (mutta ei aina) rakenteessa on mukana kirosana kieltoverbin paikalla kieltoa vahvistamassa, esim. (Paskat) mä sitä tee! Rakennetta tutkinut Lari Kotilainen käyttää nimitystä kieltoverbitön kieltokonstruktio.

    • kieltokonstruktio

      Suomen vaikein pilkkusääntö on kuulemma tämä: lauseiden isä istuu, ja äiti tiskaa väliin tulee pilkku, koska lauseilla ei ole yhteistä lauseenjäsentä, mutta pilkkua ei tule lauseiden nyt isä istuu ja äiti tiskaa väliin, koska lauseilla on yhteinen lauseenjäsen (adverbiaali nyt).

    • eiSeToimiEi

      Verkkosivujen vuorovaikutteisuus avaa uuden maailman vuoropuhelulle median ja sen yleisön välille. Verkossa yleisö voi lopulta suoraan osallistua median toimintaan monin tavoin, esimerkiksi muokkaamalla sivun ulkoasua itselleen sopivaksi, kommentoimalla juttuja tai lähettämällä toimittajille omia kuviaan, videoitaan ja juttuideoitaan.
      Journalismi on Internetin myötä päässyt tarjoamaan yleisölleen yhä enemmän osallistumismahdollisuuksia, joista kommentointi on yksi vapaan keskustelun ihanne.
      Tasapuolinen keskustelu joukkoviestimissä on kuitenkin aina ollut jokseenkin utopistinen ajatus.

    • kerrataanpa

      Subjekti ja predikaatti ovat lauseen pääjäseniä. Kumpikaan ei määritä lauseen muita jäseniä.

      Predikaatti on lauseen ydin.
      Subjekti ilmaisee predikaatilla osoitetun tekijän.
      Jokainen persoonamuotoinen verbi on predikaatti.

    • voiOppiaOi

      Partitiiviverbi: verbin objekti on aina partitiivissa

      - ilmaisee usein tunnetta tai kauan jatkuvaa tekemistä

      Muutama esimerkki:

      kuunnella: Kuuntelen musiikkia.
      rakastaa: Minuako sinä rakastat?
      odottaa: Odotan Oulun konetta.
      harrastaa: Harrastan pyöräilyä.
      ajatella: Ajattele asiaa!
      vihata: Ethän sinä minua vihaa?
      pelätä: Minä pelkään sotaa.
      syyttää: Ketä sinä syytät?
      kiittää: Kiitän sinua.

    • aggressiivi

      Aggressiivi:alkujaan humoristinen nimitys kielen rakenteelle, jossa ilmaistaan ponteva kielto ilman kieltosanaa. Usein kieltoa tehostetaan kirosanalla.
      "Siellä mitään neuvotella" on esimerkki aggressiivin käytöstä ilman kirosanaa.

    • kielikökello

      Trollauksen kieltäminen ei ole kiitollisen ylläpidon tehtävä. Sille on kumminkin historiallista pohjaa.
      Kieltosanaton kielto ei ole mikään uusi ilmiö suomessa. Se on ollut tunnettu monissa murteissa: Suomen murteiden sanakirjan mukaan (hakusana ei) tällaisesta käytöstä on tietoja muualta paitsi eräistä itämurteista. Esimerkkejä: Tiärä täs mitään sanoo (Vihti). Olkoon kuinka tahansa, minä hällä väliä pirä (Ylöjärvi). Peijakaskan tätä syä, se on niv väkevää kun turkimpippuria (Kylmäkoski). Min oos sairastanum millonkaa (Lappajärvi). Elä aina utuuta, hevosen tarvihte aina juosta (Saarijärvi). Tääl olluk kelhääm paljom muuta ko pikku tilkut maapeltoja (Karunki).
      Tutkikaa Kanarianpalstan trolliongelmaa. Se on säilynyt yhtä masentavana, vuosia.

    • AllerHoi

      Onko kyseessä palstan linja, eli "kuka tahansa voi ottaa yhteyden moderaattoriin" ja sillä hyvä?

    • outstökstöks

      Samat ongelmat säilyvät.

    Ketjusta on poistettu 83 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2824
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      523
      2664
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1855
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1787
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1723
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1669
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1282
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      87
      1116
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1092
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      57
      1089
    Aihe