Heikinsuon kulmakunta

Kivitettävä

Lakkautetun Karinaisten kunnan Heikinsuokin liitettiin Pöytyään v. 2005. Silloin siellä oli toiminnassa kyläkoulu mutta se on nyt lakkautusuhan alla.

Heikinsuon kulmakunnan asukkaat ovatkin himoamassa liittymistä Auraan, josko Aura alkaisi vetää sitä perässään. Tuskin Aura syrjäistä kyläkouluaa ylläpitäisi?

Koska Heikinsuolta on paljon matkaa, Auran kunta joutuisi kustantamaan kaikki koulukuljetukset. Onneksi Aura on rikas kunta.

Kuntaliitos toisi Auraan myös vahvan panoksen esikoislestadiolaista lahkokuntaa. Esikoislestadiolaiset kutsuvat pukeutumiskoodiaan ja käytännön elämän ohjeiden noudattamista "kristityn esikuvaksi". Esikoislestadiolaiset naiset eivät käytä koruja eivätkä meikkiä. Miehet taas eivät käytä solmiota. Naiset peittävät seuroissa päänsä huivilla. Kulttuurista esikoislestadiolaisuudessa vieroksutaan erityisesti populaarimusiikkia, teatteria, ja elokuvia. Myös televisioon suhtaudutaan kielteisesti ja sen ohjelmien vaarallisuudesta varoitetaan, koska vehje on saatanan sontaluukku. Esikoislestadiolaiset "haluavat ottaa vastaan ne lapset, jotka Luoja antaa". Siksi perheissä on lapsia lukuisasti ja likimain aina perättäisinä vuosina syntyneitä. Alkoholin ja huumausaineiden suhteen opetetaan täysraittiutta. Sen sijaan tupakointi koetaan uskon elämälle vähemmän vahingolliseksi, ja siitä varoitetaan lähinnä terveydellisin perustein. Edellä mainitut eivät ole dogmeja (opinkappaleita) esikoislestadiolaisille, vaan ohjeita, ns. "kristillisyyden neuvoja", joiden noudattaminen koetaan pikemmin omaksi parhaaksi kuin velvollisuudeksi tai pakoksi. Liike ei erota henkilöitä, jotka ovat "tottelemattomia" näille neuvoille tai muuten jättävät noudattamatta liikkeessä yleisiä ulkonaisia muotoja, mutta heitä saatetaan yksityisesti nuhdella tai kehottaa parannukseen. Lahkoseuroissa on sentään vielä jalkapuut yleisessä käytössä hairahtuneille. Avionrikkojat kivitetään ison rukoushuonerakennuksen takana. Hautauksen hoitaa lahkolaisiin kuuluvan rakennusliikkeen mies traktorikaivurilla.

12

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HenrikskärrtillAura

      Hyviä ja esimerkillisiä veronmaksajia ovat Heikinsuolaiset. Siellä ei laiskoja suvaita. Mitä pahaa tuollaisessa heimokunnassa muka sitten on? Otetaanpa ensi pois omat roskat pois silmistä niin nähdään paremmin ja kauas. Toisaalta sen jälkeen Kokoomuksen aseman Auran suurimpana puolueena on sinetöity. Ja Auran valtuustoon valitaan 27 valtuutettua.

      • SuksiSuolle

        Suo siellä, vetelä täällä!


    • numisluupb

      teretulemas

    • onkin

      Lietsuo.

      • tielläjuurihän

        Heikki asuu siellä.


    • tulossa2017

      Auraan Pöytyältä.

    • gbiklopi23

      Lestadiolaiset on siitä vittumaisia ihmisiä, että ne ei erilaisuutta hyväksy.

    • Terveyspedakogi

      Saattaa olla, että heikinsuon liittyminen Auraan olisi koko kunnalle piristysruiske taloudellisessakin mielessä, koska Pöytyän viranhaltijat ja luottamusmiehet ovat sitä niin kovasti vastustaneet. Ovat sortuneet jopa valehteluun ja selkään puukotukseen.

    • Rahhoo

      Tuloo ne

    • ziimeon

      heikinsuon kupeessa on firma nimeltää motoaura... voi ziisus mikä paskalafga!

      • kummapulju

        Olen kanssasi Ziimeon samaa mieltä. Sovittiin puhelimitse käytetyn moottorikäyttöisen laitteen kaupat ja liikkeenharjoittaja lupasi tuoda koneen kotiin asti Auraan seuraavan viikon alussa. Kun mitään ei tapahtunut soitin monta kertaa, mutta ei vastattu. Kun menin paikanpäälle katsomaan, niin laite oli kunnostamatta ja ei myyntikunnossa hintakin oli eri millä hän minulle koneen lupasi myydä. Myyjä ei tuntenut minua entuudestaan. Vasta poislähdettyäni sanoin kuka olen ja toivotin hyvää jatkoa. Että tällaista palvelua firmasta saa eli ei mitään.


    • rippe12

      eihän se yrittäjä vastaa IKINÄ puhelimeen! menee varmaan tosi hyvin sillä puljulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1759
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1664
    3. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      61
      1500
    4. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      71
      1495
    5. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1458
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      56
      1385
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1359
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1192
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1140
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1124
    Aihe