Selainkaappari

Enosaatätä

Pöytäkoneelle on tullut jonkun latauksen yhteydessä "Windows Repair..." joka lupaa skannata koneen ja etsiä haittaohjelmia. Tämä sivu ilmestyy aina, kun yritän avata jotain linkkiä. Harmillista on, että tämä on työssä käyttämässäni koneessa. Joku toinen on päässyt käyttämään konetta ja kenties ladannut kuvan tms. ja tämä selain kaappari on nyt koneella. Olen yrittänyt saada sitä pois.
Onko olemassa jotain maksutonta ohjelmaa, jolla voisin yrittää. Firwe foxin poistaminen auttoi asiaa, mutta pelkään että tämä kaappari ei ole selaimen mukana poistunut, vaan on piiloossa jossain tiedostossa.
Jotkut selaimen lataus sivut levittävät muita ongelmia mukanaan. (Yahoo, Babylon ja tms. ongelma hakukoneita), jotka availevat mainoksia näytölle. Miten näistä pääsee lopullisesti eroon?

6

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Enosaatätä
      • insinörtti72

        näkyykö ohjauspaneelin poista ohjelma - kohdassa mitään ylimääräistä. Käyttäjätilit kun olisi koneessa kunnossa, ettei kukaan luvaton pääsisi touhuamaan omiaan, niin tätäkään ongelmaa ei olisi.


      • Enosaatätä

        No nyt liian myöhään koneelle, ei ole vieraskäyttöä sallittu.
        Ei näy ohjelmissa ylimääräisiä. Koneella vain välttämättömät ohjelmat. Office, viirusturva, joka ei reagoi mitenkään kaappariin. Ja kuvankäsittely. Voisko tuo olla jossain .exe tiedostoista poistettavissa? Neuvoja kaipaan! Tai pitää joku atk ihminen pyytää apuun, mutta luulisi itsekkin saavan pois, jos saa neuvoja miten.


      • Yks_vaan

        Onko koneessa ollut järjestelmänvalvojan tili ja normaali tili erikseen, niin kuin pitää olla? Selaimien lisäosat asetuksista kannattaa tarkistaa, onko niissä mitään ylimääräistä, jos on poistaa. Ei kannata latailla kaikkea epämääräistä moskaa.


    • Enosaatätä

      Kyllä on järjestelmänvalvoja ja sitten vierailija tili, joka on nyt poistettu käytöstä. Vierailijalle lienee annettu mahdollisuus tehdä muutoksia koneeseen koska muuten tätä kaapparia ei olisi tullut? Minä en asentanut konetta, vaan joku DATA firma kävi tekemässä asennukset ja asetukset. Minä en lataillut moskaa koneelle. Teen vaan työasioita. Mutta iltaisin kone muun henkilökunnan käytössä (mahdollisuus) vierailija tilin kautta. Minun tili salasanalla suojattu. Selaimesta poistettu lisäosat ja laajennukset, mutta Firefox tuntuu tätä ongelmaa eniten suosivan. Chromen palautin alkuperäiseen, niin ongelmaa ei esiintynyt (vielä) 2 päivää ehdin käyttää.

      Epäilen tämän haittaohjelman olevan kuitenkin koneella.
      Vaikka asennan Foxin uudelleen ongelma palaa heti. Tämä ns. korjaus sivu aukeaa aina kun yrittää tehdä jotain (menen kotisivuillemme ja etsin tietoa jonkun linkin kautta) ja mainos sivuja alkaa aukeilla pyytämättä.
      Voiko nämä urkkia tietoja minun käyttämistä salasanoista tms. Töissä ei mitään kovin salaista, mutta verkkopankissa joudun joskus käymään ja s-postia käytän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      261
      2403
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      84
      1921
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1586
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      141
      1371
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      65
      1224
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1165
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1066
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1064
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1000
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe