Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Sijoitetuille kelpaavat tuntemattomat

peppiäpukkaa

Peppi - hanke etsii tuntemattomia viettämään intensiivistä aikaa sijoitettujen lasten kanssa. Markettien auloissa ja KAUPALLISTEN lastensuojelujärjestöjen sivut lupaavat tuntemattomille lähihoitajaopiskelijoille / sosionomiopiskelijoille oppareita, jos nämä vaan viitsivät tulla välillä' tuuraamaan sijaisvanhempia.

Samaan aikaa lapsen oma sukulainen ei kelpaa. kasvatusalan pitkänlinjan ammattilainen ei ole riittävän luotettava olemaan oman sukulaislapsensa kanssa, mutta pikku lähihoitajaopiskelija on oikein LUOTETTAVA.

Esimerkiksi Pesäpuun kotisivuilta löydät väylän Peppi hankkeen uudistetuille kotisivuille. Kysynkin tässä, että kelpaisiko sijoitetun lapsen sukulaisen näkökulma (näiden sijaisvanhempien, vapaaehtoisten yms. ) rinnalle?

Meitä estettiin 8 vuotta vedoten kiintymyssuhteeseen viettämästä kunnolla aikaa sijoitetun lapsen kanssa. Ja sen jälkeen ainakin 2 vuotta vielä muihin syihin vedoten (kun oli annettu ryhmätheraplay sen 8. vuoden kohdalla, ei voitu enää vedota kiintymyssuhteeseen).

Mutta pikku opiskelija voi aivan rauhassa kiintymyssuhteen vaarantumatta tavata sijoitettua lasta. Samat johtavat sosiaalityöntekijät, jotka tekivät kaikkensa estääkseen yhteydenpidon, taputtavat pikku lähihoitajaopiskelijoille, että menkää.

Kysytäänkö sijoitettujen lasten vanhemmilta lupa, että nämä opiskelijat (VAIKKA OVAT KOVIN LUOTETTAVIA SOSSUJEN MIELESTÄ) saavat olla heidän lastensa kanssa kaiken maailman intensiiviryhmissä yms.

21

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pukkaakopeppiä

      Opiskelijaneitoset kehuvat, miten saavat ryhmäkokemusta ohjatessaan intensiiviryhmää. Kysynkin, OVATKO SIJOITETUT LAPSET KAIKEN MAAILMAN OPISKELIJOIDEN KOEKANIINEJA? Omat sukulaiset eivät kelpaa, mutta lähihoitajaopiskelijat saavat oppareita, kun vaivautuvat intensiivisesti JA KIINTYMYSSUHTEEN VAARANTUMATTA, harjoittelemaan lapsilla, JOTTA SIJAISVANHEMMAT PÄÄSEVAT VIETTÖÄMÄÄN OMAA AIKAA.

      MIKSEI SIJOITETUN Lapsen sukulainen kelpaa mihinkään?

      • TDJJSJSHJS

        EN MÄ HALUU AINAKANN MENNÄ MOHINKÄÄN


      • peppiä-ei

        Hyvä pointti!!

        Tuon voisi esittää opiskelijoille itselleen. Se voisi herättää todellista ja oikeansuuntaista pohdintaa :o Kun kuitenkin opiskeluvaiheessa alalle haluavalla todennäköisesti on (vielä) kykyä ajatella omilla aivoillaan...


    • hyvävalinta

      Pyydän, että samat keskisuomalaiset johtavat sosiaalityöntekijät, jotka vieraannuttivat sijoitettuja lapsia sukulaisistaan KIINTYMYSSUHTEESEEN VEDOTEN, suojelevat NYT SIJOITETTUJA LAPSIA opiskelijatytöiltä, jotka pitävät PEPPI -hankkeessa intensiiviryhmää ja näin ollen sossujen logiikalla VAKAVASTI VAARANTAVAT sijoitettujen lasten kehityksen ja terveyden.

      EN HYVÄKSY TUOLLAISTA LASTEN HYVÄKSIKÄYTTÖÄ (jotta sijaisvanhemmat saavat vapaata ja opiskelijatytöt oppivat ohjaamaan ryhmää).

      HYI! MIKSI HYVÄKSYTTE ENNEMMIN TUNTEMATTOMAT sijoitetuille lapsille. Saanko arvata? Nämä viattomat opiskelijatytöt eivät esimerkiksi koskaan tule ajatelleeksi, että luvattoman useassa sijaisperheessä kaltoin kohdellaan lapsia. vain sukulaiset, joilla on tunnesuhde lapsiin, näkevät kaltoin kohtelun. Sukulaiset ovat siis VAARALLISIA järjestelmälle. Pienet opiskelijatytöt eivät edes ymmärrä ajatella, että sijaisäiti ehkä lyö tai juoksuttaa paljain jaloin talvella talon ympäri.

      • ajattelun-aihetta

        Erittäin järkeenkäypä kysymys! Kumpa kerrankin lapsen parasta haluava sijaisvanhempi ymmärtäisi kysymyksesi! Jäisi siis pohtimaan. Oikeasti.


      • poispois

        Ei jää pohtimaa. Ei halua sukulaisia lähelle, ettei huonot kasvatuskäytännöt paljastu ja mahdollinen lapsen kaltoin kohtelu.


    • huomaapeppi

      Näet sellaiseenkin, joka kaltoin kohtelee muodostuu riippuvuus, joka voi äkistään näyttää kiintymyssuhteelta. Lämpöä ei suhteessa välttämättä ole. Sitä saadaan hakea koko sijoituksen ajan, mutta sitä ei vaan löydy, ei löydy. Tämä tiedoksi johtaville sossuille ja heidän oppien mukaan toimiville sosiaalityöntekijöille. Siksi lasta ja sukulaisia ei kannata vieraannuttaa toisistaan. Ei koskaan.

      • peppi-tyttö

        Ruotsin sijaishuollon kaltoinkohteluselvityksessä oli tavattu muutamia henkilöitä, jotka olivat kertoneet, että seksuaalisesti hyväksikäyttäjä oli ainoa, joka oli ystävällinen.

        Viranomaiset, pitää välittää lapsista. Ja pitää antaa läheisten välittää lapsista - se suojelee. Peppi - tytöt eivät paljoa lämmitä.


    • sossupeppi

      Sijoitetut lapset eivät ole olemassa järjestelmää varten - millaisiin ajatuksiin johtavien sossujen toimet viittaavat - vaan te hyvät johtavat sossut me sukulaiset olemme olemassa lapsia varten. Ymmärrättekö?

    • näkökulmaaon

      Nämä intensiiviryhmien vetäjät voisivat kiinnittää huomiota sellaiseen asiaan, että havainnoisivat, ovatko ryhmän lapset kenties joutuneet kaltoin kohtelun uhreiksi sijaisperheissä. Lapsia saatetaan pelotella, joten eivät välttämättä itse tuo asiaa julki. Osa sijaisvanhemmista osaa näytellä "hyvää ja hienoa ihmistä", joten nuoren kokemattoman intensiiviryhmän vetäjän on helppo mennä harhaan.

      Sijaisvanhemmat saattavat esittää, että "lapsi on vaurioitunut jo lähtöperheessä", ja on sikisi esim. hyvin varautunut, mutta totuus voikin olla se, että sijaisperheessä harjoitetaan järkyttävää henkistä väkivaltaa ja painostusta.

      Pitäkää opiskelijaneitoset silmät, korvat ja sielu auki, älkääkä unohtako, että sijaisperheestäkin voi tarvittaessa tehdä LASTENSUOJELUILMOITUKSEN.

      Esim. jos sijaisvanhempi puhuu sinulle halveksien lapsesta, tee ilmoitus.

      • tosiasiassa

        Lähihoitaja/sosionomiopiskelijoissa tunteillaan eläjiä rikkonaisia. Päihteiden käyttäjiä. Hyvä kun selvittävät itsensä päivästä toiseen.


      • Hyvä-ohje-tuo-ed

        No eivätpä sentään onneksi kaikki tunteile eivätkä käytä päihteitä. Aika kriittisiäkin nuo taitavat olla opiskelumatskun suhteen.

        Täytyy toivoa, että kriittiset nuoret opiskelijat (yleensä ls-laitoksissa opiskelijoiden panos saattaa pitää sijoitetun hengissä) eivät hyväksy huonoja käytäntöjä, vaan luottavat enemmän ja enemmän lapsiin.


    • minäminäminämin

      Eniten tässä suututtaa, että joku JOHTAVA SOSIAALITYÖNTEKIJÄ asettuu Jumalan asemaan määritellessään, kenen läsnäolo aiheuttaa lapsen kiintymyssuhteelle haittaa ja kenen ei. Sama ROUVA kieli pitkällään todennäköisesti rummuttaa PEPPI - hankkeen puolesta, mutta kieltää lapsen ja läheisten yhteydenpidon.

      Olen niin kyllästynyt tuollaisiin keskisuomalaisiin jumaliin. Ja sitten nämä rahan ahneet järjestöt lähtevät tuollaisten jumalien kelkkaan. Käyttäisivät edes he järkeään ja kehittäisivät oikeasti toimintaa inhimilliseen suuntaan. Mutta se RAHA.

      pesäpuu on näköjään vaihtanut kotisivujensa tekstejä. Nuoret eivät enää "harjoittele lapsilla" ja lasten vanhemmat "ovat kiittäneet Peppi - toiminnasta".

      Miten on tämä moniäänisyys? Minä en ainakaan kiitä lastensuojelutoimijoiden epäloogisen toiminnan vuoksi - niin ja vanhemmista ja sukulaisista vieraannuttamisen vuoksi. Voisiko tämän mielipiteeni laittaa Pesäpuubn kotisivuille? Muistakaa se moniäänisyys!

    • sesamalemmikki

      Onko se Peppi - toiminnasta kiittävä vanhempi sama, joka on viranomaisten LEMMIKKI? Sama, joka sai lapsensa seudun parhaimpaan sijaishuoltopaikkaan ja sama, jota kierrätetään paikasta toiseen kertomassa positiivisista kokemuksista ja positiivisen maailmankuvan merkityksestä.

    • muistakaa

      Lapsen elämän kokonaisuuden kannalta ON ERITTÄIN ENSIARVOISTA säilyttää hänen ja hänen läheistensä suhteet ja todellakin TUKEA NIITÄ. Ei vieraannuttaa lasta läheisitään. Muistakaa tämä JOHTAVAT SOSIAALITYÖNTEKIJÄT! Ymmärrättekö, mitä haittaaja kärsimystä olette aiheuttaneet ihmisille? Tekin olette vain ihmisiä (toivottavasti) , ette JUMALIA.

      • lipslipslips

        On pitänyt lipoa sijaisvanhempia, LIPS LIPS. Sosiaalityöntekijät tekevät aina siten, miten sijaisvanhemmat tahtovat. Jos sijaisvanhempi sanoo, että ei sukulaisia, minun oma tyttäreni on tämän lapsen tukihenkilö. Tai opiskelija. Johtava sossu suostuu heti. Ja perustelee kaikkea kiintymyssuhteella.


      • hyvätjahuonot

        Ihanat reippaat opiskelijat ja lahjakkaat sijaisvanhemman omat tyttäret ovat paljon parempia, kuin läheiset. Todella erinomaisia ihmisiä, kaikin puolin soveltuvia kaikkeen siihen, mihin läheisistä ei ole koskaan.

        Läheiset pilaavat kiintymyssuhteen näihin erinomaisiin ihmisiin.


      • kunnonihminen

        Mikäs se sen elokuvan nimi olikaan. Parempi ihminen.

        Tuntematon opiskelija on paljon parempi ihminen, kuin sijoitetun lapsen läheinen. Näin lapsestakin tehdään "kunnon ihminen" (johtavan sossun sanat).


    • eriarvoistavaa

      En ymmärrä Peppi - hanketta, missä ei millään muotoa ole kunnioitettu lapsen ja hänen vanhempien / läheisten yhteydenpidon tärkeyttä.

    • johtavasossu

      Aivan. Ja kun me yritettiin vähän saada lisää tapaamisia todella harvalukuisiin sellaisiin, meille sanottiin: "No, ei se lapsi voi olla koko aikaa menossa".

      Samalle sijaisvanhempien ympärillä mieluusti pörräävälle johtavalle sossulle näyttää kuitenkin sopivan hyvin, että lapsi on menossa tuntemattomien opiskelijaneitosten kanssa.

      Miksi sossu on puolueellinen?

    • huhhuhtyötä

      Voisiko Peppi - hankkeen vetäjät vastata, miksi sama asia on vahingollista lapselle silloin, kun kyseessä on lapsen vanhempi kuin silloin, kun kyseessä on tuntematon opiskelijaneito. Mitä jos opiskelija kaltoin kohtelee lapsia? Tai itse sijaisvanhempi kaltoin kohtelee lapsia? Se ei ole mitenkään tavatonta. Hyvin tavallista. Jopa niin tavallista, että sossut tuskin korvaansa lotkauttavat, jos joku kertoo havainneensa sijaisvanhemman kaltoin kohtelevan lasta.

      On paha juttu, jos joutuu etsimään lapsille uudet sijaishuoltopaikat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2183
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1847
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1575
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 63
      1415
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      93
      1336
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe