Interarailaus kysymyksiä

jeppjepp94

Oltas kaverin kanssa suunnittelemassa pientä interrail reissua lokakuussa 2016, kohteina olis Ruotsi, Tanska ja Saksa. Meillä ei kummallakaan ole aiempaa kokemusta interrailaamisestä ja muutenkin vähän on kokemusta junan käytöstä muissa maissa. Siis ensin sellainen kysymys että saako tolla globalpassilla matkustaa kaikkien eri juna firmojen kanssa eri maissa ja kaikilla junilla? Katoin että ainakin ruotsissa on pari eri firmaa joilla on junia mut en löydä mistään että onko joku erityinen niistä mukana tossa interrail hommassa vai saako kaikilla matkustaa. Toinen kyssäri, tuleeko paljon extra kuluja tällasella reissulla? kun tuon 15pv lippu on jo reilusti yli 300€ ja opiskelijana budjetti ei ehkä riitä siihen että jokaisesta junasta joutuu maksamaan erikseen jonku paikkavarauksen.
Ja sitten vielä sellanen asia, miten toimitaan netin kanssa ulkomailla, meillä ei siis reissaamisesta ole paljon kokemuksia mutta ollaan kuultu että puhelimella netin käyttäminen ulkomailla voi olla kallista. Siis ihan sellainen käytännön kysymys että löytyyköhön useimmista junista ilmainen WiFi ruotsissa, tanskassa ja saksassa niin että pääsisi matkan varrella varamaan majoitusta etc..

2

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juupajuu4

      Netti löytyy junista siinä missä Suomessakin, tosin ne ovat yhtä huonoja kuin täällä. Eli saattaa toimia tai sitten ei. Netin käyttö puhelimella on erittäin kallista, paitsi jos on tietynlainen TeliaSoneran liittymä jossa netinkäyttö Pohjoismaissa kuuluu hintaan. Viimeisillä rahoillaan ei kannata matkalle lähteä sillä muuten olette välittömästi pulassa jos jotain sattuu ja kokemuksesta voin sanoa että varmuudella aina sattuu. Muistakaa ettei yksikään viranomainen ole vastuussa tai velvollinen auttamaan teitä enempää mitä välitön tarve on. Esimerkiksi paluumatkan kulut on itse hoidettava jos esimerkiksi liput katoavat tai ryöstetään. Miksi muuten pitää mennä junalla? Paljon halvempaa ja nopeampaa on lentää.

    • Suunnitelmallisuutta

      Jos ei aio siirtyä kaupungista toiseen joka päivä, niin kannattaa myös katsella mitä normaalit junaliput maksaa netissä -- ja jos ei välttämättä tahdo juuri junalla matkustaa, niin myös halpalentoyhtiöt / bussit kannattaa tarkistaa. Tämä vaatii ehdottomasti etukäteissuunnittelua, koska silloin hinnat on yleensä halvimmillaan, mutta 300 eurolla tekee jo monta matkaa, jos ei kovin pitkiä välimatkoja tarvitse taittaa.

      Saksassa on myös osavaltio-kohtaisia päivälippuja (Länder-Tickets) hitaampiin juniin (regional train), jotka maksaa 2 hengeltä luokkaa 30 euroa per päivä yhteensä. www.db.de kertoo, myös englanniksi, hinnat, aikataulut jne.

      Ilmainen wifi löytyy suurimmalla todennäköisyydellä hotelleista (asukkaille), kauppakeskuksista ja kahviloista monessa maassa esim. McDonaldseista. Junissa oman kokemuksen perusteella on ilmaista nettiä todella harvoin.

      Ja kuten edellinen kommentoija sanoikin, en kyllä itse ajaisi junalla Ruotsin läpi, kun lentoja saa keski/etelä eurooppaan 50-70 eurolla (esim. Barcelona, Nizza, Pariisi, Praha, Berliini, Budapest, Wien...).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe