Interarailaus kysymyksiä

jeppjepp94

Oltas kaverin kanssa suunnittelemassa pientä interrail reissua lokakuussa 2016, kohteina olis Ruotsi, Tanska ja Saksa. Meillä ei kummallakaan ole aiempaa kokemusta interrailaamisestä ja muutenkin vähän on kokemusta junan käytöstä muissa maissa. Siis ensin sellainen kysymys että saako tolla globalpassilla matkustaa kaikkien eri juna firmojen kanssa eri maissa ja kaikilla junilla? Katoin että ainakin ruotsissa on pari eri firmaa joilla on junia mut en löydä mistään että onko joku erityinen niistä mukana tossa interrail hommassa vai saako kaikilla matkustaa. Toinen kyssäri, tuleeko paljon extra kuluja tällasella reissulla? kun tuon 15pv lippu on jo reilusti yli 300€ ja opiskelijana budjetti ei ehkä riitä siihen että jokaisesta junasta joutuu maksamaan erikseen jonku paikkavarauksen.
Ja sitten vielä sellanen asia, miten toimitaan netin kanssa ulkomailla, meillä ei siis reissaamisesta ole paljon kokemuksia mutta ollaan kuultu että puhelimella netin käyttäminen ulkomailla voi olla kallista. Siis ihan sellainen käytännön kysymys että löytyyköhön useimmista junista ilmainen WiFi ruotsissa, tanskassa ja saksassa niin että pääsisi matkan varrella varamaan majoitusta etc..

2

128

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • juupajuu4

      Netti löytyy junista siinä missä Suomessakin, tosin ne ovat yhtä huonoja kuin täällä. Eli saattaa toimia tai sitten ei. Netin käyttö puhelimella on erittäin kallista, paitsi jos on tietynlainen TeliaSoneran liittymä jossa netinkäyttö Pohjoismaissa kuuluu hintaan. Viimeisillä rahoillaan ei kannata matkalle lähteä sillä muuten olette välittömästi pulassa jos jotain sattuu ja kokemuksesta voin sanoa että varmuudella aina sattuu. Muistakaa ettei yksikään viranomainen ole vastuussa tai velvollinen auttamaan teitä enempää mitä välitön tarve on. Esimerkiksi paluumatkan kulut on itse hoidettava jos esimerkiksi liput katoavat tai ryöstetään. Miksi muuten pitää mennä junalla? Paljon halvempaa ja nopeampaa on lentää.

    • Suunnitelmallisuutta

      Jos ei aio siirtyä kaupungista toiseen joka päivä, niin kannattaa myös katsella mitä normaalit junaliput maksaa netissä -- ja jos ei välttämättä tahdo juuri junalla matkustaa, niin myös halpalentoyhtiöt / bussit kannattaa tarkistaa. Tämä vaatii ehdottomasti etukäteissuunnittelua, koska silloin hinnat on yleensä halvimmillaan, mutta 300 eurolla tekee jo monta matkaa, jos ei kovin pitkiä välimatkoja tarvitse taittaa.

      Saksassa on myös osavaltio-kohtaisia päivälippuja (Länder-Tickets) hitaampiin juniin (regional train), jotka maksaa 2 hengeltä luokkaa 30 euroa per päivä yhteensä. www.db.de kertoo, myös englanniksi, hinnat, aikataulut jne.

      Ilmainen wifi löytyy suurimmalla todennäköisyydellä hotelleista (asukkaille), kauppakeskuksista ja kahviloista monessa maassa esim. McDonaldseista. Junissa oman kokemuksen perusteella on ilmaista nettiä todella harvoin.

      Ja kuten edellinen kommentoija sanoikin, en kyllä itse ajaisi junalla Ruotsin läpi, kun lentoja saa keski/etelä eurooppaan 50-70 eurolla (esim. Barcelona, Nizza, Pariisi, Praha, Berliini, Budapest, Wien...).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe