tähtäimet kumpi

erkimerki

Kumpi laadukkaampi Zeiss vai Nightforse?

7

159

Vastaukset

 • Riippuu vähän malleista. Jos vertaillaan kalleinta hintaluokkaan niin Zeiss.

  • Zeissin tehdas perustettu 1846. Nightforce joku kauppanimi vain. Voivat tehdä halpiksia kymmeniä eri merkkejä. 1980 luvulla maksoi Tasco 3-9 tehdashintana 38 $ Suomessa sitä myytiin jotain tasoa 1800 mk. Kiinteäsuurennuksiset 10 taalan luokkaa. Jos osti 100 kpl sai kiikarin minkä merkkisenä hyvänsä. Vaikka Nightforce.  • Suuria lupauksia. Ilman että kerrotaan edes valmistusmaata tai valmistajaa. haiskahtaa kiinalaiselta. Metsästysseurassa jo kokemusta kiinalaisesta Jahti-Jakt kiikarista. 2 takuu vaihtoa ja merkin vaihto. Jonkin ajan kuluttua ampui aivan eri kohtaan. Suulliset lupaukset ovat arvottomia.
   Itsellä Zeiss Diatal ZA 6x42, Diatal Z 8x56 ja Diavari Z 1,5-6x42. Aseina 7x33, 7x64 ja 9,3x62. Zeissin tehtaalla olen käynyt katsomassa valmistusta. Ei muovilinssejä, ei kitattuja linssejä, kaikissa T* kalvo joka pudottaa hajavalon osuuden alle 0,2% lasi/ilmapinta. Se mikä maksaa on optinen ja mekaaninen tarkkuus. Jokaisesta linssistä haetaan optinen keskiö ja ulkokehä hiotaan sen mukaan. Zeissin optinen laatu parempi kuin Leupold Stevensin mutta Ultra 20X-M1 korkeussäätö 140 minuuttia. Se on myös USA'n armeijan tarkka-ampujien kiikaritähtäin. 3 torninen kiikari. Vasemmassa tarkennus ja samalla parallaksin säätö. Ylhäällä koro ja okealla sivusäätö.


  • NightForse on laadukkaampi kuin Zeissin Diatal halpissarja. Daivaria se ei hakkaa
   Itsellä on zeissin victory 6-24x56, leuppari mark4 6-20x50, bussen elite sarjalaisia 10x40 ja 3-9x40 sekä helmenä pohjalla vetslarin 4x36. Punapisteistä eotekki ja elcanin specter dr 1/4x32 sekä yksi venäläinen kobra.
   Zeissi kävi kerran tehtaalla kun korosäätö heitteli osumaa puolelta toisella. Saman tehtaan aikaisemman tuotannon vetslarin säädöt eivät enää toista, mutta suotakoon se antiikkilaitteelle. Kaikki muut "halpis" putket toimivat moitteetta.
   Jos yksi pitäisi valita, niin elcanilla mentäisiin.


  • Nightforce samaa sarjaa kuin JahtiJakt. Ei edes valmistaja tiedossa. Suurin osa ostajista ei tiedä mitään kiikareista, mutta niille myydäänkin sitten mitä tahansa. En maksaisi mitään jostakin Forcesta. Pidän täysin arvottomana.


  • Radial kirjoitti:

   Nightforce samaa sarjaa kuin JahtiJakt. Ei edes valmistaja tiedossa. Suurin osa ostajista ei tiedä mitään kiikareista, mutta niille myydäänkin sitten mitä tahansa. En maksaisi mitään jostakin Forcesta. Pidän täysin arvottomana.

   Et tainnut edes viitsiä perehtyä Nightforseen lainkaan. Kannattaisi tutustua, sillä tulet yllättymään tyotteen laadusta.

   Nightforse on jenkkiläinen tehdas, joka toimii Idahossa. Optiset komponentit tehdään alihankintana Japanissa. Itse kokoonpano tapahtuu jenkeissä samoin tuotekehitys.

   Jokainen tietenkin muodostaa itse oman mielipiteensä, mutta tietämättömyyden perusteella sen tekevät ovat idiootteja.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Hieman säälittää suomalaisen duunarin sinisilmäisyys

  Ennen vanhaan ei käynyt pienessä mielessäkään, että tehtäisiin töitä ilman liittoon kuulumista. Se oli itsestäänselvyys. Suomen taloudella meni todell
  Maailman menoa
  159
  4387
 2. Erika ja viisuvalinta

  Cicciolina todella reipas ja mukaansatempaava esitys. Toivottavasti Erika pääsee kisoihin mukaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Maailman menoa
  143
  4140
 3. Hengityssuoja, viruksia vastaan. Ihan pelleilyäkö?

  Kuulemma hengityssuojaimet ovat loppuneet niin apteekeista kuin tukkureiltakin, kertoo Hesari. "Hengityssuojaimet loppuivat tukkureilta ja monista ap
  Maailman menoa
  106
  3918
 4. Coronavirus-hysteria

  Mihinkähän mittakaavoihin tuo hysteria pääsee? Luuletteko, että kohta vaikkapa bussilastillinen tyhjenee jonkun yskäistyä seuraavassa etapissa? Entä m
  Maailman menoa
  104
  2906
 5. Seinäjoella jälleen kuolonkolari

  Kyllä eikö näitä teitä saada sellaiseen kuntoon, että ihmiset (jotka on pakotettu käymään töissä) voisivat taittaa taivaltaan ilman järjetöntä kuolema
  Seinäjoki
  30
  1203