Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Louput maamme metsistä hakataan

raha_vainko_tärkeää

Lupaa huonoa metsiemme eläimistölle:

http://yle.fi/uutiset/nyt_on_metsanomistajan_helppo_hymyilla__teollisuus_tarvitsee_pian_puuta_enemman_kuin_koskaan/8676032

Itse olisin todella toivonut, että maamme olisi keskittynyt modernin informaatioteknologian aloihin jne metsäteollisuuden sijaan. Uskoin jopa aikoinani, että tietotekniikka vähentäisi paperintarpeen jne minimiin mutta toisin kävi. Ja bioenergiateollisuus johtaa ajan oloon metsät katastrofiin, koska metsien luonnollinen lannoitus loppuu eli kaikki kannot ja oksat kaavitaan maasta eikä se hajoa luonnossa karikkeeksi ja lannoitteeksi. Samoin kaikki vanhat metsät kaatuvat, ja mm. kuusi- ja töyhtötiainen ovat nyt uhanalaisiksi julistettuja maassamme. Metsäkanalinnut vähenevät rajusti ja loppuja uhkaa älytön metsästys.

Summa summarum: synkältä näyttää maamme luonnon kehityskulku.

28

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 8839548

      Synkältä näyttää metsien suhteen myös maanomistajan kannalta. Reaalihinnat ovat tippuneet jo 30-vuotta eikä tämänhetkinen hypetys tule puun hintoja nostamaan. Hallitus järjestelee jonkun loikan, jonka seurauksena puu päätyy suuryhtiöiden haltuun entistä halvemmalla. Itselläni on varaa onneksi olla myymättä, mutta köyhimpien maanomistajien mailla olevat luontokohteet tullaan tuhoamaan. Vipukirveenä verotus.

    • pöllimestari

      Hyvää on, kun hakkuurästejä päästään purkamaan, ettei metsät ylitiheyteen tukehdu ja vallan pystyyn kuiva. Puutahan on metsissä enemmän kuin koskaan aiemmin.
      Aleneva puun hintakehitys onkin sitten huonoa.

    • metsänhoitoa

      Joillekin on vaikea ymmärtää metsän olevan omistajalleen sijoitus. Metsästä hakataan aina hakkuukypsä puusto, ja sitten istutetaan uusi puusto kasvamaan. Tämä puuston kierto kestää noin sukupolven verran.
      Yli-ikäinen puusto alkaa laskea arvoltaan, ei omistaja sellaista haluaisi.

      • NohKerrohanMeillekki

        Kerrohan miten metsähallituksen tuottovaatimusten ulkopuolella olevat virkistys alueet tähän liittyvät herra hehkulamppu?


    • Väärä-määritelmä

      Luonnon kannalta metsää on Suomessa vähän, mutta jos se määritellään puupäiden mukaan, niin silloin paljon ja yli-ikäistä puupäätä. Joutaisi jo kuopata, pois haisemasta, happanemasta. Luonto rikastuisi ja elämä kukoistaisi puupäiden antaessa energiaa puustolle. Yli-ikäiset puupäät ovat lähes arvottomia ja tuottavat haitallisia kaasuja mm. metaania, joka on hiilidioksiidia haitallisempi kasvihuonekaasu. Ylitiheä puupää virkamies populaatio lenkoutuu, eikä tuota suoraa hyötyä kulutusyhteiskunnalle ja jatkuva kasvu vaaraantuu, kun happi loppuu konttorista. Tämän vuoksi tarvitaan uusi nuori kusipuupäiden armeija hoitamaan ja biojalostamaan Suomen koskematonta erämaaluontoa.
      Paavo Väyrynen sanoi taanoin, että kansallispuistot pitää ottaa puuntuotantoon, tässä valon pilkahdus, jonka vuoksi kannatti tähänkin aamuun herätä.

    • vesakoista

      Hirvet, peurat, jänikset, ketut, pöllöt kiittää.

      • vanharuokahuonoa

        Mie koitankin pitää raivaussahalla vesakot nuorena, korkeintaan kaksimetrisinä kahdeksanmetrisen sijaan. Eläimet kiittää nuoresta ja syöntikorkeudella olevasta ravinnosta.


    • Tulevaisuus-

      Tiheiköt ja vesakot ovat monelle eliölle hyödyksi ja niistä kehittyisi ajan oloon myös monelle muulle eliölle sopivaa metsää, ellei puupäät olisi hoitamassa ja tekemässä järjettömyyksiä. Ennustan, että tulevaisuudessa näillä hakatuilla alueilla on puupuimakoneita, jotka pui kaiken biomassan ja siitä valmistetaan poltto-ainetta. Sekin luonnonmonimuotoisuus, joka on raiskatuille, riistetyille alueille syntymässä tuhotaan ja näin entisestään elämän "volyymi" heikkenee seurauksena uusia ekologisia ongelmia, kun ravintoketjut katkeaa, katoaa, yksinkertaistuu, eliölajien vähetessä tai kokonaan kadotessa.
      Uusia luonnonsuojelu-alueita pitäisi perustaa raiskatuille alueille, niistä voisi kehittyä uutta luontoa, mutta ihmisajassa tietenkin aikaa siihen menisi. Jo olemassa olevilta luonnonsuojelu saarekkeilta voisi siirtyä eliöstöä vähitellen "evakosta" takaisin näille joskus raiskatuille, riistetyille maille.
      Merkitystä olisi myös sillä, että lopetettaisiin se järjetön raivaaminen, pihojen haravointi, ruohonleikkuu, ja annettaisiin kaiken järjen mukaan tietyt paikat olla ns. pyhiä, joihin ei koskettaisi. Ihmisen ympäristö muuttuisi vähitellen paremmaksi, kun näkisi oikean ajan kulun lähiluonnossa, jokin kulma tai reuna siellä täällä. Samalla moni eliölaji saisi suojaa ja mahdollisuutta olla olemassa. Mutta ei, jokin länsimainen yhteisökitsofrenia on vallannut ihmisaivot ja luonto pitää hävittää, sitä mukaan kun se päätänsä nostaa, vaikka siihen ei edes olisi järkevää syytä, tosin ihminen on mestari keksimään syitä, miksi mitäkin pitää tehdä. Puussa ei saa olla alhaalla oksia ja jos oksa tippuu maahan se pitää poistaa, samoin "kuollutpuu" vaikka se on elämä uudelle. Puunlehdet eivät saa maatua sijoillensa, maaperä pitää tehdä mahdollisimman köyhäksi elämästä, poistamalla siitä orgaaninen aines. Tälläistä köyhää nurmikkoa sitten suurin osa ihmisistä katsoo ikkunastaan ja ihailee luonnon vihreyttä, kauneutta, ostaapa moni tarhasta monenlaista kukkaa ja kasvia, vaikka Suomen luonnossa on monia arvokkaita, hienoja lajeja, mutta niitä ei arvosteta. Kuinka monta hyönteistä käy yhdessä kukkivassa maitohorsmassa? Seuraa ensikesänä. niin tiedät, että tärkeä mm. kimalaisille, monille muille pölyttäjille. Lupiinit, kurttulehtiruusut ovat vallanneet paikat hölmöläisten vuoksi.

      • niin_vihainen

        Täällä on harvoja luonnon ystäviä, vain rahan kiillon näkeviä metsänomistaja-hakkauttajia tai ylisteriilin maiseman ihailijoita. On kertakaikkisen huolestuttavaa, että maatamme nimitetään metsien maaksi. Pitäisi käyttää termiä puupeltojen maa. Harvassa ovat vanhat ikimetsät; niitä ei ole kuin harvoissa pienissä luonnon/kansallispuistoissa ja pikku saarekkeina puupeltojen seassa. Puupelto on ankea, eliöstöltään harva, altis myrskytuhoille. Nyt biometsätalouden hulluuden aikakautena metsistä riistetään vieläpä kaikki hakkuujäte (mikä sana, siis jäte-termi luonnolliseen kiertokulkuun kuuluvasta orgaanisesta aineksesta) jolloin metsien uudiskasvu heikkenee, pieneliöstö ravintoketjun alatasolta häviää vaikuttaen ylempiin ravintoketjun eliöstöihin (vaikkapa lintukannat). Maaperä rapautuu ja köyhtyy, ja rankkasateet sekä myrskyt tekevät entistä enemmän tuhojaan. Loput ravinteista huuhtoutuvat yhä helpommin vesistöjä rehevöittämään.

        Asuinpaikkamme, Helsingin Vuosaaren, liepeillä on Mustavuoren metsäalue. Aivan mahtava paikka. Runsaasti ikimetsää, ja kyllä on vaikkapa metsälintuja runsaasti. Hömö-, kuusi- ja töyhtötiaisia isoina parvina, niille riittää syötävää ja pesäpaikkoja. Nyt on sillekin alueelle tummat pilvet näkyvissä: alueelle on kaavaluonnos jossa taloja rakennetaan sinnekin. Lisäksi Stara (Hgin kunnossapitolafka) on hakannut alueella harvennusta, tehden kolkkoa tunnelmaa ja vieden eläimiltä turvallisia lymypaikkoja pois. Tämä(kin) siis riistetään. Mitä se metsien tuho jatkossa onkaan vaikkapa Keski- ja Itä-Suomessa, kun uudet sellutehtaat saadaan rakennettua...

        Ihminen on äärettömän typerä eläinlaji. Mikään muu laji ei tuhoa elinympäristöään lelujen (raha, tavarat, ikuinen naurettava talouskasvu) sekä järjettömän väestönkasvun kautta. Ihmistä sanotaan fiksuksi ja viisaaksi sekä älykkäimmäksi. Täyttä tuubaa. Tyhmin ja tuhoisin laji.


    • turhiamärinöitä

      Huomaa kyllä mielipiteistä, kuka ei metsää omista. Omistajat päättävät miten omaa metsää hoidetaan ja käsitellään, että näin se menee.

    • EI-MENE-NÄIN

      Metsän ja muun luonnon omistaminen on kieroutuneen ihmiskunnan yksi järjettömyys. Kukaan ei voi omistaa oikeasti elämää, joka esim. metsään liittyy, mutta voi omistaa mielivallan tuhota tämä elämä, siihen antaa oikeuden laki, tämä käsitetään metsän omistamisena. Metsä=Raha, tämä vaatii hoitamista, metsänhoitamista, sitä että puu kuletetaan pois ja omistaja, tämä elämän jumala, saa rahallista hyötyä, elintaso nousee, elämäntaso laskee. Nämä asiat menevät lopulta solmuun, on mennyt jo, mutta kuinka tiukalle kiristyy sen aika näyttää. Eikä sitä solmua ole mahdollista aukaista, puukolla katki, turkin hihaan ja ,,,,, Onnistuuko?
      Itselleni luonto, kuontoarvot ovat aina menneet rahan edelle, otan aina huomioon omassa elämässäni tekemiseni vaikutuksen muihin, tarkoittaen muita elollisia, näin pitäisi mielestäni ihmisen elää. Tämä on suuri asia, jonka ymmörtäminen vaatii tietoa, sen tuomaa ymmärrystä, ihmiskunta on tällä hetkellä hyvin valistumaton, tuhon partaalla, uutiset maailmalta, Suomestakin sen todistaa. Epäonnistunut laji tämä ihminen.

      • Linkolan_aate

        Mahtavan hyvin kirjoitit! Olisipa kaltaisiasi kaikki maapallomme päättäjät. Talouskasvun naurettava ihannointi, suurkapitalismi (unohtamatta toki toteutunutta kommunismia-sosialismia välinpitämättömine asenteneen esim. ympäristötuhoissa Neuvostoliitossa), nämä kaikki ovat tuhomme. Yksi asia voisi hidastaa luonnon lopullista tuhoa: väestönkasvun pysäyttäminen keinolla millä hyvänsä. Kehitysmaiden sekä kehittyneiden maiden aikuisista suurimmalle osalle täytyisi tehdä pakkosterilisaatio. Kuulostaa ihmisoikeuskukkahattujen mielestä julmalle, mutta on ainoa mahdollisuus myös ihmiskunnalle. Tätä menoa väkiluku tuplaantuu 35 vuodessa! Asenteet tavaroiden ostamiselle ja pröystäilylle olisi kerta kaikkiaan saatava muuttumaan, eli sellainen olisi hävettävän vanhanaikaista ja lastemme tulevaisuuden tuhoavaa. Ökyjohtajat pitäisi poistaa työleireille Linkolan malliin uudelleenkasvatettaviksi, ja palkat alentaa. Maassamme pitäisi heti poistaa ns. metropoliajattelu eli että pääkaupunkiseudulle ahdetaan lisää puoli miljoonaa asukasta. Kansa pitä saada jäämään asumaan sinne missä on jo talot ja asunnot sekä muu infra. Palkat pitää alentaa ettei leluja osteta lisää. Ökyjohtajien ja päättäjien palkat kymmenes-sadasosaan. Mediaan ja kouluihin ympäristökasvatusta ja telkkariin luontodokkareita roskaviihteen tilalle. Kakaroilta pois älykännykät ja vanhempien kanssa luontoon oppimaan sen mahtavuus ja ihanuus. Varmasti vähentäisi myös lasten/nuorten psyykkisiä oireita ja ongelmia.

        Kovat otteet pitää saada käyttöön, lepsuilu ei enää auta.


      • syteensaveen
        Linkolan_aate kirjoitti:

        Mahtavan hyvin kirjoitit! Olisipa kaltaisiasi kaikki maapallomme päättäjät. Talouskasvun naurettava ihannointi, suurkapitalismi (unohtamatta toki toteutunutta kommunismia-sosialismia välinpitämättömine asenteneen esim. ympäristötuhoissa Neuvostoliitossa), nämä kaikki ovat tuhomme. Yksi asia voisi hidastaa luonnon lopullista tuhoa: väestönkasvun pysäyttäminen keinolla millä hyvänsä. Kehitysmaiden sekä kehittyneiden maiden aikuisista suurimmalle osalle täytyisi tehdä pakkosterilisaatio. Kuulostaa ihmisoikeuskukkahattujen mielestä julmalle, mutta on ainoa mahdollisuus myös ihmiskunnalle. Tätä menoa väkiluku tuplaantuu 35 vuodessa! Asenteet tavaroiden ostamiselle ja pröystäilylle olisi kerta kaikkiaan saatava muuttumaan, eli sellainen olisi hävettävän vanhanaikaista ja lastemme tulevaisuuden tuhoavaa. Ökyjohtajat pitäisi poistaa työleireille Linkolan malliin uudelleenkasvatettaviksi, ja palkat alentaa. Maassamme pitäisi heti poistaa ns. metropoliajattelu eli että pääkaupunkiseudulle ahdetaan lisää puoli miljoonaa asukasta. Kansa pitä saada jäämään asumaan sinne missä on jo talot ja asunnot sekä muu infra. Palkat pitää alentaa ettei leluja osteta lisää. Ökyjohtajien ja päättäjien palkat kymmenes-sadasosaan. Mediaan ja kouluihin ympäristökasvatusta ja telkkariin luontodokkareita roskaviihteen tilalle. Kakaroilta pois älykännykät ja vanhempien kanssa luontoon oppimaan sen mahtavuus ja ihanuus. Varmasti vähentäisi myös lasten/nuorten psyykkisiä oireita ja ongelmia.

        Kovat otteet pitää saada käyttöön, lepsuilu ei enää auta.

        Niinhän sitä pitäisi, mutta kuten nähdään ja kuullaan, kasvua, vain kasvua haikaillaan, kaikki muu tuntuu hautautuvan sen alle. Ihmisille tärkeintä on oma vaurastuminen, ennen ei huomata kunnes on peli pelattu ja kaluttu luu kourassa!


    • näin

      Osta metsää ja suojele se !

      • Yliahnetta

        Nosta pääsi perseestä ja älä ole itsekäs, yliahne ja omaneduntavoittelija. Niin voit kauan elää ja menestyä maanpäällä. Valtion retkeily alueet ja muut virkistysalueet eivät tähän kuulu. Yliahneet idiootti poliitikot eivät tee muuta kuin raiskaavat ympäristöä eivätkä suojele sitä millään tavalla. Vaan hyödyntävät kaikki niin piirulleen kuin ne voidaan vain raiskata ja eivät edes vastapainoksi aseta minkäänlaisia noita tuhotoimia kompensoivia suojelutoimia. Tuohon tarvitaan hoitoa. Kimmo Tiilikainen on kyllä paskin ympäristöministeri mitä suomessa on koskaan ollut eihän se edes hoida virkaansa vaan hyväksi käyttää veronmaksajien rahoja kun nostaa palkkaa virasta jota ei hoida.


    • hyvinsanottu

      Kyllä minäkin omistan metsää ja luontoa, sanoi hörhö asiasta mitä tahansa. Valtio omistaa metsää, on Suomen suurin metsänomistaja, sanoi hörhö siitä mitä tahansa.
      Metsää pitää toki hoitaa, koska se on investointi. Tuotto otetaan kerran sukupolvessa, päätehakkuun jälkeen metsän kasvu alkaa taas alusta, se jos mikä on elämän kiertokulkua se.
      Hörhöt vikisee, että ei voi omistaa, kun eivät itse persaukisina mitään omista, semmoista se on noilla vasemmistovihreillä. Aikoinaan Thatcher sanoi hyvin. " sosialismi on hyvä juttu, kunnes muitten rahat aina loppuvat".

      • Ihmehiihtelijä

        Sinä se tässä hörhö paska olet koita tajuta olet typerä tai joko et osaa lukea retkeilyalueet eivät tähän kuulu etkö tiedä mitä ovat retkeilyalueet?


    • Metsäukkeli

      Totuus on, että Suomessa metsää kasvaa/kasvatetaan enemmän, kuin sitä hakataan. Suomessa on maailman eniten metsää pinta-alaa kohden. Ei kukaan maanomistaja hyödy siitä, että kaljuksi hakkaaminen veisi arvoa metsältä, vaan siihen istutetaan yhtä monta puuta tilalle, kuin mitä hakattiin.

      Ikimetsien mätänevät puut aiheuttavat metaanipäästöjä, mikä on pallomme ilmastolle vaarallinen kasvihuonekaasu. Metsän teollisessa kierrossa sen sijaan sidotaan ilmasta hiilidioksidia, ja viedään se teollisuuden tarpeisiin.

      • make_lintuystävä

        Heh, voi jumalauta näitä kaltaisiasi puupäitä. Teillä on uskonto, mantra, siitä että hakkaamalla metsät ja istuttamalla uutta homma toimii. Ja tuo, että ikimetsät aiheuttaisivat liikaa metaanipäästöjä, on täyttä valetta. Ikimetsien lahoavat puut joko kelottuvat pystyyn tai kaatuvat, antaen valtaisalle joukolle pieneliöitä elämispaikan. Ne ovat äärettömän tärkeitä koko ravintoketjun kannalta. Menepäs kerrankin käymään kunnon kiertue ikimetsään. Sen upeampaa luontopaikkaa et löydä. Siellä on runsas kasvi- ja eläinlajimäärä, määrä mihin ei koskaan pysty enää nykyajan metsän"hoidon" nimissä tehdyissä avohakkuissa. Avohakkuun tilalle kitukasvuisesti kasvava puusto on yksitoikkoista puupeltoa, jossa muu kasvillisuus on köyhään ja eläinlajisto vähäinen. Lahopuiden puuttuessa esim. kolopesijät (tikka, tiaiset, pöllöt. liito-oravat, lepakot) puuttuvat. Sitten lintuystävien pitää keinotekoisesti korvata tuo puute ripustamalla pesäpönttöjä, jotka sitten unohtuvat kuitenkin jossain vaiheessa huoltaa eli puhdistaa. Uusimmat metsänkäsittelytoimet ovat hirvittäviä luonnolle: kaikki hakataan ja yleensä kesäaikana jolloin linnun- ja oravanpoikaset tippuvat maahan. Maa äestetään auralla jolloin tuhotaan humuskerros. Maanpinta on sen jälkeen äärettömän herkkä rankkasateille; loputkin ravinteet huuhtoutuvat pois mm. järviin rehevöittäen niitä. Tuollaiseen metsämaahan ei kasva sen jälkeen KOSKAAN kunnollista metsää ja muuta aluskasvillisuutta. Sama homma, järkyttävä, on sademetsien yhä kiihtyvä kaataminen karjankasvatuksen, rehuntarpeen ja öljypalmujen takia. Sademetsä ei myöskään koskaan enää kasva tilalle, vaan maaperä muutaman vuoden jälkeen on kuivaa kovaa erämaata. Indonesian sademetsistä on hakattu 20 vuodessa 75%, loput menee alta 10 vuodessa. Mukana menee iso määrä vielä tunnistamattomia kasveja ja eläinlajeja. Tätäkö haluamme, ja tätäkö haluamme toistaa pohjoisten metsäaarteidemme osalta? Suurin syy ahneeseen puun kysynnän lisääntymiseen on valtavasti paisuva ihmiskunta, vuoteen 2050 mennessä maapallomme väkiluku tuplaantuu 14 miljardiin. Mitkään luonnonvarat eivät riitä. Myös yleinen elintason nousu on tuhoisaa ja se ei voi jatkua loputtomiin. Niinkin turhamaiset jutut kuin puiset kalliimmat puutarhakalusteet tai preemiumautojen jalopuusomisteet sisustuksessa kuluttavat sademetsien puustoa. Ja ne täysin turhat paperien tulostamiset höpökokouksiin työpaikoilla, jotka voitaisiin katsoa siitä läppäristä samalla tavalla ja edes hitusen säästää sitä puuta elikäs paperia.

        Ja teille oikeille metsien ja luonnonystäville: jos haluatte tehdä ikimetsällenne turvatun tulevaisuuden tai käyttää säästöjänne tai perintöjänne fiksusti ja kestävästi, lahjoittakaa luonnonperintösäätiölle. Säätiö hankkii lahjoitusvaroilla niitä harvoja vielä olemassaolevia vanhoja metsiä suojeltavaksi. Ongelmana on ollut lahjoittajien ja rahamäärän vähyys, joten suuria alueita ei ole saatu ostettua. Kun itse aikanaan kuolen, testamenttaan kaikki omaisuuteni tuolle säätiölle, sen olen luonnolle velkaa.


      • syteensaveen2

        O>(n jatkuva harhaluulo, että suomalainen metsä sisältää enemmän biomassaa (=puuta eri ikäisenä: nuorena vesikkona, elävänä ja kuolleena kelona tai lahona) kuin koskaan. Kaupallista puuta ehkä, mutta vesaikot, ryteiköt jne. joita elävä metsä tarvitsee kutistuvat, ne hävitetään, paljolti muilla keinoin kuin perinteisillä risusavotoilla (niistä puhuminen on jonninjoutavaa uhoamista!) ja vain puistomainen puupelto jätetään kasvamaan.


    • Vituiks.män

      Suomi elää metsästä. Puusta maamme saa tärkeitä vientituloja ja metsiämme hoidetaan minusta erittäin vastuuntuntoisesti, vaikka niitä hyödynnetäänkin.

      Ydinvoiman lisärakentaminen vähentäisi puun energiakäyttöä ja myös co2 päästöjä, mutta sekään ei luonnonsuojelujärjestöille kelpaa...

    • IlimanPilluu

      Niinpä, v.m, vuosittain puu lissii sen 110 miljuunaa mottia metsissämme, vuosittainen puunkäyttö lie n. 60miljuunaa mottia. Tällä linjalla on puun käyttö ollut pitkät ajat, eli kasvu on käyttöä suurempi. Tämä johtaa metsät yli-ikäisiksi ja moneen puulajiin alkaa muodostua tyveen rahareikiä lahoavan puun kasvihuonekaasupäästöineen. Kuusen maannousemasienen suhteenhan tilanne jo on riistäytynyt hallinnasta ja tuhoaja ruokkii itseään.

    • Eko-Log.file

      Puu on helposti uusiutuva ja ekologinen materiaali.

      Elektroniikkajätteen valmistaminen puolestaan kuluttaa luontoa pysyvästi ja lisäksi se on lopulta ongelmajätettä.

      Kiinalaiselle elektroniikkakrääsälle pitäisi asettaa isot tullit ja keskittyä käyttämään enemmän uusiutuvia luonnonvaroja.

      • puusta.ei.muusta

        Olen samaa mieltä. Kaivosteollisuus jonka tuotteita tarvitaan elektroniikan
        valmistukseen, saastuttaa paljon enemmän kuin uusiutuvan puun käyttö.

        Sähkön tuottokin puuperäisillä raaka-aineilla on ekologista kun käytetään
        kokopuurankaa ja /tai sellunkeiton jätelientä.

        Ydinvoima on kallista ja liian riskialtista.


    • tehkääjotainjos

      Suomessa metsää käsitellään esimerkillisesti jatkuvuus ja luontoarvot huomioiden. Ostakaa metsää ja suojelkaa se jos nykymeno ei miellytä. Sitä on jatkuvasti myynnissä ja kaikkien ostettavissa. Suurimman osan metsänomistajista täytyy saada puunmyyntituloja metsästään, koska metsä on kallis sijoitus, mutta kuten sanottu, vaihtoehtoja on...

      • halibisnes

        Höpähöpä! Suomessa käsitellään metsää kuin jotkut itäeuroopan juntit konsanaan. Ei olla vielä tajuttu länsimaisia arvoja joilla saataisiin ne oikeat tuotot pohjoisista eksoottisista metsistämme. Jotkut vaan elää vieläkin siellä alkukantaisissa oloissa mssä metsä on vihollinen joka talttuu vain teurastuksella. Nykyään ei vaan nyt ihan mee niin.
        Ei mene kuin muutama vuosi, niin suomalaisten metsien suurin myyntiarvo liittyy puitten halattavuuteen, ei mihinkään paperiin eikä muuhunkaan materialistiseen. Sitten kaduttaa, että wanhoja metsiä on jätetty niin vähän. Juuri niitä ihmiset ympäri maailman haluaisivat täällä nähdä. Sitä mitä muualla ei enää ole.
        Suomalaiset taas haluu niin kipeesti olla kuin kaikki muut, että tuhoavat kaiken jotta olisivat yhtä kuin muut. Ja antavat täysin näkemyksettömien pölvärstien päättää kuinka meillä hoidetaan kaikkien suomalaisten yhteinen luonto ja kansallismaisema.

        Sodasta on jo aikaa ja ollaan päästy jaloillemme materiaalisessa mielessä.
        Jatkossa materiaalinen tavaran tuottamisen arvo vähenee koko ajan maailmalla. Sen takia ei meidänkään pidä uhrata viimeisiä maailman vihreitä kolkkia tavaran tuotantoon vaan suoda sille ihan vain halauksen paikka. Metsä myy jo nyt itseään mahdollisimman puhtaana ja luonnontilaisena. Ikävää, että suomesta on lähes kaikki luonnontilainen metsä jo ehditty tuhota..

        Luultavimmin tuottoisampaa bisnestä.

        Sanokaa mun sanoneen. Täällä kolmen vuoden kuluttua?


    • tuhottuon

      http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000005023355.html

      "Suomen ympäristö on köyhtynyt kovasti itsenäisyyden satavuotisen taipaleen aikana, harmittelee ympäristömuutoksen professori Atte Korhola Helsingin yliopistosta. Professorin mukaan Suomessa on kunnostauduttu erityisesti monipuolisen metsäluonnon ja soiden tuhoamisessa."

    • normitoimintaa

      Metsä kasvaa kaiken aikaa, kun se on hakkuukypsä, se kuuluu hakata, koska sen jälkeen sen arvo laskee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe