Piipitys korvassa

Huolestunuttt

Moikka. Oon 12v ja aattelin onko tää yhtään normaalia. Heräsin koulu aamuna todella kovaan korva piipitykseen joka on oikeassa korvassa ja pelkään että kuulo lähtisi. Mitä teen? Se saattaa se ääni tulla joskus ihan päivälläkin.

27

1380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Niska

      Tuo riippuu siitä, minkä laatuinen on tinnituksen aiheuttaja. Lihasperäinen tinnitus vai kuulosta johtuva.

      Yksi keino ( jonka olen joskus lukenut tältä palstalta ) saada selville onko sinun tinnituksesi lihasperäinen tinnitus, on tällainen :

      Katso suoraan eteenpäin ja paina kämmenellä leukaasi. Jos tinnituksen ääni muuttuu niin luultavasti tinnitus johtuu niskan ja hartioiden lihaksista.

      Minulla tämä keino ainakin toimii.

      • Huolestunuttt

        Kiitos mutta entä jos se ei toimi ja saatan tulla kuuroksi? Olen niin nuori vasta että onko a
        Se normaalia.


      • Niska
        Huolestunuttt kirjoitti:

        Kiitos mutta entä jos se ei toimi ja saatan tulla kuuroksi? Olen niin nuori vasta että onko a
        Se normaalia.

        Tietenkin sinun kannattaa kääntyä lääkärin puoleen, jos ei ole tietoa tinnituksen aiheuttajasta koska tinnitusta aiheuttaa moni eri asia.

        Mutta jos se olisi lihasperäinen niin voisit kokeilla muutaman viikon näitä juttuja, jos nämä auttaisivat. Ensin piipityksen pitäisi harventua ja hiljentyä näillä konsteilla, jos se johtuu niskan ja hartioiden lihaksista.

        Yksi lihasperäiseen tinnitukseen auttanut juttu minulla on ollut sauna. Saunahan tunnetusti rentouttaa lihaksia ja melkein aina sauna jälkeen minulla joko lakkaa tinnitus kokonaan tai hiljenee täysin huomaamattomaksi.

        10 :stä saunassa käynnistä 7 on yleensä sellaisia, että vaikutus on huomattava ja vain 3 :ssa ei ole vaikutusta.


        Tällainen niskalihasjumppa :

        1. mene selällesi makaamaan

        2. nosta ja laske päätäsi (nyökyttele) rauhalliseen tahtiin x kertaa (itse en kosketa leualla rintaani)

        3. tee sitten sama sivusuunnassa eli heiluta päätäsi rauhalliseen tahtiin esim. vasemmalta oikealle x kertaa

        Ensimmäisillä kerroilla pää tuntui uskomattoman raskaalta ja aluksi kykenin tekemään kumpaakin liikettä vain 10 kertaa mutta nykyään teen 50 kertaa ja halutessani pystyn tekemään jopa 100 kertaa.

        Myös käsipainoilla tehty hartiajumppa auttaa ainakin minua.
        http://m.iltasanomat.fi/terveys/art-1288489843248.html

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13496912/vol2--voiko-tinnitus-viela-kadota


      • Huolestunutttt

        Kiitos paljon :)! Mutta minua pelottaa että jos ei autakkaan ja tulee kuuroksi yhtäkkiä vain. Onko se mahdollista. Ei ole mukavaa elää pelon kanssa. Minua sattuu nyt korviin ja vähän piipittää.


      • Niska
        Huolestunutttt kirjoitti:

        Kiitos paljon :)! Mutta minua pelottaa että jos ei autakkaan ja tulee kuuroksi yhtäkkiä vain. Onko se mahdollista. Ei ole mukavaa elää pelon kanssa. Minua sattuu nyt korviin ja vähän piipittää.

        En ole lääkäri eli asiantuntija mutta en usko, että kyse olisi kuulon huononemisesta koska minullakin on ollut tinnitusta ajoittain jo 4 vuotta eikä kuuloni ole siitä huonontunut.

        Mutta kuten sanoin niin lääkäri on tässä tapauksessa ainoa oikea asiantuntija jonka luo kannattaa mennä tutkituttamaan korvansa ja mittauttamaan kuuloa jotta pääset selville asiasta ja peloistasi.


      • Huolestunutttt

        Tajusin juuri myös että se korva mihin minusta tuntuu painetta niin siis vasemmassa on ollut pienestä asti patti semmonen outo. Ahdistaa. Eikai se mikään ötökkä tai kasvain ole :( siihen ei satu yhtään


      • Niska
        Huolestunutttt kirjoitti:

        Tajusin juuri myös että se korva mihin minusta tuntuu painetta niin siis vasemmassa on ollut pienestä asti patti semmonen outo. Ahdistaa. Eikai se mikään ötökkä tai kasvain ole :( siihen ei satu yhtään

        Voi olla talirauhasen aiheuttama vaaraton patti mutta sinun kannattaisi heti miten mennä lääkärille niin asia hoituu.


      • Huolestunuttt

        Minulla on /oli välikorvan tulehdus ja syön vielä antibootteja itseasiassa tänään on vika antibiootti päivä. Tinnitykseen ja suhinaan ei ole vielä vastausta. Ja en tiedä onko se niskasta vai kuulosta. En ehkä pysty vaan elämään tinnityksen kanssa! Ihan hirveää! Terkkari tulee ylihuomenna kylläkin kouluun. Voin käydä kysymässä sitten.


    • sierjeg

      minulla on jo monta vuotta ollut tinitus koko ajan joskus on korkea piipitus joskun vähän hiljempaa mutta koko ajan siihen "tottuu" mutta alussa luulin että hyppään mereen että loppuis ,mutta kaikeen tottuu.

      • nmnmnmnmn

        kaikkeen tottuu sano mies kunnes kuuroksi tuli


    • ErNuTa

      Vuosien mittaan korvani ovat ajoittain soineet, eli on alkanut kuulua kilinää, sirinää, narinaa, kohinaa tai vastaavaa ääntä. Tätähän halutaan kutsua tinnitukseksi.

      Aivan lapsena joskus kuului muutamien minuuttien ajan vähän huutavaa ääntä, joka alkoi ykskaks ja päättyi ykskaks. Kun kysyin tästä, sanottiin vain että korvat soivat. Asia oli siis tuttu monille, eikä pienistä soimisista tarvinnut piitata.

      Nelikymppisenä alkoi joskus kilistä. Kilinän sain aina loppumaan alle puolessa minuutissa, kun pyörittelin lannettani. Kilinälähde on alaselän-lantion kohdilla, ja se johtuu kuulohermon jatkeen joutumisesta puristukseen välilevyjen rappeuduttua. Voimisteluliikkeet vähentävät jännitystä ja hermo pääsee pois puristuksesta, joka on kuuloaistimuksen syy. Enää kilinää ei minulla esiinny.

      Sirinää ja sireenimäistä kuuloaistimusta esiintyy nykyään joskus. Heti kun se tapahtuu, alan reippaasti verrytellä olkaniveliä kaikkiin suuntiin. Aistimus hiljentyy ja loppuu noin puolessa minuutissa. Jos en heti verryttele olkaa, se ei enää tehoa, vaan aistimus päättyy joskus (vuorokauden kuluessa) itsekseen.

      Kuuloaistimus johtuu kuulohermon jatkeen joutumisesta puristukseen ristiselän vaiheilla ja sen siis saa loppumaan kuten kilinänkin.

      Narinaa on esiintynyt joskus sängyssä, ja sen häiritsevyys estää nukahtamisen.

      Syy löytyy lihasjännityksestä niskan alueella. Yläselän-niskan voimistelulla ja hieronnalla saa sen vältettyä.

      Nykyään esiintyy usein vaimeata kohinaa, jonka senkin lähde on yläselän-niskan alueella. Jos heti sen alkaessa verryttelen, saatan saada sen loppumaan. Muuten se loppuu itsekseen tuntien tai vuorokauden kuluessa. Se ei ole kovin häiritsevää.

      TinnitusteNI yksiselitteinen syy on selkäni välilevyjen rappeutumisesta johtuva ajoittainen kuulohermon jatkeen joutuminen puristukseen. MUITAKIN syitä toisilla ihmisillä esiintyy, mutta olen varma että aika monella syy on kertomani

      Voit vapaasti käydä lääkäreillä ja toivottavasti saat apua. Jos et, ja ehkä myös epäilet selän osuutta, pohdi ja kokeile vihjeitäni. Varsinkin jos ikäsi on yli 40, on välilevyjen rappiotodennäköisyys 50%, vaikka vaivoja ei suuremmin vielä tunnu. Voimistele selkäänne, se kannattaa aina.

      Niin, kuulohermon jatke (joka kulkee alas selkärankaa pitkin lantion vaiheille).

      Lääkäri luultavasti sanoo, että että ei sellaista olekaan. Usko tai ole uskomatta, mutta kokeile vihjeitteni toimivuutta viimeistään silloin kun huomaat, että lääkäri ei lopulta kenties tiedäkään tarpeeksi.

      Ympäristöstä tulee korviin kuultavaa, max noin 16000 Hz:n ääntä, mutta myös tätä korkeampitaajuisia ääniä. Korkeataajuisia ääniä ei voi pelkästään lähettää suoraan kuulohermoon, koska niistä syntyisi hermojohtimen päissä myös kaikuja. Kaiku tulee itse äänen päälle ja sotkee sitä. Korkeataajuustekniikkaa tunteva tietää tämän tarkkaan. Hän tietää, että kaiut poistetaan jatkamalla johdinta ohi tunnistuskohdan ja tekemällä jatkeen päähän terminointi (vastus, kapasitanssi), joka vaientaa kaiut. Hälyaistimukset saan johdonmukaisesti pois selkäliikkeillä, joten kyllä se jatkekin siellä on muodossa tai toisessa. Ja muillakin kuin minulla.

      Parempia selitysehdotuksia saa vapaasti esittää.

      Se että erilaisia hälyaistimuksia syntyy eri kohdissa selkää vahvistaa edelleen asiaa. Puristuskohdan ja itse kuulohermon (tunnistuskohdan) välimatka vaikuttaa tietysti häiriöaistimuksen taajuuteen.

      Jos selkäsi on jäykistynyt (on "lukossa"), tarvitsee se ensiksi hierontoja.

      • tohtori-sykerö

        huom..?? hyviä neuvoja sulta..!!! . mutta jos tää aloittaja on...?? 12v "tuskin ymmärtää"... kaikkea... kertomaasi??? :)
        ja joikaisella oma "tarinansa"... ??????


      • 12vuotias

        Sanon vaan että en ole tyhmä. ymmärsin kyllä!


    • plmb

      Kai olet kuunnellut liian kovilla desibeleillä kuulokkeista jotain musaa. Sellainen rikkoo sisäkorvan kuuloelimen aistinsolujen kantorakennetta ja kestää ajan ennenkuin vaiva menee ohi.. varo liikoja desibelejä. Tavallisin syy on liian suuret desibelit metelissä( musiikissa)- Tässä yksi mahdollisuus.

      • Huolestunuttt

        Totta! Kuuntelen kuulokkeilla koko ajan varsinkin illalla. Pystyykö siitä parantumaan?


    • selvä_sanoma

      Kuuntele tarkkaan: Mitä korvasi kertoo sinulle?

      • Huolestunuttt


    • selvinnyt

      HEIPS,oletan kaksi seikkaa,1-lopeta korviesi rasitus kuulokkeilla kuunteluun,anna korvien levätä hiljaisuudessa,saatta olla että joudut kärsimään ikäsi tinnityksestä kun rasitat kovalla kuuntelun kuulokkeilla,siis lopeta se ja anna korvein palautua! 2-sulla on vahatulppa siellä.eli kova piipitys ja paineen tunne ja huimauskin,tulee kun korvavaikku on tehnyt tulpan eli mennyt liian syvään korvakäytävään,siihen saa avun menemällä lääkäriin joka otta imulla pois vaikut,mulla oli kesällä ja se piipitys oli karseeta,en saanut nukuttua.
      Mutta muista että annat korvillesi lepoa äänimetelistä,sillä saa korviin pysyviä kuulovaurioita.

      • Huolestunuttt

        Kiitos todella paljon


      • Huolestunuttt

        Ja muuten ihanaa kuulla että olet päässyt eroon siitä! :)


    • ommi

      Olepa hyvä,ps mulla oli joskus discoiltojen jälkeen karsee vingunta korvissa,hälyääniä ja sirinää,johtui ihan metelin aiheuttamista rasituksista kuuloelimiin.NYT KUN elän hiljaista elämää,piipitykset ovat loppuneet, lukunnottamatta sitä kesäitä vahatulppaa ,laitoin vielä sitä liotusainetta muka että parantaisi,päinvastoin ,vahatulppa meni syvemmälle ja aiheutti karsean piipityksen,en saanut nukuttuakaan ,aamusta heti lääkäriin ja sain apua.Korvia ei saa pestä muuten puikoilla,ne saattaa pahentaa vahan kulkemista syvempään. hyvää kevättä ja anna korvien levätä ,meluista .

      • Huolestunuttt

        Kiitos paljon :)!


    • tinnitellyt

      Käy terkkarilla. Tästä lähtien kannattaisi pitää taukoja musiikin kuuntelussa (korvat kaipaavat myös hiljaisuutta), välttää tarpeetonta melua (osta korvatulpat) ja kuunnella musiikkia hiljaisella (hiljaisessa ympäristössä se onnistuu parhaiten).

      Kouluissa ja päiväkodeissa on jo valtava melurasitus, ihme ettei useampi ikäisesi valita korvaongelmia. Meluvauriosta johtuva tinnitus on siis todennäköisin syy. Tuskin kuuroudut, sen sijaan kuulosi voi olla jo hieman alentunut.

      Tinnituksen voi saada muistakin syistä, joita osa on jo käsitellyt. Itselleni se tulee usein virustulehduksen (flunssa) jälkeen ja kestää pari viikkoa. Kieltämättä se on ajan päälle hermostuttavaa, luulee, että on just saamassa aivohalvauksen. Oma tinnitukseni on enemmän suhinaa tai huminaa. Saan tinnitusta myös esim. laulaessani itse tai jos korvaan kertyy vaikkua niin paljon, että hoitajan pitää huuhdella se pois.

      Kannan melkein aina mukana korvatulppia. Esim. elokuvissa ja konserteissa on niin kovia ääniä, että ovat haitallisia korville. Myös liikenteen melu on valtavaa, etenkin kun autoissa on vielä nastat ja tiet ovat sulat. Muusikoille tarkoitetut korvatulpat eivät vääristä kovin paljon ääniä.

      • Huolestunuttt

        Kiitos! Ja joo voisin käydä kyllä terkarilla. Ja en tiedä mutta se kuulokkeiden jättäminen on todella vaikeaa


    • nfuoeåv

      Oletko kenties aloittanut kahvin, teen tai energiajuomien juonnin? Se saattaa aiheuttaa tinnitusta. Ei tinnituksesta kuuroksi tule.

      • Huolestunuttt

        En ole! Joskus ehkä maistan mutta en todellakaan sitä/niitä juo ihan muuten vaan. Kiitos kuitenkin


    • Setä.neuvoo

      Nuorena oli tapana kulkea korvalappustereoiden kanssa ja luukuttaa musiikin rytinää jatkuvasti - death metal, trash, ynnä muita hevilajeja. Ekvalisaattori oli yleensä viritetty V-asentoon, eli korostin bassoa ja ylimpiä ääniä, ja vaimensin laulajan ääntä.

      Harvoin on ollut, muutaman kerran eläessäni pieni vinkuminen, ehkä muutaman minuutin kerrallaan, yhdessä korvassa. Kun asiaan suhtautui rauhallisesti, vinkuminen vaan jäi pois hetken kuluttua, esim. ruokapöydän ääressä jotain mussuttaessani ja niellessäni.

      Ehkä asia liittyy korvanpaineen vaihteluihin. Esim. autoillessa jyrkkien ylä- ja alamäkien aikana on tuntunut korvassa painetta, joka on vähentynyt nieleskelemällä (purukumin jauhaminen). Jos oikein muistan, tykkimiehille armeijassa joskus opetettiin, että ampumisen pamauksen aikana voi olla suu auki, ettei paine osu korviin vain ulkoapäin, vaan tasapainottuu?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1839
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1610
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1148
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe