Turkiskuoriaistorjunnan onnistuminen?

Mato-kammo

Kerrostaloasuntoomme tehtiin turkiskuoriaismyrkytys isännöitsijän toimesta, kun havainnoistamme ilmoitimme. Myrkytys tuntui olevan tehokas, kun listojen raoista on kahden viikon ajan tullut esille kuolleita toukkia keskelle lattiaa kuolemaan. Ohjeena oli, että neljän viikon päästä saisi siivota kunnolla kun myrkytyn teho on loppunut.

Kysymys kuuluu, onko kukaan päässyt eroon turkkareista yhdellä myrkytyksellä? Ongelma ei ole ollut massiivinen, (toukka siellä täällä) ja yhtään elävää en ole enää myrkytyksen jälkeen tavannut. Kokemuksia jakoon!

2

174

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ötökätön

      Turkkareista on erittäin hankala päästä eroon. Minulta se on ilmeisesti onnistunut, ei ole näkynyt vihuja useaan vuoteen.

      Muutimme kerrostaloasunnosta rivariin jokunen vuosi sitten. Edellisessä asunnossa oli turkiskuoriaisia. Pari, kolme kuukautta ennen muuttoa aloin siirtää tavaraa parvekkeelle. Sekä huonekaluja että irtotavaraa kuten vaatteita, kirjoja ym. Suojasin tavarat jätesäkeillä ym. Tuolloin oli talvi ja pakkasia. Kellarissa oli sellainen vanhan ajan kylmäkomero. Sinne vein kodin elektroniikkaa ym. Pidin tavaroita kylmässä pitkiä aikoja, vein ne uudelle asunnolle, ja taas uusi satsi käsittelyyn. Perusteellinen kun olen, pidin osaa tavaroista vielä jonkin aikaa tämän uuden asunnon, joka siis rivari, pihalla ennen kuin otin ne käyttöön.

      Sitten potkaisi onni. Kävi ilmi että tässä pienehkössä rivariyhtiössä johon muutimme on sokeritoukkia. Mekin ehdimme niitä muutaman kylppärissä nähdä. Taloon tilattiin hyvin ammattimaisen oloinen myrkytysfirma. Myrkytyksiä tehtiin kaksi, eikä tämän jälkeen ole ollut mitään havaintoja turkkareista tai sokeritoukista.

      En osaa sanoa mikä yllä kuvatuista toimenpiteistä turkkarit lopullisesti hävitti. Rehellisesti sanoen en usko että aloittajan kertoma yksi myrkytys ja vielä kerrostalossa riittää. Ainakin meille annettiin ennen myrkytyksiä tarkat ohjeet siivoamisen, kaappien tavaroiden siirtämisen ym. suhteen. Rivarissamme tosiaan vain muutama asunto, arvelen että kaikki noudattivat ohjetta. Kerrostaloissa asuu paljon enemmän ihmisiä, yksikin jos fuskaa tai on juuri tuolloin matkoilla niin se oli sitten siinä.

    • Mato-kammo

      Turkkarit ovat kyllä hankalia Pahoin pelkään että tulevat vielä takaisin kun muita asuntoja ei myrkytetty. Toivottavasti viimeistään muuton yhteydessä sitten. Myös meillä oli tuo hurja pyykkäys /pakastusrumba siivouksineen ja huonekalutetriksineen. Myrkyttäjä ei tosin ollut varma turkiskuoriaislajista. Ilmeisesti vyöturkiskuoriainen on näistä viheliäisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3613
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      165
      2222
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      209
      1911
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      137
      1818
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      383
      1246
    6. 80
      1195
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1125
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      134
      1061
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      990
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      950
    Aihe