Suomalaisen hiihdon synkästä päivästä 15 vuotta

Trinculo

Päivälleen tasan 15 vuotta sitten koettiin suomalaisen urheiluhistorian synkin päivä, jota talviurheileva maailma koskaan ei pysty unohtamaan. Eikä tarvitsekkaan. Se päivä toimikoon varoittavana esimerrkinä tulevaisuuden suomalais hiihtäjille.
Käynnissä olevissa Lahden MM-kisoissa kärysi isojoukko suomalais hiihtjiä kiellettyjen aineiden käytöstä, samalla häpäisten muut suomalaiset talviurheilijat vuosiksi eteenpäin.
Norjalaisia on kiittäminen siitä että nämä kyseiset urheilijat joutuivat vastuuseen teoistaan ja järjestelmällinen doubing-aineiden käyttö saatiin kerralla loppumaan suomalaisesta hiihdosta tai ainakin vähenemään.
Silti suomalais hiihtäjiä on kärynnyt lahden koti kisojen jälkeenkin aina tähän päivään saakkka.
Toivoa kuitenkin sopii että tulevaisuudessa kaikki hiihtäjämmekin kilpailisivat rehellisin keinoin.
Minä toivotan onne hiihtäjillemme nyt alkaviin Lahden etkoille.

9

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • VirpikinJuoksiennen

      taas täällä kotikatsomoissa pelko persiissä katsomme kuka juoksee ennen startti monot kopisten kohti pikkuista taloa kisa-alueella.

      • Trinculo

        Tämän vuoden salpaus selän kisa katsomot ovat ammottaneet tyhjyydellään kilpailujen aikana.
        Hiihdon heikot ja mäkihypyn, rehellisesti sanottuna naurettavat suoritukset eivät enää jaksa kiinnostaa suomalaisia urheilun ystäviä.
        Meillä on muitakin lajeja joissa on painettu rehellistä työtä, tehty oikeita asioita ja joissa tehdään nyt suomalaisia sankaritekoja.
        Mäkihypyn aika suomesta on jo auttamatta ohi, kenties hiihdonkin.


      • eukkoakannettu

        Ei paljon kiinnosta Lahden kisat,mäkihyppyn vois poistaa suomalaiselta talviurheilu kartalta. Keskittyä vaan kesälajiin vaik eukonkannon MM-kisoihin.


    • MäkihyppyAlleArvostelun

      Jotain todella ihmeellistä pitää tapahtua, että kansalaiset tulevat ensi talvena katsomaan paikan päälle Lahden MM-kisoja. Nykyisellä meiningillä minäkin jään kotisohvalle. Taso meillä on surkea, pois lukien joitakin sattumia. Ei ihmiset lähde katsomaan jotain sijoja 5-10 mitä nyt hehkutetaan jopa ääni väristen. Mitskuja sieltä halutaan ja suomalaiset mitalistit pelastavat kisat, muuten tulee Hiihtoliitolle konkka.

      • Vipeltäjä44

        Olen samaa mieltä. Miten ihmeessä järjestäjät voivat edes haaveilla Falunin MM-kisojen valtavien yleisömäärien päihittämisestä?
        Kuluvalla viikolla hiihtelijät ovat kisailleet Kanadan hiihtokiertueella, mikä on ollut surkuhupaisaa verrattuna ampumahiihdon MM-kisoihin Oslossa. Mertaranta ja Roponen ovat höpöttäneet jatkuvasti kuinka "mielenkiintoista on mikä milloinkin", vaikka käytännössä koko hiihtoviikko on yhtä huuhaata. Kaikki todellinen jännitys on ampumahiihtolähetyksissä.
        Kahdet hiihdon MM-kilpailut olen käynyt Lahdessa, ja siihen se jääkin.


    • turhanäitävatvoa

      kisaisännät vain päättivät että tänään pelaillaan toisilla säännöillä. hyvin toimi. oikea vastaus "tehän olette itekki mulkkuja!!!!"

    • voitton_avain

      Yksi kärynneistä näytti ihmettelevän kesken etkojen, miksi katsomot ammottavat tyhjyyttään. Samainen rouva kyyneleet silmissä hehkutti 37 v. hiihtäjättären loistosuoritusta nykyhiihdon tasolla mitaten.

      Niin ne ajat muuttuu, ensi vuoden kisoissa taitaa menestys olla 0, knulla,noll,zero, ellei joku keksi uusia kivoja lääkkeitä tai happinaamareita käyttöön. Yksi vaihtoehto on että Suomipoijaat ja tytöt laittaa Star Warsista tutun Darth Vader maskit naamalle ja suksii siten kohti voittoa. Hameethan oli jo käytössä kymmenisen vuotta sitten sekä miehillä että naisilla hiihtoasuna.

      Kyllä mä uskon menestykseen ensi vuoden mm-kisaladuilla, onhan meillä 70-luvulla syntyneet valttikortit käytössä myös ensi talvena. Ja varmasti on opittu 15 vuoden takaisista amatöörien puuhasteluista.

      Vieläkun saahaan mäkihyppyyn lisäverta...nythän Ahonen jo on kisoissa, Toni Nieminen kävi koehyppäämässä, Nykänen on ikämiesten maailman paras....pari lisäkaveria vielä niin avot. Vaikka Puikkosen Jartsa ja Koivurannan Anssi.

      Mieshiihtoon Karpaasit takasin! Tehdään vaikka adressi siitä. Myllylää ei saaha, mutta Isometsä vois lähteä, Kyrö valmentamaan ja Kaisan kanssa puuhastellut Punkkinen mukaan. Menestys on taattu, sekä vapaalla että perinteisellä.

    • yösiAAVE

      voitton_avain,

      Kyllä Myllylä saadaan helposti takaisin ladullekkin, sinähän kutsuit hänet tuijottamaan sängynpäädystäsi, kun silmäsi ummistat. Nuku silmät auki niin näet Mikan haamun sänkysi päässä.

    • herätkää

      No eri lajeja harrastaneena voin sanoa että ei siellä puhtaat pärjää ...ja jos katsoo vaikka juoksun em , mm , olympia mitaleita ..eihän niitä ole tullut pitkään aikaan... varsinkaan mm - olympia mitaleita... eikä tuo hiihtokaan nyt ole kovin paljoa mitaleita tuonut... Mika Myllylä voitti aika paljon..mutta käytti käsittääkseni aineita koko uransa ajan.. ja jos nyt olette seuranneet urheilua .käryjä on tullut paljon,,, Mutta jos ei tiedä paljoa urheilusta . on helppo tuomita , jos joku kärähtää. hyvä kuitenkin muistaa ,että läheskään kaikki eivät jää kiinni - vaikka ovat käyttäneet aineita jo vaikkapa 10 vuotta... ja rahalla voi vaikka ostaa itsensä " puhtaaksi " niin se homma vain pelaa... jos satuitte katsomaan venäjän -kenialaisten juoksusta kertomaa ohjelmaa - se kertoi paljon ... jos ette olleet tajunneet missä mennään ennen kuin ohjelma tuli ...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe