emolelevy, muisti, asetukset vai mikä viallinen

mikäsvikana

Osaatteko antaa vinkkejä missä järjestyksessä kannattaa vikaa lähteä hakemaan.

Ongelmana on tietokone intel atom 1,6 GHz N270 prosessorilla, flash massamuistilla ja 1x2 gt ram muistilla (sellainen läppäreiden lyhyt muistikampa ainoassa muistipaikassa).
Käynnistysteksteissä luetellaan biosista seuraavia tietoja: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG, emolevy portwell, Inc. WADE-8370-MR (netistä en löytänyt mitään tietoa moisesta emolevystä, mutta käynnistyksen yhteydessä näin kuvaruudulla lukee) . Kone käynnistyy aina ongelmitta ja ilman virheilmoituksia, mutta oltuaan päällä noin 20 minuuttia kone käynnistyy uudelleen ilman mitään uudelleenkäynnistystä edeltäviä virhesanomia. Uudelleen käynnistys sujuu yhtä ongelmitta, kuin aikaisempikin käynnistys, mutta taas parinkymmenen minuutin jälkeen boot...
Käyttöjärjestelmällä ei näytä olevan vian kanssa tekemistä, Ubuntut ja Puppy Linuxit boottaavat ihan samalla tavoin noin parinkymmenen minuutin välein.

16

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vai_miten

      Katos lämmöt, ja piuhojen kaikki kontaktit. Voi olla hyvinkin lämpöongelma, jos kerran bioskin piippaa??

      • mitääh

        Bioskin piippaa?


      • eikö_tule

        Eikö tule äänimerkkiä kun kone starttaa??


    • muistitestiä

      Memtestiä http://www.memtest86.com/ kannattaa ainakin aluksi ajella. Jos olisi lämpöongelma, niin tuskin pysyisi pystyssä heti rebootin jälkeen noin kauan.

      Windowsia kannattaisi myös kokeilla, niin saisi ainakin selvitettyä voisiko vika johtua huonoista ajureista. Jos siis kaatuminen tulee vasta käyttöjärjestelmän lataamisen jälkeen. Memtest toimii itsekseen ja jos silloinkin kaatuu, niin vika on raudassa.

      • vai_miten

        riippuu viasta, missä lämpö ongelma. Powerin epävakaa jännite voi olla kans yksi juttu. Olis ihan kiva tietää, että onko millon toiminut viimeksi kunnolla, ja miten sammutettu. Senkin vois kokeilla, et vaihtaa muistikammat toisiin paikkoihin, jos mahdollista. Jos muisti ongelma, niin ei myöskään starttaa, mutta kun tuo on tietyn ajan päästä tapahtuva boottaus. Sitt kaikki lisälaitteet pois, ja kokeilla piippaako bios, ja yksitellen lisätä niitä siten. Voi olla jokin konkka emollakin, tee sormiesti konkkien päihin virrat päällä, MUTTA HUOM! HIPASE VAIN, ON MEINAAN TULIKUUMA SITTEN, ITELLÄ SORMI PALANUT KERRAN.


    • mikäsvikana

      Kone on about vuosimallia 2013, mutta on ollut melkein 2 vuotta käyttämättömänä. muistaakseni työjuhtana ollessaan tämä kone toimi ihan ongelmitta, kone oli päällä noin 18 tuntia vuorokaudessa, joten tietysti käyttötunteja on ropissut aika reilusti jo noin vuoden käytössäkin. Tosin aiemmin boottausta ei ehkä joka kerta olisi huomannut, koska kone käynnisti oman esitysohjelmistonsa automaattisesti boottauksen jälkeen. Rakenteeltaan tämä on tällainen "Industrial PC" joten luulisi, että komponentit ja emolevy ovat suhteellisen varmatoimista laatua. Voiko biosiin olla ohjelmoituna automaatti boottaus, mikäli wifi yhteyttä entiseen isäntätietokoneeseen ei saada? Alkuperäisestä flashiin tallennetusta ohjelmistosta ei voi olla mitään jäljellä, koska koko flash muisti on partitioitu ja formatoitu ennen käyttöjärjestelmän uudelleen asennusta, joten emolevyn bios lienee ainoa paikka missä voi joku käsky olla?
      Ainakaan prosessorin lämmön en usko olevan ongelmana, uudelleen käynnistyksen jälkeenkin prosessorin lämmöt ovat 90 asteen tietämissä, hälytysraja taisi olla jotain reilusti yli 100 astetta ja hälytysrajan ylityksestä ymmärtääkseni tulisi näkyvä hälytys useita minuutteja ennen järjestelmän alasajoa.'
      Mitään lisälaitteita ei käytännössä ole, koko härvelissä on 2 usb liitintä, joista toisessa muistitikku ja toisessa langaton näppäimistö/hiiri.

      • ghhg22

      • mikäsvikana

        sorry, asteet faarenhaitteja ja nekin noin tarkkuudella.


    • mikäsvikana

      unohti sanoa, että bios piippaa käynnistyksen yhteydessä, mutta se on ihan sellainen terveeltä kuulostava yksi lyhyt piippaus, miten muistaakseni moni muukin käyttämäni pc tekee.

    • mikäsvikana

      eikö tosiaan keneltäkään löydy lisää apuja...
      tunteeko kukaan noita portwellin emolevyjä?
      en äkkiseltään uskoisi, että emolevy on viallinen, mutta yksi keltainen valo palaa emolevyllä koko ajan. ohjekirjaa en tähän kyseiseen emoon ole löytänyt, joten keltaisen valon arvoituskin olisi ratkaistavaksi...
      sinällään olisi sääli heittää kone ser-kierrätykseen hävitettäväksi, koska tietokone on integroitu samsung LTI400HA03, 40" full hd public display näyttöön johon ei voi muuta kuin integroidun tietokoneen liittää.

    • mikäsvikana

      Kiitos.
      Ajattelinkin, että jostain ajastetusta uudelleen käynnistyksestä täytyy olla kysymys, sen verran tasa-aikaiselta uudelleen boottaus tuntui. Enää on kysymys millä sen saa pois päältä tai mikäli tämän koneen ajastin on myös 255 minuuttiin ohjelmoitavissa, niin sekin kyllä riittää. Biosista en mielestäni löytänyt tähän ohjelmointia. Onko arvauksia/tietoa mistä päin biosia ohjelmointimahdollisuus löytyy (jos biosissa).
      Toinen mahdollisuus kaiketi on, että koko Watchdog Timerin saa ohitettua jollain jumpperi asetuksella, mutta kuten sanoin, ohjekirjaa ei ole.

      • pcmuseo

      • pcmuseo

        Lyhennelmä vastauksesta:
        "Most of board has the WDT feature which is brought out from Super I/O chip, the BIOS default is set disabled already."
        t:p


      • pcmuseo

        Ja lisäkysymyksiin tuli äkkiä vastaus:
        "Thanks for the info.

        According to the message on the forum, I think, the board hardware is not the root cause of this reboot issue, since it frequently restart every 20 min, I would suggest check the “Watch Dog Timer” setting in the BIOS and see if it’s set as 20 min.

        As I mention that we don’t have this model board in USA area, so I can’t tell what custom BIOS may have with this OEM board."
        t:p


      • resetointi

        Jos ei löydy biosin asetuksista voi kokeilla resetoida jos se löytyy.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1426
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1243
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1052
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      780
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe