Opettajaksi koska pidin koulusta?

Ylioppilas

Kirjoitin ylioppilaaksi viime vuonna, nyt vietän välivuotta au pairina. Haluaisin kieltenopettajaksi sillä olen aina pitänyt kieltenopiskelusta mutta halusin työhöni myös sosiaalisuutta, mielellään jotain opettajan tai nuorisotyönohjaajan kaltaista puolta. Olen pian hakemassa opiskelemaan englantia ja ruotsia yliopistoihin, ja olen miettinyt voiko ammatinvalintaani tukea se, että itse pidin koulunkäynnistä ja etenkin kieltenopiskeluista todella paljon? Omat opettajani olivat mahtavia, etenkin lukiossa, ja ihailen heitä suuresti. Haluaisin itsekin toimia joskus joillekin samanlaisena roolimallina. Ymmärrän, että koulussa opettaminen on täysin erilaista kun siellä opiskelijana oleminen, ja että opettajan työssä on paljon haasteita. Tällä hetkellä opettajan työ tuntuu kuitenkin minulle parhaalta vaihtoehdolta, ja se on ollut mielessäni jo pitkään.

3

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heipss

      Moikka!

      Opettajilta saisit varmaan parempia vastauksia, mutta ajattelin kuitenkin sulle jotain kirjoitella, kun tähän ei ollut vielä kukaan tarttunut.. :)

      Mä olin aina hyvä koulussa ja rakastin etenkin kieltenopiskelua. Opiskelin hetken englantia yliopistossakin (toiveenani kylläkin päätyä kääntäjäksi) mutta jouduin henk.koht. syistä jättämään opinnot kesken. Monet kerrat olen miettinyt kouluun palaamista ja sittenkin opettajaksi kouluttautumista lähinnä työllistymisen kannalta, mutta se ei kuitenkaan taitaisi olla mun juttuni - oon sijaistanut paljon, ja vaikka lasten kanssa työskentely oli ihanaa, pidemmän päälle niin rauhaton työympäristö uuvutti mut täysin..

      Anyway, mulle tuli sun viestistä mieleen, että rakkautesi kieliä kohtaan varmasti takaisi ainakin sen, että jaksaisit niiden koukeroita lukemattomat tunnit opiskella ja nauttien arjessa pyöritellä. Ehkä opettajan työn kannalta kuitenkin vielä olennaisempaa on kiinnostus pedagogiikkaan. Itse mietin, miten osaisin suhtautua oppilaisiin, joita ei koulunkäynti yksinkertaisesti kiinnosta, tai joilla vain ei ole kielipäätä - toki uskoisin, että tähän pedagogisissa opinnoissa valmistetaan, kunhan löytyy halua oppia. Itse totesin sijaistaessa, että rakastan opiskella ja käyttää kieliä, mutta ei multa ehkä tohon kasvatuspuoleen riittäisi pidemmän päälle energiaa..

      Oma lukion englannin opettajani oli yksi suurimmista inspiraation lähteistäni, koska hän huokui harrastuneisuutta ja rautaista tietoa opettamansa aineen suhteen. Kuitenkin voin kuvitella, ettei niillä oppilailla, jotka eivät olleet erityisen kiinnostuneita tai lahjakkaita, ollut hänen kursseillaan helppoa, hän kun oli hyvin tiukka eikä erityisen kärsivällinen tai pedagoginen otteissaan - olikin siis virallisesti kääntäjä..

      Aloituksesi perusteella vaikuttaa siltä, että sulla nimenomaan on myös sitä kiinnostusta kasvattamiseen/opettamiseen - intohimosi kieliä kohtaan takaa sitten loput :) Hyvältä pohjalta olet siis mielestäni opintoihin ponnistamassa!

    • ari_zwaf

      Toi alku-asetelmasi on hyvin vaarallinen, mikäli et ymmärrä peruskoulutuksen turhuutta. Kouluhan on tehty hiljaisia puurtajia silmälläpitäen, eikä tarjoa juuri mitään henkilöille, jotka näkevät tämän persoonattoman puurtamisen turhuuden. Mikäli tätä et ymmärrä, voi olla että rasitut kuten edellinen kirjoittaja.

      Yliopistojen pedan kursseista ei ole juuri apua, ihminen joko tajuaa asioita tai sitten ei, ei ajattelemaan voi opettaa. Eikä yliopisto siihen kyllä tähtääkkään.

      Innostuneisuutesi on ehdottomasti hyvä asia, mutta hyvä opettaja on sellainen joka ei ko. työtä haluaisi tehdä, mutta ymmärtää että juuri hänet se vaatii.

    • realiteetteja

      "nyt vietän välivuotta"
      Onko sinulla siis jo opiskelupaikka? Jos ei ole, et ole pitämässä välivuotta vaan ennemminkin lorvimassa kun et töissäkään ole.
      "Haluaisin kieltenopettajaksi sillä olen aina pitänyt kieltenopiskelusta"
      Eiös tuossa ole epäloogisuutta?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      93
      1973
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      417
      1532
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      91
      1293
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      14
      1086
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      72
      1031
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      986
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      969
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      49
      959
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      247
      906
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      837
    Aihe