Lisääkö margariinin syönti sydänkuolemia?

SydänTautinen

Onko tämä totta vai täydellistä roskaa/huijausta? Uskaltaako margariinia enää syödä?

"Keiju Alentaja, Becel Proactive ja Benecol lisäävät oleellisesti sydänkuolemia. Niiden väitetään laskevan kolesterolia sisältämiensä kasvistanoleiden ansiosta. Kasvistanolit ovat kasvimaailman kolesteroleita. Stanolit imeytyvät suolistosta syrjäyttäen kolesterolin. Mutta kaiken mainostetun hyvän sijaan on todettu, että stanolit hapettuvat elimistössä 140 kertaa enemmän kuin varsinainen kolesteroli. Hapettunut kasvistanoli on yhteydessä siten sydänkuolemiin.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2642922/

http://www.jlr.org/content/49/7/1511.full"

Lähde: http://personal.inet.fi/koti/remeli/margariinit.htm

18

1112

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vastausidiootille

      No kuule mieti hetki ja käytä vähä ees päätäs.

      • liikuntaauttaakaikkeen

        Sivusta sanon huono vastaus mielipiteitä on vaikka kuinka paljon kuka oikeassa en tiedä mulla lääkäri käski välttää voita juustoja ym. kovia rasvoja ja kasvisrasvat tilalle ihan äsken onko hänkin sitten väärässä?


    • onpaseipäsjuupas

      Osa kasvirasvoista on proinflammatorisia, mikä on esim. sepelvaltimotaudin avaintekijä. Kannattaa googlettaa esim. matala-asteinen tulehdus. Sieltä löytyy juttua mm. kasvirasvojen huonosta vaikutuksesta.

    • Lullero
      • Kolesteroli

      • Järki_TieTotuusJaElämä

        Kolesteroli on tärkeä solujen rakennusaine. Lisäksi kolesterolilla on vain noin viiden prosentin verran osuutta kaikissa maailman tutkituissa sydänkuolemissa. Pitkän tutkimuksen tulokset on selkeitä. Sekä matalan kolesterolin että korkean kolesterolin verrokkiryhmissä sv-taudit ja niistä johtuvat kuolemat oli ihan samoissa lukemissa. Avaintekijät: matala-asteinen tulehdus, pöytäsuola, valkoinen sokeri, runsaat hiilihydraatit, ylimääräinen kalsium verenkierrossa, lihavuus, korkea verenpaine väärä omega 3/6 -suhde... Nämä aiheuttaa mm. sepevaltimoiden ahtautumista ja sydänkohtauksia. EI kovat rasvat, jotka on jopa terveellisempiä kuin jotkin kasvirasvat. Suuri kolesterolihuijaus on fakta.


      • StemunBlues
        Järki_TieTotuusJaElämä kirjoitti:

        Kolesteroli on tärkeä solujen rakennusaine. Lisäksi kolesterolilla on vain noin viiden prosentin verran osuutta kaikissa maailman tutkituissa sydänkuolemissa. Pitkän tutkimuksen tulokset on selkeitä. Sekä matalan kolesterolin että korkean kolesterolin verrokkiryhmissä sv-taudit ja niistä johtuvat kuolemat oli ihan samoissa lukemissa. Avaintekijät: matala-asteinen tulehdus, pöytäsuola, valkoinen sokeri, runsaat hiilihydraatit, ylimääräinen kalsium verenkierrossa, lihavuus, korkea verenpaine väärä omega 3/6 -suhde... Nämä aiheuttaa mm. sepevaltimoiden ahtautumista ja sydänkohtauksia. EI kovat rasvat, jotka on jopa terveellisempiä kuin jotkin kasvirasvat. Suuri kolesterolihuijaus on fakta.

        Juuri näin. Tämä on vähän kuin Ranskan paradoksi, joka ei ole paradoksi ollenkaan. Ranskassa ja Sveitsissä syödään runsaasti tyydyttyneitä (kovia) eläinrasvoja ja silti sydäntaudit ja sydänkuolleisuus ovat alemmalla tasolla, kuin maissa, joissa syödään paljon "terveellisiä" kasvirasvoja. Tilastollisesti sydän- ja verisuonitauteja ja niihin liittyvää kuolleisuutta esiintyy todellisuudessa enemmän maissa, joissa syödään runsaasti kevytlevitteitä ja margariineja. Neljä vuosikymmentä jatkunut tyydyttyneiden rasvojen ja ja rasvojen välttely on johtanut katastrofaalisen aikuistyypin diabetesepidemian ohella alkoholista riippumattoman rasvamaksan ja lihavuuden räjähdysmäiseen lisääntymiseen, joka alkaa 1980-luvulta.

        Suomessa jotain autoimmuunisairautta sairastavien määrä on tuplaantunut 20 vuodessa. 1980 diabetesta sairasti Suomessa n. 80 000 ihmistä ja nyt n. 500 000. Alkoholista riippumaton rasvamaksa oli aiemmin jokseenkin tuntematon, mutta nyt siihen sairastuu jo teini-ikäiset. Yhdysvalloissa sairastuneita on jo n. 70 miljoonaa. Autoimmuunisairaudet, suolistosairaudet ja allergiat lisääntyvät.

        Missä ongelma? Lipid Hypothesis-teoria ja kolesterolin sekä kovien eläinrasvojen vähentäminen ei vähentänyt sydänkuolleisuutta (joka on edelleen johtava kuolinsyy maailmassa). Keysin määrittelemä teoria ei siis toiminut. Se kusi tosi pahasti. Tilanne on sekä taloudellisesti että sosiaalisesti pahempi kuin ennen 1970-luvulla laadittuja rasvojen välttelyyn tähtääviä ravintosuosituksia.

        Framingham Heart Study on pisimpään yhtäjaksoisesti jatunut sydän- ja verisuonitautien tutkimusohjelma. Se on osoittanut, että 1 mg kolesterolin lasku / dl verta lisää sydänkuolleisuutta 11 %. USA:ssa tutkittiin myös infarktin takia sairaalaan joutuineiden yli 130 000 ihmisen kolesterolitasot ja lähes kaikilla infarktin saaneista kolesterolitasot olivat keskiarvoa alhaisemmat. Sydänkuolleisuus lisääntyy alhaisilla ja hyvin korkeilla kolesterolitasoilla. Ihminen tarvitsee kolesterolia, jota maksa tuottaa. 25 % elimistön kolesterolista on aivoissa, joissa se osallistuu synapsien väliseen viestintään,.. Onko siis ihme, jos kolesterolia alentavien lääkkeiden yleisimpiä sivuoireita on dementia ja kognitiiviset häiriöt.

        Ihminen tarvitsee kolesterolia. Naiset enemmän kuin miehet ja vanhat enemmän kuin nuoret. Suositusarvot ovat aivan päin vittua. Miesten kokonaiskolesterolin tulisi olla nykytiedon valossa 5-7 ja naisilla 7-9, koska sitä alhaisemmilla tasoilla kognitiiviset oireet ja kuolleisuus lisääntyvät.


    • Gttlk

      Syökää mahdollisimman luonnonmukaisia tuotteita, välttäkää bensiinistä tehtyjä tuotteita

    • cnbdhfg

      Ihmiset syövät turhaan statiinilääkkeitä joista vielä kärsivät lihaskipuja ym. oireita.
      Statiinit suurta bisnestä.

    • aitoaruokaa

      Veren kolesteroliarvo ei ole sydäntaudin syytekijä, eikä veren kolesterolipitoisuus ennusta sydäninfarktin riskiä, eikä sydäninfarktikuolleisuutta. Sepelvaltimotauti on infektio- ja tulehdustauti. Nykyisen käsityksen mukaan veren suurentunut kolesteroliarvo on elimistön tulehdustilan, hapetusstressin ja endotoksemian patofysiologinen seuraus. Se heijastaa kolesterolin säätelyn eli homeostaasin häiriötä.

      Maksa valmistaa kolesterolia, syöty kolesteroli (joka siis ei ole rasva vaan alkoholi) ei juurikaan nosta veren kolesterolipitoisuutta. Kolesteroli on elimistön korjausaine ja tärkeää jo pelkästään siksi. Sitä on solukalvoissa sekä aivoissa runsaasti. Verisuonista kolesterolia löytyy koska se on paikkaamassa tulehtuneen verisuonen vauriota.


      Eläinrasvat eivät nosta huonoa eli LDL kolesterolia. Syöty kolesteroli nostaa hyvin vähän tai ei lainkaan huonoa eli LDL kolesterolia.

      Huonot hiilihydraatit nostavat huonoa kolesterolia. Tämä on tiedetty jo viimeiset 10 vuotta ainakin, mutta edelleen virallinen taho valehtelee tästäkin asiasta meille tavallisille kuluttajille. Myös lääkäreille opetetaan se virallinen mantra, joka ei pidä mitenkään paikkaansa, että luonnolliset eläinrasvat lihottavat ja tukkivan verisuonemme, joita sitten täytyy statiineilla puhdistaa.

      Hiilarit -> asetyyli-koentsyymi-A -> (moni välivaihe) -> kolesteroli

      https://en.wikipedia.org/wiki/Mevalonate_pathway


      Tämä kaikki löytyy kymmenistä laajoista tutkimuksista, joita kansainvälinen tiedeyhteisö on julkaissut. Rasvasodassa Suomi alkaa olemaan viimeinen vastarannan kiiski. Tyydyttyneet eli eläinrasvat eivät aiheuta sydän- ja verisuonitauteja, vaan pikemminkin ehkäisevät niitä. Tätä tukevaa aineistoa on nykyisin kirjastollinen. Suomalaiset viranomaiset vetoavat edelleen 1970-luvulta peräisin olevaan Ancel Keysin 7 maan tutkimukseen, joka on kumottu useissa yhteyksissä aikapäiviä sitten. Se on virheellinen ja valheellinen tutkimus, joka lobattiin elintarviketeollisuuden avustuksella ravintosuosituksiin USAssa ja sittemmin muissa länsimaissa. Menneet virheet on kumottava.

      Näin D-vitamiini ehkäisee valtimonkovetustautia
      http://www.tritolonen.fi/uutiset/2867-nain-d-vitamiini-ehkaisee-valtimonkovetustautia


      Margariinit ovat varmaan pahin suoliston sairastuttaja. Moni pääsee suolisto-oireista, kun jättää tuon katalyyttisellä vaihtoesteröintimenetelmällä keinotekoisesti kovetetun lamppuöljyn syömättä.

      Margariinit lisäävät suolistosyövän ja suolistosairauksien riskiä. Eli ÄLÄ SYÖ margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa loput vettä) tai kevytlevitettä (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % vettä), eikä muitakaan prosessoituja kasviöljyjä ja -rasvoja. Eli vältä elintarvikkeita, joissa on ainesosina: kovetettu kasvirasva, kovetettu kasviöljy, kasvirasva, kasviöljy, auringonkukkaöljy, rypsiöljy, rapsiöljy, camelinaöljy, kovetettu rypsiöljy, kovetettu rapsiöljy, maissiöljy, pellavaöljy, kasvisteroliesterit, palmuöljy, palmurasva, kookosrasva sekä rasvahappojen mono- ja diglyseridit (E471, E472c, E476).


      Kylmäpuristetut luomu kasviöljyt pullossa ovat sen sijaan terveellisiä.

      • hämmentynyt_

        Kertoisitko mikä ero on margariinilla ja kevytlevitteellä? Ihan jos tuotemerkkejä mainitsisit kummastakin ryhmästä niin selventäisi tilannetta kaltaiselleni hämmentyneelle kuluttajalle. Pitääkö tässä nyt alkaa sitä voita käyttämään, joka on kovaa jääkaapista suoraan otettuna ja joka ei levity helposti ja tasaisesti leivälle?


      • jallukolalla
        hämmentynyt_ kirjoitti:

        Kertoisitko mikä ero on margariinilla ja kevytlevitteellä? Ihan jos tuotemerkkejä mainitsisit kummastakin ryhmästä niin selventäisi tilannetta kaltaiselleni hämmentyneelle kuluttajalle. Pitääkö tässä nyt alkaa sitä voita käyttämään, joka on kovaa jääkaapista suoraan otettuna ja joka ei levity helposti ja tasaisesti leivälle?

        kevyt levite? siihen pistetty lesitiiniä joka on vekkuli aine.. se mahdollistaa veen ja rasvan sekoittumisen eli se on emulkaattori.


      • copypaste
        hämmentynyt_ kirjoitti:

        Kertoisitko mikä ero on margariinilla ja kevytlevitteellä? Ihan jos tuotemerkkejä mainitsisit kummastakin ryhmästä niin selventäisi tilannetta kaltaiselleni hämmentyneelle kuluttajalle. Pitääkö tässä nyt alkaa sitä voita käyttämään, joka on kovaa jääkaapista suoraan otettuna ja joka ei levity helposti ja tasaisesti leivälle?

        margariinia (40 %, 60 % tai 80 % rasvaa loput vettä

        kevytlevite (rasvaa jokin muu määrä kuin 40 %, 60 % tai 80 % vettä)


      • StemunBlues

        Kiitos tästä. Olet aivan oikeassa. On ilahduttavaa, että Suomesta löytyy vielä fiksuja ihmisiä, jotka uskaltavat ja haluavat mennä eteenpäin tunnistettuaan ongelmia, joihin vallitsevat teoriat eivät pysty vastaamaan. Tieteen tarkoitus ei ole jumittua kumoutumattomiin dogmeihin, tai kieltää keskustelua. Tiede ei koskaan anna 100 % varmuutta, vaan parhaimmilla menetelmillä saavutettuja teorioita, joiden toteutumisen ennustettavuusvain lähenee 100 prosentin tarkkuutta. Tiede ei anna absoluttisia faktoja. Vain uskonto antaa sellaisia. Siksi tieteellinen tieto korjaantuu ja täsmentyy parempien tutkimusmenetelmien seurauksena. Ancel Keysin 7 maan tutkimus on oivallinen esimerkki täydellisesti onnistuneesta tieteellisestä vedätyksestä.

        1990-luvulla aloitettiin Human Genome Projetct (HPG), jonka suurisuuntainen tarkoitus oli löytää kaikkien sairauksien geneettinen syy ja etiologia. Niin ei käynyt. HPG kartoitti ja sekvensoi ihmisen geenit vain huomatakseen, että geenit aiheuttivat korkeintaan 10 % sairauksista. Ongelma olikin paljon mutkikkaampi, kuin uskottiin. Se johtuu Siitä, että elimistössämme vaikuttaa 100 biljoonaa mikrobia, joiden kanssa elämme eräänlaisessa symbioosissa. Ne ohjaavat kemiallisesti geenejämme ja vapauttavat aineenvaihduntatuotteina aineita, joita elimistömme tarvitsee mm. serotoniinin ja dopamiinin valmistuksessa.

        Kun huolehdimme suolistomme terveydestä ja suolistoflooran hyvinvoinnista, huolehdimme myös itsestämme. Vähähiilihydraattinen ruokavalio on suoliston hvyinvoinnin kannalta paljon parempi, kuin viralliset ravintosuositukset ja teolliset elintarvikkeet.

        Mitään yksiselitteistä totuutta tämänkään asian suhteen ei ole. Tyydyttyneet rasvat ovat tilastojen ja laajojen tutkimusten mukaan parempia kuin margariinit, kevytlevitteet ja kasviöljyt. Runsaasti hiilihydraatteja sisältävä ravinto on osallisena tyypin 2 diabetes-epidemian, lihomisen ja aikuisyypin rasvamaksan sekä monien muiden tautien patogeneesissä. Hiilihydraattien rajoittaminen on ihmisen hyvinvoinnin kannalta askel oikeaan suuntaan.


      • StemunBlues
        hämmentynyt_ kirjoitti:

        Kertoisitko mikä ero on margariinilla ja kevytlevitteellä? Ihan jos tuotemerkkejä mainitsisit kummastakin ryhmästä niin selventäisi tilannetta kaltaiselleni hämmentyneelle kuluttajalle. Pitääkö tässä nyt alkaa sitä voita käyttämään, joka on kovaa jääkaapista suoraan otettuna ja joka ei levity helposti ja tasaisesti leivälle?

        Hyvä vaihtoehto on tehdä kotona levitettä. Ohje on simppeli. 1 osa vettä, 1 osa voita ja 1 osa öljyä. Se on siis perusohje, jota voi mukauttaa mieltymystensä mukaan. Esim. desi vettä, desi öljyä ja desi voita astiaan, jonka anetaan olla vaikka puoli tuntia tai tunti huoneenlämmössä ja sekoitetaan sitten sauvasekoittimella tasaiseksi levitteeksi. On todella hyvää ja edullista.


      • lkjhnxcfvgbjn
        StemunBlues kirjoitti:

        Hyvä vaihtoehto on tehdä kotona levitettä. Ohje on simppeli. 1 osa vettä, 1 osa voita ja 1 osa öljyä. Se on siis perusohje, jota voi mukauttaa mieltymystensä mukaan. Esim. desi vettä, desi öljyä ja desi voita astiaan, jonka anetaan olla vaikka puoli tuntia tai tunti huoneenlämmössä ja sekoitetaan sitten sauvasekoittimella tasaiseksi levitteeksi. On todella hyvää ja edullista.

        Miksi tehä levitettä kun vaivattomasti saa kaupasta voita?


    • copypaste

      Mitä leivän päälle?

      Voita
      Oliiviöljyä
      Oivariinia (ei sisällä kovetettua rypsiä, mutta teollista kuollutta rypsiä kyllä)


      Levittyvä levite:
      100g luomu voita
      1 dl kylmäpuristettua (luomu) kasviöljyä
      0,5-1 dl vettä

      Huoneenlämpöisenä tehosekoittimessa sekoitetaan ainekset keskenään ja eikun nauttimaan. Merisuolaa tai muuta luonnollista suolaa maun mukaan. Voi myös käyttää erilaisia yrttejä ja mausteita maustamiseen.

      Jotain muuta levittyvää? kylmäpuristetut luomu kasviöljyt, pähkinätahnat, tomaattisalsa, pesto jne...

      • 40MARGARIINIA

        kYL MÄÄ PYSYN MARGARIINISSA HALPAA JA EI OLE HÖPÖÄ.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työsuhdepyörän veroetu poistuu

      Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan
      Pyöräily
      223
      6975
    2. Pakko tulla tänne

      jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää
      Ikävä
      42
      1259
    3. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1052
    4. Yksi kysymys

      Yksi kysymys, minkä kysyisit kaivatultasi. Mikä se olisi?
      Ikävä
      75
      891
    5. Hävettää muuttaa Haapavedelle.

      Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal
      Haapavesi
      48
      845
    6. Katseestasi näin

      Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a
      Ikävä
      61
      837
    7. Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä

      Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.
      Maailman menoa
      93
      804
    8. Toinen kuva mikä susta on jäänyt on

      tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.
      Ikävä
      38
      791
    9. Tietenkin täällä

      Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.
      Suomussalmi
      14
      756
    10. Jäähalli myynnissä!

      Pitihän se arvata kun tuonne se piti rakentaa väkisin.
      Äänekoski
      43
      733
    Aihe