Ongelmia jo heti kättelyssä

MitäHevonVittua

Eli hommasin hiljattain tabletin, johon tuli myös liitettävä näppäimistö mukana, eli siitä saa myös miniläppärinkin jos haluaa.
Liittymäksi otin vuokraan kuuluvan Soneran perusliittymän, mikä tulee modeemin Wlan-yhteydellä koneelle. Eli käytännössä pitäisi toimia asunnossa langattoman tavoin. Jouduin ottamaan tuon liitymän tuolla kontaktilla, koska koneessa ei ole johtopaikkaa kiinteään liittymään.
Kaikki pitäisi olla ok, kone asennettiin liikkeessä käyttövalmiiksi ja Soneran asentaja vielä kävi mun kotona aktivoimassa liittymän ja laitteli konetta myöden kaiken käyttökuntoon ja opasti mulle vielä nämä käyttöjutut.
Eilen kuitenkin alkoi temppuilut. Eli lähes tulkoon joka sivusto, mille yritän, ei toimi. Msn on ainoa mikä pyörii. Muissa pääsen korkeintaan etusivulle, mutta sitten kun pitäisi jotain alkaa tehdä, niin kone ilmoittaa, että ladattua sivustoa ei voi näyttää. Yhden sähköpostin ehdin lähettämään ystävälleni, mutta sen jälkeen alkoi tuo sirkus. On se sitten verkkopankki, Veikkauksen sivut tai mitkä vaan. Soneran sivut myöskin temppuilee kuvailemallani tavalla. Pyytää varmistamaan vielä, että osoite on oikein kirjoitettu, päivitä sivusto muutaman minuutin kuluttua uudestaan ja näin. Näiden tekstien alla on vielä Tee vianmääritys-palkki, josta tulee mm. teksti että koneesta puuttuu yksi portaali ja ehdotuksia jostain reitittimen uudestaan järjestelystä. Mistäs moinen ongelmatilanne voisi johtua ja mitä pitäisi tehdä? Voisin kyllä tilata asentajan huoltokäynnille, mutta Soneralta se peruskäyntikin maksaa kuitenkin 75-100€ asiasta riipuen ja useimmissa muissakin tietokoneen huoltofirmoissa pelkkä perusmaksu kotikäynneistä on 50€. Ja näistä tukipaikoistakin ensimmäinen neuvo oli, että pyydä apua joltakin luotettavalta ystävältä.
Kuinka hyvin muuten nuo huoltoliikkeet pystyy tekemään etänä näitä korjaushommia, eli tässä tapauksessa hoitaisivat nuo portaalit ja reitittimen uudelleensäädöt ajan tasalle? Ja millaisella hintatasolla?
Onneksi nyt pääsin varakoneelle käymään, niin pystyn vähän selvittämään asiaa, mutta hankaloittaa kuitenkin. Vielä, kun en ole itse mikään tietotekniikan ihmelapsi. Joten osa asioista ainakin on vieraita minulle ja sitä kautta olen aika arka kokeilemaan omin nokkineni saamaan näitä säätöjä kohdilleen.

16

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokeilesitä

      Toinen selain voisi auttaa.

    • MitäHevonVittua

      Niin juu ja kaikki tosiaan piti olla kaikin puolin kunnossa käyttöä varten, niin liikkeen asennusten kuin Sonera-asentajankin mukaan. Koneessa on vähintäänkin riittävästi tehoa minun käyttötasoani varten, käyttöjärjestelmä on Windows 10 ja lisäksi otin koneeseen tämän F-Securen turvaohjelman käyttöön. Ja tuo turvaohjelma kyllä ainakin toimii, eli sinne ei olisi ainakaan pitänyt päästä mitään haittaohjelmia.
      Harmittaa vaan, kuitenkin lisukkeineen aika hintava kone ja tosiaan kun muutenkin kaiken piti olla rehellisesti käyttöä vailla turvallisesti valmista ja kuitenkin jo parissa päivässä kone temppuilee. Päästää aloitussivuille, mutta ei anna tehdä mitään kun sivut ovat ilmoituksen mukaan näytettäväksi kelpaamattomia.

      • rimpulakuitenkin

        "kuitenkin lisukkeineen aika hintava kone"

        Epäilen vahvasti. Joku max 700€ rimpula se on kuitenkin.


      • jumpulavain
        rimpulakuitenkin kirjoitti:

        "kuitenkin lisukkeineen aika hintava kone"

        Epäilen vahvasti. Joku max 700€ rimpula se on kuitenkin.

        VITUN NÖRTTI!!!!
        Kuitenkin pelailet kaiken aikasi vähintään 2000€ koneella ja elät yhteiskunnan tuilla. Koneesikin olet kuitenkin maksattanut sossulla.
        Rimpula olet itse kuitenkin.


    • MitäHevonVittua

      Jaahas. Olisiko ehdotuksia? Vanhempi Windows/Mozilla Firefox vai kannattaisiko samantien vaihtaa vaikka Google Chromeen?

      • chromeonparas

        Chrome on paras. Firefox jumittelee ja vie tehoja..


    • wertwerttttt

      Viet laitteen soneran toimipisteeseen ja käsket laittaa kuntoon. Eivät voi veloittaa mitään kun on takuu, todennäköisesti palautusoikeus ja sitä paitsi jos asentaja on sen kuntoon laittanut, pitää sillekin työlle olla jokin takuu.

    • Mitä olet tehnyt asian korjaamiseksi? Buutannut koneen ja reitittimen? Jos muu ei auta, niin Widows 10:n voi siivota tehdastilaan. Tiedostot säilyy, mutta muualta kuin Windows-kaupasta hankitut ohjelmat pitää asentaa uudestaan.

    • MitäHevonVittua

      Ok.
      Täytyy käydä liikkeessä asioimassa sitten. Otan Soneraan vielä yhteyttä, vaikka mun mielestä kyllä kertoo asiasta jo jotain, kun tukipalvelussa tosiaan ensisijainen neuvo on, että pyydä kaveris apuun.
      Hommasin koneen Expert Veikon Koneesta, mutta heillähän on myös tää Sonera liittymäkumppanina. Tuon liittymän jouduin kyllä itse erikseen Soneran kautta tilaamaan, kun liikkeen myyjä sanoi, että nuo taloyhtiöiden neuvottelemien liittymäsopimusten aktivointi käy varmemmin suoraan Soneran kautta. En tiedä sitten, oliko tosi vai oliko myyjä vain epävarma näistä valmissopimuksista.
      Mutta kuitenkin, otin sitten tosiaan Soneraan yhteyttä ja sieltä sitten tuli tämä asentaja laittamaan kaiken vielä valmiiksi. Varmisti vielä, että kaikki toimii.
      Mutta se liikehän on velvoitettu laittamaan kone takaisin toimintakuntoon. Ja jos ei onnistu, niin toinen tilalle.
      Vituttaa vaan, luulisi nyt kuitenkin koneen kuin koneen toimivan edes vähän paremmin ja pidempään, kuin tosiaan päivän kaksi. Vielä kun myyjä ehdotti mulle tätä masiinaa ja sanoi itseni miettimää konetta ala-arvoiseksi paukkulaudaksi, jota ei todellakaan voi suositella. Kun taas kyseisen ketjun asiakaspalvelussa sanoivat taas ihan päinvastaista siitä koneesta, kun kyselin sieltä että kannattaako sitä edes harkita. Hinnassakaan ei kuitenkaan juurikaan ollut eroa, joten tokkopa siinä mikään provisionhimo oli myyjälläkään motivaationa.
      Helvetti sentäs.

    • MitäHevonVittua

      Joo, kokeilin tuota selaimen vaihtoa, ihan Mozilla Firefoxilla. Teki parilla sivulla samaa ja lisäksi siihen joutuisi hommaamaan lisää tukiohjelmia. Että tuossa Explorerilla ainakin on tukiohjelmat jo kunnossa.
      Sitten ajoin nämä kyseisellä ongelmanmääritys-palkin ehdottamat ongelmankorjaukset läpi, mutta ei auttanut asiaa. Reititintä en alkanut kuitenkaan säätämään, ihan silkkaa epävarmuuttani omaa tietotaitoani kohtaan. Ja ajattelin tosiaan ottaa yhteyttä heti viikolla niin Soneralle kuin koneen myyneeseen liikkeeseen. Että saa ainakin varmasti nyt ton koneen kuntoon ja sen kuntoonlaiton takuisiin. Joutuu tuon koneen sitten lähettämään jonnekin tai sitten asentaja tekemään kotikäynnin. Kuitenkin nuo kotikäynnitkin on sentään jo aika arvokkaat, äkkiä tulee kuitenkin se satanen hintaa sillekin.

      • FirefoxjaIEhuonoja

        Kokeile Chromea.


    • vireless

      Ettei vaan viat johdu tuosta wlanista, jos vielä asut kerrostalossa jossa kaikilla naapureillakin on samat vermeet

    • MitäHevonVittua

      Voi kyllä ollakin, useimmilla tuolla taloyhtiössä on tämä kyseinen nettiliittymä käytössä. Eli mä asun kerrostalossa.
      Tietysti koneet ovat varmaan erilaisia, joten en tiedä, kuinka monella on tuo wlan käytössä ja kellä tämä suora liitos johdolla.
      Sen verran kirjoitin väärin tuossa aloituksessa, että puhuin koneesta puuttuvasta portaalista, kun puhe oli yhdestä tai useammasta puuttuvasta nettiprotokollasta.
      Mietin kyllä muutenkin, että olisikohan tuohon tuollaiseen 2in1-tablettiin ollut sittenkin järkevämpi ottaa se liikkuva netti, vaikka siitä olisi joutunutkin maksamaan erikseen.
      Mutta sen verran asiasta vielä, että yritin touhuta koneen kanssa uudestaan tänään ja nyt en pääse sillä edes sähköpostiini.
      Ajoin taas tämän Korjaa yhteysongelmat-komennon ja tällä kertaa Windowsin verkkodiagnostiikka ei pystynyt tunnistamaan ongelmaa. Eli ei maininnut tällä kertaa mitään puuttuvista verkkoprotokollista tai reitittimestä tai muustakaan.
      Kehotettiin etsimään ohje ja tuki-toiminnosta tähän ohjelmaan liittyviä ohjeaiheita tai sitten kääntymään windows-yhteisön puoleen.
      Ja ongelman jatkuessa ehdotettiin seuraavia:
      *Luotettavan ystävän apu
      *Palautus: Siivoa se tiedostoihin vaikuttamatta tai palauta se alkutilaan ja aloita alusta
      *Online-tuki
      Mun piti sitten nuolinäppäimellä palata takaisin edelliselle sivulle, niin osoitteeksi tuli tällainen osoite: res://ieframe.dll/dnserror.htm
      Ja tosiaan koneella ei pääse mihinkään. Aloitussivulle kylläkin, mutta sekin teki pari kertaa tämän Tätä sivua ei voi näyttää-ilmoituksen ja kehoitti seuraavat toimenpiteet: Tarkista, että verkko-osoite on oikein, Etsi sivua hakukoneella tai päivitä sivu muutaman minuutin kuluttua.
      Ja kun en ole tosiaan ihan varma, että onko liittymässä kuitenkin jotain vikaa vai laitteissa. Ja jos on laitevika, niin kummasta johtuu, itse koneesta vai reitittimestä.
      Aion kyllä käydä huomenna Soneran liikkeessä, missä on tämän Helpsonin toimipistekin ja kysyn asiasta. Lähinnä että osaavatko selvittää, mistä tämä johtuu ja mitä he voivat sille tehdä. ja suostuvatko tekemään nämä tarvittavat toimenpiteet laitteille, jos tää sirkus on niistä johtuvaa. Reitittimen säätö ainakin pitäisi mennä heidän piikkiinsä, koska se on Soneralta. Jos he eivät suostu koneelle tekemään mitään, niin sitten käyn tässä Expert Veikon Koneessa, mistä ostin sen. Ja mielestäni se kyllä täytyy tulla takuukorjauksena tai sitten siihen täytyy ainakin tulla kunnon alennus loppuhintaan. Kun tosiaan koneen kuitenkin piti olla käyttökunnossa, että muuta ei tarvinnut tehdä enää, kuin aktivoida liittymä ja alettava surffaamaan.

    • MitäHevonVittua

      Eipä tuo reitittimen buuttaus uudelleensäätö auttanut, konettakin säädeltiin. Välillä heitti muuten tuota vikailmoitusta englanniksikin, vaikka suomenkielinen versio se yleisempi olikin. Soneralta tukihenkilö sanoikin, että jos tuo reitittimen käsittely auta, niin on sitten itse tietokoneesta kiinni ja epäili vielä evästeitä. Mutta ei siinä mitään.. Vein koneen tänään liikkeeseen ja ottivat sen vastaan. Kokeilevat sitä itse siellä saada kuntoon ja jos eivät saa, niin pitäisi mennä takuilla vaihtoon. Joko huollon kautta tai suoraan, se kait on maahantuojasta kiinni, kummalla käytännöllä homma etenee.
      Toivottavasti nyt kuitenkin sitten ongelmat selviää, joko huollolla tai vaihdolla ja saisi sitten koneen käyttöön.
      Toivottavasti vain asiat sujuu kivuttomasti, ettei tarvitse nyt ainakaan noiden takuujuttujen kanssa alkaa tappelemaan enää. Mutta asiallista palvelua ainakin oli, että se oli hyvä juttu.

    • MitäHevonVittua

      Sain koneen takaisin.
      Oli ollut heillä liikkeessä heidän netillä kokeilukäytössä, eikä ollut kuulemma temppuillut yhtään.
      Takuuhuoltoon tai vastaavaan on kuulemma ihan turha laittaa, kun kuulemma tulee bumerangina takaisin.
      Sanoi, että saattaahan se olla ohjelmistovikakin tai sitten vain tosiaan reititin on jotensakin pielessä tai liittymässä vikaa. Eli menee nyt vähän puolin jos toisinkin. Operaattorin neuvojen mukaan koneessa vikaa ja koneen myyjän mukaan toisinpäin.
      Niin ja mulla temppuilee taas. Kenkkuilee samoja sivua ei voi näyttää-ilmoituksia ja nyt temppuili jo yhteyksienkin kanssa. Lisäksi koneessa on jotain sovelluksia nyt lisänä, mitkä saattaa hidastaa konetta ja näppäimistöä en saanut käyttöön, eli jouduin sitten kosketusnäppäimistöllä näpyttelemään osoitteita jne. Kokeilin kirjoittaa omalla koneella tähänkin ketjuun, mutta ei suostunut lähettämään kirjoitusta ja ilmoitti palvelinvirheestä. Ja tällaista.
      Tosiaan jouduin sitten lähtemään liikkeestä koneen kanssa ja mies sanoi tosiaan koneen toimineen heillä hyvin ja toivotteli vain, että toivottavasti ongelmia ei enää tule tämän kanssa. Tiedä sitten, mitä vittua mä tämän kanssa teen....
      Kone on Acer Aspire Switch 10E-merkkinen tabletti. Ei käsittääkseni mikään huippu, mutta pitäisi olla kyllä peruskäyttöön sopiva ja muutenkin ihan hyvä kone näistä tableteista. Eli hyvää keskitasoa. Ja joo, tiedän, että joku varmasti laittaa taas jotain negatiivista kommenttia, että pitäisi olla sitä tai tätä tai muuten vain jotain ihan huippuhintaista huippua, mutta en nyt oikein viitsisi sellaista palautetta ottaa vastaan. Kun se tosiaan on ihan eri asia olla tuntikaupalla päivässä netissä, kuin taas tämä mun netintarve, eli muutama lasku kuukaudessa maksuun, pari lähetettyä sähköpostia viikossa ja satunnaista tiedonhakua milloin mistäkin pikkuasiasta.
      Mietin jo, että olisiko tuollaiseen tablettiin sittenkin langaton nettiliittymä parempi ja ylipäätään varmempitoiminen, kuin tuo kiinteästä liittymästä wlanilla otettu yhteys. Tämä mun kiinteä liittymä on 5-10Gt-tehoinen liittymä ja sen pitäisi olla kyllä aika ongelmaton liittymä. että noissa 2Gt-liittymissä kuulemma Soneralla on ollut aikalaillakin ongelmia sen heikkotehoisuuden vuoksi.
      Toki tuokin varmasti vaikuttaa, kuinka paljon talon väestä roikkuu samaan aikaan linjoilla, mutta luulisi koneen silti antavan asioida netissä, vaikka se sitten kävisikin hitaammin, jos porukkaa on paljon linjoilla samaan aikaan.
      Tiedä sitten. Muutenkin näissä koneasioissa tuntuu olevan niin monensorttista vipeltäjää. Yks vannoo pöytäkonetta, toinen läppistä ja kolmas ihan jotain muuta. Päädyin tosiaan tuohon tablettiin, kun sitä suositeltiin, että sillä onnistuu tuo perussurffailu ihan yhtä hyvin, kuin noilla isommillakin laitteilla.
      Se olisi kyllä yksi vaihtoehto, että jostain huoltoliikkeestä joku tulisi kotikäynnille, mutta tuolla liikkeessä ei oikein tuntunut sopivan, että se menisi takuisiin sitten. Ja sitten taas ei tiedä, onnistuuko tällainen huoltoukko saamaan koneen toimimaan ja kuinka nopeasti. Et sittenhän siinä ei olisi ongelmaa, jos ongelman saisi selvitettyä kunnolla jo tunnissa(jotkut huoltoliikkeet mainostavat useimpien vikojen selviävän jo puoleen tuntiin, mikä heillä on minimilaskutus), mutta jos vianmääritys ja sen vaatimat toimenpiteet vie kauemmin, eikä lopputuloksen pysyvyydestä ole takuita, niin sitten se on kyllä yhtä tyhjän kanssa.

    • MitäHevonVittua

      Helvetti.
      Lauantaina pelas aikas kivasti, ainakin noita mihin ei tarvinnut kirjautua. Kaveri kävi vielä oman koneen kanssa testaamassa yhteyksiä ja tuntu olevan ihan ok.
      Eilen en surffannutkaan, mutta tänään piti käydä netissä, niin ensinäkin oli hukannut Desktopin ja pitäs yhteydetkin vikadiagnosoida reitittimen määrittämisestä lähtien. Oudointa on toi, että Desktop on hävinnyt.
      Sitten näytön alalaidassa oli aluksi lyhenne ENG, mikä näytti sitten, että näppäimistö:Yhdysvallat ja sitten, kun sammutin koneen ja käynnistin sen uudestaan, niin lyhenteeksi tuli FIN, eli näppäimistö suomi. Ja kolmannella kerralla tuokin hävisi.
      Mutta tosiaan, en pääse nyt edes koneen työpöytää avaamaan.
      Ja tosiaan, Sonera ja laitteen myynyt liike syyttää toisiaan. Että kumpaa tuo nyt sitten on, liittymä- vai kone/ohjelmistovika.
      Konetta tuskin saa palautettua takaisin, mutta taidan sanoo koko liittymän irti ja unohtaa oman netin. Koneen vaikka vois myydä varaosiksi.
      Ei ton netin hankkiminen kuitenkaan pitäisi olla nyt ihan tällaista hevonperse-helvettiä sentään, jos nyt mitään muutakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      1992
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1427
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1285
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      66
      1194
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      112
      1090
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1020
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      986
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      793
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe