Moottorisahan hankinta

Uuttavailla

Olen hankkimassa sahaa, kertokaapa pienin perusteluin minkä merkin saha tänäpäivänä on toimintavarma ja hinta laatu kohdallaan, mieluusti "ruuvisäätöinen", kiitos asiallisista vastauksista

21

1929

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 854058954

   Ajankohtainen aihe itsellekin. Ykkössahana pidempään ollut Husku 340 alkaa jo väsähtämään ja ensiharvennussaha on mietinnässä täälläkin. Sedältä perintökaluinen saaduista Echoista on kokemuksia takavuosilta ja hyviä olivat... Lienevätkö vieläkin. Uusimmassa metsälehdessä saha sai taas hyvät arvostelut.

   Siitähän se taitaa olla paljon kiinni mihin sitä sahaa käyttää. Jos tekee päätehakkuuta tai harvennusta ammatikseen niin pysyisin Stihl/ Husku -osastolla, mutta jos homma on enemmän harrastusluonteista ja ensiharvennusta tms. niin voisi kuvitella, että samat hommat saa hoidettua vallan hyvin piirun verran vähemmän maineikkailla ja edullisemmilla sahoilla, kuten Echolla tai Dolmarilla. Itselläni on käynyt raivailujen suhteen sillä tapaa, että käytössä on enimmäkseen kolhon oloinen Dolmar 4510 (nk. varasaha) ja se paremmin viimeistelty ykkönen Stihl 470 on päätynyt varalle.

  • Stihl_ykkönen

   Stihlin MS 261 on ykkössaha josta löytyy nuo kriteerit eli toimintavarma ja hinta laatu enemmänkin kuin kohdallaan. Taitaa vaan löytyä M-Tronic mallina eli ei "ruuvisäätöisenä". Itse ostin pari vuotta sitten MS 261 "ruuvisäätöisen" vaikka olisi ollut tarjolla jo M-Tronic. Terälaipat Stihleissä on tehty kestämään, muissa merkeissä saa vaihdella jatkuvasti jos vähänkin enemmän sahaa.

  • jfjfhjfhhjfdg

   Nuo uudet mokomat ei enään lähde edes kunnolla käyntiin kun on rajoittimia ynnä muuta eko hömpötystä.On kuulemma normaalia jos vasta neljännellä lähtee vasta käytiin kun ysäri jonsered oli laakin peli 52cm.

  • erkimer

   Pojat pojat. Solo125 lähti käyntiin ensi nykäsyllä sillo 60-luvulla,jolloin oli metsässä puitakin,eikä mitään risuja.
   Sittemmin Raket 621 oli ehki lujin.Stiilikin oli hyvä muuten muttei silloin 80-luvulla ollut hötylumelle suojaa siinä.
   Huskuilla myös sahasin ,242,254.
   Nyt enää polttopuita joku40kuutiosentin Huski

  • Uuttavailla

   Ostopäätös "kauppiaan" avustamana on tehty,Jonseder cs 2252:seen on päädytty ja ei ole "ruuvisäätöinen". "Kauppiaan" vakuuttelu ja vähän sahauksen jälkeen takaisinostolupaus vaikutti lopputulokseen. Kahden sahauspäivän jälkeen vain positiivistä sanottavaa, on käteen sopiva, ja miellyttäväkäytöksinen oksittaessa, hyvin vääntävä tyvellä ja katkaisuissa ollakseen 50m3 , hyvä teho/paino suhde, ainoa miinus niinkuin kautta aikojen on ollut kiljuva käyntiääni.

  • Uuttavailla

   Käyttökokemus lisääntyy, tyytyväinen olen hankintaani, saha on vähillä sanoilla hyvä.

  • Uuttavailla

   Noin 50l sahattu pensiiniä jontikalla ilman minkäänlaisia murheita, usko saavutettu "sähkösäätö" sahaan.

  • eivaihdu

   h- 246 ja hakattu muuten poijjaat puuta ja ei mitään ongelmaa vielläkään.

  • RAL
   • husku88699

    Saattaa olla merkkihuolto Kiinassa asti. Varaosat yhtä kaukana. Halpa on harvoin hyvä. Niin lienee takoinkin kohdalla.


   • kumminpäin

    18 tuuman laippa ja ketju huutelee 60-80 euron välillä...ja saha se tulee kaupanpäälle


  • Uuttavailla

   Joulukuun alussa aloin sahailee jontikalla kesäseisakin jäljiltä, puolenkymmentä nykäsyä ja kone käy, pooaa ja sammuu lähtee toisella käyntiin ja toiminut normaalisti sen jälkeen, eli tyytyväisyys sahaan jatkuu, ainoa miinus edelleen tuo repivän kirkuva käyntiääni.

   • eivoiteleei

    jonsereetissä taitaa laakeri huutaa hoosiannaa vai millaane ääni


   • Uuttavailla

    Voitelee kai luulisin, tarkoitan käyntiääntä vertaillen muihin merkkeihin, lähinnä stilhi ja husokkiin ovat ehdottomasti pehmeäkäyntisiä verraten Jontikkaan, mutta jontikalla sahaan sen mitä sahaan.


   • Tukkia

    Stihlin 026/ms260 on todella hiljainen ja pehmeä ääninen saha jos on vakiovaimennin, verrattuna jonsered, husqvarna sahoihin. Huomaa muutkin kuin käyttäjä. Uudemmat stihlin ammattisahat turhan kovaäänisiä kuten huskut.

    346xp mallin kat vaimentimessa pakokaasu kiertää vähän enemmän vaimentimessa ja äänet on todella paljon pehmeämmät ja hiljaisemmat. Ei huomaa mitään eroa tehossa ammattikäytössä siihen normaaliin joka rääkyy turhan kovaa.

    Hiljasemmat sahat parempia töissä tuolla metsässä.


  • veroveikko

   Sthilin sahat ollu aika pettymys, vikoja....

   Sitten se huski, pelaako sekään.?

  • Uuttavailla

   Hei, vuoden polttopuusavotta on tehty ja ajettu, sahassa ei ole ollu huomautettavaa, nyt rohkenen suositella "sähkösäätöistä"sahaa ainakin Jonsedereistä, mutta sen käyntiääni s......n karmea.

   • tönkkorino

    minkä ostit?
    Ammattisahaaa ei kannata ainakaan.
    Huskun 545 riittää, riittää sahaa polttopuuntekoon vuosikymmeniksi.
    1000 kiintoa sahaa vähintään


  • Uuttavailla

   Jonseder CS 2252 suosittelen ellei "rääkyvä" ääni hirvitä.

  • akkusytytyspitäsolla

   - Jonsered muutoin hyvä paitsi ne 4 vitutusvetoa ennenku alkaa pelaan ,ja soon suuri miinus , toinen varjopuoli on imusta sammutus ku se sähkönappula ei toimi ku hetken.

  • Anonyymi

   2252 vaihtunut 2253 siinä sahaa niinkauan ku minä tarviin, rohkenen suositella nuoremmillekin on käypäne laite

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu taitaa olla nyt historiaa

   Martina ja Vicke reissussa, Nala Eskolla. Pikkarainen uiskentelee yksikseen. Olis kyllä kiinnostavaa tietää, mitä tapahtui. Tässä suhteessa maksajan r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   187
   5468
  2. Tissiesi vilauttelu ei ole feministinen teko

   " jos läjä miehiä painelisi menemään ympäri Suomea erilaisissa flashmobeissa munasillaan, heitä syytettäisiin seksuaalisesta häirinnästä" https://www
   Sinkut
   211
   5050
  3. Miksei seiskalehti uutisoi erosta?

   Moni keskustelupalsta pursuaa spekulointia Martinan ja Hannun erosta, molempin ig-päivitykset sopivat kuvaan. Missä Hörkkö ja etusivun juttu??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   3019
  4. Luksusrouva taas ulosotossa

   Hukkaan meni Nikon avustusyritykset, Sofialta karhutaan taas isoja summia https://www.seiska.fi/kotimaa/vouti-sofia-belorfin-perassa-okyelamaa-viettav
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2821
  5. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   176
   2495
  6. Martinan ilmoitukset matkasta

   Ensimmäinen kuva tuli jo kun matkalla lentokentälle. Toi muija taitaa elää känny kädessä liimattuna.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   81
   1811
  7. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1476
  8. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1286
  9. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1272
  10. Rambo kolaroi "autonsa"

   Eli Martinan sähköfiuden... 😂 Näköjään rambokin osaa jo vetää mutkat suoriksi. Eli hengen omakseen ottama kaara onkin marsun nimissä vaikka omanaan s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1153
  Aihe