Korean Beaty

Kärhötär

Kylvin pussissa olevan ohjeen mukaan Korean Beatyn siemenet kylvömultaan. Pussissa ei ollut mainintaa kylmäkäsittelystä. Aloin miettiä, teinkö väärin, olisiko pitänyt olla jääkaapissa muutama kuukausi kun joissain ohjeissa muistin olevan maininnan kylmäkäsittelystä? Mitä kärhöjä tuo ohje koskisi?
Auttaisiko vielä kylvöksen siirto vaikka terassille?

Kertokaa, jos olette saaneet kasvatettua siemenestä kärhöjä, tavalla tai toisella. Ennestään on ostotaimista kasvatetut omenapuissa kiipeilevät Negus ja Piilu. Hyvin ovat talvehtineet, kasvavat ja kukkivat kauniisti ja kauan vuodesta toiseen. Halusin kokeilla nyt itse alusta alkaen kärhön kasvatusta.

5

68

Vastaukset

 • Nyt kylvösruukusta on noussut kaksi tainta, vasta sirkkalehdet. Siirsin ruukun jossain vaiheessa ulos lasitetulle terassille kun mitään ei alkanut nousta. En vielä uskalla toivoa niiden olevan kärhön taimia - joskus voi olla luomukylvömullassa vaikka rikkaruohon siemeniä : ). Odotellaan.

 • Ohjeessa lukee, kylvö syksyllä tai 1-3 kk kylmäkäsittelyn jälkeen keväällä. Eli jos kylvää keväällä, niin kylmäkäsittely. Pistokkaista voisi myös yrittää. Minun clematis palentui viime talvena kokonaan.

 • Jatkoa: toinen taimi ei jaksanut sirkkalehtiä kummemmaksi. Mutta toisen istutin jo eilen omenapuun alle, ohjasin tukikeppiin jota myöten se pääsee rungolle. Josko selviää talvesta, on hentoinen, n. 30 cm.
  Kevättä odotellessa.

 • Saa nähdä miten taimen käy talvella. On kummallista, ettei se aio asettua lepoon lainkaan. Muut, vanhat kärhöt ovat jo pudottelemassa lehtiään, tosin Piilussa on vielä muutama kukka...mutta tämä korealainen ei ole syksystä tietääkseenkään, kasvaa vaan pituutta, on ihan vihreä.
  Mielenkiintoinen koehan tämä on, jos ei elä keväällä, onpa edes kokeiltu.

 • Eipä selvinnyt talvesta.
  Piilu kärsi kevään kylmyydestä, hitaasti kasvoi eikä runsaat nuput näytä ehtivän aueta lainkaan. Negus menestyi paremmin, mutta pari viikkoa sitten yöllä olivat kotilot ja limaiset vaaleat etanat vallanneet sen ja joka ainoa kukka on syöty reikäiseksi. Tuskin toipuu.
  Huono vuosi oli kärhöille.
  Miten muilla kärhöt selvisivät?

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3529