Hävinneet matkatavarat

Mietitytttää

Voiko millään estää ettei matkalaukusta häviä mitään? Auttaako esim sen kelmun laittattaminen mitään? Usein kuulee että laukusta on hävinnyt. Lukkoon ei saa laittaa, miksi? Mielellään matkaisi pelkällä käsimatkatavaroilla mutta ei se aina riitä.

4

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • UrbanLegendBag

      Tietysti laukun saa laittaa lukkoon,ei se ole kiellettyä. Osta sellainen lukko mikä on viranomaisten hyväksymä kaikissa maissa,siinä merkintä ja kyllä ne laukkukaupoissa tietävät millainen sen pitää olla.
      Kelmuun laitattaminen auttaa sen ettei laukkua pikaisesti saa avattua ns. ohikulkeissaan.
      Ei niistä laukuista yleensä pahemmin mitään katoa,se olisi aikamoista hakuammuntaa etsiä jotain varastettavaa. Ne ovat niitä urbaanilegendoja että tavaroita varastettu.

      • Satutädit.osaavat

        Ja vakuutusyhtiöille kerrottuja satuja


    • lentokenttäihminen

      Harvoin laukuista tosiaan mitään häviää, mutta voihan sitä silti varautua. Eli ensimmäiseksi: älä kuljeta ruumaan menevässä laukussa mitään arvotavaraa. Elektroniikka, korut, timantit ja kultaharkot siis käsimatkatavaroihin. Laukkuihin käsiksi pääseviä henkilöitä kiinnostaa juuri tuommoinen helposti realisoitavissa oleva tavara, ei ne ala sinun vaatteita sovittelemaan, että "ai miten kiva pusero!" Tietysti jos laukussa on jotain tuhansien eurojen arvoista (ja kalliin näköistä) Blahnikia tai Vuittonia, niin niihin pätee tietysti sama kuin muuhunkin arvotavaraan.

      Toiseksi: Jos kuitenkin laukussa pitää jotain kallista kuljettaa, sanotaan vaikka että läppäriä, niin lukolla kiinni laukkuun. Eli kääri tietokone vaikka tuorekelmuun ja sen jälkeen vedät ristikkäin päälle muutaman parin millin paksuisen vaijerilukon, kolmannella vaijerilukolla lukitset virityksen kiinni johonkin kohtaan laukun rakenteessa. Esim. joissakin vedettävissä laukuissa vetokahvaan pääsee käsiksi laukun sisäpuolelta, semmoinen on hyvä lukituspiste. Ideana tässä kaikessa siis se, että laukkurosvot ovat kiinnostuneita sellaisesta tavarasta, jonka voi nopeasti kietaista parempaan talteen. Ei niillä ole aikaa eikä tilaisuutta alkaa mitään kiinnityssysteemeitä avaamaan. Pikkutavarat vaikka pieneen toalettitarvikelaukkuun, vetoketjun vedin nippusiteellä kiinni toalettilaukun kantolenkkiin (jollaiset yleensä toalettitarvikelaukuista löytyvät) ja sitten virität vaikka taas nippusiteellä sen pikkulaukun johonkin isompaan ja hankalan muotoiseen kiinni, teet siitä semmoisen, ettei sitä voi vaivatta ja huomaamattomasti napata kainaloonsa.

      Noilla vinkeillä pitäis pärjätä aika pitkälle.

      • Huomiota.herättävä

        No jo oli melkoinen resepti. Varkaana veisin juuri tuolla tavalla varmistetun myötä möykkyineen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2695
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      103
      2282
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2030
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1759
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1701
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1676
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1666
    8. 92
      1602
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe