Omatoimiretki phiphille

matkakuumetttttta

Heippa!

Matkamme lähestyy kovaa vauhtia. Suunnitelmissa on 1 päivän tai 2 päivän retki phiphille. Mitenkä sinne olisi helpoin ja halvin mennä phuketista? Emme siis ole koskaan phiphillä käyneet. Onko siellä edes mitään nähtävää, muutakuin yöelämä jota emme juurikaan edes harrasta, toki muutamalla voi käydä... :D.

Ja onko ideoita mitä phiphillä kannattaa tehdä? Saako sieltä miten esim. snorklausretkiä varattua lyhyellä varotusajalla esim. iltapäivällä? Mitä muita nähtävyyyksiä siellä on?

8

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuukka36

      Moikka,

      Oltiin kolme viikkos sitten Phuketissa ja Krabilla. Valitettavasti aika ei riittänyt että oltaisiin katsastettu phiphiin saaret. Sekä Krabilta että Phuketista pääsee phiphille laivalla. Laiva lähtee aamulla, ja hintaan sisältyy menomatkalla nouto lähialueen hotelleista.

      Laivamatka on hieman edullisempi Krabilta, koska phiphi on lähempänä Krabia kuin Phuket. Mustaakseni Krabilta maksaa n. 400bahtia (n. 10€) ja phuketista 700bahtia (n.17€) / henkilö / suunta.

      Itse ostimme retkiä sekä Phuketista että Krabilta ja kokemuksemme mukaan esim. 4 ja 7 saaren retket ovat huomattavasti edullisempia Krabilla, johtuu varmaankin välimatkoista. Suosittelen valmiita saariretkiä, mikäli olette ensimmäistä kertaa liikkeellä. Retkiin kuuluu useimiten kuljetukset hotellilta ja takaisin, sekä ruoat ja juomat.

      Tässä muutama linkki josta löydät tarkempia tietoja

      http://www.aonangtravel.co.th/home/en

      http://www.krabi7islandtour.com

      Älä varaa retkiä nettisivujen kautta, niitä saa jopa puolet halvemmalla katujen varrelta olevilta matkamyyjiltä. Hyvä esimerkki 7 saaren retki, Nettisivuilla ja esitteessä hijta on 1800baht / henkilö. Ao Nangin vilkaalta turistikadulta löytyi saman matkajärjestäjän sama retki 850 bahtilla.

    • käynyt.ja.kokeillut

      Hei. Jos lähdette PhiPhille, niin ottakaa ehdottomasti 2 päivän retki. Perustelut löytyvät täältä:
      http://keskustelu.suomi24.fi/t/14094193/patongilta-jommekin
      Retket kannattaa ehdottomasti varata vasta paikanpäältä. Ja jos olette innostuneet snorklauksesta, niin ottakaa oma naamari ja snorkkeli mukaan -tai ostakaa ne sieltä sukellusvälinekaupasta. Retkillä tarjottavat naamarit eivät välttämättä ole kovinkaan turvallisia, ja varsinkin snorkkelin kiinnityslenkki on usein kadoksissa, joten putki heiluu miten sattuu ja haukkaa vettä. Eli oma naamari ja snorkkeli mukaan. Se on pieni investointi siihen nähden että saa varmasti nauttia sukeltelusta.
      Oikein hyvää matkaa teille!

    • PhiPhiilläJoKäynyt

      Ei ole paikallisten retkijärjestäjien ja valmismatkajärjestäjien retkien hinnoilla suuria eroja. Vaíhtoehtoja on, joita voi harkita. Jos jotain sattuu, niin tämänkaltaisilla retkillä vakuutusasiat ovat ok.

    • matkakuuumetttttta

      mitenkä on, saako paikallisilta järjestäjiltäostettua majoituksellista retkeä phiphille?

      Ja kukaan, ei vielä vastannut kysymykseeen että onko itse phiphillä nähtävää yöelämän lisäksi? Onko ostosmahollisuuksia? jne.

      • vastauslyhyesti

        Matkanjärjestäjiltä saa helposti tilattua majoitusta useilla vaihtoehdoilla. Suosittelen silti tutustumaan etukäteen majoituksiin ja niiden sijaintiin/hinta/laatuun asiakkaiden suosituksineen, vaikka jonkun agodan, hotels.comin tai vastaavan varaussivuston kautta. Ei tule sitten niin herkästi pettymystä, kun niitä majoituksia on sielläkin joka lähtöön ja eri puolilla saarta. Osaan pääsee vain veneellä.

        On paljon nähtävää, etenkin jos pitää kauniista ja jylhistä maisemista ja rannoista. Parin yön retkellä ehtii vaikka veneellä snorklailuretkelle johonkin upeista lähipoukamista.

        Varautukaa ruuhkaisuuteen keskustan kapeilla kauppakoju-kujilla päiväsaikaan. Illalla on sitten rauhallisempaa kun päiväseltään kävijät poistuvat sähläämästä kaikkialla.


      • käynyt.ja.kokeillut

        Kuten "vastauslyhyesti" jo kertoikin niin paikallisilta matkanjärjestäjiltä saa retken majoituksella. Ja vaikka "PhiPhiilläJoKäynyt" toisin väittääkin, niin paikallisten ja valmismatkojen retkien hinnoilla on TO-DEL-LA suuri ero. Ja niissä listahinnoissakin on aina tinkimisen varaa, sitä enemmän mitä isompi porukka teitä lähtee.
        Kun varaatte majoituksen, niin varmistakaa, että hotelli EI ole uimarannan läheisyydessä. Saatte yönne nukuttua.
        Nähtävää PhiPhillä on paljon jos tykkää kauniista maisemista, veneretkistä ja snorklailusta.
        Ostosmahdollisuudet sensijaan ovat aika olemattomat, tai tavaraa tietysti on mutta kaiken sen turistikrääsän saatte halvemmalla mantereen puolelta.

        Hyvää matkaa!


    • Kohtamatkaan

      Olen samaa mieltä.
      Ostamme kaikki retket kaduilla olevista kojuista ja ne ovat olleet hyviä retkiä.
      Meillä on ollut hyvät snorkkelivälineet ja olen käyttänyt niitä omien sijasta.

      • Kohtamatkaan

        Tarkoitin että olen käyttänyt retken järjestäjän snorkkelivälineitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8248
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4668
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2240
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1945
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1825
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1736
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1653
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe