Ekaa kertaa Roomaan..vinkkejä kaivattaisiin.

ummikko92

Olemme lähdössä maaliskuun alussa Roomaan ensimmäistä kertaa. Miten lippujen ostaminen nähvyyksiin onnistuu, esim. Vatikaaniin, Pietarin kirkkoon, Colousseumiin? Vai onko näihin kaikkiin edes liput? Pääseekö Vatikaaniin ilmaiseksi jos ei mene museoon? (näin joku oli kirjoittanut jossai palstalla)

Onkohan jo maaliskuussa pitkät jonot näihin nähtävyyksiin jos liput ostais paikan päällä? Joku kirjoitti jossain keskustelussa että kannattaa eka mennä Forum De Romanumin puolelle, jossa saa ostaa jonkun yhdistelmälipun? onko tuossa perää?

Mikä on Rooman ns. edullisimpaa ja kallista aluetta? Meidän hotelli on Terminin alueella jossa kuulemma iso ostoskeskus. Millanen se ostoskeskus on? Ja onko meidän lähellä muita edullisia ravintoloita ja kauppoja?

Kiitos jo etukäteen. Kaikki vinkit on tervetulleita.

30

2160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ööliökö

      Vatikaanin toki pääsee ilmaiseksi (lähinnä iso, tyhjä aukio) ja mahdollisesti kirkkoonkin. Jos kuitenkin haluatte käydä katsomassa esim. Sikstuksen kappelia, niin lippu kannattaa ehdottomasti ostaa etukäteen netistä. Lippua ostaessa pitää valita kellonaika, koska pääsee sisälle. Ainakin kesällä jonot ovat pitkät ja Vatikaanin museo(i)ssa on pakko mennä massan mukana koko monta tuntia kestävä kierros, koska sekä edessä että takana on päättymätön jono ihmisiä. Maaliskuussa kokemus ei todennäköisesti ole yhtä traumaattinen :)

      Yhdistelmälippu kannattaa tosiaan ottaa sieltä laajalta puistoalueelta, niin ei tarvitse jonottaa Colosseumille. Kannattaa etukäteen miettiä mitä haluaa käydä katsomassa, niin osaa valita oikeanlaisen lipun/ kortin. Itse yritin juosta parissa päivässä kaikki kohteet läpi ja tuloksena, ettei oikein mitään jäänyt mieleen.

      Monet nähtävyyksistä on ilmaisia esim. portaat, suihkulähde ja joku rakennus, jossa on reikä katossa ym.

      • Käynyt

        Reikä on Pantheonin katossa. :D


      • Loma.Roomassa

        Pantheonissa on reikä katossa, eikä sitä ole vieläkään korjattu.

        Jos taas etsii reikää, johon työntää kätensä, niin sellainenkin löytyy.
        Kyseinen Bocca della Verità eli Totuuden suu tuli tunnetuksi elokuvasta Loma Roomassa, jossa Gregory Peck ja Audrey Hepburn työntelivät käsiään sinne. Tämä vanha korkokuva löytyy Santa Maria Cosmedin kirkon luota.

        "Totuuden suun" luona on yleensä myös jono, koska ihmiset haluavat työntää kätensä sinne filmitähtien tyyliin.


    • leenakn

      "Roomalle ei riitä edes yksi elämä" on paikallinen sanonta, ja näin siis nähtävää riittää, ihanaa on vain kävellä keskustan barokkiaukioilla, nauttien suihkulähteistä ja vilkkaasta iloisesta katukuvasta. Jos haluaa museoihin on parasta varautua jonoihin. Varaus kannattaa tehdä netissä etukäteen, totta. On myös päiviä jolloin museot ovat jopa ilmaisia, esim naistenpäivänä 8 maaliskuuta, (sattuuko kohdalle?) ovat monet museot ilmaisia naisille (ei vatikaani, mutta esim Capitoliumin museo ja Castel St. Angelo)
      Jotkut museot ovat aina ilmaisia, kuten upea Rooman muurien museo, Napoleon-museo ja antiikin veistosmuseo Barracco Kukkaistorin ja Navona -aukion välissä.
      Olen Rooman virallinen opas ja jos haluat yksityiskierroksen esim Vatikaaninmuseoihin ja Sikstiiniläiskappeliin, Colosseumille tai minne vaan muuallekkin; tai muuten vain enemmän tietoa niin voit otta yhteyttä, [email protected] tai vierailla netissä
      esim FB sivuillani "Rooman opas" https://www.facebook.com/Rooma.org/
      Opaalta saa ajankohtaista tietoa ja hyviä vinkkejä... ja kaikki sujuu helposti, jonoitta.

    • 8765

      Termini on kohtuuhintaista aluetta, halpoja ruokapaikkoja on paljon. Tietysti kannattaa suosia niitä, missä näyttää olevan paljon paikallisia.

      • Matti-Esko

        Termini alueena on maahantulijoiden kansoittama ja sieltä ei voi käppäillä lähelle ei mitään. Turvatonkin. On käytettävä kulkuneuvoja. Alueena masentava. Kannattaa oleskella lähellä historiallista keskustaa.
        Halvat ruokapaikat eivät tarjoa kuin anti-italialaisen elämyksen. Plakaatti kolmen ruokalajin könttäsummasta ällöttää. Pakastemönjää menu turistico...


      • Käynyt
        Matti-Esko kirjoitti:

        Termini alueena on maahantulijoiden kansoittama ja sieltä ei voi käppäillä lähelle ei mitään. Turvatonkin. On käytettävä kulkuneuvoja. Alueena masentava. Kannattaa oleskella lähellä historiallista keskustaa.
        Halvat ruokapaikat eivät tarjoa kuin anti-italialaisen elämyksen. Plakaatti kolmen ruokalajin könttäsummasta ällöttää. Pakastemönjää menu turistico...

        Itsekkin välttäisin kyllä Terminiä. Se on tyypillinen asemanseutu = turiteilta rahat pois.

        Ruuankin suhteen periaatteessa juuri noin, mutta aina on myös poikkeuksia. Trattoria Der Pallaro on esimerkiksi ihan hyvä.


      • vbnbv
        Käynyt kirjoitti:

        Itsekkin välttäisin kyllä Terminiä. Se on tyypillinen asemanseutu = turiteilta rahat pois.

        Ruuankin suhteen periaatteessa juuri noin, mutta aina on myös poikkeuksia. Trattoria Der Pallaro on esimerkiksi ihan hyvä.

        Nyt terävöidään... Pallaro on hyvä ja perinteinen ravintola, totta, totta. Mutta se ei ole Terminillä päinkää, vaan Campo di Fiorin kulmilla.

        Ja vinkki vinkki: Talova caldoista saa monta kertaa ällistyttävän mehevää mättöä.


    • Juuri_kotiutuneet

      Pari päivää sitten Vatikaanin museoihin ei ollut jonoa. Pietarin Kirkkoon sen sijaan jonoa riitti.

      Espanjalaiset portaat olivat remontissa.

      Jos kaipaatte Via del Corso-ostoskatuun tutustumisen jälkeen lisää shoppailumahdollisuuksia, kannattaa mennä taksilla Euroma2 ostoskeskukseen. On suuri ja hieno ostoskeskus!

      Upea kaupunki!
      Antoisaa matkaa!

      • JohanPomppasi

        Höpö höpö - ihan tuikitavallinen keskikokoinen Itis. Eikä sinne kannata mennä taksilla vaan metrolla (EUR) ja bussilla (788). Tosin EUR:ssä on oikeaakin katsottavaa: Mussolinin aikaiset mahtipontiset rakennukset.


    • vbnbv

      Termiinin alueen maine pahana paikkana on aivan liioiteltu. Ainakin se SS.Maria Maggioren puoli - siis Escilianuksen suuntaan - on erityisen ok. Koko Roomassa pärjää normaalilla järjenkäytöllä. Pari vuotta sitten oli kaamea juttu, kun kaksi suomalaista oli joutunut pahoinpidellyksi Termiin luona. Joo, olivat nukkuneet humalaansa aseman edustalla ja siinä oli sitten tullut kärhämää. Joten emme nuku humalassa siellä aamuyöllä.

      Ja mitä Roomassa? Yrittää ennen kaikkea ottaa paikka kävellen haltuun. Historiallinen keskusta on yllättävän kompakti. Bongailla kirkkoja. Vaellella vain. Ja siis Vatikaani on ihan eri asia kuin Rooman keskusta.

      Mutta mitään paniikkia ei kannata ottaa. Kaikkea siellä ei näe koskaan. Joten älä edes yritä.

      Syöminen on Roomassa vähän hankalaa. Toisin kuin Italaissa yleensä, Roomassa voi syödä myös tosi huonosti. Siinä Terminin alue on vähän hankalaa. Kanntaa siitä SS.Maria Maggiorelta kävellä kaupungin suuntaan pienempiä katuja. Siellä on kivoja paikkoja. Piazza Navonan takana, siis pari korttelia pois siitä härdellistä on myös hyviä paikkoja. Ja samaten Campe di Fiorin seutuvilla. Ja sellaisessa kaupungin osassa kun Testaccio on riti rinnan hyviä ja kohtuu hintaisia syömälöitä.

      • JuurikinNäin

        Samaa mieltä: terminin maggioren puoli on just passeli ekaa kertaa matkustavalle, ja sopiva tukikohta koko kaupunkiin tutustumiseen...


    • Terminieihoukuta

      Miksi siis haluat olla Terminin alueella, joka on ankeudessaan vailla vertaa? Seuraavassa kappaleessa kehut Campoa ja Testacciota sekä Navonan Vatikaanin puoleista aluetta. Lisäksi Transtevere ja Ghetto eli syöminen on jo pelkästään keskustan alueella helppoa ja laadukkaita paikkoja vaikka kuinka paljon. Miksi siis haluatte Terminin alueelle? Onko syynä halvimmat hotellit, joita mm. valmismatkojen järjestäjät käyttävät? Itsepintaisesti kehutaan Terminin aluetta vaikka Roomasta löytyy paljon mukavampia paikkoja.

      • 8765

        Terminiltä Colosseumille tai Pantheoniin on suunnilleen kilometri. Jos se tuntuu liian pitkältä, voi ottaa bussin tai taksin.


      • vbnbv

        Voi Jeesus sentään. "... ankeudessaan vailla vertaa". Mitähän siellä sitten pitäisi olla, ettei ole niin ankeaa? S.Maria del. Angeli kirkko, Palazzo Massino, Ooppera, Ss. Maria Maggiore, SS.Prasede, SS. Pudenziana... Mitähän sitä vielä pitäisi olla.

        Se on totta, että jotkut haluavat haaskata matkabudjettinsa hotellihuoneeseen. Minä en. Ja kuten sanottu, Rooma on hyvin kompakti. Ja suorastaan houkuttelee siihen, mikä kaupunkiturismin ydin on, eli vaeltelu. Vaikka sitten "ankeudessan vertaansa vailla" olevilla kulmilla.


      • MagnusW

        100 eurolla saat huoneiston Navonan ja Campo Fiorin alueelta. Ei kallista. Ja voit kävellä silloin vaikka Trastevereenkin. Termini on toiseen suuntaa ylämäkeä ja todellakin kaukana Piazza Navonasta. Ihmetellä täytyy tuota jorinaa Terminin alueen ihanuudesta.


      • 8765

        Piazza Navonalle on Terminiltä tosiaankin lähes kaksi kilometriä, eikä matkalle osu kätevästi kuin Fontana di Trevi ja Pantheon.
        Lienet ikäihmisiä, kun tuo on liikaa?


      • TommiL

        Oletko koskaan ollut Roomassa?


      • 8765

        En tiedä, kenelle kysymys on tarkoitettu.
        Itse olen asunut useita öitä Terminin ympäristössä, ei ongelmia.
        Jos tarkoitat välimatkoja, siellä käymiseen ei olisi tässä yhteydessä ollut tarvetta, välimatkat on helppo katsoa kartasta.


      • Käynyt
        8765 kirjoitti:

        En tiedä, kenelle kysymys on tarkoitettu.
        Itse olen asunut useita öitä Terminin ympäristössä, ei ongelmia.
        Jos tarkoitat välimatkoja, siellä käymiseen ei olisi tässä yhteydessä ollut tarvetta, välimatkat on helppo katsoa kartasta.

        Ehkä noin, mutta itse valitsen kyllä jonku toisen hotellin sijainnin Roomassa. Ymmärrän erittäin hyvin niitä, jotka oudoksuvat suositusta valita hotelli Terminin välittömästä läheisyydestä. Parempia ja edullisempia sijainteja on lukuisia.


      • KantisPeikko

        Ei kai kukaan tarkoittanutkaan terminissä kiinni olevia kortteleita... Esimerkiksi berninin, operan ja maggioren ympäristö on hyvinkin rauhallista ja sopivan lyhyen matkan päässä esim. iltakävelyyn niin popololle, corsolle, pantheonille, navonalle tai ghettoon. Järki ohoi!


    • syntisovitettu

      Viekää mukana italian kielisiä uusia testamentteja ja englannin . Noit voi jättää ruokapaikkoihin tai puiston penkille niissä kerrotaan Jeesuksen syntymästä ihmiseksi ja rististä sovituksesta . Pietari oli Jeesuksen kanssa oikeesti silloin . Siellä on vainottujen kristittyjen historiaa paljon koko alueella . Jos näette nunnia antakaa almuja kun Ne hoitaa köyhiä . Ostakaa pullovettä . Myös orpokodille voi lahjoittaa lasten sandaaleja /ensikodille myös suomessa. Jeesus oli oikeesti livenä Maan päällä.

    • Pietarinkirkko

      Upeaa Pietarinkirkkoa kannattaa ehdottomasti käydä ihailemassa, koska suomalaisetkin olivat aikoinaan rahoittamassa sen rakentamista (lukuunottamatta muutamaa sääksmäkeläistä talonpoikaa, jotka taitavat olla vieläkin paavin pannassa).

    • Sinna61

      Tutustu sivun www.pikkuitalia.com/ Mama Cafe-osioon, siellä on runsaasti kivoja vinkkejä omatoimimatkailijalle. Monesti Roomassa käyneenä yöpynyt myös B&B-paikoissa Terminin eteläpuolella - ja hengissä ollaan ;) Rooma kannattaa ottaa haltuun kävellen ja taas kävellen.

      Jos haluaa lisää faktatietoa Roomasta suomeksi sitä löytyy loputtomasti http://romaimperium.blogspot.fi/

    • roomalipulla

      Termini ei todellakaan ole sitä parasta Roomaa, joten hankkiudu aterioimaan muualle. Nähtävyyksien lippujen osalta ostaisin ne jo ennakkoon netistä, ettei tarvitse sitten paikan päällä jonotella sen asian kanssa. Tosin teidän pitää tietää, mikä ehdottomasti kiinnostaa ja mikä kenties taas ei. Vatikaaniin ilmaiseksi, mutta kuten jo tuossa kerrottiinkin, yksittäisiin kohteisiin on oltava lippu. Vatikaanissa on kuitenkin Rooman parhaat taideaarteet, joten itse ainakin suosittelen sen museoissa ja kappeleissa käyntiä, muuten jäävat Michelangelon ja Berninin parhaat palat näkemättä. Roomasta voit luke itse lisää mielenkiintoisia tietoja vaikkapa täältä:

      http://italia.matkalippu.info/rooma

      • SunnitteleMatkasi

        Villa Borgese on yksi ehdoton käyntikohde! Ja sinne PITÄÄ ostaa liput hyvissä ajoin ennakkoon! Netistä saa. Moni pettyy paikan päällä, sillä tarjolla on vain satunnaisia lennosta tulevia peruutuspaikkoja. Be wise!


    • roomanshoppailija

      Ostosten osalta voisin kertoa omista kokemuksistani. Esimerkiksi vuonna 1887 avattu La Rinascente eli Rooman ensimmäinen tavaratalo on erityisen suosittu, vaikka vaan ihastelua ja katselua varten. Se myy etenkin uusinta muotia, kuuluisaa italialaista designia, kodintavaroita ja kaikenlaisia kauneustuotteita. Roomassa on tietysti myös useita markkinoita ja toreja, joista etenkin Porta Portesen sunnuntaimarkkinat ovat suositut ja ne ovat myös kaupungin suurin kirpputori. Matkailijoiden eniten suosima tori puolestaan on historiallisen keskustan Campo de’ Fiori, joka on kuuluisa monenlaisista elintarvikkeistaan. Trasteveren kaupunginosan kuuluisimpia toreja sitten taas on Piazza Santa Cosimaton tori. Rooman läheisyydessä on myös lukuisia outlet-myymälöitä, jotka myyvät huippusuunnittelijoiden luomuksia edulliseen hintaan.

      Muuta oleennaista Roomaan liittyvää tietoutta löytyy todella asiantuntevalta suomalaiselta sivulta osoitteessa http://kaupunkilomalle.com/rooma

      • vbnbv

        Vaateostoksilla samalla hinnalla kuin täällä, Italiassa saa paljon parempaa laatua. Rohkeasti vain sisään pikku putikkeihin. Ja jos ikkunassa lukee "Tutto fuori", se tarkoittaa alennuksia. Ja kun kausi vaihtuu, ne ovat tosi huomattavia. Kiva ostoskatu, ja muutenkin, on tuo moneen kertaan niemään muuttava väylä, joka menee S. Maria Maggiorela Espanjalaislle portaille. Siis tuo alkupää on siinä Ternimin kulmilla - jos sieltä nyt on sattunut hengissä selviämään.


    • Varovaisuusonhyväasia

      Varo varkaita!
      Vievät laukut, kamerat, kännykät ja lompakot.
      Pitäkää laukuistanne tiukasti kiinni.
      Vyötärölaukku puseron alle on hyvä juttu ja
      samoin passipussi puseron alla (pussiin mahtuu passi, kortit ja käteistä, avaimet).

      • Kkkkkeeee

        Roomasta hiljattain palanut , muutama kommentti: ihmiset ystävällisiä . Ihan perusturvallista kun liikennettä varoo ja ihmismassoissa ei ahdistu. Paljon poliiseja kaikkialla.
        Jnv kaupustelijoita , mutta kun sanoo ei kiitos jättävät rauhaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      31
      2160
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      7
      1856
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1220
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1195
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      12
      1117
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1071
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1025
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1014
    10. 12
      997
    Aihe