Uskooko kukaan enää jumalaan

Jumala_jonne

Otsikko kertoo, eliuskooko kukaan enää kyseiseen satuolentoon?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LestadiolainenTyttö

      Itse ainakin uskon. Eikä Jumala ole mikään satuolentoon! On selvää että Jumala on luonut maailmankaikkeuden. Tieteen tarjoama selitys ei ole yhtään uskottava: maailmankaikkeus olisi syntynyt itsestään alkuräjähdyksessä! Uskon kyllä esim. evoluutioteoriaan suurelta osin, mutta uskon myös että Jumala vaikuttaa siellä taustalla. Myös Jeesuksen olemassaolosta 2000 vuotta sitten on paljon arkeologisia todisteita.

      Olen siis 16v tyttö ja toivoisin etteivät ihmiset suoraan hylkäisi mahdollisuutta että Jumala olisi olemassa.

      • Juuhhuujh

        Jos tieteen tarjoama selitys ei ole mielestäsi hyvä selitys ei se automaattisesti tarkoita sitä että jumala olisi olemassa. Ja jumala ei ole voinut vaikuttaa evoluutioon koska raamatussahan ei puhuta evoluutiosta mitään. Vaikka tieteellinen selitys ei ole sataprosenttisesti realistinen, tieteellä pystyy silti selittämää että ainakaan jumala ei ole luonut maailmankaikkeutta.


      • eihän tieteen antama selitys mikään uskottava ole mutta enmää kyllä tiä sitten tosta jumalastakaan että..


    • kdlfåeåelrld

      En, sillä en vain voi uskoa esim. siihen että olisin syntynyt juuri siihen "oikeaan" uskontoon. Tosin uskon, että Jeesus-niminen opettaja on ollut olemassa, hänet mainitaan monissa muissakin lähteissä kuin vain raamatussa. En silti usko hänen ihmetekoihinsa yms.
      Minusta olisi naurettavaa että olisi olemassa jumala, joka ei anna olemassaolostaan muita todisteita kuin sen aikaisten ihmisten kokoaman kirjan, mutta kuitenkin sen perusteella tuomitsisi ihmisiä ikuiseen kidutukseen tai päästäisi "taivaaseen".

    • ateistiii

      Olen ateisti, en oikein usko sinänsä mihinkään. Luotan kyllä tieteeseen = räjähdys olisi luonut tämän kaiken. Jumala, ainakin joku sen niminen on kuitenkin elänyt silloin joskus mutta juuh uskokoon kaikki mitä uskovat :D :)

    • luonnontieteilijä

      luomisesta en mene sanomaan mitään (en kiellä Jumalan maailmanluomista), mutta kyllä uskon Jumalaan ja hänen ainoaan poikaansa, meidän herraamme Jeesukseen Kristukseen

    • odottakaavain

      Nyt odotetaan että se kuunteleva_kirkko_ tulee jakamaan niitä satuja

    • puppuamasanon

      Minä en usko, sillä minua ei ole kasvatettu siihen. Ei kastettu enkä käynyt rippikoulua. Uskon Jeesus-nimisen opettajan olleen olemassa (niinkuin aiemmin jo mainittiinkin) mutta en todellakaan usko siihen että jumala loi maailman kuudessa päivässä ja lepäsi seitsemäntenä. Uskon puhtaasti tieteeseen ja alkuräjähdykseen. Ei minulla mitään uskovia vastaan ole (paitsi niitä himouskovaisia jotka tulevat tuputtamaan pyhää sanomaansa kotiovelle asti) ja mielestäni kukin saa uskoa mihin haluaa. Enkä ole ateisti eli en kiellä jumalien olemassa oloa, vaan olen uskonnolliseen puolueeseen kuulumaton. En vain usko. Olen siis pian 17-vuotias tyttö.

    • En usko. En usko että kirja, jonka alkuperä on sekava, ja koottu useista kirjoituksista, olisi mitenkään järkevä syy uskoa johonkin selittämättömään voimaan, jolla olisi oma, ihmismäisen sekava tahto. Myös se, että ainoat vastaukset kysymyksiin ovat: Mikä minä olen kyseenalaistamaan, hän antaa sinulle mahdollisuuden (ilman syytä uskoa ja ilman selitystä), sekä vastaus "tämä vanha kirja todistaa kaiken" heikentää uskoani edes satunnaiseen mahdollisuuteen. Myös näihin vastauksiin verrattavat vastaukset ovat laskettavissa listaan.
      Uskon, että kauan sitten oli juutalainen puhuja (ja mahdollisesti filosofi) nimeltä Jeesus, mutta en usko, että hänellä oli yhteyttä jumalaan, enkä usko, että hän olisi edes halunnut olla kehittämässä uskontoa. Luulen, että hän halusi vain parantaa maailmaa, kuten monet muutkin ihmiset (esimerkiksi Martin Luther King ja Mahatma Gandhi)

    • Riippuu_mistä_roikkuu

      Itse uskon ja en usko. Tuntuu että sellainen on mahdotonta ,mutta omien kokemuksieni kautta uskoisin että jonkinlainen kuolemanjälkeinenelämä olisi olemassa. En kuitenkaan usko esim. maailman luomis teoriaan vaan ,että Jumala olisi ehkä ollut osittain alkuräjähdyksen takana.

    • en usko

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kansalaisaloite Elokapina määrättävä lakkautettavaksi

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143 Erittäin hyvä ja kannatettava aloite!
      Joensuu
      134
      2114
    2. Stubb ohjeisti Natoa: "Vapauttakaa ohjukset"

      Presidentti Stubb linjasi amerikkalaismedia CNN:n haastattelussa, että Nato-maiden pitäisi ”todellakin” antaa Ukrainalle
      Maailman menoa
      201
      1929
    3. Seiska: Suhdekohussa rypenyt Anssi Heikkilä paljastaa - Pernilla Böckermanin kanssa tällaiset välit

      Anssi Heikkilä ja Pernilla Böckerman tanssivat yhdessä TTK:ssa ja heidän ympärillään spekuloitiin suhteesta. Nyt Heikkil
      Suomalaiset julkkikset
      4
      1526
    4. Ilouutinen: Sohvaperunat Soile ja Jorma taas TV:ssä - Sohvikset jo 18 kautta - Onnea!

      Onnea Sohvikset 18 kautta! Ja ihana Soile (ja Jorma!) taas mukana! Lue lisää ja katso Soilen hauska kuva tästä: https:
      Sohvaperunat
      9
      1065
    5. Piupali Paupali

      Kun en mä tunne teitä... Hyvät huomenet ja mukavat päivät ja hyvät viikonloput, arvoisat naiset ja herrat. 😊🎩🎪🤹🏼‍♂️
      Ikävä
      164
      954
    6. Elokapinan kielto aloite kerää nimikirjoituksia kovaa vauhtia !

      Nyt klo 14 mennessä nimiä on jo liki 17000 allekirjoitusta. Nyt niitä nimiä vaan lisää meille riittää no
      Maailman menoa
      278
      948
    7. Mitä muuttaisit kaivattusi

      Ulkonäössä tai persoonassa
      Ikävä
      75
      868
    8. Elokapinan lakkautusaloite 50 000 nimeä

      Ja lisää tulee, kohta on Ylenkin uutisoitavaa aloitteesta. https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/14143
      Maailman menoa
      260
      854
    9. Hei, mies, kirjoita jotain minusta

      Plus jokin tunnistemerkki/kirjain nimessäni. En todellakaan ymmärrä, pidätkö minusta vai toisesta naisesta. Et ole koska
      Ikävä
      39
      799
    10. Näyttääkö kaivattusi

      Iloiselta vai surulliselta?
      Ikävä
      56
      796
    Aihe